Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 6. 14:00

Sziasztok Kislányok!

Paggy, fura ezt mondani, de nagyon tetszik, az igyekezet, hogy méltó módon útjára tudd engedni a párodat. Becsüllek érte.

Hoztam fotókat. Most töltöttem át a telefonomról őket.

A menyem szokott küldeni fotókat és híreket Chiliről a menhelynek, ahonnan kihozták. Ez került ki róluk, amikor hivatalosan
is Chili gazdijai lettek. A menhelyről elmentek meglátogatni őket, és Chili nagyon kétségbeesett, amikor meglátta az ismerős
arcokat. Nem akart kimenni az udvarra, amikor meg akarták mutatni a vendégeknek, hogy miket tanult már a kutyaiskolában.
Biztosan attól félt, hogy visszaviszik.

Spoiler: mutasd
Kép

Kép

Biztosan van máshol is ilyen csaptelep, de én még csak a Ferihegyi reptéren láttam ilyet...bocs, Liszt Ferenc repülőtéren...

Középen jön a víz, a két vízszintes "szárny" pedig kézszárítóként funkcionál.

Kép

Kézműveskedtünk Lilykével:

Kép

Életem első busz útja Angliában. Lilykének a második. Miskolcon többet ül buszon, mert nekem nincs autóm. Imádja egyébként.
Mindig vágyam volt, hogy kipróbáljam milyen a kilátás egy emeletes busz emeletén ücsörögve, szigorúan a vezető feletti ablakból
nézelődve. Teljesült a vágyam.

Egy felnőtt jegy 2 font (jelen árfolyamon 956 ft). Öt éves kortól 22 éves korig pedig 1 font (478 ft). Nincs külön nyugdíjas jegy.
Bérlet van, de azt nem tudom mennyibe kerül.

A buszt le kell inteni. Ha senki nem integet nem áll meg, mert feltételezi, hogy egy másikra vársz. Lilyke lelkesen vállalta ezt
a feladatot:

Kép

Jobb oldalt láthattok egy fordított buszmegállót. A várakozó utasokat nem csapják fel az autók, amikor esik az eső.

Kép

Utazás közben soha nem látjuk egy busz tetejét, kivéve, ha emeletes buszon utazunk. Hogy tudtam e nélkül az élmény nélkül
élni eddig? :)) Itt a képeken feltűnik, ami a valóságban már nem: a bal oldali közlekedés.

Kép

Megérkeztünk. Szemben a buszvégállomás.

Kép

A pályaudvaron zárt helyen várjuk a buszunkat. A miénk a 15-ös kaputól szokott indulni. Ha beáll a busz, kinyílik a kapu, és
lehet beszállni.

Kép

Kép

A lányom kertje... egyelőre. Az előző tulaj lebetonozta a kert egy részét, a többit meg leszórta kaviccsal, nehogy élet jelei
mutatkozhassanak meg benne. A házvásárlás és a felújítás miatt ide már nem jut pénz. De jövőre újra termőtalaj és növények
lesznek itt.

Kép

(Zab)palacsinta Nap.
Hozzávalók (nem szoktam mérni):

Zabpehelyből általam darált és darabosra hagyott zabliszt
1 összetört banán
Növényi tej
Csipet só
Púpos kiskanál ceyloni fahéj
Csapott kiskanál szódabikarbóna, amire egy fél evőkanál ecetet ráöntök, hogy kipezsegjen
Minden adag alá két-három fújás olaj

Szójajoghurttal, eperszeletekkel és pár csepp juharsziruppal ettük. Elfelejtettem lefotózni.

Kép

Kép

Ezt a porcelán tálat és kancsót vettem az egyik adományboltban. Pont illik a zöld komódokhoz, és az étkező függönyéhez.
Beállítok, fotózok, de közben főzök is, mégpedig pásztorpitét, de erről később:

Kép

Kép

A függöny mintája:

Kép

Ma Book Day (Könyv Nap) van a Lilyke iskolájában. Mindenki beöltözhetett a kedvenc mesehősének. Lilyke a Csingilinget,
angolul Tinker Bellt választotta. Nem olyan régen, egy esős napon pont ezt a mesét néztük újra többedszerre.

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 6. 14:02

Paggy, várom a fotókat. Most azért volt időm ennyit feltenni meg írni is, mert tegnap úgy főztem, hogy ma ne kelljen.
Elkezdték a fürdő felújítását, és tudtuk, hogy el kell majd zárniuk valameddig a vizet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 8. 15:19

Holnap dél körül jövök.20mp után Error
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. március 8. 19:11

Sziasztok LÁnyok! Szép estét, elsem hiszem, hogy már megint fél nyolc, s elfelejtettem elindiítani a mosógépet.
Végignéztem és olvastam mindent... Jövök majd én is , addig is jó éjszakát mindenkinek!
ui.. megint palacsintát sütöttem, ja és a szomszédba is jutott 7 db. :x :D :-bd :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 9. 11:21

Sziasztok!
A lányomék megint lemondták a találkozást.Nem kuncsorgok náluk,ők mondják,hogy jönnek.Készülök és azután valahogy mindig közbejön valami.Sza---ul vagyok ilyenkor.
De mindjárt összeszedem magam
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 9. 20:41

Sziasztok!

Paggy,

jaj, annyira bíztam benne, hogy a gyász összehozza a családodat! Miért nem lehet így? Annyira adná magát.
Olyan természetes lenne. Nagyon nagyon sajnálom! :littlehearth:

Kata, én is ma este újra zabpalacsintát sütöttem. Most házi gyümölcs joghurttal (eper, fekete szőlő, szójajoghurt)
ettük.

Felmegyek a fb-ra és leszedem a fotóidat. Remélem megtalálom mindet.

Most úgy néz ki, hogy holnap újra tudok jönni, és képeket kitenni.

Jó éjt!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 0:28

Rita!Biztos családi karma.Elnezest a mást hivoktol..Már jobban vagyok,reggel jövök.Van transzgeneracios trauma.
Itt vagyok.
Először néhány foto:
Kép
Visszaraktam a parom szobájába az asztalt,a saját szobám atrendeztem:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 12:23

Most elmegyes Csokival,ha visszatértem olvasok és hozok kepeket
Megjöttünk.
Igaz örömmel olvastam Rita,amit írtál az élményeidről.Utaztunk általad az emeletes buszon.Hozzáteszem,biztosan rettenetesen nehezen szoknám meg a bal oldali közlekedést/vezetőként/.Minden olyan klasszul kiszámítottnak tűnik Angliában.Csak semmi rendetlenség!A buszhoz nyílik az ajtó,a kertek nem nagyok,minden ünnep előtt sokféle dísztárgy kapható.Egyrészt ez nagyon jó,de tényleg.Másrészt a mi magyar rendetlenkedésünkhöz,piszkunkhoz tartozik valami lazaság is.Nem mondanám ezt egy nagyon lepukkant környék szeméttelepén. :)) Viszont,jó hogy sokfélék vagyunk/lásd KOREA/Lillyke csodahelyes Csinglingként :x Egyébként is ,így távolról nagyon értelmes kisnagylánynak tűnik.Ahogy írod,mindenben résztvesz,szereti az állatokat.Mentek idén "nyaralni" valahová Angliában?Mik a terveid nyárra?
Ha nem lennék ilyen amilyen és nem sírnám vissza a régi módú szülőkkel való bánásmódot/n
em a kezicsókolom anyukámra gondolok,hanem a minimális törődésre.Igaz kapok ajándékokat,de szívesen elcserélnem havi 1-2 óra sima együttlétre/,jól kihasználhatnám a lányomékkal való ide-oda menést,szerintem simán elvinnének néha.Csak tudjátok,Csokival összenőttünk és nem szívesen hagyom itt.Idén leszek 70 éves,ami nem túl nagy szám,ám a múltam miatt kissé nehézkes és ragaszkodó lettem.

Szóval Rita,veled utazgatok.Sőt a tanítványaimmal is.Főleg,hogy kitaláltam az irodalmi világjárást.Ha elengedem a párom és egy fergeteges 70. szülinapot csinálunk a barátaimmal.Középpontban koreai ételeket főzünk,pansori,a szobában koreai díszek,zene,asztali sütögetés...Ezután jövőre 4 havonta mindig más ország irodalmából szemezgetünk.ÉN ÍGY UTAZOM.Mindjárt mutatok dolgokat
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 12:28

A gyászrol Rita: a temetes után jöttünk haza autoval,a kocsiban a naszasszonyom hangosan megkerdezte
[hogy mikor adom oda a lakásom a lanyomeknak.Már 1-t adtam,amit az anyukámtól kaptam egy garzon lakás árát,de most ezt is adjam oda.Mondtam,hogy nem az enyém,nem adhatom oda .Nem hitte el.Szerinte én nem vagyok jószívű[spoiler]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 15:49

Kép
Kyoshi a nyuszim,12 eves
Kép
A jövő évi első irodalmi utazas
Kép
Narine Abgarjan legújabb elbeszélés-kötete két ciklust tartalmaz: az első ismét a szerző korábbi könyveiből megismert varázslatos kaukázusi világba viszi el az olvasót, a második írásai viszont inkább az örmény írónő másutt szerzett élményeiből táplálkoznak. A két ciklust a Csak a szív című hosszú elbeszélés köti össze. A novellák kiszakítják az olvasót az időbe szorított hétköznapokból, s szűken rajzolt világaikon keresztül is a tágasság érzetét keltik. Áradó meséjű próza, örök érvényű mondanivaló, varázslatosan költői nyelv – ezek miatt rajongunk úgy az örmény írónő könyveiért.
Berd ,örmény kisváros
Kép
No de hol van Örményország?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 16:05

https://konyvesmagazin.hu/konyves_adven ... zimon.html
NYISD KI ÉS NÉZZ BELE!
sZIASZTOK,MOST MEGYEK TEÁZNI! :)
...Meghal Szimon, az örmény hegyi városka öreg kőművese, a köztiszteletben álló, de hírhedten csapodár férfi. Négy egykori szeretője is megjelenik a halottbúcsúztatón, és némi feszengés után felelevenítik Szimonhoz kötődő emlékeiket. Hamar kiderül azonban, hogy az egyszerre valóságos és mesebeli örmény hegyi falu nőalakjainak életében a férfi csupán epizódszereplő, aki életük egy-egy nehéz pillanatában bukkant fel – a visszaemlékezésekből kibontakozó kaukázusi nősorsokat jóval több minden köti össze egymással, mint az esendő, de szeretetre méltó férfi szerelme.

Narine Abgarjan orosz nyelven alkotó örmény író, az észak-örményországi Berdben nőtt fel. 2022 óta kétlaki életet él, Örményország és Németország között ingázik. Édesanyja a háború dúlta, vitatott státuszú Hegyi-Karabah tartományból származik, ami fontos szerepet játszik az általában önéletrajzi ihletettségű regényeiben.

N
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 10. 16:48

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. március 11. 6:56

sziasztok Lányok! Most korán érkeztem, így el tudtam mindent olvasni, még Paggy könyvébe is beleolvastam.
Megint egy érdekes világ.
A gyászról..csak addig vagy érdekes, amíg tudsz adni. utána nem sőt esetlegesen még zsarolnak is. Ez van. Legalábbis nálam.
Úgyhogy le is tiltottam a rokonokat.telefonon messengeren is.

Nem vagyok minden nap a facén, így egy két szép emlék elveszik. Egyébként a youtubos elmentéseket állítólag 3 havonta törli a youtub.

Legyen szép napotok. Ide délutánra igér esőt. De az már biztos hogy a márc. 15.-e viharos lesz. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 11. 15:15

Sziasztok!

Hát nem lett időm képeket kitenni, csak írni pár sort. Mindjárt indulnom kell Lilykéért, de nem baj, ha hazamentem
mindent bepótolok. Paggy kérdéseire is válaszolok majd, nem fogom elfelejteni. Egyébként itt se tökéletes minden.
Egyáltalán nem. Majd összeszedem az ezzel kapcsolatos a gondolataimat. De egyet már most le kell írnom: nincs a
politika az emberek képébe nyomva, nem megosztott az ország, nem téma a politika, senki nem érzi a nemzetből kirekesztve
magát, senki nem dől a kardjába, ha nem az ő általa preferált párt győz a választáson... Imádnám, ha nálunk is ez lenne...

Paggy,

nem egy nagy családi összeborulásra gondoltam, hanem arra, hogy megértőbbek, segítőkészebbek, kedvesebbek lesznek veled
a gyászodban.

A két szobában a székek sokszínűsége ragadta meg azonnal a figyelmemet. Éttermekben, kávézókban is nagyon bírom ezt a
stílust. Az egyik olyasmi zöld (békatutaj), mint a komódjaim. :D És persze Csokit is észrevettem. Most aztán nagy szükség
volt az állataidra. Ha nincs kedved, energiád, velük akkor is törődnöd kell.

Micsoda ötlet a szülinapodat koreai módra megünnepelni! Nagyon kíváncsi leszek rá! Biztosan lesz benne egy kis karácsonyi
hangulata is, hiszen akkor születtél.

És micsoda ötlet a könyvek által, baráti társaságban utazgatni! Ennek a megvalósítására is nagyon kíváncsi leszek. A könyv
tartalmát, és a többit, amit írtál, meg Örményországot, majd még egyszer elolvasom, mert most csak átfutottam a szememmel.

Szégyen, hogy Örményország említésére hirtelen csak az azeri baltás gyilkos örmény áldozata jut eszembe. Ja, meg hogy az
olimpián mindig jól szerepelnek birkózásban meg súlyemelésben.

De kedves a nászasszonyod! Milyen kérdés már ez? Ki ő, hogy ilyen kérdést enged meg magának? Ki ő, hogy követelőzik? Nem tartozol
semmivel a lányodéknak.

Kata, sajnos nem volt időm még leszedni a képeidet. Azt hiszem, ezt már csak otthon fogom megtenni. Megnéztem én is az Időképet.
Kár, hogy az ünnepet elfogja mosni az eső. Közben az itteni időt is megnéztem, hiszen én is 15-én este repülök haza. Nehogy
úgy járjak, mint a múltkor, hogy a vihar miatt egy nappal később tudtam csak hazajönni. Szerencsére se szél, se eső nem lesz.

Tegnap reggeli kép Lilykéről. "Science Week" - Tudományos Hét - van hétfőtől az iskolában, és kérték, hogy a gyerekeknek tegyünk
be egy rossz pólót, hogy ne a ruhájukat koszolják össze.

Ez lett az ő kísérletezős szerelése:

Kép

Vissza: “Társalgó”