Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 10:29

Tegnapi képek. Hatnaposka.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 9. 10:30

sziasztok! Jó nagyot aludtam, negyed 1o-re ébredtem. Már túl vagyunk a reggeli turmixon és a gyógyszer vitamin bevételen és az első kávén.
Legnagyobb örömömre ismét láthattam Lilykét, nagyon bájos, gyönyörű kislány. S az utolsó képen valami igen jót álmodik, ahogy mosolyog, majdnem nevet álmában. :movingflower: :littlehearth: :D Sajnos Samukánál már ritkán van ilyen élményem, hogy álmában kacarászik, de olyan édes... :D :littlehearth:
Izgalmas lehet így a tanítás, minden át és felértékelődik. Nálunk a házban is úgy látszik megjelent a koronavírus. Tegnap volt kint a mentő. Mondtam a szomszédnak hogy leszöktem kidobni a szemetet, és ő mondta, hogy csak ne szökdössek, mert most volt itt a mentő és az anyukát be is vitték a kórházba, fél éves a baba..még szopik..Hát reménykedjünk, hogy mégsem az..mert akkor gáz, mert a gyerekeik meg összejártak focizni, meg rollerozni stb. még ha csak a ház körül is... :( .

Én tegnap lemostam a liftajtót kívűl belül, és a gombokat is...biztos ami biztos..

Ági, köszönöm az infót, ezek szerint ez sokkal megbízhatóbb mint a többi gyártmány... ;) :D

Ido, miért nem veszel ki egyben egy összeget, és akkor nincs ezzel sem gond. De a lényeg hogy akarnak segíteni. :movingflower:
Erre a bezártságra nem most lesz gyógyír, sajnos jópár fegyelmezetlen ember miatt odább fog tetőzni.! Nekünk is nagyon rossz, mert még a buszozást sem akarom megreszkírozni! Nem mintha rettegnék a vírustól, de most miért hivjam ki magam ellen a sorsot ha nem muszáj. A környezetem amúgy is mindent megtesz hogy ne kelljen kimozdulni! Mindketten fokozottan veszélyeztetettek vagyunk. x_x Így is sikerült megfázni, s nagyjából úgy vagyok mint Ági, dehát ez van, csak már ennél rosszabb ne legyen.

JUT ESZEMBE! Olvastam hogy a villanykarbantartások miatt különböző napokon lesz ahol 8 órán keresztül nem lesz villany. néha csak 3-5 stb. Mindenkinek utána kellene járni, hogy mikor várható hogy nem lesz...hogy ne jöjjön az emberre frász.
Itt minden villannyal működik...ilyenkor se kávé se meleg étel semmi.... :-q . Na majd esszük a napot.. :)) .fogyókúrának nem lesz rossz.. :)) :)) :)) .

Na megyek a dolgomra, előveszem a hűtőből a melegíteni valónkat, ma nem főzök. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 9. 10:46

Na miközben elküldtem, éppen egyszerre Ritával, közben meg Ági is írt, így gyorsan válaszolok és megyek...Mosógép már elindítva! :D
gyönyörű a fűszeres kert, Kicsit irigykedem, mert én hiába próbáltam pl. citromfüvet, meg rozmaringot cserepessel megoldani, mindegyik kidöglött. Na mindegy. Jövő hétre meg havas esőt is mond az időjárás, hát megáll az ész komolyan milyen bizarr dolgok vannak mostanság.
Most nem olvasom vissza, de valaki említette a füstölést, gyerekkoromban nagyapám ezzel védte a gyümölcsöst anno...
Rendeltem gránátalma kivonatot csomagban, így 2oe ből megúszom, és dupla mennyiség és még ajándékok, amiből az egyik külön 5 e lenne.
Jövő hét szerdán jön.
Ági, Marcsi, milyen jó hogy találkoztatok! Még én is örvendezek rajta! :D :movingflower: :littlehearth: :movingflower: :littlehearth:
Egyébként tévedsz hogy nem látszik hogy mosolyogsz a maszk alatt, igenis a szemeden látszik :D :)) .

Rita, milyen jó hogy arrafelé van lehetőség nagyot sétálni, itt már sajnos nem tanácsos lassan az sem. Bp-t után mi vagyunk a legjobban megáldva járványilag. Azért várom a további képeket is, A 6 napos Lilyke is milyen aranyosan nyújtózik! ;) :D :littlehearth: .
Na irány a konyha, szép napot nektek! :x :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 11:25

Sziasztok Lányok!Most költői leszek:
Mosolyog a szívem,hogy itt voltatok-vagytok!ISZONYÚ GYORSAN ÁTFUTOTTAM,VIGYOROGTAM,ÖRÜLTEM ÉS SAJNÁLKOZTAM.IGAZÁN ESTE JÖVÖK EGY CSOMÓ ÉLMÉNNYEL és reagálok mindenre.lányok köszönöm szépen előre is és utólag is.JÖVÖK ESTE!!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :-h %%- Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 11:56

Sziasztok Lánykák!
Hú, micsoda forgalom :-)
Fő a krumpli a pacalhoz, igy itt vagyok én is. Drága párom még amikor nem volt ez az őrület, hozott a piacról olasz spagettit. Van egy pasi aki kijárt, tőle szoktam olivaolajat is, mert picit olcsóbb, mint a boltban. Ma főzném meg a gyereknek a milánóihoz, nézem-nézem, hááát, nem spagetti, hanem ez a vékony metélt. Na kiváncsi leszek Zoltán mit szól hozzá :))
Közben megjött a postás, hoz ta a rég várt alkatrészeket a páromnak. Panaszkodik - mondjuk ő volt az , aki kifejtette egyszer mennyi borravalót szoktak neki adni-, hogy mennyi munkájuk van, több van, mint karácsonykor. Hát erre csak azt tudtam neki mondani, hogy vigyázzon magára. Maszk nuku, kesztyű nuku.

Rita, szépen fejlődik Lilyke! Hozzad csak a képeket, ő már picit hozzánk is tartozik, ha lehet ezt mondani :-)
Zsuzsi jól van a császár után? Egyedül van, bár úgy emlékszem a férje otthon, ugye?
Jó, hogy kijárnak hozzájuk. Mikor a Zoltánom született, utána az egyik csajnak a házban lett babája. A macska meg az udvaron - társasház-, belement a babakocsiba. Bármi történhetett volna, ez is olyan, mint a takaró. meg a hasonfektetés.
Köldökcsonk van Lilyikének? Fürdetéssel mi ott a trend?
Etetni hányszor lehet?
Zsuzsinak a hüvelyeseket el kellett - e hagynia a puffadás miatt Lilykénél?
Jó, hogy kocsival tudsz menni vásásrolni, épp ma reggel ahogy tekertem a piacra gondoltam rád, hogy honnan szerzed be a dolgaid most.
Jót mosolyogtam a fagyasztó tartalmán.
Mennyit szapult mindig a párom, hogy telerakom zöldséggel a fagyasztót, és nincs hely a húsnak, meg most Ramosnak. Milyen jó most, mikor tudok változatosan főzni leveseket igy, hogy nem kell állandóan naponta a piacra járnom.
Még a citromot is felnégyeltem, be a fagyóba, krémsajt, tejföl pici adagokba, tejet is tettem be, hogy főzéshez jusson. Arra tökéletes.
Már csak azt kellene tudni mi hol van :-) Főleg az olyan apróságok, mint kapor. :-)
Rita, a távoktatás hogy megy?
Kérdeztem már, de szerintem nem válaszoltál a sok elmaradás miatt. :-)

Kata, nagyon vigyázzatok magatokra! Értem ezt a mentős esetre!!
Távolság még akkor is, ha hoznak vlaamit, nem kell bemenni, leteszi az ajtó elé, az is bőven elég. Nagy segitség ez nektek, a buszozást meg most tényleg hagyjátok el, mert sose lehet tudni. Nagyon fegyelmezetlenek az emberek, kiváncsi leszek a délutáni bejelentésre az ünnepekkel kapcsolatban.
Tegnap néztem, meg előtte nap Trvutkónak a facebookos élőjét a Szent Ferenc kórház igazhatójával. Érdemes megnézni, bár a második már csak olyan kiegészités volt.

Ido, jó sokára hozták ki a megrendelt árut, de lényeg, hogy hozták és nem kellett elmenni érte.

Paggy, Lilláékkal mi újság?
Tudod, hogy köszönünk itthon el puszi helyett ?- na ez csak akkor van, már a puszi, mikor hoszzú útra megy, amúgy tényleg exek vagyunk =)) -
Könyök összeértetéssel :-)

Beteszem a tegnapi nasim filmnézéshez. Olyan jól sikerült, hogy megint elaludtam közben. Arra ébredtem hajnal háromkor, hogy piszokul fáj a fejem.

Sajtos rúd saját készités őszibarack lekvárba mártogatva. - isteni! :-) -

Kép

Kikirics és méhecske
Kép

Csak remélni tudom, hogy nem lesz baj Ramos felé, mert változatlanul kapkodja őket. Itt látszik, hogy a szomszédban hány kaptár van. A tuják is látszanak nálunk a kép szélén, igy kb. be lehet mérni mekkora távolságra vannak.

Kép

A kert végén át lehet látni a tó - bányató, de vannak benne halak- túlpartjára. Valamelyik nap fehér védőruhába öltözött emberek voltak ott reggle. Rám is hozták a frászt.

Kép

Ezzel van tele a ragadós galaj helye a kerités után. Fogalmam sincs, hogy mi lehet. Olyan, mint a répa levele.

Kép

Jobbról a keritésnél látszik a túloldali Vadaspark kilátója

Kép

Hát ennyi újság v olt mára az itthonlét alatt. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 19:54

Majd nézem a fentebbi írásaitokat is, de előbb beteszek egy pár kaját, mert ha megint válaszolok,
soha nem érek a végére.

Felül: kaliforniai paprika (három színű), hónapos retek, lilahagyma és fokhagyma hirtelen összepirítva
egy mokkáskanálnyi juharsziruppal.

Negyednél: Jégsaláta kesujoghurttal

Félnél: maradék laskagomba hagymával, fokhagymával, két kisebb paradicsommal, meg egy kevés vörös
curryvel összefőzve kuktában.

Háromnegyednél: krumplis, petrezselymes quinoa kuktában főzve.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 19:54

Másnapra elfogyott a paradicsomos gomba, helyett pirított füstölt tofu, saláta helyett
bébispenót került a tányérra. A quinoat pedig vörös babbal dúsítottam. Tudtam, hogy
harmadnap ebből a kettőből fasírt lesz a tökfőzelékre.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 19:55

Végül nem tökfőzeléket csináltam másnap, hanem sült zöldségeket. Elsőre úgy hinnénk, hogy nem passzol
hozzájuk a babos quinoa fasírt, de evés közben rájövünk, hogy nagyon jók ezek együtt. :)) Aprítóban
majdnem pépesre turmixoltam a babos quinoát. Tettem még hozzá petrezselyem zöldet, és zablisztet.
Szárított búzacsírában forgattam meg a fasírtokat. Olaj nélkül a sütőben sütöttem meg.

Kép

Nagyon imádom a sült zöldségeket! A nyárson lilahagyma, alma, pritaminpaprika és gomba, fokhagymás
balzsamecetes, szójaszószos pici olajos trutyival megkenve. A maradékokat a nyársak közé szórtam
(a képen még nincsenek ott).

Kép

A fasírttal együtt egy másik tepsiben édeskrumpli, párolt kelbimbó és párolt cékla is sült. A brokkolira
bazsalikomot és majorannát, a krumplira kakukkfüvet, a céklára köménymagot szórtam.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 19:58

Sziasztok Lányok!Megjöttem.
Most írok,ahogy eszembe jut.
Kata!Remélem ez a matrac már teljesen meg fog felelni Neked.Meg kell szokni.Be kell "járatni",mindkét oldalát.A kemény matracot általában 1 hét után szokták dicsérni.
Ma szeretnék majd írni később egy ismerősről,akinek 45 éves a lánya,aki nem tudni miért,kideríthetetlen okból szellemileg gyermek maradt
Jó idő volt,az ablakban is lehet egy jó kis alapbarna színt szerezni.A barátnőméknek sincs erkélyük.benendezték a szobarészt balkonnak , állandóan nyitva az ablak.Odatettek 2 strandfotelt törülközővel , hawaioznak.Sajnálom,hogy nálatok is arat a vírus.Mindenkit megijeszt és bizonytalanságba taszítja.Egyedül az segít,ha megpróbálunk minél kevesebbet gondolni rá.Samuka hogy van?Egy jó kis rajzfilmet nem nézeget?Vagy esetleg valami zenés dolgot?.Majd még írok .
Kedves Rita!lilyke nagyon kis vagány abban a piros "szerkóban".Egyre szebb és jobb lesz vele és talán nyár végén már kimehetsz.megint csak az egyik barátomat idézem,a lánya Hollandiában szült.A nagyi,a barátnőm,minden nap skypon énekelt a kicsinek,beszélt hozzá.már 5 éves az unoka és gyönyörűen beszél magyarul és minden magyar népdalt tud,sőt némi mozgalmi dalt is,amit a barátnőm énekelt neki.Aranyos,amint egy 5 éves kislány egy KISZ indulót zengedez.-Jó neked,hogy ilyen nagy a hűtőd,mert minden belefér.csodálom,nektek nem kell maszkot hordani.Persze biztosan nincs nagy népsűrűség az utcán.Még most is az ex párod visz vásásrolni?Miskolcra menetek?Van minden a boltokban?Mi mindent főzöl magadnak? És az otthoni gyerekeddel találkozol?Várom a húsvéti szép terített asztalképet.mindig olyan szép tányérban tálalsz.Köszönöm a fotókat.
Ágika!Nagyon finom ételekkel kényezteted magad és a családod.Biztosan finom a sós meg az édes együtt.nagyon szeretem én is.Nálatok mi kerül az asztalra húsvétkor?nincs sok szúnyog nyáron a tó mellett?A méhek pedig GÁZ!!!Nem tudom elképzelni,hogy lehet ezt megoldani!Állandóan frászba lennék én is.Szeretném ha visszatérnénk a hétköznapokba!Te festenél,én pedig mehetnék kicsit csavarogni És persze a lényeg.a LÁNYOK IS CSINÁLHATNÁK A DOLGUKAT:Kata és Samuka buszozhatna.Ido mehetne a boltba,Ildikó festeni,Gabóci utazhatna Lengyelországba.RITA PEDIG ÖLBE VEHETNÉ LILYKÉT :ymdaydream:
Kedves Ido!Hát ez probléma.Tényleg fel kéne venni pénzt és a szomszéd pasi is próbálhatna részfeladatokat/gyümölcs..../Ha tudsz ,egy picit jó korán reggel 1-2 lépést sétáljál.Nincs belső kert?Kívánok szép napokat Neked! és igen a XI.kerületben nem lehet fát kivágni a saját kertedben sem bejelentés nélkül,mert vigyáznak a fákra.Majd meglátjuk betartják-e.
Lányok!Hoztam néhány mai képet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:02

KUKUCCS!-mondta a frézia és kibújt a levélből:
Kép
Megjött a húsvéti kalácsom,az unokám Lilla sütötte.
Kép
Nálunk viszont négyszögleteset tojt a nyuszi :)) .Ezt viszi haza a kalácsért cserébe a vejem és a kisebb csokit a nászasszonyomnak.Mindenki külön van.Húsvétkor mesét fogok olvasni a családnak skypon.Vicces meséket kerestem , választani lehet.mindenkinek lesz egy meséje.
PERSZE -közben szól a rádió-Tudom,tudom hogy sok helyen nincs lehetőség távoktatásra. ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: Vállaltam korrepetálást ingyen,akinek gondjai lesznek,de csak a vírus után lehet.Kiírtam az utca végén,hogy majd hívjanak.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:13

Kutyasétás képek:
Kép
a közösségi kert is beindult:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:17

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:21

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:23

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 20:25

Sziasztok!

Rita, úúúgy megkóstolnám amit főzöl, de magamnak, meg külön még a fiúknak főzni időben már túl sok lenne. Főleg most, hogy minden nap még vacsit is csinálok. Amúgy nem hadiállapot időben volt nap, hogy Zoltán hozott.

Paggy, meglepett, hogy ott nálatok még a benti udvaron sem lehet fát kivágni. Itt nálunk csak a házak előtt van igy.
Nagyon tetszik Lilla fonott kalácsa. Nagyon ügyes!
Gratulálok a virágodnak a születéshez :-)
Nálam is négyszögleteset tojt a nyuszi locsolkodáskor a fiúknak :-)

Kép

Megyek vizszintbe, mert megint fent van a vérnyomásom, ami havi egyszer jelentkezik. Már lassan a micsodám tele tőle, komolyan.
Szeged forrong. Most jelentette be egy órája a polgármester, hogy a Mars téri nagy piac zárva már holnap.
Lerendelt áru, meg egyebek. Olyan kommentek jönnek, hogy ihajj.
Viszont, már ma is nagyon sokan voltak. Mi lett volna holnap, meg szombaton. Mondjuk ezt este bejelenteni...
A másik: Most nem normális helyzet van. Nekünk is hozták volna a répát, céklát a turmixhoz és a felpucolt csirkét. Reggel hivom a pasast, hogy akkor mi legyen.
Ramos a drága házőrző együtt futott ma a kerités mellett a szomszéd gyerekekekkel, akik szülei a házat épitik. Most lehet, hogy nem is költöznek be még ebben az évben sem. Szerencsére egyre kevesebbet ugatja már őket.
Már durmol a pasi, sötét van. A hőfüggönyt is felemeltem a házánál, de a szalma még maradt, ne fázzon a szigetelés felett a popója. :-)
Remélem holnap már normális leszek, mert csak lézengtem ma is. Most már tudom mitől volt olyan karikás a szemem reggel a képen....
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 20:26

Paggy, köszi aképeket. Igazán üditő ez a napsütés. nagoyn tetszik a maszkod! :-)
Mennyien dogloznak a kis kertjükben! és még a távolság is megvan! :-)

Nem tudom ti hogy álltok a kéz kiszáradással, de nekem már járatok vannak a tenyeremen...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:27

Végül a palántáim:
Kép
Kedves lányok!Igazán nagyon köszönöm a sok szép képet és kommentet.Szép estét!Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 20:28

jujj, de szépen fejlődnek!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:29

Így,borzasztó!
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 20:48

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 20:54

Aranyos Ágika!Szörnyűűűűűűű!!!Menjél aludni és nagyon vigyázz magadra!Szép álmokat! :littlehearth: -tel Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 9. 21:06

Szeretnék köszönetet mondani,ő nem tud róla,annak a hölgynek,aki 45 éve csodálatos harmóniában,jókedéllyel neveli a kis-nagy-felnőtttestű lányát.Egy gyönyörű hosszú őszhajú öreggyereke van ennek a nőnek.Régebb óta látom őket.Egyszerre lépnek,fogja a kezét és mindenhová viszi magával.Nem mertem,akartam megszólítani,mert azt gondoltam mit is tudok kérdezni tőle.Láttam őket uszodában,utcán,piacon.MINTHA IKERTESTVÉREK LENNÉNEK.-- MA VALAHOGY TÁVOLRÓL SZÓBA ELEGYEDTÜNK A KUTYASÉTA KÖZBEN.MASZKBAN VOLTAM , KB 5 MÉTERRŐL BESZÉLGETTÜNK. OLYAN JÓ HUMORÚ,NAGYON KEDVES,KIEGYENSÚLYOZOTT NŐ.A LÁNYÁT DÉLELŐTT NAPKÖZIBE HORDJA A VÁROS MÁSIK VÉGÉBE.eZ EGY OLYAN HELY,AHOL ALUDHAT IS A GYEREK,HA VELE VALAMI LENNE.ELINTÉZTE,DE HÁLISTEN ,ERRŐL SZÓ SINCS,MERT A HÖLGY MÉG CSAK 69 ÉVES.KONCERTEKRE JÁRNAK,MOZIBAN RAJZFILMEKET NÉZNEK,A NILS HORGENSONT OLVASSA NEKI , KIÁLLÍTÁSON MAGYARÁZ.NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK ,HOGY MEGISMERKEDTÜNK. :littlehearth:
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2020. április 10. 1:03

Szia Ági!
Most legalább tudom hogy Szegeden élsz. A Mars tári piacot ismertem átépités előtt és utána is. Akkor voltunk ott, amikor a Sziki tóra jártunk kempingezni. Nekem a régi piac jobban tetszett, mint az átépített, de lehet hogy a helyieknek így jobb.
A kezedet nézve, valamit kezdeni kellene vele, mert ez nem normális, nem lehet csak a vegyszerektől, kiszáradástól, bár a földmunka nagyon tönkre teszi a bőrt. A patikában kérjél valamit rá. Valami gyógykenőcs kéne rá, mert a végén elfertőződhet.
Üdv. Ido
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 10. 7:37

Kislányok! Többen kérdeztetek az online oktatásról. Szerintem korábban írtam pár szót róla.

Nálunk semmi nem megy úgy, mint más iskolákban. Eddig se ment, és itt a nagy bajban se megy.
Nem fogom sokáig ragozni, az egyik oldalon (pedagógusok) megvannak rá a feltételek, a másikon
viszont több sebből vérzik. Úgyhogy akivel lehet tartjuk a fb-on a kapcsolatot vagy e-mailben,
akivel nem, azokhoz kijuttatjuk papír alapon a tanulni valót. Ebben segít a helyi önkormányzat is.
Ebédet továbbra is kapnak a gyerekek, amit a szülők hordanak haza nekik. Amikor jönnek az
ételért, elviszik a feladatokat (azoknak is kiküldjük a biztonság kedvéért, akinek más módon is
el lehet juttatni, biztos, ami biztos). Kaptak üres füzeteket, amikben dolgoznak, az abban lévőket
fogjuk nekik osztályozni.
Az én osztályomban egy gyereknek van email címe, arra küldözgetem neki a feladatokat, de még
egy visszajelzés sem érkezett, hogy megkapta volna. Persze megkapja papír alapon is. A 20 főből
négy gyereknek még egy okostelefon sincs otthon. A többieknél van minimum egy a családban, de
internet nincs. Egy kislánynak van otthon asztali számítógépe, de szintén nincs internet. Ezeket
onnan tudom, hogy fel kellett mérni közvetlenül az iskola bezárása után.
Szóval nálunk nem sok lehetőség van.
Újra megkapták a kódokat, hogy beregisztráljanak az e-krétába. Oda is töltünk fel minden nap
házi feladatokat (kötelező), de a rendszer szerint, eddig senki nem lépett be, hogy megnézze.
Nyolc osztályban tanítok, és a nyolcból mindenütt 0-t jelez a rendszer. A képen egy hatodikos osztály
angol házija látható. A kép alján mutatja, hogy 20 tanulóból 0 járt ezen az oldalon.

Kép

Kata, ha nem érintkeznek senkivel séta közben, akkor nyugodtan járhatnak egyet. Azt mondja a lányom,
hogy ha van is valaki az utcán, távolságot tartanak egymás közt. Meg a boltok előtt is, sorban állás
közben.
Vigyázzatok magatokra Samukával!

Ági! Zsuzsi nagyon jól van, és jól is néz ki. Minden nap mondom neki, pedig nem sokat tud aludni
a szoptatás és fejés mellett. Lehet, hogy a boldogság teszi, mert hogy nagyon nagyon boldogok.
Nagyon jó elektromos mellszívója van, szereti használni.
A párja otthonról dolgozik már egy ideje, és ez így is marad a szigorítások végéig. Hála istennek,
ez nagy segítség a lányomnak.

Igény szerinti táplálás van, ami azt jelenti, hogy anyatejen kívül nem kap mást a baba, és azt is olyan
ütemben, ahogy ő igényli. Ahogy jelzi, hogy enni szeretne, megetetik. Kezdetben összevisszaságnak
tűnik, de ahogy telnek a napok, kialakul majd egy rendszer belőle. Persze nem szabad hagyni, hogy
órákig cuclizzon a baba, vagy aludjon a cicin, de annyiszor ehet, amennyiszer igényli. Itthon is ez a
trend egyébként. A midwife azt is javasolta, hogy minden szoptatáshoz vetkőztessék le a babát (pelus
maradhat), és Zsuzsi is legyen félmeztelen, hogy még nagyobb élmény legyen a baba és az anya számára
a szoptatás. Ez nagyon fontos az összes tejcsatorna beindulása miatt is. Természetesen be vannak
takarva, hogy meg ne fázzanak. Hat napig nem volt szabad megfürdetni Lilykét. A kórházban se
fürdették meg egyszer se. Most ott tartunk, hogy még csak egyszer fürdött eddig. Három naponta
javasolt. Gyorsan fogynak a nedves törlők, hiszen ahányszor eszik, annyiszor kakil a drága. Mivel
állandóan oldalra fordul, ki is folyik szépen... Jár a mosógép is.
Van köldökcsonkja. A lányomnak felszívódó varratai vannak, legalább azzal nincs gond.
Nincs korlátozás a szoptatós anya táplálkozásban. Zsuzsiék régóta nem esznek húst, emiatt hozzá vannak
szokva a hüvelyesekhez, meg a sok zöldséghez. Őket már nem puffasztja. Különben én is csak kb. hat
hétig éreztem puffadást a gyomromban, amikor átálltam a növényekre. Azóta ismeretlen fogalom a
puffadás, és ezt a legkomolyabban mondom. Egy éve nem volt ilyenben részem. Ha nem tapasztalom,
senkinek nem hinném el.
Írtam korábban, hogy szoptatási centrum is van a kórházban, ahová éjjel-nappal lehet menni, ha gondja
van valakinek a ciciztetéssel. Most azonban zárva vannak, de a midwife felvette velük a kapcsolatot,
és egy nő ki is ment Zsuzsiékhoz. Azt mondta a lányom, hogy nagyon hasznos volt. Jól esik neki
mindenfajta segítség és megerősítés. Magukra vannak utalva, és bizony egy első babás anyuka még
nagyon bizonytalan, hogy mindent jól csinál-e. Márpedig nagyon sokáig szeretné ciciztetni Lilykét.

Nálam a zöldségek a kombinált hűtő fagyasztó részében vannak. :D

Én is csinálok merész variációkat, de hogy lekvár és sajtosrúd...! Megkóstolnám! :D

Mindig kigondolom, hogy mit főzök másnap. Elsőként megpucolok mindent, ha kell felaprítom őket, és ha
készen vagyok, csak akkor kezdem el a főzést. Így pillanatok alatt elkészül minden. Ha olyan kaját csinálok,
amihez sütő kell, spórolási céllal mindig sütök benne valami mást is, amit aztán vagy másnap felhasználok
(vagy még aznap), vagy a fagyasztóban vár sorára.

Szörnyű a kezed! Valami nagyon jó kézápoló kéne rá. De az is nagyon klassz, ha kézmosás után nem törlöd
szárazra, hanem egy csepp olivaolajat dörzsölsz be a kezedbe. A víz jó vivőanyag, gyorsabban bekerül vele
az olaj. Ne száraz kézre kend, mert akkor még az olaj is szárít, bármilyen furcsa.

Dundi is állandóan be akarta kapni a legyeket, darazsakat. Szerencsére nem lett baja belőle. Nem lesz baj
a kaptárokkal. Apukám méhészkedett egy ideig. A szomszédok örültek, mert jól beporozták a fáikat.

Paggy, szerencsére én is látom naponta Lilykét. Legtöbbször szopiztatás közben van ideje Zsuzsinak, hogy
dumcsizzunk. Jövő március közepétől szabad leszek, és annyit látom majd, amennyit akarom.
Nincs kötelezővé téve a maszk. Itt nálunk még a boltos se hordja. A városban fele emberen van, a másik
felén nincs. Az Aldiban, a Müllerben és a Tescoban töltöttem el pár percet vásárlással. Előre felirtam mindent,
hogy melyik boltban mit akarok venni. Célirányosan mentem, gyorsan végeztem. A tescóban senki nem
volt az önkiszolgáló pénztárnál, az Aldiban is pont akkor nyitottak új kasszát, amikor sorba akartam állni.
A Müllerben meg alig volt valaki. Úgyhogy gyorsan végeztünk és jöttünk haza.

Nagyon jó viszonyban vagyok a volt férjemmel - sokkal jobban, mint az utolsó éveinkben. :)) Nem messze
lakunk egymáshoz, és ha valami férfias munkában kell segítség, számíthatok rá, de ő is mindig számíthatott
rám. Meséltem, hogy Sárikát, a második házasságából született kislányát is mennyire szeretem, meg ő
is engem. A gyerekeim, amíg itthon laktak, sokszor felhozták, ha vigyázni kellett rá, vagy csak úgy, mert
itthon akartak játszani vele. De amióta magam vagyok, már én is vigyáztam rá, ha arra volt szükség.
Kisebb korában sokszor vittük magunkkal kirándulni, és ha a lányom hazajött, és csajos napot tartottak,
én is mentem velük.

A piros szerkót a drága sógornőmtől kapta Lilyke.

Egyedül fogok húsvétolni, nem lesz húsvéti menü. Mondjuk a szokásos tojás, sonka, majonézes hidegtál eleve
nem jöhet szóba.

Gyönyörű lett Lilla kalácsa! Biztosan nagyon fincsi is. Látom kaptál japánbirs ágat is. Imádom. Itt részben lefagytak
a virágai a mínuszos reggeleken.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 10. 7:58

Egy kisebb cukini, egy közepes krumpli és egy répa lett lereszelve ehhez a mackószerűséghez. Tettem még
bele petrezselyemzöldet, egy evőkanálnyi hajdinalisztet, őrölt lenmagot és chiamagot a tojás helyettesítésére.
Ezek jól felszívják a keletkezett nedvességet, amit a só hatására kiengednek magukból a zöldségek. Kicsit
állni hagytam a masszát, aztán a mackókat tönkölykorpába hempergettem és olaj nélkül kisütöttem.
A növényi fasírtoknak egy nagy titka van. Minél többet állnak, annál finomabbak. Frissen se rosszak természetesen,
de az állás nagyon jót tesz nekik.
Ui.: fokhagyma is volt benne.

Kép

Előkaptam a fagyasztóból a még megbontatlan szemes zabot, hogy végre kipróbáljam, hogy milyen köretnek.
A szokásos fél krumplit belefőztem egy fél bögrényi zabba, amit előtte alaposan megmostam. Ugyanannyi idő
(30 perc) kellett neki a kuktában, mint a barna rizsnek. Legközelebb be fogom áztatni. Nagyon boldog vagyok,
hogy kipróbáltam. Nekem nagyon bejött. Semleges íze van, jól fogja bírni a különféle fűszerezést. Jól variálható
köret.

A mackó mellett két kápia paprika is sült a sütőben. Leszedtem a héjukat, és vékony csíkokra szeleteltem őket.
Míg ment a sütő meg főtt a zab, két hagymát felkarikáztam, két paradicsomot kis kockákra vágtam. Üvegesre
pároltam a hagymákat, majd mehetett bele a paradicsom. Azokkal már nem sokáig pároltam. Végül belekevertem
a paprikát is. Csak só van benne. A lecsóba nem szoktam mást tenni. Imádom!

Délután beugrott a fiam. Mind a tíz ujját megnyalta utána.

Kép

Vissza: “Társalgó”