Ági, ebben a kis lakásban is gond lenne, ha megszüntetnék a gázt. Amikor idejöttem, még tervem volt, hogy
veszek egy felül gáz, alul villany tűzhelyt. A költözésben segített a menyem egyik ismerőse, aki egyébként
villamosmérnök. Megszerelte az egyik szkrázó konnektort. Őt kérdeztem meg, hogy elbírná-e a hálózat, ha
elektromos sütőm lenne. Akkor mondta, hogy így, hogy egyedül vagyok, és nem megy egyszerre sok árammal
működő kütyü a lakásban, így igen.
Igen, tudom, hogy online lehet kapni ilyen dezodoros flakont, de a futárköltségre, ami több lenne, mint az
üvegecske, sajnálom a pénzt, ezért inkább szétnézek az üzletekben. A Müllerben nincs, ott már kérdeztem
tegnapelőtt.
Igen, a diavetítések hangulata semmivel sem pótolható. Ezt szeretném Lilykének is becsempészni az életébe.
Kiírom, hogy melyek azok a filmek, amelyek 2-3 éveseknek valók, és most csak ezekre fogok koncentrálni.
Ha nem kapok, akkor rendelek majd. Az egyik online oldalon ingyenes a szállítás, ha 15 ezer felett rendelek.
Szerintem azért lett kemény a tortillád, mert vastagabb és sültebb lett a kelleténél. Én is jártam már így
korábban. Most hajszálvékonyra nyújtom a tésztát - de szó szerint - és nagyon kevés ideig sütöm a két oldalát.
Az se baj, ha nincsenek rajta sötétbarna foltok, sőt... ne legyenek csak világosbarnák maximum.
Amikor az első elkészül, egy műanyag tál aljára leteszek két papírtörlő darabot, arra teszem a megsült
lepényt, majd teszek rá egy papírtörlőt, és a tálra ráborítok egy tiszta konyharuhát. Amikor készen van a
második, akkor leveszem a konyharuhát és a papírtörlőt, beteszem a lepényt, ráteszem a papírtörlőt és a
konyharuhát. Ez így megy a negyedik darabig (nekem ennyi szokott lenni húsz deka lisztből). Amikor mind
a négy készen van, ebben a dunsztban hagyom kihűlni. Persze közben lehet enni belőlük melegen vagy langyosan,
én most a maradékokról írok, ami nálam három darab szokott lenni, mert egyet még aznap megeszek.
Szóval, ha kihűltek, együtt feltekerem őket, hogy így merevedjenek meg, és alufóliába tekerem az egészet.
Nem kell hűtőbe se tenni, így szépen elállnak. Használat előtt fél percre a mikróba teszem, és nagyon szépen
lehet vele bánni.
Ezek a két darab ma harmadik napos. Sajnos a fotózás kedvéért melegítés nélkül feszegetettem, azonnal be
is repedtek, de ha meg lettek volna mikrózva egy kicsit, nagyon szépen viselkedtek volna. Nem baj, úgy fogom
enni ma, hogy csípek belőle, hummuszba mártom és mellé eszem a sült zöldségeket, meg a salátát.

Piskóta, linzer tészta, kavart tészta, kelt tészta, mindegy, milyet sütöttem, mindig letakartam a tepsit tiszta
konyharuhával, és a saját gőzében lassan hagytam kihűlni. De utálták a gyerekek! A kelt tésztáknál érződött
leginkább a hatása ennek a módszernek, de a többi is tovább friss maradt.
Nem akartam annyira bűnözni, és kaja is volt itthon, ez csak egy kósza gondolat volt, hogy bemegyek és megkóstolom,
ha van vegán verzió. Annyira nem bántam, hogy nincs.
Miért baj, hogy csípős a paprikakrémed? Szerintem azzal is nagyon finom lenne a hummusz. Nem rég gondoltam rá,
hogy csípőset is veszek valamelyik nénitől. Szilvalekvárt is árulnak cukrozatlant, de erről lebeszéltem magam.
Már nem sütök zabkekszet, abba tettem volna aszalt szilva helyett. Jobb, ha nyersen eszem a gyümölcsöket, így
rágok is, ami szintén fontos.
Nagyon ügyesen elkészítetted a tahinit, meg a hummuszt! Nem tudom milyen lehet római köménnyel, ma kipróbálom.
Szórok az enyémbe egy keveset. Én csak a plusz olajat hagynám ki, ha a recepted szerint csinálnám, úgy máris
TÉNÉ lenne.
Mindent, amit eddig feldolgozva vettem, megfelelt az én étkezésemnek (TÉNÉ), kivéve a thai vörös curry paszta,
a napraforgó olaj, meg a bűnözések alanyai.

Világbajnok összetevő néző vagyok. Nem is volt gond addig,
amíg be nem kaptam egy vesebabot a frissen felbontott konzervdobozból. Nem értettem, hogy mitől édes. bekaptam
még egyet, az is édes volt. Ekkor vettem észre, hogy az eddig csak sós lében árult babba, cukrot is csempésztek.
Szerepelt is az összetevők közt. Ekkor döntöttem úgy, hogy felülvizsgálom a többi dolgot is, amit venni szoktam.
Tegnapig csak a vesebab akadt fent a rostán a cukor miatt. Most is mérges vagyok, ha rágondolok, hogy mi a fenének
kell cukrot tenni bele.
Tegnap a korábban ide is betett csicseri cérnametéltről is kiderült, hogy már nemcsak víz és csicseriliszt alkotja,
hanem több minden más is, amit én inkább kerülnék, ezért ilyet se veszek többet. A tk. penne és csavart tészta
rendben volt, mondjuk csak azt néztem meg, amit venni szoktam. Tk. durumliszten és vizen kívül továbbra sincs
benne más. Mondjuk becsülettel odaírják, merthogy oda kell, hogy tojást is feldolgozó üzemben készítik, de ez nem
zavar egyáltalán.
Sajnos a paradicsomlevektől, akár saját volt, akár bolti, és a belőlük készült ételektől is mindig égett a gyomrom.
A konzerv paradicsomok az egyetlen kivételek, ezért szeretem őket. Meg egyedül is vagyok, nekem ezek pont méretesek,
ezért szerettem a hüvelyeseket is ekkora méretben vásárolni.
Egyszer már tettem be az Aldiban kapható TÉNÉ kenyeret, ami sokaknak nem finom, sokak viszont nagyon szeretik.
Pirítva a legjobb, így is ajánlják a fogyasztását. Nemcsak az Aldiban lehet kapni egyébként.
https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/mindenkire-figyeluenk/bio-termekek/reszletes-oldal/ps/p/natur-aktiv-bio-teljes-kiorlsu-rozskenyr/Több nagyobb üzletben is kapható JÓkenyerek közül kettő vagy három is megfelel a TÉNÉ-nek.
Hát nagyon tetszettél kisinasként! Én még soha nem keveredtem ilyen komoly masinák közelébe, kicsit ijesztő is
volt számomra, de te nagyon vagányul kezelted őket.