Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. március 21. 9:27

sziasztok Lányok, most csak beköszönö, mert fél 1o.
Eddig elolvastalak benneteket, elgyönyörködtem a képekben. Nálam is egy hónapja volt febr. végén párom elvesztésének évfordulója. Március közepén Samu mútéte anno...
Most orvoshoz megyünk, 164-167-ig felmegy a vérnyomásom. Sokat is fáj a fejem.
Tegnap itt volt a Lux győri főnöke, de jön majd és mindent átbeszélünk. Azt mondta, hogy eszméletlen puha a matracom, nem csoda ha ennyire nehezen gyógyul a derakam.
Junius 24. re van MRI-re időpontom.

A LOve me Love re gondolsz? Megpróbálom Újra betenni éppen ma reggel újrahallgattuk...s persze közben szinte átéli az ember újra a sorozatot... :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 23. 16:37

Sziasztok!

Kata, erre a mondatodra reagáltam fentebb: "Ha belesel az oldalamra, van a a szeműveges srác aki annyi sok minden trükkön
csodálkozik.. néha annyira nevetek a bemutatókon hogy még Samu is kimenekül a szobából." Erre írtam, hogy nem találtam
meg a szemüveges srácot.

Tényleg magas ez a vérnyomás érték. Pedig szedsz rá gyógyszert, igaz? Biztos, hogy a puha matracnak köze van ahhoz, hogy nem
múlik el a derékfájásod. Próbálkoztál már a földön alvással?

Egyik napos délelőtt sok légy és pár darázs napozott a házfalon. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy felavassuk ezt a rovarnézegető
dobozt. A tetején lévő nagyító segítségével jó nagyban lehet megfigyelni a rovarokat. Rögtön elsőre két legyet sikerült befogni.
Miután elengedtük őket, jött egy darázs. Lilyke is sikeres volt már első próbálkozásra. Innentől a légy fogdosás jobban izgatta,
mint a nézegetés. Igaz, aki egy legyet látott már közelről, az mindet látta tulajdonképpen.

Kép

A két légy elengedése. Egy pillanat se kellett nekik és már ott se voltak. Bezzeg a darázs...

Kép

A darázs sehogy se találta meg a kiutat, ezért ki kellett borítani a dobozból, és még ekkor is kellett neki pár perc, hogy észrevegye,
hogy szabad.

Kép

Kép

Kép

Lilyke első fogása:

Kép

Lilyke belenyírt a hajába, emiatt el kellett vinni a fodrászhoz. x_x A képen azért mosolyog minden felnőtt, mert épp kiderült, hogy a
szomszéd kisautóban ülő szintén öt éves kislányt, ugyanezért kellett elhozni.

Kép

"Miss Naylor" tanít. Ez megy minden nap. A fehér mágneses tábla, és a tv a háttérben fontos kellék. Nézzétek csak az alatta lévő
képet, ahol az igazi Miss Naylor látható. Ott is megvan ez a két tárgy. A Könyv Napon a tanárok is felöltöztek. Miss Naylor például
zsírkrétának.

Kép

Kép

A mellette álló kisfiú a Bluey meséből az egyik kutyus. Az ülő gyerekek közt láttok egy kisfiút alsónadrággal a fején, ő az egyik
angol mese, "Az idegenek szeretik az alsónadrágot" egyik szereplője. Ezt Lilykétől tudom, állítólag az iskolában olvasták már nekik
ezt a mesét. (De miért pont alsógatya...???)

Kép

Itt pedig Lilyke-Csingiling jobbján Harry Potter, balján Elza látható a Jégvarázsból.

Kép

Ismét voltunk az IKEA-ban, és ismét kellett csinálni egy ilyen fotót. Elgondolkodtam, hogy vajon meddig bírja az a szék. Más gyerek
is nyúzza.

Kép

Kép

Ugyanabból a henger alakú kispárnából csináltak bárányt, nyulat és kiscsibét húsvétra. Egyre nem figyeltek, hogy az emlősökkel
ellentétben a szárnyasoknak csak két lábuk van. =))

Kép

A fenti fehér mágnese tábla. Ekkor én voltam Miss Naylor. :D

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 23. 21:21

Sziasztok!Holnap de.jovok.Addig is köszönöm a sok nézni- és olvasnivalót.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. március 26. 13:09

Sziasztok Lányok, Rita annyira élveztem a képeket és a mondandókat.. Jót derültem a fodrászaton is. =))
Na meg taníttó néni beöltözésén, milyen ötletes, hogy zsírkréta :)) :))
Egyébként eszembe jutott a rels videókban van, majd hozok egypárat... be is lesek a youtubra is, hátha van újdonság is.. :))
https://www.youtube.com/shorts/0RGDixgXtCo
https://www.youtube.com/shorts/fG3tmnU_3t0
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 26. 18:59

Sziasztok!

De jó, Paggy, akkor már jobban vagy! Ma a fiamnak otthonról kellett dolgoznia, mert ő is elkapott valami nyavalyát. Nem érzi
túl jól magát.

Kata! Á, szóval rá gondoltál? Ezt a szemüveges pasit már én is láttam short videókban.

Tegnap kitettük a fb-ra, hogy eladó a két nagy gardróbszekrény, amit itt hagyott az előző lakó, és máris jött megnézni egy pasas.
Három hét múlva érkezik a beépített szekrényem, addig el kell tűnnie innen ezeknek. Nagy volt az elhatározásom, hogy egyedül
kezdek hozzá a tapétázáshoz, de be kellett látnom, hogy ez nem fog menni. Hétfőn a volt férjem segítségével vágtunk bele, és
négy óra múlva már fent is volt minden csík. A két új gardróbom a mennyezetig fog érni, így a ruhaféléken kívül a plédek, a
párnák, a paplanok, a hűtőtáska, a ruhaszárító, a bőrönd, a cipők, a vasalódeszka, a ventilátor, a táskák, a hátizsák...is el fog férni.
Nem lesz több szatyor, amiben valami elrámolni való van, aminek még nincs helye. A könyveim még nincsenek itthon. A következő
vásárlásom könyvespolc(ok) lesz(nek).

Spoiler: mutasd
Erről a két gardróbról van szó. Jó állapotban hagyták itt és ingyen. Kicsit szégyellem is magam, hogy én most pénzt csinálok
belőle.

A kisebbik háta mögött van egy beugró a falban, azért van beljebb. Itt még az eredeti falszín látható, de már nem sokáig.

Kép

A kisszobában most még csak az ágyam van, szép lassan berendezem majd ezt is.

Kép

Itt még csak a fele van fent a tapétának. Legközelebb hozok a kész falszakaszról is. Itt is az eredeti falszín látszik. Az előző lakók
a sötét tónusokat választottak minden helyiségbe, én meg a világosabbakat szeretem.

Kép

Vörös thai curry (már megint :)) ) borsós bulgurral.

Kép

Szerintem egy nagyobb vihar ki fogja dönteni ezt a juharfát. Tele van fagyönggyel.

Kép

Megyünk Manchesterbe. Lilyke egy hosszú rúd sushival. A lányom készítette. Látszik, hogy nagyon szereti.

Kép

Megérkeztünk.

Kép

Kép

A Tudományos és Ipari Múzeumba mentünk elsősorban.

Játék a vasreszelékkel.

Kép

Játék a hangokkal egy keverőpult segítségével.

Kép

Játék a színekkel.

Kép

Játék a különféle sűrűségű folyadékokkal.

Kép

Játék a testhőmérséklettel. Magam is rajta vagyok a képen. A nagy lilaság a derekam körül a dzsekim, amit rákötöttem.
Meleg volt a múzeumban, nem úgy, mint a szupermarketekben.

Kép

Holnap folytatom.
Jó éjszakát!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2025. március 29. 17:48

Sziasztok!

Elkelt a két gardróbszekrényem. Jövő héten el is viszik. Hurrá!

Legutóbb nem volt időm már betenni ezeket a fotókat. A fenti Tudományos és Ipari Múzeum üzletében fotóztam le ezeket
az érdekes, a múzeum témájába illő alakú, formájú, témájú ajándéktárgyakat.

Lombik alakú fülbevalók:

Kép

Periódusos rendszeres kulacsok, poharak és bögrék:

Kép

Kép

PH értékes bögrék:

Kép

Einstenes gumikacsák, zoknik:

Kép

Kiszínezhető belső szervek fehér pólón. Ez egy bemutató darab, a mögötte lévők nem színesek. Ezek gyerek pólók
voltak, ezek szerint vannak olyan gyerekek, akik égnek a vágytól, hogy "kibelezve" lássák őket. :)) Mondjuk egyedi,
az igaz. :))

Kép

Gyereknek belső szervek, felnőttnek géniusz feliratú póló jár.

Kép

A Könyv Nap alkalmából minden iskolás gyerek kapott egy 1 font (kb. 500 ft) értékű könyvutalványt.

Kép

Ahogy minden évben az iskolába kerülő gyerekek osztályait beteszik a helyi újságba (szülői beleegyezés kell hozzá),
úgy minden iskolából pár izgalmas jelmezt is megjelentetnek.

Kép

Kép

Kép

Fő a köles, amiből aztán kölesgombóc lesz vacsorára házi gyümölcs joghurttal. Csak a köles és a barnarizs főzésénél kell
az órát 25 percre állítani, a többi étel 10 perc alatt fő meg. Ez a lányom kuktája, de nekem is pont ilyen van. Írtam egyszer,
hogy a "kinti" fiam vett először ilyet, mi meg leutánoztuk. Így legalább az alapfogásokra megtanított bennünket. Ő akkor
azt mondta, hogy azért vette ezt az amerikai márkát, mert ehhez volt a legtöbb főzős videó a yt-on. Ez most is így van
egyébként. Úgy tudom ma már itthon is lehet kapni, nekem még a német Amazonról rendeltük, hogy ne angol szabvány
szerinti dugója legyen. Legalább kilenc éve megy rendületlenül, minden hiba nélkül. Imádom.

Kép

Mikor egy korábbi posztomba betettem a hajdinás-kinoás-gombás-paprikás-petrezselymes fasírtot lefelejtettem a lényeget,
a paradicsomos káposztát, amivel ettük.

Kép

A liverpooli repülőtérről indult haza a gépem. Liverpool híres szülöttei a Beatles tagjai, de ma már egy magyar híresség is
kötődik a városhoz: Szoboszlai Dominik a Liverpool Fc játékosa. Egyedül voltam a kis üzletben, nem tudtam sokat fotózni,
pedig annyi mindent tudtam volna. Na, majd máskor.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hírességek gumikacsaként:

Kép

Hű maradtam Elizabeth Ardenhez. Most ezt a parfümjét fújtam magamra. Ez az illat is bejött nekem.

Kép

Erről Paggy jutott eszembe :D :

Kép

Erről Ildikó :D :

Kép

Erről Kata (Katica) :D :

Kép

Ezekről pedig Ági (varrásmentes bugyik) :D :

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 12:51

Bocsánat Lányok!Még mindig gubanc van nálam,de már itt vagyok.Mindjárt elkezdek olvasni és reagálni.Voltatok már úgy,hogy egy kis influenza utan gyengék vagytok mint az őszi légy?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 13:24

Olyan jókedvre derítettek Rita fotói,hogy IHAJ!!!
Ám,ami igazán csodálatos az KATA a felhőid.Tiszta szívemből gratulálok,hogy sikerült elkapnod őket!!!!!!
Időrendben irkálok:
Rita ételfotók-A zabnokedli tojás nélkül összeáll?
2 kedvencet találtam a gombás nokedlin kívül-Indonéz zöldséges rizs és a thai vörös curry-
Kata!Mi újság az orvossal?NEM NYAKMESZESEDÉS MIATT MAGAS A VÉRNYOMÁSOD?MINDEN IKREK JEGYŰ ISMERŐSŐM MIGRÉNES.NEM KELL EBBEN HINNI,csak megfigyeltem.
Rita:Szenzációs a rovarnézegető!!Angliában van büdös bogár/poloska/,mert az könnyű megfogni?
Nevettem a hajbelevágáson.Tipikus kisnagylánytempó!!!Klasszak a fodrászszékek-Tanítónéniként Lilyke igen komoly.Gondolom szívesen játszik ilyent!!
:) Hogy van a barátnőivel?Képes velük szerepet cserélni és nem tanítónéni lenni?Ja és a plüssökkel?Elfelejtettem,plüssözik vagy babázik?Lesz valaha igazi állatkája?/Apropó,jól van a fiadék kutyusa?/Tényleg,a lányodék nagy tisztaságpártiak,vagy engedik kicsit koszolni Lilykét?/
Megörülök tőle,hoigy sokan kiköltöznek a városból és ott is félnek a növényektől,állatoktól.Steril környezetet szeretnének,Azt megértem,ha valaki tart bizonyos dolgoktól,de akkor miért megy a város szélére.?Pld.a lányomék is ilyenek.Átalakították a kertet és ha megjelenik valamilyen rovar,már undorkodnak.Fogalmam sincs,miért vettek kutyát?Í/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 13:46

KATA!
KLASSZAK A YOU TUBE VIDEÓK.a PASI :)) :)) :)) :)) :)) :))
Rita!A gadrobokat elfogadtam volna,Szép a falon a tapéta és mellette az olajzöld heverő!Hol fognak aludni a lányodék,ha Miskolcra jönnek?
Örülök,hogy Te is fontosnak találod a természettudományos játékokat.A hőfelvételen,gondoltam,hogy a rózsaszín, a derekad körül,az már nem Te vagy,hanem a dzsekid :)) :)) :)) :))
Hűha,van új Elizabeth Arden parfüm,Húsvétra meglepem magam,ha nem túl édes az illata.
Köszönöm a fréziahagyma képeket.Most várom az idei "tavaszi kollekcióm" kinyílását
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 14:13

Írok egy tragikomikus esetről és a többi vidám lesz:
Az alattam lakó közepesen fiatal/negyvenesek/házaspárral jóban vagyok.Levendula cicámon osztozunk.Azaz pár éve ,mióta idős lett és zavarta az itteni nyüzsi,leköltözött hozzájuk.Nagyon szeretik.sŐT,SOK MINDENBEN HASONLÓAN GONDOLKODUNK-Hasonló a természethez való viszonyunk és elég toleránsak vagyunk.Ám a házaspár férfi tagja,akivel többet találkozom,mert itthonról dolgozik,12 éve,amikor beköltöztek,kijelentette,hogy ő antiszociális.Gonosz,önző módon én nem hagytam élni és a kert miatt,hetente 1x,néha 2x becsöngettem,hogy segítene -e füvet nyírni,estleg havat lapátolni vagy egyebek.Elég rendesen tűrte is a pofátlankodásomat/ami nem az,hiszen egyedül nem csinálhatok mindent a házban/6 lakás/a többiek pedig vagy nem laknak itt vagy dolgoznak.Arról panaszkodott,hogy futni kéne mennie,hogy mozogjon.felajánlottam neki egy ásót,hogy a nyavalygás helyett segítsen a kertben.Havi 1 órát néha lejött.Most,mivel egyedül maradtam és a családom 3 hetente 5 percre felhív /esetleg/ a barátaim pedig nem laknak a közelben,kértem tőlük:Mi lenne,ha egy plüsselefántot akasztanék a korlátra és esténként bevinném,hogy lássák,élek még.Nem válaltek el ezt a "nagy" felelősséget.A pasi azt mondta,hogy úgy is kiderül,ha nem élek már,mert akkor büdös lesz. :((
Na nem baj,mert az albérlő srác minden nap bvecsönget,Csokival pedig megyünk a fodrásznőmhöz,mert övé lesz Csoki,ha velem valami történik.És az egyik ismerősöm minden nap felhív. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 14:22

A vicces eset:
Hála az Égieknek a teknősőm jól van!Nálam minden reggel a kutyaséta után van takarítás,addig kupi -Utána lehet jönni látogatni.Szóval ma reggel sütött a nap,álltam a zuhany alatt , arra gondoltam ,a teknőst kiteszem picit az erkélyre ,páncélerősítésre.Kiszálltam a zuhany alól,"TESTEMEN FÜRDŐLEPEL", viszem a teknőst az erkélyre,lehajolok,kezemben a teknős és a telefon,hogy lefilmezzem ,ekkor HUSS a"LEPLET FELKAPTA A TAVASZ SZÉL"Ott görnyedtem ÉVA KOSZTÜMBEN AZ ERKÉLYEN Fene tudja, ki mindenkinek okoztam vidám perceket azzal,hogy reggel ,70 éves "hajadonként" a bájaimat mutogattam. :(( :(( :)) :)) :(( :(( :)) :))
Mindjárt mutatom az eset első részét,a végét nem filmeztem le.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 30. 15:06

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. március 30. 18:50

Elvitte a cica a hozzászólásomat, pedig elmentettem.. :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 31. 8:37

Lányok!Állandóan panaszkodom.De- és nincs de...
Nem hiszem el 70 év óta,hogy van olyan szülő,aki nem gondoskodik a gyerekekről vagy állandóan veri a hangulatai miatt.Gyerek,aki elfelejti az anyját.De biztos kevésbé tragikusan is fel lehetne fogni.Mar rajottem,sokáig sajnáltam magam.Valojaban nem vagyok panaszkodo,de ezek szerint igen.
Hiába csináltam,semmivel nem lett jobb.
El kell engedni mindent.
Jó,tehát vegyem elő az igazán optimista lenyemet, amilyen alapvetően vagyok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 31. 8:55

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2025. március 31. 9:07

:)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2025. április 1. 21:08

feladom.............

ezt bezzeg elküldte másodjára.. de most már nem írok mégegyszer... megdicsértem a csipet csapatodat Paggy és a palántákat is. :x :-bd :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » Tegnap, 16:39

Szia Kata!Kilátástalan ügy ,hogy elküldje az ember.20mp után újra be kell jelentkezni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » Tegnap, 17:11

Sziasztok!

Holnap jövök.

Vissza: “Társalgó”