35. Hara bhara kabab Vegán, gluténmentes) ÚJ!

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

35. Hara bhara kabab Vegán, gluténmentes) ÚJ!

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 24. 11:35

Kép

Minden indiai étterem népszerű étele. Spenót, krumpli és fűszerek felhasználásával készül.
Az adagból 20 hara bhara kabab lesz.

Elkészítési idő: 50 perc

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 4 főre:
• 6 csésze apróra vágott spenót (szárát el kell távolítani)
• 1, 5 csésze hámozott, főtt, reszelt krumpli
• 2 teáskanál olaj
• ½ teáskanál római kömény (jeera)
• 1 teáskanál apróra vágott gyömbér
• 3/4 teáskanál só (namak)
• 3 evőkanál kukoricakeményítő
• ¼ csésze apróra vágott koriander zöld (hara dhania)
• 2 evőkanál finomra vágott zöld csili
• Olaj a sütéshez

Elkészítési mód a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:

Videó letöltése:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Avatar
VidékiÉva
Hozzászólások: 824
Csatlakozott: 2016. május 23. 20:26

Re: 35. Hara bhara kabab Vegán, gluténmentes) ÚJ!

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2018. augusztus 4. 14:18

Ezt is megkóstolnám. De mióta ebben a lakásban lakunk, nem sütök bő olajban semmit. Az íze finom lehet. Esetleg meg kellene próbálni a sütőben kisütni, mint a rösztit. Nagyon szeretem a spenótot és a krumplit, külön is. Mostanában a kenyér helyett inkább muffint szoktam sütni és néha spenótot teszek bele a joghurt vagy tej helyett. De csináltam már túróval és spenóttal, ehhez csak minimális lisztet teszek. A felét így is le szoktam fagyasztani, de néha a fiam nassol belőle.

Vissza: “Előételek - Főételek - Köretek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég