Ági! A te főztöd is nagyon guszta, biztosan fincsi is volt. Tudtam, hogy jönnek majd a gyerekek, így
nagyobb adagot készítettem az indiai fűszerezésű karfiolból. El is fogyott mind egy szálig. A fiam a
rizzsel, a menyem meg pici olajon mindkét oldalán megpirított tortillával ette.
Még nem vettem soha basmati rizst, de kíváncsi vagyok rá. Nagyon dicsérik. Amit lehet a mi kis pici
boltunkban kapni, azt ott veszem meg, hogy legalább azt ne kelljen cipelnem haza a városból, és ott
nincs választék, egy fajta rizs van.
Nálatok esett a hó?!! De jó lenne, ha lefotóznád az őszapót! Nekem csak egyszer volt szerencsém hozzá,
de csak láttam, és azt is kevés ideig, fénykép nem készült róla. Nagyon falnak a madarak, ebből látszik,
hogy jön a hideg. Olyan dulakodás megy az etető környékén, hogy az eszméletlen.
Nyáron, mikor az elutazásom előtt egyszerre, egy nap takarítottam ki a kombinált hűtőmet, és a nagy
fagyasztót, a tervezettnél jóval hamarabb készen lettem, hála a hajszárítónak.

Hihetetlen volt!
Paggy! Jól tetted, hogy megbocsátottál a az 'ibolyás" hölgynek! Nem akart ő rosszat, csak nem kellett volna
mindenbe beavatni téged. De ha meg kegyes hazugsággal él, és utána véletlenül kiderül az igazság, az
jobb lett volna? Akkor meg az esik rosszul, hogy miért hazudott. Jó volt ez így. Az őszintesége annak a jele,
hogy bízott benne, hogy te ismered annyira, hogy nem fogsz megbántódni a tettén, és tudta, hogy úgy is
kárpótol majd téged. A virágodat meg odaadta egy olyannak, akit nem kedvel annyira, és nem bízik annyira,
mint benned.
A gyerekeink más generáció, és ezt a generációs különbséget érzi az ember. Szerintem ugyanezt érezhették
a mi szüleink is. Ezt mutatja az, hogy évszázadok óta nem tud kikopni ez a pár szó: "Bezzeg az én időmben!".
A mai fiatalok rohannak ész nélkül, ezt kényszeríti rájuk az élet, ami szintén felgyorsult. De nekik ez természetes,
nekünk viszont nem az.
Én most, hogy kisbabát vár a lányom veszem észre, hogy néha türelmetlenebbül beszél velem, mint eddig.
Mindig megmondom neki, amikor ilyen történik, és azt is, hogy tudom, hogy a hormonok játéka miatt van
(ugyanaz, mint a serdülő gyerekek esetében), de nem esik nagyon jól. Csodálkozva néz rám ilyenkor, nem
érti, miről beszélek, mert ő belülről nem érzékeli ezt. Majd elmúlik ez is.
Nem szép látvány a kert. Csak kopár szürkeséget látni mindenütt. Havasan szebb lenne minden.
Én rájöttem, hogy nem a te ablakodban virítanak az orchideák. Olyan sok képet láttam már a te konyhaablakodból
készítve, hogy azonnal feltűnt, hogy a látvány is, és a magasság is más, mint nálad.
Kata! Egyetértek veled a megbocsátásban is, és a bocsánatkérésben is.
Amikor serdültek a gyerekeim, időnként csípőből olyanokat vágtak a képünkbe, hogy legszívesebben adtam
volna nekik egyet. Soha nem ütöttük a gyerekeinket, de ilyenkor bizony viszketett a tenyerem. Viszont ha
kiment belőlük a "hormonfröccs" hatása, mindig jöttek bocsánatot kérni. Láttuk rajtuk, hogy ők maguk se értették,
hogy hogyan jöttek ki belőlük a sértő szavak, nem tehettek róla. Ez a korszak ilyen.
Jót nevettem rajta, hogy Samu megette az ebédedet. Emlékszem rá, hogy régebben írtad, hogy néha, ha nem
figyeltél, a hűtőt is "kitakarította".

Még jó, hogy szépen tartja a súlyát, nincs elhízva.
Thai ételt még soha nem ettem, de ki fogom próbálni. Egy thai fűszerkeverékem van itthon, de az nem olyan,
mintha autentikus kaját kóstolna az ember. Sokan szeretik, finom lehet.
Bocsánat! Nagy sietségemben nem figyeltem, hogy a képek összetartoznak, csak azt, hogy állók vagy fekvők-e,
aszerint csoportosítottam őket.

Most hogy beleolvastam a szövegekbe, és a fotókat is megnéztem, eszembe
jutott a nagyon nagy kedvenc dokumentum sorozatom az Asian Corridor in Heaven / Ázsiai ösvény a mennyben.
Az egyik részben, mégpedig abban, ahol a zarándokokról volt szó, mutatták Llhászát és a Potala palotát, ami
a zarándokok úticélja volt. A tevés képről meg a két mongol dokumentumfilmem (szintén nagy kedvenc) ugrott
be. Ott voltak a hideg miatt ilyen szép nagy gyapjúval megáldott tevék.
Dorina! Örülök, hogy ellátogattál a mi kis fotó és terefere sarkunkba!