Paggy, fura ezt mondani, de nagyon tetszik, az igyekezet, hogy méltó módon útjára tudd engedni a párodat. Becsüllek érte.
Hoztam fotókat. Most töltöttem át a telefonomról őket.
A menyem szokott küldeni fotókat és híreket Chiliről a menhelynek, ahonnan kihozták. Ez került ki róluk, amikor hivatalosan
is Chili gazdijai lettek. A menhelyről elmentek meglátogatni őket, és Chili nagyon kétségbeesett, amikor meglátta az ismerős
arcokat. Nem akart kimenni az udvarra, amikor meg akarták mutatni a vendégeknek, hogy miket tanult már a kutyaiskolában.
Biztosan attól félt, hogy visszaviszik.
Biztosan van máshol is ilyen csaptelep, de én még csak a Ferihegyi reptéren láttam ilyet...bocs, Liszt Ferenc repülőtéren...
Középen jön a víz, a két vízszintes "szárny" pedig kézszárítóként funkcionál.

Kézműveskedtünk Lilykével:

Életem első busz útja Angliában. Lilykének a második. Miskolcon többet ül buszon, mert nekem nincs autóm. Imádja egyébként.
Mindig vágyam volt, hogy kipróbáljam milyen a kilátás egy emeletes busz emeletén ücsörögve, szigorúan a vezető feletti ablakból
nézelődve. Teljesült a vágyam.
Egy felnőtt jegy 2 font (jelen árfolyamon 956 ft). Öt éves kortól 22 éves korig pedig 1 font (478 ft). Nincs külön nyugdíjas jegy.
Bérlet van, de azt nem tudom mennyibe kerül.
A buszt le kell inteni. Ha senki nem integet nem áll meg, mert feltételezi, hogy egy másikra vársz. Lilyke lelkesen vállalta ezt
a feladatot:

Jobb oldalt láthattok egy fordított buszmegállót. A várakozó utasokat nem csapják fel az autók, amikor esik az eső.

Utazás közben soha nem látjuk egy busz tetejét, kivéve, ha emeletes buszon utazunk. Hogy tudtam e nélkül az élmény nélkül
élni eddig?

Megérkeztünk. Szemben a buszvégállomás.

A pályaudvaron zárt helyen várjuk a buszunkat. A miénk a 15-ös kaputól szokott indulni. Ha beáll a busz, kinyílik a kapu, és
lehet beszállni.

A lányom kertje... egyelőre. Az előző tulaj lebetonozta a kert egy részét, a többit meg leszórta kaviccsal, nehogy élet jelei
mutatkozhassanak meg benne. A házvásárlás és a felújítás miatt ide már nem jut pénz. De jövőre újra termőtalaj és növények
lesznek itt.

(Zab)palacsinta Nap.
Hozzávalók (nem szoktam mérni):
Zabpehelyből általam darált és darabosra hagyott zabliszt
1 összetört banán
Növényi tej
Csipet só
Púpos kiskanál ceyloni fahéj
Csapott kiskanál szódabikarbóna, amire egy fél evőkanál ecetet ráöntök, hogy kipezsegjen
Minden adag alá két-három fújás olaj
Szójajoghurttal, eperszeletekkel és pár csepp juharsziruppal ettük. Elfelejtettem lefotózni.

Ezt a porcelán tálat és kancsót vettem az egyik adományboltban. Pont illik a zöld komódokhoz, és az étkező függönyéhez.
Beállítok, fotózok, de közben főzök is, mégpedig pásztorpitét, de erről később:

A függöny mintája:

Ma Book Day (Könyv Nap) van a Lilyke iskolájában. Mindenki beöltözhetett a kedvenc mesehősének. Lilyke a Csingilinget,
angolul Tinker Bellt választotta. Nem olyan régen, egy esős napon pont ezt a mesét néztük újra többedszerre.