Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 28. 9:35

HÚÚÚÚ..micsoda felhők...valami gyönyörűséges.!!! Nem csodálom hogy kirohantál...ezt nem lehetett kihagyni!Az jutott eszembe, hogy egyik másikat kinagyíttatnám és a falra kitenném olyan csodálatosak! Hatalmas GRATULA!!!
:ymapplause: \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 28. 16:15

Gyönyörűek ezek a képek. Nem is tudnék választani.
Rita a felhőid? Nagyon szépek. Nagyon tetszenek a deres virágok. Nekem is van hasonlóm,de nem az idei évről. Majd megkeresem a fotók között.
Azt ugye tudjátok, hogy amikor össze-vissza van karistolva az ég, és sok-sok csík keresztbe az káros a számunkra.
Repülőgépekből kerül ki a káros anyag, permetezéssel, ami szép lassan eléri a földet. Nem a kondenzcsíkról írok. Általában éjszaka történik, és még reggel is látszik a nyoma.
Gabóci te nagyon ügyes vagy, igazán sok mindent tudsz mindig megcsodálom a gifjeidet. Békéscsabán jártam már kétszer is, és nekem nagyon tetszik a város. Sok képet készítettem. /netes ismeretségem által, van egy topik, ahol írunk egymásnak, több találkozónk is volt már, oda szoktam vinni Rita filmjeit is.Már milliószor dicsérték, köszönték./
Kata, igazán jól néz ki a bagoly, nem csodálom, hogy Samuka szereti.
A levélrózsákból szoktam a temetői koszorúkba tenni, bár mostanában nem készítettem ezek vannak most csak amit láttok. Egyet elajándékoztam.
A szomszédasszony kakasa csavargó , így a drótháló ezért van ott, mert átjárt a drágám hozzánk. Jó barátságban vagyunk a gazdájával, bármikor lefényképezhetem.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 28. 16:34

Ildikó! A fény és árnyék játéka a képen gyönyörű :) Mintha ott lennék, szinte hivogat sétálni. :ymblushing: érzem az avar fanyar illatát és a nap langyosan simogató melegét. :x

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 28. 17:53

A közelgő ünnep előtt ma még kint voltam a temetőben egy kis virágot ültetni, meg kapirgálni. #:-s

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 28. 20:02

Csak gyorsan beugrottam, hogy a tegnapi "lövésekből" kitegyek még, aztán folytatom
a fordítást.

Ildikó, a képed lélegzetelállító! Csodaszép! Hol készítetted a fotót? Direkt jól áll neki
az ősz.

Gabi! Olyan szépek és rendezettek a temetőink, hogy akár több képet is megérdemelnének!
Képzeld, a hétvégén én is voltam már a temetőben, és eszembe sem jutott elvinni a masinát.
Pedig az is gyönyörű, ahol a szüleim nyugszanak.
Nagyon tetszik, hogy a nagy fa ágai belelógnak a kép elejébe. Az ő barnasága nélkül nem is
tudnánk, hogy ősszel készült a fotó.

Két napozó cicával, és egy bodobáccsal (verőköltő poloska) találkoztam tegnap hazafelé jövet:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 28. 20:17

Sziasztok...most csak beköszönök, nem csináltam képeket.... most csak a tieitekben gyönyörködtem...
filmeztem, délelőtt almás pitét csináltam apunak magunknak meg most készült el a húsos káposzta...kiszúrásból darálva..hogy még véletlen se ehesse ki csak a húst.... :)) Majd holnap nekünk is megcsinálom a pitét...
jó éjszakát majd mindenkinek! :ymhug: i-) :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép nekem olyan érzetem van a képről, mintha egy kis malom, vagy pihenő lenne az az épület...
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. október 28. 20:55

Rita írta:Csak gyorsan beugrottam, hogy a tegnapi "lövésekből" kitegyek még, aztán folytatom
a fordítást.

Ildikó, a képed lélegzetelállító! Csodaszép! Hol készítetted a fotót? Direkt jól áll neki
az ősz.

Kép

Szóval ilyen a poloska? Olyan,mintha a hátán lenne az arca. Majd figyelem, hogy hol van ilyen.
Nagyon édesek a cicák. Nekem is volt több macskuszom is. De mindig történt velük valami, ami miatt rövid lett az életük.
A temetői kép is nagyon szép.

Az én őszi képem a lakóhelyemen készült. Ez egy régi kastély melléképülete. Sajnos eléggé rossz állapotban van. Már talán senki sem mer bemenni. Magtárnak használták, szerintem régen is valami hasonló célra készült. Még hozzá tartozik a templom és a cselédlakások, amit próbáltak rendbe tenni,de csak beleölték a pénzt és abbamaradt a felújítás.
Mellette van a kastély, ami most szálloda, erdei iskola, és különböző rendezvények helye.

Kép

Kép

Kép

és egy gomba,temetőben fotóztam,még tavasszal. Na most vége, mert megunjátok.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 6:54

Tegnap is olyan sok szépség került ki, hogy már harmadszor néztem végig, nehogy kimaradjon
valami.

Ildikó! Csatlakozom Gabihoz is és Katához is. Elsőre én is egy öreg malomra asszociáltam,
amikor megláttam az épületegyüttest, és számomra is varázslatos a fény és az árnyékok
játéka a melegbarna avaron. A lankák pedig tovább fokozzák az élményt. Szép az a kastély
is, és a környezete is.
Szerintem a bodobács a legártatlanabb poloskafélékhez tartozik. Azt sem tudtam eddig,
hogy ő is poloska. Nyáron olvastam először, amikor lekaptam egyet, és a biztonság kedvéért
utánanéztem, hogy jól tudom-e a nevét.

Kata! Jót röhögtem a darált húsos káposztán! Nem lehet könnyű mindig kitalálni, hogy vezesd
félre Samukát! Huncut a lelkem!

A lányom valamelyik nap Manchesterben járt, és a Manchester Egyetemnél volt megbeszélve
a találkozó a párjával. Azt monda, hogy sajnálja, hogy a gyönyörű harrypotteres épületet
nem tudta lefényképezni, mert pont renoválják, ezért beljebb ment két fotó erejéig. Mondjuk
a mi régi egyetemeinknek sincs szégyenkezni valójuk:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 7:20

Még tegnapelőtt kaptam lencsevégre ezt a kivágott nyárfatörzset. Az az érdekessége,
hogy minden nap nézem, csak nem látom! Pont szemben van a buszmegállóval!!!
Ha nem "gombázunk" mostanában, nem mentem volna a közelébe, és nem vettem volna
észre ezeket az érdekes gombákat. Utánanéztem, milyen gombák szoktak megtelepedni
a nyárfán, és biztosan állíthatom, hogy a barnásak nyárfa-tőkegombák. Azt írják, hogy
a keserű íze miatt ehetetlen. Hogy a vágás helyén, és a törzsén lévő többi gomba milyen
fajta azt nem sikerült megtudnom. A tőkegombán nem látszanak a dér kristályai, a többin
igen, de a törzsén lévőkön érvényesülnek a legjobban:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 29. 9:37

Rita! Kár lett volna nem közelebb menni ezekhez a gombákhoz. ;) Nagyon szuperek ezek a képek. :) Lakhelyed nem csak domborzati, de élővilág tekintetében is változatos. B-) Jó foto témák. Felénk még nem volt dér, csak eső. Ma reggel elég szomorkás az idő, felhő nincs, minden csupa szürke. (-| Csepereg az eső, de a virágok mindig vidámabb hangulatot adnak. :)

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 10:10

Gabi! Jó, hogy kitetted ezeket a szépségeket! Legalább a képernyőt bámulva
legyünk vidámabbak!

Azt a nyárfát két éve, de lehet, hogy három, vágták ki, mert a nagyobb szélviharok
mindig jó nagy ágakat törtek le róla, és félő volt, hogy egyszer nagyobb baj is lesz
belőle. Az utca szélén állt, a buszmegállóval szemben, ahol emberek szoktak várni, meg
autók is, hiszen itt van a polgármesteri hivatal is. A három felé vágott törzset direkt
hagyták meg az út mentén, mert szép látvány, az ágai, és a gallyak téli tüzelőt
biztosítottak a hivatalnak és az óvodának (nálunk csak ennyi van, meg egy kisbolt).
Megnéztem a másik két törzset is, de azokon tőkegomba nem volt, csak az apróbb
taplószerűségekből volt pár csoport.

Kimentem, hogy lefotózzam nektek az eddigi legnagyobb ködünket. Ezek a képek
10 perce, 10 óra előtt készültek. Szerintem dél felé nagyon szép időnk lesz:

Kép
Kép

A diófám milyen kopasz már! Szinte minden fotómon szerepelni szokott, mert belóg
a képbe:

Kép

Az orgona bokor mellett kilesve szoktam a naplementéket fotózni. Olyankor csak az
eget bámulom, közelebbi fotókat nem szoktam csinálni. Most a köd miatt ez is megesett.

Az orgona mellettem, és a ház "möge":

Kép
Kép
Kép

Vajon mi az, ami a ház hátsó falát végig beborítja? Bodza! Mondom, hogy ki sem
lehet irtani!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 10:40

Tudtam, hogy fog még sütni a nap! Minél nagyobb a köd, annál szebb idő várható.

10:35 van. A köd kezd oszlani, így a nap is teret kaphat. És ami szabad szemmel
nem látható még, csak itt a fotón, bárányfelhő is van az égen. Ez is csak azért
látható, mert a nappal szemben fényképeztem:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 10:58

10:52-kor lent még köd, fent már napsütés.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 29. 19:08

Hűha milyen izgalmas képeket küldtél Rita...csak lesek...a köd se semmi, majdnem mint a tejfel. Nem lehet könnyű és veszélytelen ilyenkor vezetni, vagy egyáltalán közlekedni. A bodzát meg aranyba kellene foglalni, pláne, ha nem forgalmas út mellett van. mert mind a virág, mind a termés gyógyszer...és egyben élvezeti cikk is teában vagy lekvárban. :D
A gombaarzenálról már nem is beszélve. :)) ..bevallom én sem mernék ezekből enni...nem ismerem őket, nem olyanok mint ami nálunk terem a fán.
Gabóci, nagyon szépek a virágaid, olyan vidámító, felemelő az formájuk és a színük is. Most küldtem el én is a képeket...gmailban.. :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 29. 19:15

Kata mai felhőképei:

Kép Kép Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 29. 20:54

Köszönet a képekért! i-) :littlehearth: :flower1: :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 6:01

Szívesen, Kata! A bodzával nem is lenne bajom, ha nem telepedne meg mindenhol,
és nem kéne örökös harcot folytatnom ellene. Hihetetlenül ellenálló, és irtó gyorsan
nő. Ha nem tövestől szedem ki, akkor nem csak hogy visszanő, hanem igyekszik
fele annyi idő alatt még nagyobbra nőni csak azért is, hogy idegesítsen.
Jól elszórakoztatjuk egymást!

Csütörtöki deres rózsikák, levelek, és tátika. A rózsafejek annyira picikék, mint a
mutatóujjam vége:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A levélke mellett egy lóhere van:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 6:45

Nem biztos, hogy most kéne kitennem a szépségek után, de muszáj megmutatnom,
mit küldött a lányom. Ő is észrevesz mindent! Vásárlás közben látta meg az egyik
polcon. Most komolyan! Ki az, aki ilyet kitalál? Az ágymelegítő után jöjjön egy újabb,
a **** melegítő! A dobozra az van írva, hogy "Szivárvány Willy melegítő". Willy?!?!:

Spoiler: mutasd
Kép

Szerencsére szépet is küldött. Liverpoolban az egyik pub díszes kirakatüvege. Jól
látható a pub plafonja, és a belseje is milyen szépen megmunkált:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 30. 8:47

Rita! A dereskék az egyik kedvenceim, mindegyik olyan gyönyörű. :x :ymapplause:

A pab szép, van stílusa. :) Látszik, hogy már ott is készülnek a Halloweenre. (~~) Viszont Willyn elgondolkoztam, elképzelni sem tudom mikor használják. Hihi =))

A tegnap esti képeim három percen belül készültek.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 30. 9:14

ÚGY DE ÚGY...kipanaszkodnám magam...aish.mégmindig félig alva nyomkodom itt a billentyüket...végre nyugodtan alszom, éjfékor sikerült elaludnom, többször feébredtem aztán mélyen elaludtam és erre felkeltenek fél kilenckor?!?!?! :((
megyek iszom mégegy kávét, ez így nem lesz jó...csak egy betüt javítottam...aztán hagyon lássátok még milyen álmos vagyok hihetetlen.
Samu sem ébredt fel a betakarásomra..alszik tovább. ez is ritka mint a fehér holló.
Na azért vagyok kiakadva, mert mondtam apunak, hogy ne telefonáljon, majd hívom ha felébredtünk...erre teljesen kiakadt, hogy már többször hívott és nem vettem fel a telefont. Azt hitte valami baj van...Miért pont vasárnap nem lehet aludni egy kicsit többet? pláne, ha olyan mélyen alszom hogy nem is ébredek fel rá! Istenem! egy héten csak egyszer.!!! :ympray: :-t x_x
Hát ezért sem tudnék vele együtt élni. Más!!
Kigyönyörködtem a képeitekben magam, a rózsák oly csodálatosak, hogy fantasztikus. Különösen a középső az abszolút kedvenc.
Az égképek ilyen gyors változása is hihetetlen....hova siettek ezek a színek?..a rosszkedvtől a lángtengerig...valami ilyen alcímet tudnék neki kitalálni... :D . A pubos képnek örültem, a pihentagyunak nem juszt se javítom..nem érdemes rá. hogy micsosda undorító dolgokat tudnak kitalálni és le akarják nyomni az ember torkán...elfogadtatni, hogy ez lesz a normális...hát soha!!!
Remélem mindenki ki tudja magát pihenni október utolsó vasárnapján! ~o) Megyek megiszom a 3. kávét..talán akkora felébredek...sziasztok, további szép napot. Bocsi a kifakadásomért... :ymhug: :movingflower: :-h
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 30. 9:17

Na most ébredt fel...irány a konyha! ;) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 13:59

Kata! Az én apukám ugyan ilyen volt, és van egy gyanúm, hogy mi is ilyenek leszünk(?).
Volt rá példa, nem is egyszer, hogy felhívta a szomszédot, a barátnőmet, az iskolát,
hogy hol vagyok, mert nem vettem fel sem a vezetékes, sem a mobil telefont.
Értekezletünk volt, és nem szóltam neki előre, hogy később érek haza, a mobilomat
nem vittem be az értekezletre, így hiába hívogatott, nem reagáltam rá. Úgy kiakadt,
mert mire visszahívtam, ő már minden félét összefantáziált.

Nálunk süt a nap, de fúj a szél, és nincs meleg. De végül is október vége van, ennek
így kell lennie.

Ismét jó a csipketermés:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 14:33

Gabi! isteni a fekete és a rózsaszín együtt! Csak mondanod kellett, hogy még nem
láttál ilyen színű felhőt, és máris megkaptad! Azt figyeltem meg fotózás közben,
hogy a napkeltének nagyon az elején, a napnyugtának meg nagyon a végén jön elő
ez a gyönyörű szín, a köztes időben a sárgától a narancson át a vörösig vannak a
színek.

Nekem is volt tegnap egy kis rózsaszínben, és narancsos-rózsaszínben részem.
Élőben szebb volt, a képen kevésbé élénkek a színek. A megfestett kondenzcsíkok
csodásan ragyogtak az égen:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 14:41

Ildikó! Amikor megláttam ezeket a finom vonalkákat az égen, eszembe
jutott, amit a repülőgépekről írtál, de jobb, ha nem tudok róluk, ezért
inkább nem is feszegetem ezt a témát. De ezek a halvány csíkok tényleg
érdekesek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 30. 14:45

köszi Rita, aranyos vagy, azért megvigasztaltál...úgy látszik ez megint egy külön világ....nem marad más, mint szeretetben elhordozni, de azért nagyon rosszul esett...főleg hogy én meg szóltam. Ja kora délután meg megkaptam a 2. beosztásomat. Na úgy látszik ez egy ilyen nap! sziasztok! :ymhug: :-h :movingflower: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”