To Sir, with Love / A fiatalúr (5/17)

Rita
Adminisztrátor

To Sir, with Love / A fiatalúr (5/17)

HozzászólásSzerző: Rita » 2026. április 13. 13:52

To Sir, with Love thai sorozat, magyar felirattal.

Kép

Műfaj: romantika / dráma / családi / történelmi
Részek száma: 17
Vetítette: ONE31
Vetítés kezdete: 2022.10.03. - 2022.11.28.
Időtartam: 17 x 70 perc
Ország: Thaiföld
Nyelv: thai

Főbb szereplők:

Spoiler: mutasd
Kép

Történet:

A cselekmény középpontjában az Öt Sárkány Szövetség áll, amelyet öt befolyásos kínai család vezet. A szövetség feje,
Song nagyúr, akinek két feleségétől egy-egy fia született. A hagyományok szerint az elsőszülött fiúnak, Tiannak kellene
átvennie apja örökségét és a szövetség vezetését. Tian azonban egy olyan titkot őriz, amely az akkori merev társadalmi
normák és a kínai családi tradíciók szerint megbocsáthatatlan: a saját neméhez vonzódik.

Amikor az egyik üzleti rivális, és a második feleség - aki a saját fiát szeretné Tian helyén látni - elkezdenek gyanakodni,
megindul a harc a hatalomért és a vagyonért. Tiannak nemcsak a külső és a belső ellenséggel, hanem saját családja
elvárásaival és belső vívódásaival is szembe kell néznie.

A sorozat hitelesen mutatja be egy Thaiföldön élő kínai közösség zárt világát. Betekintést nyerünk az üzleti etika kegyetlen
szabályaiba és a család szent, de néha fojtogató erejébe. Végigkísérhetjük a két fiú egyéni sorsának alakulását, a feleségek
ádáz rivalizálását, a szülői elfogadás lassú és fájdalmas alakulását.

Jó szórakozást kívánok ehhez az akcióban, intrikában, váratlan fordulatban és több más szokásos "lakorn-elemben"-ben
bővelkedő fordulatos történethez!

Spoiler: mutasd
Sokat gondolkodtam azon, hogyan adjam a szereplők szájába a "homoszexuális" szót. Nem néztem utána, de kizárt dolognak
tartom, hogy a századelőn ezt a szót használták volna a saját nemükhöz vonzódó emberekre. A "meleg", a "buzi", a "homokos"
szavak is túl modernnek tűnnek, és igazából a háromból kettőtől én magam is idegenkedem. A videókból kihallottam a "tuanxiu"
szót, utána néztem, és valóban ezt mondják, amikor a főszereplő nemi identitásáról van szó. Ennél maradtam hát én is.
A "tuanxiu" szó szerint levágott ingujjat jelent, ennek az eredetéről az első részben tudhattok meg többet.

(Ahogy sok más thai sorozatban, itt is sok verekedős jelenetet láthattok majd. A thaiok imádják a vérbő akció jeleneteket,
de sokunktól nagyon távol áll a durvaságnak, kegyetlenkedésnek ez a fajta ábrázolása. Kérlek, hogy egyszerűen csak tekerjétek
tovább ezeket a jeleneteket. Én is ezt tettem.)

Sokszor vacakol a Fórum. Ha hozzászólást írtok, rendszeresen megjelenik egy hibaüzenet pirossal. Nem kell vele foglalkozni,
még egyszer nyomjatok rá az "Elküld" gombra.

Online linkek:

Letöltés:

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Rita
Adminisztrátor

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr

HozzászólásSzerző: Rita » 2026. április 13. 14:39

Jó szórakozást kívánok az első két részhez!
cicus

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr (3/17)

HozzászólásSzerző: cicus » 2026. április 14. 21:31

Szia Rita!

Éppen a My Sunshine-t kezdem előlről nézni itt az oldaladról,pedig már láttam vagy ötször,de
még mindig nagyon szeretem.Közben észrevettem a Face-en,hogy írtál.Biztos ez a soroza is
jó lesz,mint a többi úgy, hogy el is kezdem nézni.Nagyon szépen köszönöm :x
:ymhug:
Rita
Adminisztrátor

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr (3/17)

HozzászólásSzerző: Rita » Tegnap, 16:59

Szia Cicus!

Istenem, ha találhatnék még egy olyan sorozatot, mint a My Sunshine! Én már vagy tízszer láttam, de szerintem
soha nem fogok ráunni.

Nekem nagyon tetszett ez a mostani sorozatom. Igyekszem olyanokat találni, amik valamilyen szempontból, különböznek
azoktól, amiket eddig fordítottam. Thaiföldön élő kínai közösségben játszódó történethez, és a saját neméhez vonzódó
főszereplőhöz még nem volt szerencsém. Hab a tortán, hogy a sztori a kedvenc időszakomban, a századelőn játszódik.

Nagyon szívesen a fordítást! Örülök, hogy újra velem tartasz! :littlehearth:

Már kint is van a negyedik rész!
nildiko

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr (4/17)

HozzászólásSzerző: nildiko » Tegnap, 22:02

Szia Rita! Köszönöm szépen, de jó lesz látni ezt a sorozatot. Sok munkád elfoglaltságod mellett ez is elkészült.
Kicsit még várok, legyen kész több rész, azt hiszem a videán fogom nézni. :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr (4/17)

HozzászólásSzerző: Rita » Ma, 15:07

Szia Ildikó!

Örülök nagyon, hogy itt vagy, de nem lepődöm meg, hiszen te is azok egyike vagy, akik szinte minden sorozatomat látták.
Én nagyon bírom a családi drámákat, remélem, te is szívesen pillantasz be a Song család életébe. :D

Nagyon nehéz manapság fordítatlan sorozathoz jutni, főleg egy olyannak, mint én, aki időhiány miatt csak lassan tud
elkészülni a feliratokkal, épp ezért örülök, ha hosszas keresgélés után rábukkanok egy véletlenül ott felejtett jóféle
drámára. Ez is ilyen, és már el is kezdtem keresni az utódját, bár három hét múlva ismét utazom.

Holnap jövök a hatodik résszel!

Jó szórakozást!
Dina

Re: To Sir, with Love / A fiatalúr (5/17)

HozzászólásSzerző: Dina » Ma, 16:10

Kedves Rita! Nagy örömmel látom, hogy ismét találtál újabb fordítást. Meg fogom nézni, ahogy lehetővé teszi az egészségügyi problémám.Nagyon kedvelem ezt a korszakot. :flower1:

Vissza: “Thaiföld”