Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 19. 8:11

:flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 19. 8:16

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 19. 13:24

Paggy, jókat derültem a felhő "kiegészítéseken"- :)) :)) :)) :)) :x :ymhug: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 19. 16:20

Ezt neked küldtem Kata!!!Kis vidámság egy igazi FELHŐFOTÓSNAK!!Neked Kata!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 19. 16:26

Imádom ezeket az azeri videókat!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 19. 16:40

Paggy írta:Ezt neked küldtem Kata!!!Kis vidámság egy igazi FELHŐFOTÓSNAK!!Neked Kata!!!

KÖSZÖNÖM..!
az azeri videókat is! El sem tudjuk mi már képzelni az ilyesféle életmódot... :ymhug: ;;) :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 19. 17:25

De azért jó nézni!!!

Kedves Lányok!Most fejeztem be egy nagyszerű kínai kosztümös sorozat nézését,amit szeretnék ajánlani nektek. Találtam egy kiállítást ahová karácsony előtt elmennék és hoznék róla tudósítást.A sorozat a kiállítás témájával kapcsolatos.Remélem örömet szerzek majd vele,ha bemutatom.Még picit titokban tartom,legyen meglepetés. \:D/
:flower1: Selyemszövés - a mesterség, amely összeköti Európát és Kínát :flower1:

Illetve mégse,mert annyira jó sorozat volt,hogy nem tudom megállni,hogy ne említsem meg a címét.Magával ragad,nem tragédia,de mégis dráma,nagyon érdekes és izgalmas.
A címe CSODÁLATOS NŐK azaz MARVELOUS WOMEN

Itt a linkje:

https://www.viki.com/tv/38208c-marvelous-women
Van magyar felirata.Tudtok vikin sorozatot nézni?Ha nem ,leírom hogy kell.Ill megmutatom a következő hozzászólásban.tekerd lefelé!
Sok száz és ezer köszönet a fordító csapatnak ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Lányok!Nézzétek meg,én meg hozom decemberben a sorozattal kapcsolatba hozható kiállítást !
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 20. 9:43

Sziasztok LÁnyok és Elthan! Kicsit elaludtunk reggel, nem vészes, de annyiszor megébredtünk éjszaka hogy borzasztó!
De az okára nem jöttem rá még mindig!
Legyen szép napotok! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Ma lenne a 30. házassági évfordulónk!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 20. 12:55

Kata:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 20. 13:15

Aki nem tud viki.com-on sorozatot nézni:
spoilerbe teszem.Ahová mutat a pálca,oda kell beírni vagy arra kell kattintani.
[
Spoiler: mutasd
url=https://postimg.cc/JGzGMp5b]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 20. 13:23

:flower1:
Kép
Kép
Mielőtt a film megjelenne,reklámokat ad
Kép
A SPIP ADDAL állítsd le a reklámokat!
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 20. 13:24

Általában nem magyar felirattal jelenik meg a sorozat,akkor kattints a kormánykerékre a jobb alsó sarokban!
A SUBTITLES szó mellet néha az ENG /angol felirat röv./és nyíl jelenik meg
Kép
,arra kattint,s azután látni fogod a különböző nyelvű feliratokat
Képimage upload free
.Ha magyar is van , arra kattints és kész,már nézheted is/ a FORDÍTÓKNAK ÉS PERSZE A FILMESEKNEK HÁLA :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: /
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 20. 19:30

Köszönöm kedves Paggy a gyönyörű virágokat, az esküvői csokrom is rózsa volt, mercédes fajtából.

A vikivel akkor nem boldogulok, amikor fizetős, illetve lakat alatt van. Most Mandea egyik sorozatához éppen hozzáférek!
Bevettek a csoportjukba is, amit meg is köszöntem.4
Mindenkinek szép estét és álmokat kívánok! i-) :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

ui.: Olvastam a fehér teáról hogy mennyire jó hatása van.! Nézzetek utána, cukornál is nagyon hasznos! :x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 20. 20:51

Kata!Az ajánlott sorozatnál már nem kell fizetni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 21. 7:22

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 21. 7:26

A cikkbol:
Az adat es keszseg az uj valuta...
Magyarul ,allandoan fejleszd magad es hasznald a mesterseges inteligenciat!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 21. 8:23

Sziasztok Lányok és Elthan! Mindenkinek szép napot kívánok!
Ma telefonálásokkal telik a napom, mire mindenkit elérek akit kell!
Köszönöm Paggy, de volt olyan sorozat amit nem töltöttem le, és nem tudom megnézni, pedig nem is mai gyerek!
Na intézkedés... aztán majd meglátjuk! ;;) :ymhug: :x :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. november 21. 15:32

Sziasztok!

Kedves Kata, boldog házassági évfordulót. Ez így nem is igaz, hisz én is tudom, amit te, hogy olyan nincs. DE szép emlékeket csak vedd elő, és az kicsit felvídit, hogy mégis csak együtt élhettetek ennyi-annyi ideig a szeretett személlyel. Nagyon jól néztek ki, igazán szép pár voltatok. :littlehearth: :flower1:
Én kevés filmet nézek mostanában, bár most a Lányom virágot nézem, letöltöttem az AV-ról, jó nagy méret, néhol kicsit csúszik a felirat, mert nem ehhez készült. Most nagyon szenvedős a dolog, és nem bírok ilyent mostanában. Remélem jó vége lesz. A vikiről keveset, de köszönöm szépen Paggy az ismertetőket. Mostanában előnyben részesítem a videát. Nem töltöm le, elkényelmesedtem.
Rita, köszöntelek itthon. Szép napjaid lehettek, Lilyke már tanulja az anyaságot, mindent megkap a baba, amit a kisbabák. Gondos "szülő". Nagyon szép kislány, és talán minden jól áll neki. Szép a hajacskája, bájos arcocskája.
Köszönöm a fotókat is Katáét általában látom a FB-on.
Ma takarítottam, de nem végeztem az egyetlen szobával, még a festékeim is össze-vissza vannak, valahogy mindig rendetlenségben vannak. Ma az egyik fotelt kitettem, egyelőre a nappaliban van, de tovább kell mennie, nehezen férek el kettővel, és nem is ül rajta senki sem. Nem is új, már nagyon régi, muszáj tőle megszabadulnom.
Aztán keresőben is voltam, eltűnt a kisollóm, eddig nem találtam meg.
Itt elég morcos idő van, mondjuk nincs hideg, de a nap hiánya hozza ezt elő. Reggel esett az eső is.
Meghozták a megrendelt fát, fuvarral együtt jó kis kiadás volt.
Festettem párat, voltam egyszer a fiamnál, aztán Szlovéniában a Mura partján. Nagyon tetszett. Kardiológust kéne meglátogatnom, mert már időszerű.
Paggy hogy van a férjed az állatkáid, ja és a lelked, fényesedett-e már /azt jelentené, hogy minden jobbá vált./
Elthan mi van veled? remélem gyógyulsz, ahogy illik.
Ági?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 21. 18:39

%%-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 22. 10:55

Sziasztok Lányok és Elthan!
Mindenkinek szép napot! Sikerrel jártam a háziorvosnál, mármint gyógyszer felírásban.
Tegnap kidobott mindenhonnan a másik gépem! :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Hú lányok lehidaltam...
x_x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. november 22. 15:06

Sziasztok Kislányok!

Kata, ma nálunk nagyon kellemes az idő, pedig csak 4 fok van. Süt a napocska, ami miatt melegebbnek érezni
a kinti hőmérsékletet. Már nálam is csak 19 fok van a lakásban, de még egyáltalán nem fázom, úgyhogy még
nem kapcsolom be a konvektort.

Örülök, hogy tegnap sikerrel jártál az orvosnál! Egy dolog kipipálva legalább.

Nagyon sajnálom, hogy egyedül kell megemlékezned a házassági évfordulótokról! Írtad, hogy ez a kép a nászúton
készült, a miskolci kilátóban.

Kép

Kép

Voltam ma fent a fb-on, hogy leszedjem az újabb fotóidat, de nem találtam semmit, csak a férjed fentebbi képét.

Paggy, nagyon cukik a tollal kiegészített felhőképek.

Képzeld, kb. egy éve, de lehet, hogy van az másfél is, fordítani valót kerestem, és láttam, hogy a Vikin még nincs
magyar felirat ehhez a sorozathoz (akkor még nem volt, el se kezdte senki). Akkor elkezdtem nézni, hogy lássam,
tetszik-e nekem, és hogy jó minőségű-e az angol felirata. Megnéztem vagy három részt, az angolja jó volt, de az a
sori nem nyert meg magának.

Én is fordítottam selyemmel és selyemhímzéssel kapcsolatos kínai sorozatot. Minden ilyen érdekel. Olvastam erről
a kiállításról, azt hiszem az Ázsia ékkövein, de nem biztos. Biztosan nagyon érdekes, izgalmas lesz, és szemet
gyönyörködtető. Jó lesz látni általad.

Az idén egy nagyon kedves kollégám lett az igazgató a régi iskolámban. Tesi-biológia szakos mesterpedagógus,
oktatási szakértő, aki nem a szavak embere. Nyáron mondja nekem, hogy már most utálja a gondolatát, hogy
beszédeket kell majd írnia (évnyitó, évzáró, ballagás...). Kérdeztem tőle, hogy ismeri-e a ChatGPT-t, amely egy
mesterséges intelligencián alapuló chatbot. Mondta, hogy nem is hallott róla. Ekkor arra kértem, hogy várjon
pár percet, és átküldtem neki négy különféle évnyitóra készült beszédet, amit a ChatGPT-vel irattattam meg.
Nagyon megörült neki. Mondta, hogy mindegyikben jó sok olyan mondat van, amit fel fog tudni használni a saját
beszédéhez. Mondtam neki, hogy a középiskolás lánya majd beregisztrálja (angol a honlap), de utána magyarul is
fog tudni utasításokat adni a chatbotnak.

Ildikó, köszönöm a fogadtatást. Olyan régóta járok már ki a gyerekekhez, hogy a második otthonomnak érzem a
várost, ahol laknak. Ismerem az utcákat, az üzleteket, eladókat (főleg az adományboltokban :D ), tereket, épületeket.
Tudom, mit, hol érdemes megvenni a főzéshez. Ha felnézek az égre, tudom, hogy esni fog-e vagy sem. Itthon nem
ugyanazt látom, ha tudom, hogy esni fog, mint odakint. Ez nagyon érdekes. Sokáig tartott, míg kitapasztaltam, de
sikerült. Korábban mindig kétkedve fogadtam, ha a gyerekek kijelentették, hogy esni fog, közben meg nem volt
sötét felhő az égen. Amikor meg nagy fekete felhők voltak, nyugodtan indultunk el sétálni, és tényleg soha nem esett
olyankor.

Már Paggynak is akartam írni, de most ide írom, hogy Lilyke anyáskodó-gondoskodó viselkedése a lányomat dicséri.
Őt utánozza. Minden kép és videó megvan Zsuzsi telefonjában, ami Lilyke születése óta készült. Nagyon-nagyon szereti
nézegetni őket, miközben a lányom mesél neki saját magáról. :D

Egyedül Náray Tamásnál láttam, hogy katonás rendben állnak a festékes tubusai. Nem is értettem. Furcsa volt. Egy
művész festékei legyenek művészi rendetlenségben, összevisszaságban. :D

Istenem, de jó, hogy már nem kell tűzifában gondolkodnom!

Nem hoztál nekünk képeket Szlovéniából? Egyet már kitettél, de nincs több? Jó lenne látni, amit te is láttál!
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. november 22. 21:11

Jó estét.
Ma nehéz utam volt, és sok menéssel. Nem esett jól.Fényképeztem, majd hozom, igaz nem sok kép van, de nagyon tetszett a táj, a Mura.
Miután most nem fában gondolkodtam, hanem tenni kellett, vagyis behozni, így elfáradtam. Tejbedarát főztem magamnak, jól esett, már nagyon régen ettem. Utána kicsit lefeküdtem, mert most meg alacsony a vérnyomásom és elaludtam, most ébredtem fel.
Szóval holnap majd hozok képeket, van ami még a telefonomban van. Nem mesterképek, csak olyan hétköznapi.
Ma zegről is készítettem párat, már készítik a karácsonyi dekorációt a dísz-téren. Szép lesz. Klári húgom is készíti a mézeseit most nagyon érdekes szépet csinált.
Rita nagyon jók voltak azok a fordítások, amiket a selyemútról a tésztáról, stb. fordítottál. Nagyon érdekes volt. Kár, hogy mostanában ilyet már nem csinálsz.
Örülök, Kata, hogy sikerült a gyógyszer felíratás, nem tudom mi az ami nem szokott sikerülni ebben az ügyben.

A festészetben is feltört a mesterséges intelligencia. Fel lehetett iratkozni, vagyis inkább előfizetni Kinvánál erre, de annyi mindent kellett volna letölteni hozzá, hogy ezzel én nem boldogultam volna, így maradok én magamnak.
Na még kicsit maradok, aztán lefekszem.
Pár kép mégis Mura, kis szigettel, ami vadkacsáknak, /nálunk récék/ van költőhelyül.
Kép

Képpost image online
Sebesfolyású Mura, uszadékfákkal.
Kép
Árnyak a tavon /gyermekeim és én

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 23. 7:17

Sziasztok!Ma megyek a selyemkiallitasra.A hetvegen jovok .Ildiko!Lattam hoztal szep kepeket!!!# :flower1:
A hetvegen jovok olvasni es nezni.
Ildiko!Nem lehet mezest venni a hugodtol?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. november 23. 7:29

Lanyok!Meregkevero lettem.Suttyomban/titokban/ kicserelem a normal teajat citromfure, igy kevesbe ingerult.Meg mosolyog is.Na mit szoltok, milyen boszorkany vagyok?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. november 23. 7:56

Sziasztok Lányok, és Elthan!
Ma időben sikerült megébrednem, remélem mire a sorokat befejezem, addigra Samum is felébred. Sokat van fenn éjszaka így reggel alszik be. Igaz tegnap délután nagyot aludt, ekkorát meg nem szokott és ez is bezavarhatta.
Én meg olvastam mellette mindenfélét!

Köszönöm a szöveg és képbeszámolókat! Nagyon tetszettek. Paggy finom trükkje is! ~o) :))
De legalább bevált!

Rita elhiszem hogy nem kellemes a fa fűrészelés és behordás, /én imádtam vágni is/ két baltával dolgoztam!!
Viszont apunál a kazánba hajigálni a vödör szenet nem volt lányálom!
Tele vödör vállmagasságban felemelve és hátrazúdítva a kazánnyílás belsejébe na az nem volt semmi...főleg ha kicsit több égett el mint szokott. Na és persze a víznyomás stb ellenőrzése, amiket igen nehezen tanultam meg.! x_x :ympray:

Na mennem is kell, itt az idő a gyógyszerbevételnek mindkettőnknél. Legyen szép napotok.
Gondolatban meg a Mura partjánál sétálok! Köszönöm a gyönyörű képeket erről is! :x :ymhug: :-bd :D :flower1: :littlehearth:
Ui. Állandóan foglalt a doki telefonja.

A sütőtöktöl nem voltam elájulva, legközelebb csak letakarom alufóliával. Viszont egy mini sózás tényleg jót tett neki.
az a baj hogy mikor már teljesen majdnem kész volt nem nyitottam ki a sütőzacskót és így nem lett olyan izletes és szép pirosas mint az azt megelőző.
Bár lehet hogy maga a tök eleve nem volt annyira finom! Ki tudja.. de teszek még egy próbát! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”