Oldal: 1 / 1

10. Paradicsomleves (vegán, gluténmentes)

Elküldve: 2018. június 24. 17:32
Szerző: Rita
Kép

Egyszerű, gyorsan elkészíthető leves. Előételként krutonnal vagy saláták mellé főfogásként fogyasztják.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 3 főre:
• 6 közepes paradicsom, kockára vágva 4 csészényi mennyiség
• 1 közepes nagyságú répa, felszeletelve 1/3 csészényinek felel meg
• 1 zellerszár, apróra szeletelve 1/3 csészényinek felel meg
• Egy kevés apróra vágott gyömbér
• 1 teáskanál olaj
• 1/2 teáskanál só – ízlés szerint
• 1/2 teáskanál cukor – ízlés szerint
• 1/4 teáskanál feketebors

A fűszerezéshez:

• 2 teáskanál olaj
• 1/2 teáskanál római kömény (jeera)
• Egy csipet ördöggyökér
• 1 evőkanál apróra vágott koriander (hara dhania)

Elkészítés módja a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:
Spoiler: mutasd

Videó letöltése:
Spoiler: mutasd