A Wok Trough Time (2015)

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 10. 20:36

Kép

Műfaj: gasztronómiai
Részek száma: 6
Időtartam: 6X7-8 perc
Vetítette: TTV / Viki
Vetítési időszak: 2015
Ország: Tajvan
Nyelv: mandarin

Műsorvezető: Xia He Xi

E hat részes, rövid videókból álló sorozat, Tajvan, azon belül is Tajnan, és Tajpej hagyományos és modern ételeit, étkezési
kultúráját, ételkészítési módszereit tárja elénk. Egyben olyan éttermekbe, kisvendéglőkbe, kifőzdébe visznek el bennünket,
ahol valamilyen jól ismert film, vagy sorozat jeleneteit forgatták. Végül, de nem utolsó sorban, megismerjük Tajvan egyetlen
éttermét, amelyet megemlítettek a Michelin kalauzban.

Ez a sorozat a TTV és a Viki első közös produkciója.

A videókat szokás szerint feltettem a megára, de aki nem tudja onnan letölteni, a Vikiről leszedheti, az enyéim is onnan
származnak.

Jó szórakozást kívánok! A Tésztaúthoz hasonlóan, ezt sem szabad éhesen nézni

Fordította: ezoritu

Videók letöltése:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 10. 20:47

A feliratokat holnap délután fogom kitenni.

Ez a kis hatrészes szinte csak helyi specialitásokat, ételkülönlegességeket mutat be.
Ezeken keresztül rengeteg érdekességet tudhatunk meg az alapanyagokról, az elkészült
ételek fogyasztásáról, az előkészítésről, az elkészítési módokról, és a szakácsok, séfek
szenvedélyes szakmaszeretetéről.

Remélem, nektek is tetszeni fog ez a dokumentum sorozat!


A műsorvezető szemtelenül fiatal, de igen jó humora van. Sokat szórakoztam rajta:

Kép
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1589
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. szeptember 10. 21:14

Köszönöm Rita az újabb csemegét! :ymblushing: :x
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. szeptember 10. 21:30

Szia Rita

Nagyon köszönöm az újabb mini sorozatot. :)
Remélem látunk benne finom falatokat, meg écákat,
hogy kell megfőzni. :) Mert újat tanulni sosem késő \:D/
" Végtelenül hosszú az a hatvan esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 11:59

Gabóci5 írta:Köszönöm Rita az újabb csemegét! :ymblushing: :x

Gabi! Nagyon szívesen! Szeretjük a főzős-kajás-konyhás-éttermes sorikat, remélem,
ez is tetszeni fog!


Az első étteremnek nemcsak a környezete stílusos, minden szempontból az:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 12:05

dolores953 írta: Szia Rita

Nagyon köszönöm az újabb mini sorozatot. :)
Remélem látunk benne finom falatokat, meg écákat,
hogy kell megfőzni. :) Mert újat tanulni sosem késő \:D/

Szia Dolores! Nagyon sok új dolgot fogunk tanulni, de nem biztos, hogy minden
új ismeretünket fel is fogjuk tudni használni a későbbiekben. Tintahalat például
nem sokszor készítünk...

A Gabinál említett hely egy drámából már ismerős lehet:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 12:07

Kitettem a feliratokat! Jó szórakozást kívánok!

Kép
Avatar
Magdimama
Hozzászólások: 277
Csatlakozott: 2016. február 28. 17:28

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2016. szeptember 11. 13:04

Kedves Rita! Ebéd után vagyok,Töltögetek és nézem.Köszönöm szépen a sorozat fordítását. :!! :-bd :littlehearth:
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. szeptember 11. 13:20

WOW! Na nekem valami ilyesmire van szükségem pont, hogy feledtessem egy kicsit a tegnapi drámát!
Nagyon örülök az új minisorozatnak! további szép napot! :-h :ymhug: :flower1: :littlehearth: :D
Elfelejtettem mondani, hogy egyesével szedtem le és nem tartott két percig hogy lejöjjön...úgy látszik most jó kedvében van a mega... :))
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. szeptember 11. 13:22

Rita írta:Kitettem a feliratokat! Jó szórakozást kívánok!

Kép


az időpontot elnézve...jó étvágyat is lehet kívánni...töltögetés közben.... :)) Nagyon guszta a tálalás és az étel.... :D \:D/ :flower1: :littlehearth:
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1589
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. szeptember 11. 14:17

Rita írta: Szeretjük a főzős-kajás-konyhás-éttermes sorikat, remélem,
ez is tetszeni fog!


Kép

Rita! Mindig szívesen nézem az ilyen témájú filmeket, főleg az Ázsiai konyha színes tálalása nyyűgöz le. Sok érdekes új ismerettel lettem gazdagabb, de bevallom inkább a szemem lakott jól, kevésbé volt az ízlelő bimbóimra hatással. Volt amit semmi pénzért nem kóstolnék meg, pl. a halpacal kása, vagy a grillezett tilápia állkapocs.
A Michelin csillagos étterem sütés előtt megmaszírozza a csirke szárnyakat, ezen jót mosolyogtam. Népszerű a savanyított bébidinnyéjük, de csak azért mert nem ettek a nálunk készítettből.
Érdekes volt az édes ízekre adott magyarázat. Valóban jellemző Ázsiára az édes-savanyú vagy édes-csípős ízkombináicó.
Az egészséges táplálkozás alapja a mit-mivel elv, vagy minek, milyen hatása van a szervezetre, amit főleg a történelmei sorozatokban láthattunk, hogy erre nagy hangsúlyt fektettek.

Ez a kölyökképű fiú, már nem is annyira fiatalka, 1988-as születésű.

Kép
Avatar
Vaskica06
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:58

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2016. szeptember 11. 15:00

Kedves Rita!
Nagyon megörültem ennek a kis sorozatnak,mert az ázsiai konyha a családom és az én kedvencem is.Szerencsére már túl vagyok az ebéden, így könnyebb lesz ezt az ételes filmet megnézni.Köszi,hogy lefordítottad.A Tészta utat már kétszer megnéztem.Kíváncsi vagyok ez is bekerül-e ebbe a kategóriába.További szép napot. :D
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 16:07

Magdimama írta:Kedves Rita! Ebéd után vagyok,Töltögetek és nézem.Köszönöm szépen a sorozat fordítását. :!! :-bd :littlehearth:

Kedves Nagyi! Én is arra gondoltam, hogy legjobb ebéd után kitenni.

Nagyon szívesen a fordítást!


Igen tetszett az Emerald saláta látványos elkészítése:

Kép
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. szeptember 11. 16:11

szia Rita! Már itt is vagyok újfent! Nagyon kellemes, kedves üdítő ez a kis gasztro kalauz.! Egyhuzamban meg is néztem a felét, a másik 3 részt holnapra hagyom, mintegy jutalomképpen magamnak, ha végzek a körte befőzéssel. Nagyon eleven, lényegretörő mégis lenyűgöző ez a kis rövidke kóstolós bemutató..de szívesen ott lettem volna én is... :)) ..milyen jó hogy még itt is tanulhatunk valamit, vagy kedvet kapunk az improvizálásra. Köszönöm a filmeket! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 16:11

Kata58 írta:WOW! Na nekem valami ilyesmire van szükségem pont, hogy feledtessem egy kicsit a tegnapi drámát!
Nagyon örülök az új minisorozatnak! további szép napot! :-h :ymhug: :flower1: :littlehearth: :D
Elfelejtettem mondani, hogy egyesével szedtem le és nem tartott két percig hogy lejöjjön...úgy látszik most jó kedvében van a mega... :))

Kata! Tudtam, hogy te is örülni fogsz! Az általad tegnap említett sorozatot nem ismerem,
azért nem is tudtam hozzászólni, amikor írtad, hogy volt sírás a végén. Itt nem lesz! Már
megint csak hátra kell dőlni, és nézni!

De jó, hogy cuki volt a mega! Nagyon szívesen a feliratokat!

Bírom ezt az odafigyelést! Gondolom, ára van:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 16:13

Nézd, Kata! Egyszerre írtunk!

:flower1: :)) :flower1: =)) :flower1: :-h :flower1:
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. szeptember 11. 16:15

Na igen, az első rész a salátával nagyon tetszett...de mivel én nem bírom a jeges dolgokat, nálam marad a hagyományos salátakészítés, csak a dresszinget készítem el előbb. rájöttem, milyen jó fehérbor ecetet használni, néha picit kombinálom tárkonyos ecettel is, de nem viszem túlzásba...persze a fokhagyma kefir, joghurt...stb is elmaradhatatlan nálunk! :)) :-h
Avatar
nildiko
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2016. február 28. 15:32

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. szeptember 11. 16:34

Köszönöm Rita, nagyon örültem neki, bár a maláj film még hátra van. Esti szórakozásom lesz.
Nagyon szeretem az ilyen kis filmecskéket, örülök, hogy rátaláltál.
Már töltöm a Vikiről. Azt hiszem megosztom a topictársaimmal.
Köszönöm még egyszer. @};-
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 16:41

Gabóci5 írta:
Rita! Mindig szívesen nézem az ilyen témájú filmeket, főleg az Ázsiai konyha színes tálalása nyyűgöz le. Sok érdekes új ismerettel lettem gazdagabb, de bevallom inkább a szemem lakott jól, kevésbé volt az ízlelő bimbóimra hatással. Volt amit semmi pénzért nem kóstolnék meg, pl. a halpacal kása, vagy a grillezett tilápia állkapocs.
A Michelin csillagos étterem sütés előtt megmaszírozza a csirke szárnyakat, ezen jót mosolyogtam. Népszerű a savanyított bébidinnyéjük, de csak azért mert nem ettek a nálunk készítettből.
Érdekes volt az édes ízekre adott magyarázat. Valóban jellemző Ázsiára az édes-savanyú vagy édes-csípős ízkombináicó.
Az egészséges táplálkozás alapja a mit-mivel elv, vagy minek, milyen hatása van a szervezetre, amit főleg a történelmei sorozatokban láthattunk, hogy erre nagy hangsúlyt fektettek.

Gabi, megnevettettél! Én olyan finnyás vagyok, hogy több mindent nem ennék meg
az asztalra kitett dolgokból, még a csirkeszárnyat sem, masszírozhatnák órákig a
rizsborral, akkor sem! (Mikor tegnap kitettem a lányom kínai vendéglőben készült
képeit a "fotósarkunkba", mondta nekem, hogy majd együtt is elmegyünk arra a
helyre. Mondtam neki, hogy oké, csak én nem fogok kacsát enni, az biztos.)

Nekem az is feltűnt, hogy mennyire natúr állapotban szeretik elkészíteni az ételeket,
de ehhez az kell, amit annyira hangsúlyoztak, hogy a lehető legfrissebb legyen az
alapanyag.

A masszírozással szerintem egy kicsit összetörik a húst, így omlósabb, porhanyósabb
lesz, de ezt csak én gondolom.

Ez a sütő is megéri a pénzét:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 16:54

Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Nagyon megörültem ennek a kis sorozatnak,mert az ázsiai konyha a családom és az én kedvencem is.Szerencsére már túl vagyok az ebéden, így könnyebb lesz ezt az ételes filmet megnézni.Köszi,hogy lefordítottad.A Tészta utat már kétszer megnéztem.Kíváncsi vagyok ez is bekerül-e ebbe a kategóriába.További szép napot. :D

Kedves Ica! Nem olyan kaliber, mint a Tésztaút. Rövidebbek is a részek,
de lehet belőle tanulni, érdekes, és szórakoztató a maga nemében. Biztos
vagyok benne, hogy kellemes kikapcsolódást fog nyújtani!

Szívemet simogatod azzal, hogy ennyire szeretted a Tésztautat!
Azt nehéz
lenne überelni, de a Lovas karavánút talán meg fogja közelíteni.

Nagyon szívesen a fordítást!

A jó vastag steak szeletet a férfiak, a vékonyabbakat a nők kedvelik:

Kép
Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 17:05

Kata58 írta:szia Rita! Már itt is vagyok újfent! Nagyon kellemes, kedves üdítő ez a kis gasztro kalauz.! Egyhuzamban meg is néztem a felét, a másik 3 részt holnapra hagyom, mintegy jutalomképpen magamnak, ha végzek a körte befőzéssel. Nagyon eleven, lényegretörő mégis lenyűgöző ez a kis rövidke kóstolós bemutató..de szívesen ott lettem volna én is... :)) ..milyen jó hogy még itt is tanulhatunk valamit, vagy kedvet kapunk az improvizálásra. Köszönöm a filmeket! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata! De jó, hogy te is visszajeleztél! Akkor tényleg jó lehet, ha jutalomfalatnak
is beillik! Ez nagyon tetszett! És a gasztrokalauz név is!

Jó körteberakást holnapra, azután pedig újabb kellemes sorizást!


Ezt a coffin (koporsó) kenyeret megnéztem a neten. Hússal, gombával, zöldséggel, sós dolgokkal
töltik meg, néha koporsó alakúra is formázzák:

Kép Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 17:15

nildiko írta:Köszönöm Rita, nagyon örültem neki, bár a maláj film még hátra van. Esti szórakozásom lesz.
Nagyon szeretem az ilyen kis filmecskéket, örülök, hogy rátaláltál.
Már töltöm a Vikiről. Azt hiszem megosztom a topictársaimmal.
Köszönöm még egyszer. @};-


Nagyon szívesen, Ildikó! Én is nagyon szeretem! Majd kiugrottam a bőrömből, amikor a
vikin rátaláltam. Azonnal szedtem lefelé, és ahogy megnéztem az első részt már kezdtem
is fordítani, anélkül, hogy a többibe belenéztem volna.

Ha úgy döntesz, hogy megosztod a társaiddal, annak nagyon fogok örülni.

Nagyon szívesen a fordítást, és jó szórakozást a The Gatheringhez is!


A garnéla tekercsnek a külseje sertéspacal, azt töltik meg tűzrákkal, majd
felgöngyölik, és megsütik. Guszta, de nem kóstolnám meg:

Kép
Avatar
Magdimama
Hozzászólások: 277
Csatlakozott: 2016. február 28. 17:28

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Magdimama » 2016. szeptember 11. 18:07

Kedves Rita!
Megnéztem.
Nagyon aranyos lendületes volt a műsorszerkesztő fiú ! Ő aztán végig eszegette az összes bemutatót.Bár én nem hiszem,hogy akárcsak felét is megkóstolnám ezeknek az ételeknek.Az édes savanyú mártások,inkább nem.A közepesen sütött vörös,/vagy véres?/ húsokra sem fut össze a nyálam.Több típusú éttermet is láthattunk,nekem érdekes volt.köszönöm. ^:)^ :littlehearth: :-*
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. szeptember 11. 20:51

Kedves Nagyi! Az volt az érdekes, hogy már annyi koreai, kínai, tajvani, thai, japán ételt
láttunk, hogy azt hittem, nem fognak tudni újat mutatni. Erre itt vannak ezek a hagyományos
tajvani ételek, és valahogy nem olyanok, mint amilyennek elképzeltük őket. Furák, érdekesek.
Vagy eddig is láttuk őket, csak jobb volt, hogy nem tudtuk miből készülnek?

Ha az ételek nagy részét nem is enném meg, azért érdekes volt látni, hogy ők miket, és hogyan
használnak fel.

Örülök, hogy megnézted a videókat! Szívesen a fordítást!

Ki gondolta volna, hogy egy hal állkapcsára valaki ráizgul:

Kép
Darinka
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2016. március 27. 10:29

Re: A Wok Trough Time (2015)

HozzászólásSzerző: Darinka » 2016. szeptember 12. 11:58

Köszönöm szépen.:)

Vissza: “Tajvan”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég