Oblivion Island: Haruka & the Magic Mirror (2009)

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 11446
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Oblivion Island: Haruka & the Magic Mirror (2009)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. február 27. 10:38

Kép

Műfaj: számítógépes animáció
Részek száma: 1
Premier: 2009. 08. 22.
Hossza: 100 perc
Ország: Japán
Nyelv: japán
Gyártó cég: Production I.G

Történet:

Egy régi hiedelem szerint, ha valaki elveszít valamit visszakaphatja, ha felajánl egy tojást Inarinak, és szorgalmasan imádkozik.
Harukának egyik nap eszébe jut, hogy évek óta nem látta halott édesanyjától kapott tükrét, amit kisgyerekként még nagy becsben tartott. Elmegy hát a templomhoz, leteszi a tojást, és kéri Inarit, hogy szerezze vissza neki a tükröt.
A templom lépcsőjén megpihenve elbóbiskol, és arra ébred, hogy egy apró, rókaszerű lény elveszi a lépcsőn felejtett kulcsát, és egy elhagyott játékrepülő kíséretében viszi magával az erdőbe. Haruka utánaered, és egyszer csak egy fura világban találja magát, aminek a neve Oblivion Island, vagyis az Elfeledettek szigete. Ide kerül minden elhagyott tárgy, elfeledett emlék az emberek világából.
Haruka megismerkedik Teóval, aki a kulcsát elvette a lépcsőről, az ő segítségével próbálja megkeresni a tükröt. Nincs könnyű dolguk, mert ha valaki felfedezi, hogy ember van a szigeten nagy bajba kerülnek, ezért Harukának állandóan álcáznia kell magát. Később arra is fény derül, hogy a sziget rettegett ura, a Báró, is szemet vetett a tükörre nagyszabású terve megvalósításához.
Tükörmegszerző kalandjuk során Haruka rátalál Cottonra, a kisbárányra, amit egyik szülinapjára kapott, és szintén elhagyott. Ám a legnagyobb ajándék, hogy sok-sok elfeledett gyerekkori emlékkel is találkozik. Ezek segítségével talán sikerül helyrehoznia rég megromlott kapcsolatát édesapjával.

Az Oblivion Island a Fuji TV 50. születésnapjára készült. Mind hazájában, mind Amerikában nagy sikerrel vetítették.


Jó szórakozást kívánok hozzá!

Fordította: ezoritu
Formázta, időzítette, javította: vandi

Videó letöltése:

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza: “Japán”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég