9. Medu vada (vegán, gluténmentes)

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

9. Medu vada (vegán, gluténmentes)

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. június 24. 16:53

Kép

Dél-indiai csemege. Főételként, köretként vagy snackként is tálalható.
Ebből az adagból 10-12 darab vada lesz.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók:
• 1 csésze hántolt, felezett urad dal - indiai lencse (indiai üzletekben kapható)
• 1/8 teáskanál ördöggyökér (hing)
• 2 teáskanál egész koriander (sabut dhania)
• 1 evőkanál apróra vágott zöld csili
• 2 evőkanál koriander zöld (hara dhania)
• 1 teáskanál só
• Kevés víz
• Olaj a sütéshez

Elkészítés módja a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:

Videó letöltése:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza: “Előételek - Főételek - Köretek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég