Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. január 30. 9:37

Sziasztok! Most így nekifutásból gyorsan írok, aztán visszafekszem. Bár lehet addigra hat egy kicsit a fájdalomcsillapító!
Rita, olyan aranyos az a kutyus a fa alatt!
Mint aki már nem is próbaidőn van, hanem teljes jogú tagja a családnak! :D ;)
Nagyon aranyos. azóta már biztosan teljesen beilleszkedett.

Nálunk a helyzet változatlan, egy minimális javulás van addig, amíg valamiért nem kell előrehajolnom vagy felvennem.
Megyek ellenőrzöm a Samut.
Ja Valami marha rém ijesztgeti az embereket ott Miskolcon, még nem olvastam hogy elkapták volna.
Állítólag többen összefognak és feljelentést tesznek a rendőrségen is.. jó sokára!
:x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. január 31. 7:56

Sziasztok!

Ildikó! Elfelejtettem írni, hogy miközben a fb-on voltam, láttam milyen szép új képeket készítettél.
Azért ez a kép megmutatja, min mentél keresztül. A házikó körüli sötét tónusok, a csupasz fekete ágak...

Spoiler: mutasd
Kép

Ági! Őszapók! Tavaly fotóztam itt a városban őszapót, de az idén már nem fogok sajnos. A másik lakásnak az ablaka előtt
állt egy nagy fenyő, aminek a kanapén ülve is beláttam az ágai közé, és onnan többféle madarat meg mókust tudtam
megfigyelni. Most a negyediken lakom, csak a fák tetejét látom, de azok sincsenek túl közel hozzám. Végképp lemondtam
a madáretetésről.
Nem lehet, hogy a jó idő és a hótakaró hiánya miatt nem mennek annyian az etetőre?

Kína megint?! Csodás látnivalókat választottál ki. Nagyon szerencsés vagy! Még én se tettem le róla, de valahogy már nem vágyom
annyira, mint régen. Mióta nyugdíjas vagyok, és sokat tudok menni-lenni a kinti gyerekeimnél is, ez annyira kielégít és feltölt,
hogy nem kívánkozom másfelé utazgatni... egyelőre...

Svájcot írtad, a koncertet is, és a kórházi kálváriák egy részét is. Cikkeket olvasva, podcasteket hallgatva az ember csak
egy következtetést tud levonni: tudatosodni kell. Nincs mese. Muszáj, hogy kiismerjük magunkat, figyeljük a testünket,
vegyük a figyelmeztető jeleket, hallgassunk a megérzéseinkre, a belső hangunkra, és vegyük a kezünkbe az egészségünkkel
kapcsolatos dolgokat. Persze ez vonatkozik az élet más területére is, ha nem akarunk agymosott, orrunknál fogva vezetett
bábok lenni.

Próbálj meg mindent, amit jónak gondolsz a lábadra. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok esetben elkerülhető a műtét,
és a hit a gyógyulásban is nagyon sokat számít.

Elszomorodtam, mikor a festő csoporton belüli konfliktusról írtál. Hát ezt nagyon sajnálom! Annyi örömöt, sikert megéltél
ott, amire rettentő nagy szükség van. Ki vagyunk éhezve a dicsérő szóra, az elismerésre, ezeket nem méri bő kézzel az
élet, és el is bizonytalanodunk, nem értékeljük magunkat eléggé, kevés az önbizalmunk. A festés által megélhetted azt,
hogy olyasmire is képes vagy, amire nem is gondoltál. Én is átéltem ezeket a fordítás által, az előzőeket magamra is írhattam
volna. Szóval drukkolok, hogy sikerüljön rendezni a soraitokat, és hogy folytathasd a tanulmányaidat.

Kata, már az is jó hír, ha nem kell kapkodnod a fájdalomcsillapítókat.

Samuka!! Kánikulában milyen rossz lehet neki a pelus. Szerintem is adj neki egy kicsit több folyadékot és sót. A kórházban
is mindig sós vizet kap infúzióban, nem?

A kutyust tegnap voltak meglátogatni a menhelytől és egyben át is íratták a fiamék nevére. Nagyon aranyos, kedves, nyugodt
kutyuli. Az iskolában is jól teljesít. Csak a hordóba nem akart bemenni az istennek se, végül virslivel sikerült meggyőzni.
Szíjjal és bottal is lehetett rossz élménye, mert ha hirtelen akarják a pórázt rákapcsolni a nyakörvére, akkor nagyon megijed
és a felmosótól is fél. Azt is megfigyeltem, hogy odébb ugrál a hirtelen érintéstől. Úgy kell megsimogatni, hogy lassan visszük
felé a kezünket. De épül a bizalom, azt is látni. Nagy szeretetben van része.

Már elfogták a baromarcot, aki ijesztgette a járókelőket.

Na, lassan útra kelek. Több helyre is mennem kell, csak el ne felejtsek bevásárolni a holnapi főzéshez :D . Százezer éve nem
csináltam krumplifőzeléket, de most valamiért ez ugrott be az agyamba, úgyhogy ezt fogok főzni.

Szép napot mindannyiunknak!

Az új téglafal, a kannákkal, képekkel, amik egyelőre még a földön vannak, de hamarosan a téglafalon lesznek, ha a fiam
felszereli a lebegőpolcokat.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. január 31. 9:40

Sziasztok LÁnyok!
Rita, milyen szép lesz a lakás, a padló is meg a falrész is szinte szívdobogtatóan klasszul néz ki!
Azért azt sajnálom, hogy a 4.ről nem tudsz majd hozni madárképeket, ahogy éppen nyüzsögnek majd az etetés körül.
Szinte észrevétlenül valami mindig lelassul, eltünik az életünkből.
Egy fa kivételével én is csak a fák tetejét látom, pedig ez a 3. on van. a 2. emeleteseknek meg kijut a jóból. /kicsit persze irigykedem is, de nem viszem tulzásba! :))

Ma mindenáron ki akartam mozdulni, de egyenlőre ezt nem tudom bevállalni, úgy hogy nincs mellettem senki.
Kacérkodom az övek megvételével, már biztosan te is belefutottál a reklámokban.
Esetleg valakinek tapasztalata? 2o-ra kaptam időpontot... :-o :-q még jó hogy nem augusztusra x_x
Egy kicsit már jobb, de még messze nem az igazi.

Kicsit megkésve reggeliztünk, úgyhogy most a délelőttöm egy kicsit szabadabb.
Remélem Áginál, és Ildikónál is lassan rendeződnek a dolgok mind a fizikai mind a mentális gyógyulás terén.

Ági, nem is értem a rád irigykedők hozzáállását, ahelyett, hogy örülnének a csoport sikereinek, hiszen ez együttes munka is volt a fejlődés szempontjából.
De ilyenkor látszik hogy kinek mi lakozik a szívében. Engedd el, s te pedig örülj teljes szívvel és jogosan a sikereidnek!
Mi pedig innen örvendezünk neked és benned!

Sok sikert az álmaid betöltéséhez! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: ~o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 1. 22:21

Sziasztok kedves Lányok!Nem mentegetőzöm,mert irtó sok kifogásom lenne.A párom lakását nem én örökölöm,hanem a huga.Bár 37 évet töltöttünk együtt a párommal és a felesége voltam.Ez az ÁGI örökség nevű törvény.Nekem a lakás haszonélvezete jut,úgy hogy nélküle még egy villanyórát sem cserélhetek le..Ez az egész dolog mind eltörpül Ildikó nagy bánata mellett.Felfoghatatlan és borzalmas.Egyetlen reménye lehet az embernek,hogy hátha van ODAÁT.Őszinte részvétem.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 1. 22:41

Sok minden van velem,de ez most nem fontos.Nagyjából elolvastam,amit írtatok.Jó volt "hallani" rólatok.Mindenkinek gratulálok ,hogy a sok-sok nehézségen,valahogy mindig túl lesztek.Ildikónak baráti ölelést és együttérzést küldök.Ha megírnád újra gmailben a címedet,küldenék mást is.Birivel voltunk a Kínai Újévi Fesztiválon és ott vettem néhány szépséget.Olyan lehelet finom piciség,amit ,ha elfogadod ,elküldeném neked.lefényképezem,hogy tudjál dönteni.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 1. 22:57

Élek már egyedül.Vannak barátaim,akiket szeretek és ők is engem.Az állataim 1-gyel kevesebben lettek.Az egyik nyuszikám az égbe költözött.Fájdalmas dolog még egy ilyen kis léleknél is.
Lányok!Van egy nagyszerű koreai sorozat,ajánlom.12 részes.Az év legeslegjobb sorozata:
Jeongnyeon: The Star Is Born Anyeze fordítja
Olyan a színvonala,mint amikor elkezdtük nézni a koreai sorozatokat.
Mostanában nem vagyok közlékeny állapotban,viszont szívesen olvasom,amit írtok.Gratulálok Ritának az új lakásban végzett "mesterkedéshez"!Ágika!Elolvastam azt a sok mindent,amin átmentél.Sajnállak nagyon a térdeid állapota miatt,Vigyázz a biciklivel!!!Hiába történt veled minden,Te azért merészkedsz!!!!Jól fel kell készülni Kínából és majd ott lefényképezni a tájat,hogy ihleted legyen itthon.Sőt a híres kínai tekercsképeket is megnézheted.Irigyellek :) .Kata!Micsoda példamutató kitartás,szeretet ahogy Te a fiadat kezeled.fantasztikus vagy igazán.Mindent elolvastam,amit írtál róla.
Voltunk Birivel a KÍNAI GASZTROTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁSON is Néprajzi Múzeumban.Óriási ismeretanyag,kevés,nem túl szép tárgyakkal.Jövő héten talán,ha érdekel titeket, megmutatom,hogy mit láttunk.Majd jelezzetek vissza,hogy kitegyem-e!
Csoki kutya egy TÜNDÉR.
Most megyek tusolni és rádiózni.Jó éjszakát és sziasztok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 1. 23:24

Ja és Lilla unokám Nagy KOREA és KPOP rajongó lett!!!! :)) :)) :)) :))
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. február 2. 11:25

Sziasztok.
Köszönöm az együttérzést. Nem akar múlni a rossz állapot.
Kedves Paggy, ha megnézed az iméljeidet, megtalálod a címet is, hisz megírtam neked a helyzetet. De még egyszer írok és ott lesz a gmailban a cím. Nem örülök az örökségnek, bár nálunk is elég macerás a helyzet. Örülök, hogy jelentkeztél, és sajnálom, hogy állatkáid is gyérültek. a kutyánkat én is sajnálom még mindig.
Látom három üzenetem is van, képtelen vagyok megnyitni. Mindenfélére figyelmeztet, hogy mások is láthatják stb. Dorináé törölve van.
Természetesen kérem a Birivel tett látogatás képeit, ha majd lesz hozzá időd Paggy.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. február 2. 17:12

Sziasztok Lányok! Úgy örülök, hogy nagyjából a teljes csapat ha csak pár mondat erejéig de bejelentkezett.
Paggy, örülök, hogy sikerült eljutni a kiállításra, én is várom majd a beszámolódat, amikor kedved és időd lesz rá!
Sajnos a derekam nem sokat javult, a éppen ma gondolta úgy hogy ágyba kényszerít. még jó hogy tabletem, s így tudok azért filmezni. Most éppen idejültem egy kicsit a nagyszobai géphez.

Samukámmal most éppen mandarinpusztítást végeztünk ilyenkor fejenkét két mandarinnal kevesebb van.
Annyira jó, hogy egyre jobban igényli a gyümölcsöket. Gyémántom most hagyott egy órát aludni, mert elnyomott a fájdalomcsillapító.

Lillának nagy élményeket koreai és más tekintetben is. Mostanában mi is sokat szörfölünk a youtun, mert mindig belefutunk valamibe, amivel az ember persze nosztalgiázik.
De azért az új dolgok is rendesen lekötnek bennünket.

Mindenkinek további szép estét kívánok, és egy feltett kérdésre a válasz, hogy igen van Menyország!
De van Pokol is az arra hivatottaknak! Addig meg garázdálkodnak itt a földön! :-q i-) :x :flower1: :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2025. február 5. 17:39

nildiko írta:Sziasztok.
Látom három üzenetem is van, képtelen vagyok megnyitni. Mindenfélére figyelmeztet, hogy mások is láthatják stb. Dorináé törölve van.

Kedves Ildikó! Ha az üzenetemet nem te törölted és nem láttad, akkor valóban van valami probléma az oldal biztonságával. Nálam az üzenet megvan, az elküldöttek között szerepel. Együttérzésemet fejeztem ki a téged ért veszteség kapcsán, nem egy mondatban. Sajnálom, ha nem kaptad meg.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 5. 18:03

Sziasztok!

Kata, köszi a dicséretet! Nekem is nagyon tetszik a lakás, olyan, lett/lesz, amilyennek elképzeltem. Még nincs minden készen,
de majd folytatom, ha hazajöttem Angliából. A lányomékhoz pont akkor jön a mester csinálni a fürdőjüket, amikor ott leszek.
Az ő munkatempójának függvénye, hogy három vagy négy hétig leszek-e kint. Ha ennek vége, akkor ők is befejezettnek tekinthetik
a házfelújításukat, és a kertre koncentrálhatnak. Egy egyedülálló férfitól vették meg a házat, aki egy motorszerelő vállalkozást
működtetett a kertben (engedély nélkül). Emiatt egy betonplaccból és fekete geofóliára vastagon kiszórt kavicsból áll az egész kert.
Nagy munka lesz újra életet lehelni bele.
A fiaméknál pedig most kezdődik a házfelújítás. Pénteken vették át a kulcsokat.

Madárképeket nem, de naplementét és napkeltét tudok fotózni. A naplementét az ablakomból látom, a napkeltét pedig a lépcsőházból
tudok fotózni. Már ennek is nagyon örülök! És lesznek majd szép felhők is!

Nem tudom, milyen öveket szeretnél megvenni. Írsz majd róla?
Nagyon remélem, hogy már sikerült kiszabadulnotok a házból. Hiába van hideg (legalábbis nálunk), de jól beöltözve jólesik a friss
levegőn kószálni.

Én most a narancsra vagyok rákattanva, és a napi egy alma is megvan, amit a mászkálásom után hazafelé jövet veszek meg a piacon,
és meg is eszem, mire hazaérek.

Paggy, eszedbe se jusson mentegetőzni! Nincs miért. És nem csak a párod elhunyta miatt. Tudjuk min mész keresztül már jó ideje.

Tudod, hogy mindig nagyon szívesen nézegettem a fotóidat, és olvastam a leírásaidat a kiállításokról is, és csak úgy a saját életedről
szólókat is. Mindannyian különlegesek vagyunk valamiben. Van pár dolog, ami csak ránk jellemző. Nálad ilyen a fényekkel való játék
fotózáskor, vagy a kulturális témák behozása, a híres "ablakfotók", az állatkák, a fréziák.... Szóval én vevő vagyok az élménybeszámolóra,
még akkor is, ha nem túl érdekes. Lehet, hogy mi majd találunk benne valami izgalmasat... :D

Az örökléshez nem tudok mit hozzászólni, de minden ehhez kapcsolódó érzésedet megértem. Én is azt érezném, azt gondolnám,
amit te, arra számítottam volna, amire te... Nem tudom, mi a szándékod, de ha úgy döntesz, hogy benne maradsz, akkor legalább
továbbra is ki tudod adni a sajátodat, és már az is könnyebbség neked.

Szegény nyuszika! Legelje tovább boldogan a füvecskét odafent. @};-

Lassan már minden fiatal kpop, koreai sorozat és koreai kozmetikum rajongó, legalábbis ezt hallom, látom az utcán. Már itt is van
két ázsiai bolt a sétálóutcán (miso paszta egyikben sincs sajna), és oda is rengeteg fiatal jár. Pont tegnap láttam, hogy két lány jött
ki pár zacskóval meg egy dobozzal, és az egyik azonnal, még a bolt előtt csinált egy szelfit a dobozzal a kezében. El tudtam olvasni,
mochi volt benne. Mondjuk a mochi pont japán, de szerintem nekik ez nem számít. Ázsiai legyen, az a lényeg.

Milyen nagy lehet már Lilla!

De gyönyörűek azok a papírkivágások! Nekem is van, amit én készítettem, persze ezektől sokkal szerényebb. Majd holnap lefotózom,
ma már sötét van. Kíváncsi vagyok, melyiket választja majd Ildikó.

Ildikó! Általában pozitívan tudok hozzáállni a dolgokhoz, és örök optimista is vagyok, de abban biztos vagyok, hogy a helyedben nem
tudnék se pozitív, se derűlátó lenni. Az egy borzalom, ami veled történt. Biztosan csillapodik majd a szíved fájdalma, de nem tudom,
hogy be tud-e gyógyulni valaha.

Itt a fórumban van az a három üzenet, amit nem tudsz megnyitni?

Holnap hozok fotókat. Nagyon sok van még nyárról is, őszről is...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 5. 18:06

Szia Dorina! Nem hiszem, hogy valami gond lenne a fórum biztonságával, de a biztonság kedvéért megkérem a "kinti"
fiamat, hogy nézzen utána.

Ildikó, jó lenne, ha pontosan le tudnád írni, hogy milyen üzenetet kapsz, amikor meg akarod nyitni az üzeneteket.
Még én se tapasztaltam problémát ez ügyben.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. február 5. 20:57

szia Rita! Ewilja be szeretett volna lépni hozzád de nem tudott.. :x
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. február 5. 21:43

Drága Dorina, végül be tudtam lépni. De sokáig vacakoltam vele. Köszönöm soraidat. Én töröltem senki más. Most is van kettő üzenet. Nekem mindig át kell kapcsolnom a mozillába, kivételes alkalommal sikerült a chrome-ban is írni. Olvasni lehet, de mást nem nagyon. Ne aggódjatok. már nem tudom elmondani mit hogyan, hova léptem. Most ezt a kettőt megnézem ami most itt van.
Lehet türelmetlen voltam, és nem ügyeltem semmire sem. Most ezt elküldöm, ha tudom.
Úgy emlékszem válaszoltam is Dorinának, de annyiszor ismételtem hogy végülis feladtam.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2025. február 5. 21:49

Január 26-i levelet a levél feladója Dorina törölte. Szöveg Ildikó fia. Még most is piros, nem tudtam kivenni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 6. 14:54

Sziasztok!

Kata, felmentem a fb-odra, hogy leszedjek új fotókat, ha vannak, akkor láttam videókat egy övről, úgyhogy már tudom,
miről van szó, sőt láttam, hogy meg is vetted. Nagyon jó lenne, ha beválna. Kevesebbet kínlódnál a derekaddal.

Ewiljának írtam emailt. Biztosan elfelejtette a jelszavát, adtam neki másikat.

Ildikó, örülök, hogy el tudtad olvasni az üzenetet. Azért majd szólok a kisebbik fiamnak, hogy nézzen utána, mi lehetett
a gond.

Kata fotói:

Várjuk a véleményedet az új szerzeményről!

A két évvel ezelőtti emlékből származó karácsonyi kaktuszos képet azért tettem be, mert mindig különleges zöldes árnyalatot
kapnak a reluxás háttérrel készült fotók.

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 6. 16:08

Ildikó, erről a balzsamról beszéltem a múltkor. Ezt használják a fiaim, ha edzés közben egy kicsit meghúzzák
vagy megerőltetik az izmaikat. Ők esküsznek rá. Úgy látom, ízületre is jó.

https://netbiobolt.hu/bolt/gy%C3%B3gyhat%C3%A1s%C3%BA-k%C3%A9sz%C3%ADtm%C3%A9nyek/gy%C3%B3gykr%C3%A9mek/alpenkrauter-balzsam-200-ml.htm
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 6. 17:54

Sziasztok!Ildikó,sehogy sem találom azt az emailt,amit írtál.Légyszíves küldd el mégegyszer a címedet mailben!
Megvolt a hagyatéki tárgyalás és bár enyém lett a lakás fele,a sogornőm mindenképpen dominálni szeretné az életemet.Hiába ajánlottam fel,hogy megvenném a felét,eléggé kioktató stílusban közölte,ha majd lesz mondandója, megírja és persze ,hogy "ismét bebizonyította a tájékozatlanságodat "írta nekem.Tekintve,hogy ő ügyvéd volt,nyilván mindent jobban tud.Nem jött megnézni a beteg testvérét ,a temetésen sem volt ott.Valamennyire próbáltam elfogadni az egészet,de azóta is fölényeskedik velem,mert nem tudtam erről az ági örökségről és arról,hogy én csak haszonélvező lehetek.Már 37 éve sem volt hajlandó igazán megismerkedni velem,fogalmam sincs miért.Nem egy nincstelen ember voltam,aki az akkor 37 éves agglegény bátyját behálóztam,hanem a párom "vetett rám szemet".Szóval, soha nem akartak igazán megismerni /az anyósom se/.Most hogy meghalt,végre igazi fekete bárány lehetek.Több hónapos nagyjából hallgatása után,egy ügyvédet küldött maga helyett és rávett,hogy mondjak le a mindenre kiterjedő haszonélvezetemről,s akkor az enyém a lakás fele és a másik felének haszonélvezete.Még a párommal közös szülői házon is lett volna haszonélvezetem.Nem akartam érvényesíteni,csak azt kértem,adja el nekem az örökölt lakás másik felét.Azt hittem belement.normál árat fizettem volna érte-s most ,lehet hogy átvert és nem fogja eladni.Ki szeretne egy ellenséges,barátságtalan emberrel tulajdonostárs lenni?A hagyatéki tárgyaláson nem lehetett ezt írásban rögzíteni.

Mindjárt elolvasok mindent.
Hétvégén összerakom a kínai kiállításról készült mindenfélét.Azért is jó,mert akkor összeáll a kép.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 6. 18:03

Kata!Neked nem válna be a deszkán alvás?Szörnyen vacak a gerincem ,így nekem hiába a szuper matrac,csak egy deszka és rajta egy vékony paplan segít.Vettem én is egy hirdetett övet a hátamra.-Mindjárt mutatom.Jó viselet,napi 2 órát hordom.
Samu pelenkáról:ma már a kórházakban simán bepelenkázzák a nem túl öreg,de ágyban fekvő betegeket is.megműtöttek,pár napig nem állhatsz fel---pelenka.Nem ágytál-arra nincs ember.Támogatja a TB a pelenka árát?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 6. 18:26

Jaj, Paggy! Annyira megértelek!

Most mi lesz? Én szeretnék bízni az emberekben, a jó szándékukban, de tudom, hogy nem lehet, és sajnos még egy
ügyvéd adott szava se szentírás... Szívemből kívánom, hogy ne érjen semmiféle hátrány, és megkapd, ami jár neked!

A saját érdekem képviseletében és érvényesítésében én is nagyon rossz vagyok. Az egész házeladási procedúrában
a fiam képviselt, mert ő tud határozottan tárgyalni, míg én hajlamos vagyok ellágyulni, ha valaki sajnáltatja magát. #:-s
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 6. 18:30

Kép
a FÉL LAKÁS + a másik fél haszonélvezete az enyém
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 6. 18:40

Szóval ez az öv hasznos.Tartja a gerincet.Később visszajövök,most Csokival le kell mennem.
https://www.drlumbar.hu/products/tartas ... hm_campaig
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 6. 19:05

Paggy!
Lehet, hogy félreértettem valamit az írásodból. Arra a mondatodra reagáltam, hogy "Azt hittem belement.normál árat
fizettem volna érte-s most ,lehet hogy átvert és nem fogja eladni."
Azt azért megértettem, hogy nemcsak haszonélvezeted lesz a lakáson, hanem a fele a tiéd is lesz, hála az istennek.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. február 6. 20:26

Sziasztok!

Tegnap még azt írtam, hogy még nem tudom, hogy három vagy négy hétig leszek-e Angliában, ma meg már biztosan tudom,
hogy öt hétig maradok. =)) =)) =)) Ez úgy történt, hogy a lányom észrevette, hogy március 15.-re vagy egy nagyon olcsó jegy.
Sokkal olcsóbb, mint 1.-re vagy 8.-ra. Mivel nem sürgős hazajönnöm, mondtam, hogy nagyon szívesen maradok öt hétig, annál
többet tudok Lilykézni. Már meg is vette a jegyet.

Írtam, hogy sok fotóm van, úgyhogy hoztam párat.

Az íráskép kifejezetten kulturált, csak az a fránya helyesírás... Gondolom el akarták lopni a frissen ültetett tuját. Mi így intézzük
az ügyeinket Borsodban 2025-ben. :-?

Kép

Ma már nem keleti, hanem délnyugati irányba néznek az ablakaim, de nem maradtam napkelte nélkül. Ha hajnalban azt látom,
hogy a környék kilencemeleteseit és a húszemeletes szellemházat ilyen szépen megnarancsosítja a napocska, akkor tudom,
hogy érdemes kimennem a lépcsőházba a fényképezőmmel. Ki is mentem.

Kép

Kép

Kép

Újabb elől-hátul fotó:

Kép

Kép

Itthoni fiam, Szilveszter, a menyem és Chili. Az alsó képen a kinti fiam, Kristóf, aki Lilykével Jégvarázsosat játszott. =))

Kép

Kép

A fotó a költözés után készült, amikor Lilyke szobájába csak be voltak téve a dolgai, de nem volt még elrendezve minden.

Végre megint van jó sütőm, ki is próbáltam egy új téné muffin receptet. Naggyon fincsi lett! És az öntet hozzá duplára emelte
az élvezetet! Fólia alatt tartva a harmadik napon is olyan puha volt, mint frissen. Már meg is ígértem Lilykének, hogy vasárnap
együtt megsütjük.

Diós-narancsos muffin:

Száraz hozzávalók:

1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (lehet zabliszt, vagy sima liszt is, de sima liszttel nem téné)
3 púpos evőkanál darált dió
1 kiskanál szódabikarbóna
1 púpos kiskanál fahéj
csipet só

Egy tálba öntjük a fentieket és jól elkeverjük.

Nedves hozzávalók:

2 kisebb alma (héjastól felkockázva)
1 kezeletlen héjú (bio) narancs leve és reszelt héja
kb. 15 szem kimagozott datolya (ha aszalt, akkor legalább fél órára be kell áztatni forró vízbe, én dobozos nem szárítottat használok)
1-2 kiskanál vanília aroma

Egy késes aprítóba öntjük a fenti hozzávalókat és pépesre aprítjuk. Nehezen birkózik meg velük a gép, apránként lehet hozzá kevés
vizet önteni.

Ha kész, vegyítsük el a száraz hozzávalókkal, keverjük jól össze, és adagoljuk muffin formába. 200 fokon, alsó-felső sütésen 30 percig
süssük.

Öntet:

1 natúr, ízesítetlen növényi joghurt (szójajoghurt, aldis mandulajoghurt, dm-es kesujoghurt, zabjoghurt mind téné)
1 narancs leve, és félnek a reszelt héja
ízlés szerint juharszirup (ez nem téné)

Kép

Kép

A mosógép sötétben és felkapcsolt villany mellett:

Kép

Kép

Van még egy kanna a fürdőben a mosdó szélén a csap mellett, csak ez nagyon apróka és egy régi fajta mosdószekrényt formáz.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. február 6. 20:45

CsokiKép

Vissza: “Társalgó”