Oldal: 1 / 1

5. Hűsítő uborkaital (vegán, gluténmentes)

Elküldve: 2018. június 24. 15:48
Szerző: Rita
Kép

Hűsítő finom nyári ital. Előző nap érdemes elkészíteni.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 4 főre:
• 1 nagy kígyóuborka
• kb. 8 db mentalevél
• 1 evőkanál limelé – ízlés szerint
• 3 evőkanál cukor – ízlés szerint
• 1/4 teáskanál só – ízlés szerint
• 1/4 teáskanál feketebors – ízlés szerint
• 3 csésze víz
• jégkockák

Elkészítés módja a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:
Spoiler: mutasd

Videó letöltése:
Spoiler: mutasd