Tegnapi ebédem:
Brokkolikrém leves (önmagával sűrítve)
Turmixolás előtt kivettem pár brokkolit a levesből, hogy maradjanak egész darabok is benne.

Nyárson sült zöldségek hajdina rizibizivel, fermentált zöldségekkel, szívsalátával
A nyárson gomba, lilahagyma, háromszínű kalif. paprika és almaszeletkék sültek. Sülés előtt
olaj, szójaszósz, balzsamecet és pár csepp juharszirup keverékével lettek megkenve.
A hajdinának most csináltam lilahagymás alapot fokhagymával. Mikor üvegesek lettek a hagymák,
beleöntöttem egy közepes apróra vágott édesburgonyát, és fagyasztott borsót, apróra vágott
petrezselymet (legközelebb utólag, a kész ételbe fogom beletenni, mert így alig lehetett kiérezni
az ízét), meg az alaposan megmosott hajdinát. Kuktában 2 percre állítva az órát készre főztem.
Fermentált lilakáposzta-lilahagyma kombó és fermentált karfiol került mellé.

Liszt és cukormentes müzliszeletet is készítettem tegnap. A receptje nagyon egyszerű, és variálható.
20 deka olajos mag
20 deka aszalt gyümölcs
20 deka zabpehely
három nagy vagy négy közepes banán
+ fűszerek ízlés szerint
Az enyém ezekkel a hozzávalókkal készült (ezek voltak itthon):
20 deka dió+mandula+mogyoró+kesudió
20 deka datolya+aszalt szilva
20 deka zabpehely (én mindig a finomra őrölt változatot veszem)
négy közepes banán
+ egy kevés (3dkg) keserűcsoki
+fahéj
A magokat az aprítóban párszor megforgattam (maradtak benne nagyobb darabok is), az aszalt gyümiket
kisebb kockákra vágtam, a banánokat villával pépesítettem, a csokit apró kockákra vágtam. Egy tálban
összekevertem a hozzávalókat, majd egy sütőformába belesimítottam, jól lenyomkodva. Forró sütőben
kb. 15-20 percig sütöttem.
A kész müzlit kiborítottam egy deszkára és hűlni hagytam. Felszeletelve egy dobozban a fagyasztóban
várja, hogy "elcsipegessem". Nem túl olcsó, és nagyon kalóriadús desszert, de két szelet bőven elég volt
belőle. Egyébként az Aldiban mindig érdemes megnézni a leárazott termékeket, mert kincsekre lehet
bukkanni köztük. Így vettem a receptben szereplő datolyát és a kesudiót is. Mivel közel volt a lejárati idejük,
a fagyasztóban várták, hogy felhasználjam őket. Ott semmi bajuk nem lesz. Valamelyik nap a DM-ben
vásároltam 70%-ra leértékelt őrölt mogyorót (bio), az is a fagyasztóban van már.