Oldal: 1 / 1

27. Jaljeera (vegán, gluténmentes)

Elküldve: 2018. július 5. 17:01
Szerző: Rita
Kép

Indiai ízesítésű limonádénak is nevezhetnénk. Rendkívül népszerű nyári ital Indiában.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 4 főre:
• 1/4 csésze apróra vágott mentalevél (pudina)
• 1/4 csésze apróra vágott koriander zöld (hara dhania)
• 1 evőkanál apróra vágott gyömbér (adrak)
• 1 evőkanál pörkölt őrölt római kömény (bhuna jeera)
• Egy csipet ördöggyökér (hing)
• 1 teáskanál só
• 1 teáskanál fekete só (kala namak)
• 3 evőkanál friss citromlé
• 1 evőkanál magozott tamarind (imli)
• 2 evőkanál cukor - ízlés szerint
• 4 csésze víz
• Kb. 1 csésze jég

Elkészítés a videóban.


A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:
Spoiler: mutasd

Videó letöltése:
Spoiler: mutasd