The World of the Married (Házasélet)

Moderátor: kuncili

Avatar
kuncili
Hozzászólások: 108
Csatlakozott: 2020. április 5. 18:40

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: kuncili » 2020. május 31. 19:55

Tofalár írta:Kedves kuncili!
A napokban végig néztem az egészet. A színészek nagyon odatették magukat, de Kim Hee Ae nekem megint majdnem leugrott a képernyőről.
Feszültség az volt végig rendesen, persze nem csoda. Ennyi önsorsrontó,egymás életét mindenféle józanság , gátlás nélkül rommá taposó lelki nyomorék ember tudta diktálni a tempót.
Érdekes , hogy egyesek bizonytalanok voltak a végével kapcsolatban. Hát nem tudom. A homályos alak nálam rögtön a fiú volt.
Sun-Woo mozdulatainál ,gesztusainál a monológja nélkül is rögtön látszott, hogy valamiféle feloldozást érzett. Neki is kijárt, hogy egy ideig ne érezhessen ilyent. A srác biztosan azért tért vissza, mert sikerült lemosnia magáról a sok ráerőszakolt nyomort, mocskot. És ami homályos, az nem pontosan megfogható, tehát nem tulajdonolható, nem bántható. Sun-Woo talán ezért volt képtelen arra, hogy hirtelen élesben merje látni a fiát. De abban biztos vagyok, hogy a végén az ő szemén keresztül láttunk. Szóval nekem ez így jött le.
Még egyszer köszönöm a fordítást!


az jó, ha majdnem leugrik a képernyőről? bocsi, ezt a kifejezést nem ismerem :D

igen, nekem is világos volt a vége, de aztán olvastam sok helyen, hogy sokaknak nem volt az, hogy azt hitték Sun Woo megőrült és képzeli az egészet, stb. aztán kitalálták, h a megoldás az elrejtett fényképen volt, bár én nem hiszem, h szándékosan tették oda. aztán az interjúkban a srác elmondja, hogy de, igen, hazament. ezért értem meg, hogy van akiben maradnak kétségek.
szerintem az elméleted zseniális arról, hogy miért homályosan jelenik meg a gyerek. ^:)^
a fordítást nagyon szívesen, örülök, hogy megnézted és elmondtad, mit gondolsz róla :-)
____________________
"Do we always need a catastrophe to remind us that we're all people?" (Barbra Streisand)
Avatar
Danna
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2017. február 9. 20:07

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: Danna » 2020. június 15. 21:31

kuncili írta:
szia! köszönöm, hogy végig itt voltál és hoztad a képeket   remélem, a sorozat is tetszeni fog majd. én még mindig a hatása alatt vagyok, régen nem volt már ilyen. 


Szia, igazán nincs mit, szívesen! ;)
(Már 2x tűnt el az irományom, igyekszem rövidíteni....... 8-| )

Hűű.. nagyon-nagyon tetszett, a hatás nálam sem maradt el.  :-ss

Nagyon különleges dráma, és a cselekménye szinte ördögi. Tulajdonképpen vonzza az érzelmeket, a barátságok és az emberek mindennapi kapcsolatának valósághű ábrázolása az egész. Elképesztő feszültséget generál, életszerűen megmutatja, hogy mennyire bonyolultak az emberek. Minden karakter óriási hibákat mutat, de ez sokkal jobbá teszi a drámát. 
Kim Hee Ae abszolút favorit, hihetetlen színésznő, lenyűgözően ábrázolja a NŐT. Szeretem a karakterét, azért, mert olyan erős, képes harcolni, megragadni mindent amennyire csak képes, hogy megvédje azt, ami igazán fontos neki, habár kissé frusztráló, hogy képtelen a veszteséget elviselni. Neki is megvannak a saját gyengeségei. 
Park Hae Joon a maga szerepében szintén lenyűgöző. Annyira frusztráló volt az ambiciózus megjelenésével, határtalan önzősége már szánalmas.
Han So Hee remekül játszotta a karakterét, illett is hozzá, de mint Lee Da Kyung.. nos, a legkisebb mértékben sem tudtam együtt érezni vele. 
Egyébként a sori kellőképp magával ragadó, intenzív, gyors ütemben halad...  egy óriási érzelmi hullámvasút. Hab a tortán, a történet kiszámíthatatlansága, az emberek rendkívüli összetettsége, de ez a szépsége.(?) Összességében remekmű ez a dráma, feltárja a házasság, a kapcsolatok és az ember "sötét" oldalát. 
Mit is üzen? A gyűlölet nem a szeretet ellentéte, hanem annak bizonyítéka,(?) és valahol emlékeztet arra, hogy milyen fájdalmas a csalás, és milyen nehéz újra összerakni magát az embernek a legfélelmetesebb árulás után. 
 
Sajnálom, hogy néhány történetszál függőben maradt. :(

onna írta:Kim Hee Ae remek színésznő, nagyon jól játszott, de bár itt nem szerepelt Ji Jin Hee, meg kell védenem, mert ő egy zseniális színész szerintem nincs rezzenéstelen arca, nemhogy fapofája lenne.... Ha csak visszagondolsz a Palota ékkövében alakított szerepére, vibrált körülötte a levegő. Ott kedveltem meg.

Osztom onna véleményét..  \:D/

kuncili írta: .......megnézem a Mistyt és utána hátha megváltozik a véleményem    

JJH jó színész.. :-? nem gondolom, hogy ez szimpátia kérdése. :ympeace: ( Az I have a Lover-t is kár lenne kihagynod!)   

Ismételten köszönöm a munkádat, remek volt! :) \:D/

Kép
rita73
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2019. október 19. 9:23

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: rita73 » 2020. július 6. 21:57

Köszönöm hogy láthattam ezt a remek sorozatot.Színészek remekül szerepeltek :) ;;)
Jóbi Éva
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2017. október 5. 23:10

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: Jóbi Éva » 2020. július 18. 22:44

Köszönöm szépen. :)
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7264
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. december 24. 8:17

Áldott békés karácsonyi ünnepeket kívánok! :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Kép
zoll1985
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2019. június 16. 3:29

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: zoll1985 » 2021. január 3. 20:39

A Videáról törölve lett. Lesz újra online?
zoll1985
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2019. június 16. 3:29

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: zoll1985 » 2021. január 15. 19:12

Sorozatajánló:
The World Of The Married - Házasélet
(A Házasok Világa)
Dél-Koreai, 2020-as, 16 részes, kb. átlag 80 perces epizódok, dráma.
A 2020-as sorozatok közül ez is az egyik legjobb sorozat. Dél-Koreában nagyon jó nézettséggel ment. Bizonyos 2020-as sorozatokról sokat beszélünk és osztünk meg véleményt-ajánlót, de ezt mégsem láttam sokszor magyar koreai csoportokban, csak keveset, pedig ott van a legjobbak között a 2020-as sorozat között.
Szerintem a bizonyos emberekben ennek a sorozatnak a nézése akár szélsőséges érzelmeket is kiválthat.
Eleinte-sokáig majd a főszereplő feleség karaktert fogjuk sajnálni és vele együtt érezni, de a végére már inkább - a sorozat másodikfelére már inkább a gyereket fogjuk sajnálni és ő vele volt a legdurvább jelenet-történés is (amikor a gyerek Jenny babával van együtt egy szobában aki sír és ami ezután történik majd), ami már érzelmileg eléggé durva volt.
A sorozat törtéletesen bemutatja, hogy egy válásnak milyen szintre nem szabad eljutnia.
A 19-es korhatáros besorolás (ottani felnőttkor) számomra nevettséges volt olyan szempontból, hogy közben meg 15-ös életkor besorolással milyen erőszakos dolgok lemehetnek (csak hát ott tudjuk, hogy a sorozatokban mennyire tabu téma a szexualitás bemutatása, de amúgy nem is volt benne úgy annyira szex és szinte nem is mutattak semmit) simán mehetet volna a sorozat 15-ös karikával.
Ahhoz képest hogy a sorozat átlagban 80 perces hosszú részekkel ment és főképp egy válásról - válás témájáról szól és annak hatásairól egyik része sem volt unalmas, sőt volt olyan is hogy azt vettem észre hogy már vége is lett - hogy ilyen hamar vége lett és már le is ment az egész rész. A történet jól felvan építve és ezért sose unalmal. Számomra a befejezése is jól sikerült.
A színészek tökéletes alakítást nyújtottak, sőt remek-kíváló alakítást.
Történetről:
Egy sikeres háziorvosnő férjnél van akinek az az álma, hogy sikeres filmrendező akar lenni és van egy fiú gyeremekük és így alkotnak látszatra egy boldog családot. De a férjnek van egy szeretője, aki fiatalabb, amire a feleség rájön és arra is hogy a barátai is becsapják. Az első hat részben a válás eljut egy olyan durva szintre, hogy itt már azt hisszük a hatodik rész végére, hogy kapunk egy fejezet lezárást, de ez később kiderül, hogy nagyon nem így van. Az érzelmek és a karakterek sokszor annyira összecsapnak, hogy néha-néha már nem csak lelkileg bántalmazzák egymást, hanem átmegy fizikai erőszakba-bántalmazásba is.
Főszereplők:
-Kim Hee-Ae (feleség-anya-háziorvos szerepében, nagyon jó színésznő, Midas, Herstory, Moonlit Winter, Secret Affair)
-Park Hae-Joon (apa?-férj?-filmrendező szerepében, nagyon jó színész, Bring Me Home, Tune In For Love, Wanted, My Beautiful Bride)
-Jeon Jin-Seo (fiúgyermek szerepében, nagyon jól hozta a karakterét, még csak 14 éves, de már sok mindenben szerepelt)
További szereplők:
-Park Sun-Young és Kim Young-Min (barátok, szomszádok, szomszádházaspár, a végefele már nagyon szerethető karakterek voltak együtt, a férfi színész nagyon jó színész és nagyon jól hozta a karakterét, igaz sokszor már elég volt ránéznem és megmosolyogtatott engem.
-Han So-Hee (szerető szerepében, sokaknak majd biztos irritáló lesz, nem volt egy hálás szerep, de szerintem nagyon jól hozta, ezt kellett neki hoznia)
-Lee Kyoung-Young és Kim Sun-Kyung (a szerető szülei)
-Lee Moo-Saeng (pszichiáter) -Chae Gook-Hee (na az ő karaktere is irritáló volt, nőgyógyász, barát?)
-Sim Eun-Woo és Lee Hak-Joo (nagyon jó mellékszál volt akik a fő történetbe belekeverednek)
Magyar felirat letölthető az ezoritu subs oldalról, kuncili fordításai között.
Videó letöltés pl.: dramaday, dramacool, ulozto, smallencode, avistaz, kissasian.
moncscs
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2021. március 13. 19:49

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: moncscs » 2021. március 20. 13:58

Nagyon szépen köszönöm a feliratot! :)
pepi12
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2021. április 1. 13:52

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: pepi12 » 2021. április 1. 13:59

Szia az a probléma hogy nem tudom online nézni és nem is engedi hogy le töltsem a feliratot vagy hogy kel csináljam valaki tudna segíteni?
pepi12
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2021. április 1. 13:52

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: pepi12 » 2021. április 1. 14:00

moncscs írta:Nagyon szépen köszönöm a feliratot! :)

Szia te hogy tudtad meg nézni vagy le tölteni a feliratot tudnál segíteni?
amber
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2021. március 20. 16:37

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: amber » 2021. május 7. 15:17

Köszönöm szépen ! @};-
zoll1985
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2019. június 16. 3:29

Re: The World of the Married (Házasélet)

HozzászólásSzerző: zoll1985 » 2021. május 13. 2:10


Vissza: “Korea”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég