Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. december 27. 7:54

Boldog Születésnapot Paggy! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. december 31. 8:41

Mindenkinek Békés, Boldog Új Évet kívánok!
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. december 31. 10:52

Sziasztok!

Most ment el az internetes ember, és végre van normális netem. A gyerekek jönnek ebédre, az utolsó simításokat végzem
a konyhában.

Este reagálok arra, amit az elmúlt pár napban írtatok.

Paggynak én is boldog szülinapot kívánok!

Kép

Mindannyiunknak legyen még szebb, még jobb, még békésebb újévünk!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. december 31. 12:36

Szuper! Ezek szerint már képben vagy! További örömteli készülődést! :ymhug: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. január 6. 7:44

Sziasztok!

Elthan, kívánom, hogy minden baleset és betegség messze elkerüljön benneteket, továbbá, hogy a nagyfiatok találja meg a
boldogságát a kiválasztottja oldalán. A felújításhoz erőt és kitartást kívánok, ahogy magamnak is, erről lentebb írok részletesen.

Kata, jó volt olvasni, hogy Samu is sokkal jobban van már. Kezdjétek egészségesen az új évet. A képeidet leszedtem, ki is
fogom tenni kicsit később. A költözés csak annyit jelentett számomra, hogy új fészket raktam, de a nagyja munka most kezdődik.
Glettelek, falat és bútort festek... Nagy erővel és lelkesedéssel magam csinálok mindent. Ez az én döntésem volt, mindenki
féltett tőle, de tudom mire vagyok képes, és büszkeséggel tölt el, hogy a saját kezemmel formálhatom otthonná a lakásomat.
Helyiségről-helyiségre haladok. Az étkezővel kezdtem, és addig nem megyek tovább, amíg minden a helyére nem kerül benne.
Azért is csinálok mindent magam, mert más nem értené meg, hogy miért akarom két helyiségben is a gombhoz varrni a kabátot.
Az étkezőben a kedvenc kakasos képem köré kerekítek mindent. Miatta festem le a régi étkező szekrényeimet, hozzá igazodik a
függöny, a polcok és a fal színe... stb. A nagyszobában pedig egy tapéta, és a téglafal imádatom a ludas mindenért. Nincs kedvem
egy mesterrel alkudozni, vagy hallgatni, hogy amit akarok, az miért nem megvalósítható. Ezért vettem kezembe a dolgokat.

A fiam megmutatta hogyan kell glettelni (videókat is néztem róla, a yt nagyon jól jön most), szóval elég magabiztosan fogtam hozzá.
Ma megcsiszolom egy kicsit a glettelt felületeket, portalanítok, és jöhet a festés. A bútorfestés rejtelmeibe is a yt vezetett be.

Spoiler: mutasd
Rengeteg szöget vertek a falba, azoknak a nyomát láthatjátok, meg két hajszálrepedését.

Kép

Kép

Itt épp mosom le a komódokat és a falra szerelhető vitrineket. Szerencsére a modern bútorfestékekhez már nem kell lecsiszolni a
fa felületeket, elég nedves kendővel áttörölgetni.

Kép

Az egyik vitrin már kész, az ajtajait külön festettem le. "Békatutaj zöld" a neve ennek a színnek. Lámpafénynél fotóztam le, nem
adja vissza az igazi színét, de pont olyan, mint amilyet a kakasos képem megkíván. :D

Kép

A kakasos képem, amit csak a fotó kedvéért akasztottam fel a mostani szürke falra:

Kép

Megyek az OBI-ba, venni akarok még egy pici hengert a bútorfestéshez, meg kinézem, milyen legyen a konyha színe.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. január 7. 16:41

Sziasztok, szia Rita!
Hála Istennek rendben lennénk már, csak nekem a derakam ment ki megint. Úgyhogy ügyelet kihivva és persze injekció ma már sokkal jobb.
Igaz hogy gyógyszerrel vagyok fenn. viszont most hozott a barátnőm egy Aranymenta nevű kenőcsöt, és sokkal jobb tényleg a derakam, pedig éppen most néztem meg egy filmet.
Ennyit még nem ültem összesen 3 nap alatt mint most.
Neten lehet megrendelni kb 8-9 között van. Adott belőle egy kis mennyiséget.

Nagyszerű hogy a saját tempódban tudsz haladni a lakás rendbetételével. Sajnos nekem csak ábránd az ilyen. hiszen többször megbillenek és majdnem elesek. Eddig még mindig sikeresen kaptam el a hűtőt vagy az ajtófélfát. :-o :D

Ma nem volt viz a környékünkön, de várakozáshoz képest egy órával már volt. Úgyhogy nagy az öröm mindenhol.
Képzeld el ahol 8-12 ember van egy lakásban.

Akkorában mint a mienk.
A héten én is felkészülök mindenre, aztán jövő héten a lovak közé csapok, hogy mindent letudjak, ami hivatalos teendő.
Most búcsúzom, aztán majd jelentkezem.

Az a kakasos kép meg a háttér valami fantasztikus. :ymhug: :D :-bd :flower1: :littlehearth:
Nem lehetne csinálni valamit hogy ne legyen az az érvénytelen küldés..vagy mi ..megpróbálom újra küldeni, mondjuk másodjára azért általában sikerül. :-bd vagy nem ez most a 3.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. január 16. 9:26

Sziasztok!

Szia Kata!

Jaj, az a derék! Néha én is csinálok olyan rossz mozdulatot, hogy fájdalmas kiegyenesedni. Nagyon vigyázz magadra! Nagy szükség
van rád!

Az én itthoni fiam egy német vagy osztrák kenőcsre esküszik, ami nagyon jó neki, ha az edzőteremben kicsit megerőlteti valamelyik izmát.
Ha mindenem ki lesz pakolva, majd lefotózom, nem tudom melyik szatyorban van.... Én is vettem egyet, a termelői vásárban, amit minden
hónap harmadik szombatján szoktak megrendezni itt Miskolcon.

Nálunk december 25.-én nem volt víz délután kettőig csőtörés miatt. Lajtos kocsivak hoztak ivóvizet. Nagyon örülhettek azok, akik vendégeket
vártak, és főztek volna.

Hoztam pár fotót. Hatalmas kupi és por van az egész lakásban, de még nincs itt az ideje a takarításnak. A fiam csak hétvégén tud segíteni,
de akkor se hagyom, hogy egész nap itt legyen, mert a családjával is kell lennie, és pihennie is kell. Nagyon sokat dolgoznak hétközben.
A glettelést és a festést megcsinálom magam, a fúrás-faragást hagyom meg neki. Az első képen az étkezőben a zöldre festett komódok
és a felső vitrinek porosodnak, várják a hétvégét, amikor felkerülnek a falra, a karnissal, a teáskannákat tartó polcokkal, és a péntekre
elkészülő függönnyel együtt. A komódra világos fa gombok kerülnek majd fogantyú gyanánt. A fal színe nagyon nem olyan, amilyennek a
fotón látszik. "Gyantás bor" a fantázia neve.

Spoiler: mutasd
Kép

A konyhában azért a konyha pultot és a tűzhelyt alaposan megtisztítom a portól mielőtt főzni kezdenék, de a többi....

Kép

Az előszobában ma reggel festettem le a sarkokat, az ajtókeretek és a kapcsolók környékét ecsettel, miután befejeztem itt az írást,
esek neki a többi résznek a nagy teddy hengerrel.

Az előszoba színe is gyantás bor lesz.

Kép

A hálószoba leglettelve vár sorára, a nagyszoba úgyszintén.

Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. január 16. 15:53

Sziasztok. Régen írtam, de látom Kata szorgalmasan ír. Rita te nem érsz rá, bár mindenkinek megvan a maga dolga, amit el kell, vagy szokott végezni. Remélem Kata jobban vagytok, és gyógyultok.
Rita nagyon szép az a zöld szín, amit a komódok kaptak. Remélem hamarosan itt lakhatsz.
Boldogságot és kényelmet kapsz és gyönyörű színeket. a krémre én is kiváncsi vagyok, bár már jó lett volna, ha ilyen hatékony.
Nem tudtam eddig jönni, vagyis inkább írni ide. Nagyon szomorú dolog ért.
Szép napot kívánok. :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2025. január 16. 19:47

Régóta nem jelentkeztem, így nagyon megkésve kívánok mindenkinek boldog új évet!

Nem tudom mennyire kedvelitek a melankolikus dallamokat, ha igen, nézzétek-hallgassátok meg ezt:
https://doridafo.blogspot.com/2025/01/havas-nap.html
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. január 17. 7:59

Sziaszok LÁnyok, Dorina és Ildikó meg különösen, tényleg rég voltunk együtt az oldalon.
Mindenkinek kijutott szerintem az év vége felé a megpróbáltásokból, na meg persze a rengeteg tennivalóból.
Bár szerintem Ritát most egyikünk sem tudja überelni.
Elgondolkodtam a szelektáláson, de oda jutottam, / azért majd sort kerítek rá/ hogy a helyzeten nem fog változtatni csak enyhíteni.
Nincs tárolóm, kamrám sem, ahova ideiglenesen elhelyezhetném a dolgaimat. A lépcsőházba tilos bármit is tárolni..tűzveszély és közlekedés okán.. ami persze röhej, de ez van. A másik, hogy szerintem két órán belül eltünne ami kint van. Hacsak nem szerzek be egy K9-es kutyát hogy vigyázzon a cuccokra!

Dorina nagyon szép a dal, és tényleg melankólikus hangulata van. A háttért is remekül kiválasztották.
Ildikó, sajnálom a veszteséget ami ért, itt a környezetemben is mind állat mind ismerős sajnos "végleg elmentek".

Az életünkben tényleg van minden mint a "Búcsuba".
Annyira kimerültem, hogy nem bírtam éjjel megébredni, Samu próbált felébreszteni de nem járt sikerrel.

A konyhában az asztalra tette az átázott pizsamát bele sem merek gondolni miben alszik most, de most megyek is lassan felkelteni, és azonnal csinálom neki a meleg ülőfürdőt. Na meg persze a gyógyszerek.

A héten csak egyszer csuklott össze, de az igaz, hogy kétoldalt fogtuk és karoltuk hogy egyáltalán haza tudjunk jönni.
A kishölgy aki meg éppen jött lefelé őt kértük meg hogy legyen szíves húzza felfelé mert már éppen le akart ülni a lépcső aljánál.

Hazaérve már leült a előszobában, de az már nem volt vészes mert amíg pihent átöltöztettem.
Majd jövök, még folytatni, de most pont 8 lesz, úgyhogy galopp a gyógyszerekért! Addig is nagy ölelés mindenkinek! :x
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. január 17. 12:24

Phű.. megjött a Tesco és a Médiashop csomag, ebéd kész.
Minden más marad hétfőre! Közben meg persze szedem össze a számlákat ami Samu nevén vannak!
Legyen szép napotok! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2025. január 17. 16:12

Sziasztok lányok és fiúk. Mindenkinek boldog újévet kívánok!

Az ünnepeket és utána betegeskedéssel töltöttem. Pár napja vagyok csak jobban. Vigyázzatok magatokra.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » Tegnap, 22:04

Próbáltam irni, de sajnos még ötödszörre sem tudtam elküldeni. Most próba.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » Tegnap, 22:05

Most hogy sikerült?
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » Tegnap, 22:06

Még egy, lehet hogy jó lesz.2

Vissza: “Társalgó”