Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 17:48

Kata, lefotóztam pár zacskó fagyasztott zöldség összetevőit. Holnap majd beteszem, még nem
szedtem le a telefonomról, de most gyorsan vacsizok.

Ildikó, nagyon egyszerű a tahini készítése. Csak szezámmag kell hozzá, amit egy kicsit meg szoktak
pirítani, és egy erős, nagy teljesítményű robotgép.

Nekem csak turmixom van, és aprítóm, ezek nem jók hozzá. Kávédarálóban szoktak még magvajakat
csinálni apró adagokban, de én nem szeretném összekenni vele a darálómat. Abban csak lenmagot és
kendermagot szoktam darálni.

Ági írta, hogy ő készített sajátot, majd ő később megírja a tapasztalatait, és meglátjuk, hogy milyen
robotgépe van hozzá.

Paggy, még megy a vita Csoki sétáltatásán? Egy dolgot kéne csak megérteni, hogy csak a megfelelő,
biztonságos helyen szabad elengedni. Mintha egy kisgyerek lenne. Ennyi az egész, és máris nem lenne
vita, és vihetné sétálni.

Ági! Jó loholást! :D
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 10. 19:47

köszönöm az újabb olvasnivalókat, én is várom majd Ági receptjét is.
Jó éjszakát mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 10. 19:52

Rita!Mast tartunk biztonsagos helynek.Szerinte 2 lakotelepi haz kozott ahol 2 ut fog kozre egy fuves terseget, az uton lakotelepi suruseggel autok jarnak, ott - mondja o- el lehet engedni Szerintem meg nem, mert egyet iramodik es hopp mar lent is van.A varjak ingerloen ugralnak elottunk .Csoki szereti megkergetni oket.A varju meg ugye nem nez korul mielott atszall az utak felett..De mindegy, mert velem lehet jonni setalni ha akar.Ez sertonek tunik.Masban nem vagyok ilyen.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 10. 19:52

Jo ejszakat!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 21:32

Sziasztok!
Pótolom az olvasást, vagyis az elejét újraolvasom, mert már akkor reagálni akartam, csak mindig közbejött valami.
Paggy villany és gáz témájában csak egy észrevétel.
Kata, itt a környezetemben akár Szegeden, de másik kisvárosban, vagy falun nagyon sok helyen nincs három fázis. Ha nincs elektromos tűzhely, mosogatógép, s záritógép – ezeket sokan luxus termékeknek tartják, akkor simán elvan az illető a normál adott amperrel.
A hugomnak pl. hiába beszéltem a mosogatógép és mivel kis lakásban lakik, a száritógép előnyéről, a válasza az volt, hogy neki felesleges.
A véleményem ugyanaz: sok mindent beharangoznak, volt ez már téma sok évvel ezelőtt, hogy jajj mi lesz, ha nem lesz gáz. Aztán csak lett.
A vörös naplementés képeid csudiszépek! Még a nyárfa ága is vörösnek tűnik.

Rita, borzalom milyen árban van a diavetitő és a diák. Nem is tudom Zoltáné hova lett. Szerintem az agyament öcsém fiának adtuk oda, azok meg túladtak rajta, mint mindenen amit kaptak.
De jó is volt régen esténként a fehér lepedő elé ülni és vetitőzni. Eleinte anyu, utána mi olvastuk hangosan. Voltak nagyon hosszú mesék, mint pl. a Tamás bátyja kunyhója.
Micsoda kínálat volt a régiségpiacon! Legjobban a miniatúr gyerekkonyha és hálószobabútor tetszett. A sparhelt ára is szép volt.
A sült zöldségeknél mikor ettem akkor értettem meg miért ilyen nagy adagot csinálsz. Hú, nagyon finom volt! Volt saját száritott kakukkfüvem is itthon ráadásul.
Viszont másnapra a tortillám kőszikla kemény lett. Hiába melegitettem.
Miylen érdekes, vagyis nem az, de pl. a kinai orvos is megemlitette az alvást amikor az egyik férfi akit kezelt mondta neki, hogy négy év óta semmit sem öregedett. Akkor derült ki, hogy az orvos hetven éves. Hát néztem én is nagyokat.
Golyós dezodoros üveget lehet a neten kapni.
Rita, ha bűnözni akarsz, ne Macdonaldsba menj, mert valami bűnrossz dolgokat fogsz enni. Biztos van Miskolcon is kézi hamburgeres, mint Szegeden. Drágább, de legalább normális alapanyagok vannak benne és kérheted hús nélkül is.

Ildikó, nem csodálom, hogy nem ment a kinai festés. Hidd el nagyon nehéz a tájképfestészet!
Amúgy meg én sem tudnám a Tiedet megcsinálni!
A téli képed megint nagyon tetszett! Jujj és most jutottam az alakos festményedhez! Hát az is nagyon jóóó!
Ildikó, nekünk az első német juhászunk volt kakievő. Agybajt kaptam tőle. Mondjuk mindig össze van szedve nálunk a kutyakaki, de ha véletlenül produkált egy halmot azonnal kezdte is az ebédet.
Aztán leszokott róla. Már nem tudom mit csináltunk. 2005 körül volt….

Paggy, Májló tényleg nagyon értelmes pofival rendelkezik, de hát a fajta is az. Ovlasom, amit a párodról és a körömpörköltről irtál. Na én megkináltam volna az enyémnek egy fejreboritást, meg felajánlva neki
egy másnapi általa főzött ebédet, ha kritizál. Bocsánat, de dolgozik az ember, rohan egész nap, Te is Csokival, meg főz és egyebek, úgyhogy megérdemelne egy kis dicséretet. Meg nagyot is.
A futtatótok nagyon tetszik!! Itt nálunk általában csak sima gyep, vagy kiásott kutyagödrök jellemzik az elkeritett részeket. Nem mintha járnánk. Ramos ugye nem kutyakompatibilis a nagy kutyákkal.

Éva, örülök, hogy jobban vagy a covid után és megúsztátok ennyivel!
Nagyon jó, hogy nem hagytad magad megint elhajtani a tesztek miatt. Eleget szenvedtél már ezzel a viszketéssel, igazán megérdemelnéd már, hgoy jobb idők jöjjenek.
Irj majd, hogy mire jutottak Veled!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 21:39

Gyors elküldtem amit irtam, a mai nap hátravan még, de megyek fürdeni, mert fáradt vagyok. Holnap akupunktrúra.
Betszeem a tahini receptjét és a hummuszét is.
A tahininál az őrölt római köményt megpörköltemkicsit a a szezámmaggal, úgy daráltam le.
Sima kávédarűlón is tökéletes az örlés, meg másmilyenen is szerintem. Holnap majd lefényképezem milyeneim vannak és mekkora a teljesitményük
A hummusznál a csiscseriborsó levében volt só. Nem használtam fel, mert én himalája sót használok, igy tisztitott vizet tettem bele és az én sóm.
Még vizet lehetett volna bele tenni, hogy krémesebb legyen, de majd legközelebb. Paprikakrémet csináltam télire himalájasóval. Csak cseresznyepaprikát is tettem a kápia mellé, igy azmiatt most felejtős. De legközelebb reszelek majd a húsából kápia paprikát bele sajtreszelőn - nekem speckó nagy van , amit a férjem csináltatott üzemben-

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 21:44

Mai túránkon Ramossal.

Kép

Kép

Sütés előtt, még nincs szójaszósz és balzsamecet rajta, meg kakukkfű

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 21:51

Rita a szója tudom megosztó, nálam tiltólistás már nagyon régen.
Az egyik vendégem apukája Németországban él egy faluban. A melletük lévő településen szóját termesztettek. A falu lakóiból nagyon sokan lettek betegek, igy abba is hagyták.
Ami miatt nálam tiltólistás:

https://www.hazipatika.com/napi_egeszse ... 0302121247

Néha szójaszószt használok, de élelmiszernél figyelek ne legyen benne.
Ugynaigy az E-s számokra is. Mióta a féjem bátyja meghalt hasnyálmirigyrákban azóta kidobáltam mindent amiben E szám van. Kezdve a piros arany, vegeta, kapuccinó. Fájtak nagyon, mert az izhez hozzá volt szokva az ember. Azóta viszont ezt a problémát áthidaltam. Emiatt főzök paradicsomot, teszek el a fagyóba zöldséget télire, főzök minden nélkül csak gyümölcsből lekvárt, aszalok, meg stb.
Most a csicseriborsóval kivételt tettem, hogy konzervbe vettem meg, mert nagyon meg akartam csinálni. A só miatt hezitáltam, de emiatt nem öntöttem a levét bele.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 22:02

Rita, a tésztát pl. azért csinálom magunk nak, mert elegem lett az összetevők nézegetésével. Tojáslé, meg tojáspor. Franc tudja milyen tojás.
Igy meg mivel lehetőségem van " igazi " kinti tyúktojásokat venni, abból megy a tészta.
Sok éve, mikor az E-s számokat kiiktattam a férjem olyan türelmesen állt mellettem, mig néztem mit veszünk és mit nem. Közben dühöngtem, hogy mennyi sz...-t eladnak az embereknek.
Ezért veszünk csirkét is olyan helyről, ahol tudjuk mivel etetik őket. De hát ezt sajnos nem tudja mindenki megcsinálni.
Példa rá anyu, aki meg van győződve róla, hogy ő teljes kiörlésű kenyeret eszik. Mindig megrendeli a boltban. Aztán elmagyaráztam neki, hogy majd ha ő otthon süt, az teljes kiörlésű lesz, de hogy a boltban nem fog olyat kapni, az biztos. Plusz jó kis adalékanyagok benne, mert különben olyan tömörebb lenne a bolti is, mint amit mi sütünk itthon.
Vittem neki a grahamlisztes kifliből. Hát ő azt nem tudja megenni. He-he, ennyit az ő teljes kiörlésű kenyeréről. :-)
Úgyhogy Rita jó nézelődést tészta ügyben. Irj majd mire jutottál!
Persze bioboltokban, meg gyógynövényesnél lehet kapni teljes kiörlésű tésztákat horror áron - legalábbis nálunk - azoknak nem néztem az összetevőit.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 22:18

Még jó, hogy kisérleti gimibe jártam.
A tudás és a mersz megmaradt :-)

Mindez az emeleten a konyhában ami üzem :-)

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 11. 6:44

sziasztok Lányok és Elthan! Jó korán megébredtem, s bár nem akartam de mégis itt kötöttem ki! Le kellene szokjak arról, hogy ezzel kezdem a napot! Mármint hogy ideülök a gép elé. DE Samu is most aludt vissza egy kicsit, nagyon korán megébredhetett,
így ilyenkor olvasni szoktam..
Köszönöm a receptet Ági és a mellékelt linket is elolvastam. Milyen szép a bokor virága, most hirtelen nem ugrik be a neve. :D

Mérgelődök magamban egy picit, mert a kb 2-4 éves szék annyira nyikorog és imbolyog alattam hogy attól tartok szét akar esni.
A másik szék annyi idős mint Samu és még mindig használható, bár nem annyira kényelmes mint ez.
Át kell majd nézni, hogy egy kis olajozás meg ilyesmi segítene e rajta.

Tegnap olvastam a múltheti Heteket, még csak el, s elszörnyedtem milyen dolgokat csinálnak az ujgurokkal az átnevelő táborokban, s mikkel teszik őket meddőkké. Persze tagadják és a többi, de szerencsére egyre több szemtanú van.
Megjelent egy könyv is, pontosabban kettő, majd hozom a címeit. Alig lehetett sírás nélkül olvasni az interjút!

Legyen szép napja mindenkinek. Megnéztem az időjárást, mindent írnak meg annak az ellenkezőjét is , kész vicc! :ymhug: :x :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 11. 8:42

Ági, ebben a kis lakásban is gond lenne, ha megszüntetnék a gázt. Amikor idejöttem, még tervem volt, hogy
veszek egy felül gáz, alul villany tűzhelyt. A költözésben segített a menyem egyik ismerőse, aki egyébként
villamosmérnök. Megszerelte az egyik szkrázó konnektort. Őt kérdeztem meg, hogy elbírná-e a hálózat, ha
elektromos sütőm lenne. Akkor mondta, hogy így, hogy egyedül vagyok, és nem megy egyszerre sok árammal
működő kütyü a lakásban, így igen.

Igen, tudom, hogy online lehet kapni ilyen dezodoros flakont, de a futárköltségre, ami több lenne, mint az
üvegecske, sajnálom a pénzt, ezért inkább szétnézek az üzletekben. A Müllerben nincs, ott már kérdeztem
tegnapelőtt.

Igen, a diavetítések hangulata semmivel sem pótolható. Ezt szeretném Lilykének is becsempészni az életébe.
Kiírom, hogy melyek azok a filmek, amelyek 2-3 éveseknek valók, és most csak ezekre fogok koncentrálni.
Ha nem kapok, akkor rendelek majd. Az egyik online oldalon ingyenes a szállítás, ha 15 ezer felett rendelek.

Szerintem azért lett kemény a tortillád, mert vastagabb és sültebb lett a kelleténél. Én is jártam már így
korábban. Most hajszálvékonyra nyújtom a tésztát - de szó szerint - és nagyon kevés ideig sütöm a két oldalát.
Az se baj, ha nincsenek rajta sötétbarna foltok, sőt... ne legyenek csak világosbarnák maximum.
Amikor az első elkészül, egy műanyag tál aljára leteszek két papírtörlő darabot, arra teszem a megsült
lepényt, majd teszek rá egy papírtörlőt, és a tálra ráborítok egy tiszta konyharuhát. Amikor készen van a
második, akkor leveszem a konyharuhát és a papírtörlőt, beteszem a lepényt, ráteszem a papírtörlőt és a
konyharuhát. Ez így megy a negyedik darabig (nekem ennyi szokott lenni húsz deka lisztből). Amikor mind
a négy készen van, ebben a dunsztban hagyom kihűlni. Persze közben lehet enni belőlük melegen vagy langyosan,
én most a maradékokról írok, ami nálam három darab szokott lenni, mert egyet még aznap megeszek.
Szóval, ha kihűltek, együtt feltekerem őket, hogy így merevedjenek meg, és alufóliába tekerem az egészet.
Nem kell hűtőbe se tenni, így szépen elállnak. Használat előtt fél percre a mikróba teszem, és nagyon szépen
lehet vele bánni.

Ezek a két darab ma harmadik napos. Sajnos a fotózás kedvéért melegítés nélkül feszegetettem, azonnal be
is repedtek, de ha meg lettek volna mikrózva egy kicsit, nagyon szépen viselkedtek volna. Nem baj, úgy fogom
enni ma, hogy csípek belőle, hummuszba mártom és mellé eszem a sült zöldségeket, meg a salátát. :D

Kép

Kép

Kép

Piskóta, linzer tészta, kavart tészta, kelt tészta, mindegy, milyet sütöttem, mindig letakartam a tepsit tiszta
konyharuhával, és a saját gőzében lassan hagytam kihűlni. De utálták a gyerekek! A kelt tésztáknál érződött
leginkább a hatása ennek a módszernek, de a többi is tovább friss maradt.

Nem akartam annyira bűnözni, és kaja is volt itthon, ez csak egy kósza gondolat volt, hogy bemegyek és megkóstolom,
ha van vegán verzió. Annyira nem bántam, hogy nincs. :D

Miért baj, hogy csípős a paprikakrémed? Szerintem azzal is nagyon finom lenne a hummusz. Nem rég gondoltam rá,
hogy csípőset is veszek valamelyik nénitől. Szilvalekvárt is árulnak cukrozatlant, de erről lebeszéltem magam.
Már nem sütök zabkekszet, abba tettem volna aszalt szilva helyett. Jobb, ha nyersen eszem a gyümölcsöket, így
rágok is, ami szintén fontos.

Nagyon ügyesen elkészítetted a tahinit, meg a hummuszt! Nem tudom milyen lehet római köménnyel, ma kipróbálom.
Szórok az enyémbe egy keveset. Én csak a plusz olajat hagynám ki, ha a recepted szerint csinálnám, úgy máris
TÉNÉ lenne. :)

Mindent, amit eddig feldolgozva vettem, megfelelt az én étkezésemnek (TÉNÉ), kivéve a thai vörös curry paszta,
a napraforgó olaj, meg a bűnözések alanyai. ;) Világbajnok összetevő néző vagyok. Nem is volt gond addig,
amíg be nem kaptam egy vesebabot a frissen felbontott konzervdobozból. Nem értettem, hogy mitől édes. bekaptam
még egyet, az is édes volt. Ekkor vettem észre, hogy az eddig csak sós lében árult babba, cukrot is csempésztek.
Szerepelt is az összetevők közt. Ekkor döntöttem úgy, hogy felülvizsgálom a többi dolgot is, amit venni szoktam.
Tegnapig csak a vesebab akadt fent a rostán a cukor miatt. Most is mérges vagyok, ha rágondolok, hogy mi a fenének
kell cukrot tenni bele.
Tegnap a korábban ide is betett csicseri cérnametéltről is kiderült, hogy már nemcsak víz és csicseriliszt alkotja,
hanem több minden más is, amit én inkább kerülnék, ezért ilyet se veszek többet. A tk. penne és csavart tészta
rendben volt, mondjuk csak azt néztem meg, amit venni szoktam. Tk. durumliszten és vizen kívül továbbra sincs
benne más. Mondjuk becsülettel odaírják, merthogy oda kell, hogy tojást is feldolgozó üzemben készítik, de ez nem
zavar egyáltalán.

Sajnos a paradicsomlevektől, akár saját volt, akár bolti, és a belőlük készült ételektől is mindig égett a gyomrom.
A konzerv paradicsomok az egyetlen kivételek, ezért szeretem őket. Meg egyedül is vagyok, nekem ezek pont méretesek,
ezért szerettem a hüvelyeseket is ekkora méretben vásárolni.

Egyszer már tettem be az Aldiban kapható TÉNÉ kenyeret, ami sokaknak nem finom, sokak viszont nagyon szeretik.
Pirítva a legjobb, így is ajánlják a fogyasztását. Nemcsak az Aldiban lehet kapni egyébként.

https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/mindenkire-figyeluenk/bio-termekek/reszletes-oldal/ps/p/natur-aktiv-bio-teljes-kiorlsu-rozskenyr/

Több nagyobb üzletben is kapható JÓkenyerek közül kettő vagy három is megfelel a TÉNÉ-nek.

Hát nagyon tetszettél kisinasként! Én még soha nem keveredtem ilyen komoly masinák közelébe, kicsit ijesztő is
volt számomra, de te nagyon vagányul kezelted őket. x_x :-bd \m/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 11. 8:47

Paggy, teljesen igazad van.

Jaj, tegnap eszembe jutottál, amikor bent a városban, a búza téri templom mellett gyalogoltam. Annyi varjú
jött-ment, rikácsolt, csipegetett a fűben. Nem féltek, megszokták már az emberek közelségét, csak valahogy
nekem nem esett jól az ő közelségük.

Kata, itt most tavasz helyett tél lett nagy hirtelen. Deres minden és köd van.

Én is a gép előtt kezdem a napot. Itt iszom meg a reggeli kávémat. Függő vagyok, nincs mit tenni.

Az Ági bokra szerintem rózsaszínű hóbogyó.

A régi szék jobban meg van csinálva. Akkor még nem a vedd meg-használd egy kicsit-dobd el elve uralkodott.

Emlékeztek még a szemfelszedőkre? Még a nagyon olcsó harisnyanadrágokat se dobtuk ki.

Jaj, én nem vagyok képes koncentrációs táborokról, meg emberkísérletekről olvasni vagy filmet nézni. Annyira,
de annyira megrendít, hogy utána napokig nem vagyok képes magamhoz térni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 11. 8:56

Ági, elfelejtettem írni, hogy mennyire guszta volt a te sült zöldséged, és tortillád is!

Amióta sok zöldséget eszem, hatalmasak az adagjaim, de ezzel minden vegán így van. Ahhoz, hogy
a megfelelő mennyiségű kalóriát megegyem, sokat kell ennem a viszonylag kevés kalóriát tartalmazó
zöldségekből. Amióta meg csak kétszer eszem, még egy kicsit tovább nőtt az adagom. 18 óra nem
evés után, teljesen ki van ürülve a gyomrom, fér bele bőségesen. :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 11. 9:37

Tegnap az Intersparban csak úgy találomra választottam ki pár zöldséget, zöldségkeveréket,
hogy megmutassam, milyen plusz dolgokat kap a gyanútlan vásárló az amúgy nagyon egészséges
zöldségek mellé. Siettem, nem akartam feltűnést kelteni a fotózással, ezért csak egy pár képet
tudtam készíteni. Én csak zöldborsót, zöldbabot, mexikói keveréket (ha le van értékelve), és
bogyós gyümölcsöket (ezek sokkal de sokkal jobban megérik, mint a nem fagyasztottak) szoktam
fagyasztva vásárolni, szóval ezeket, amiket bemutatok nem fogyasztom. Az is hozzátartozik az
igazsághoz, hogy nagyon sok zacskóban valóban csak az van, amire számítunk, vagyis maga a
zöldség vagy gyümölcs.

Ebben a dobozban felkockázott avokádó van. Az avokádó nagyon kényes, ha valaki csak egy felet
eszik meg, be kell kennie a másik felét citromlével, hogy ne barnuljon meg. A citromsavval,
és az aszkorbinsavval semmi gond nincs egyébként se. De hogy miért sózzák meg?! Ki kérte?
Én mindig só nélkül eszem az avokádót például.

Kép

Két félkész sültkrumpli következik. Jó, a félkész megjegyzés miatt lehet sejteni, hogy olaj is lesz
az összetevők között, de akkor már ha lehet, ne a legkárosabb pálmaolaj legyen. A másodikban
az van, és még dextróz is, ami más néven glükóz vagy szőlőcukor. Na, helyben vagyunk!

Kép

Kép

Ez egy wok zöldségkeverék volt, aminek nem fotóztam le az elejét, de higgyétek el, hogy ott nem
említették meg, hogy fűszerezett lenne a termék. Itt a hátulján viszont már fel van tüntetve.
Viszont az emberek legtöbbje a zacskó elejéről tájékozódik. Jó, csak só, és bors van benne, de
ki kérte? Én szeretném eldönteni, hogy mennyi sót teszek bele, ha akarok egyáltalán.

Kép

Ennek a zacsinak az elejét is lefotóztam. Sehol nincs rajta, hogy jócskán fűszerezett termékkel
van dolgunk. Viszont a hátulja szerint, szósszal vonták be a zöldségeket, ami kétfajta olajat, sót,
borsot és még mézet is tartalmaz.

Kép

Kép

Csak azért akadok fent ezeken a dolgokon, mert igenis jelölniük kéne már a zacskó elején is, hogy
konyhakész állapotban van a zacskó tartalma. Nincs ebben semmi rossz, ha valaki ilyet akar venni,
vegye nyugodtan. De így az is megveszi, akinek esze ágában se lett volna sós, mézes, borsos, olajos
zöldséget venni.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 11. 10:06

Sziasztok!
Pár mondat csak, mert eddig a buszokhoz csomagoltam a naprolókat, főzés, emberi külső formázása és irány az akupunktúra.
Rita, az egyik vendégem mondta, hogy pl. a bondurell-nél a borsót ételszinezékkel festik, azért olyan szép zöld. Aztán,hogy ki van-e irva, jó kérdés.
A csipős paprikakrém nálam azért van most félretéve, mert az oltások után ahogy a hasam fel volt püffedve és orditani tudtam volna biciklizés közben, ahogy rámentem egy huppanóra, nagyon meg kell néznem mit eszek azóta. A csipős, fűzseres nagyon nem jó. Most hogy az orvos az egyik nőnek elmondta hogy mit hogy csináljon, mert nagyon akadékoskodott rájöttem, hogy muszáj bekeményitenem magammal szemben.
Voltunk ultrahangon is, hát szépen visszamaradt vagy az oltástól, vagy a vérnyomáscsökkentő gyógyszerektől a máj megnagyobbodás.
Minden gyógyszerre rá van irva, hogy a májat tönkreteszi és ne szedje, ha olyan probléma van. Na és szerintetek melyik orvos foglalkozik vele?
Az én esetemben egyik sem.
Borzalom pl. hogy miért nem lehet a zöldségeket csak lefagyasztani??
Nálam az aszkorbinsav is olyan dolgokat csinál, hogy inkább kerülöm. Ezért áztatom le a csipkebogyót.
Ma a kinai oldalon irták, hogy fehér jégcsapretket és répát ne fogyasszunk együtt, mert a répa befolyásolja negativan a retek magas c-vitamin tartalmát. Ki gondolná?
Na mentem, mert ezer a dolgo.
Szép napot Mindenkinek! :-)
Jajj, Kata, nincsennek csavarok a lábaknál alul és kilazultak? Nem azért nyikorog a szék? Ez csak egy ötlet, tapasztalat az albérlőknél.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 11. 18:03

Turmixok és darálók, apritók, amik nálam beváltak. Bár mindegyik másra :-)
Ezt most vettem, mert nagyobb, mint a kávédarálónak a darálós rész ürtartalma. Dióra tökéletes. Ma beleraktam a sajtkrémlevest is összeturmixolni, hogy ne legyen darabos. Még akkor amikor nem engedtem fel teljesen tejjel, igy sűrűbb volt.
Fűszereket is ezen darálom piritás után, ha nagyobb mennyiséget csinálok.
Fontos volt az, hogy kétfajta darálókéses izé van hozzá, két év garanciá val és aránylag a kategóriájához képest nagy a teljesitménye.
Kép

Hát ez sem mindenre vált be. Gombaturmixolásra a kis fej tökéletes, de dió és mákdarálásra már nem. Besűrűsödik és lefullad.
A nagy része paradicsom nyári elrakásának turmixolásához tökéletes.
A bajonetzár része miatt sem ez, sem az előző mosogatógépbe nem rakható, mert idő előtt elfárad. Mondjuk nem is kellene olyan sűrűn használni, mint én teszem.

Kép

ez az utolsó pedig egy sima kávédaráló. Mi nem iszunk kávét, most már capuccinót sem az adalékanyagok miatt - hú de nehéz volt leszokni róla...-
kis mennyiségű fűszert örölök vele, mert elég nagy a belső része, de mégsem akkora mint az elsőnek, hogy elvesszen benne. Pl. kis zacsis chilit tökéletes vele. Amire használom még: mák darálása. Mivel ez darálja meg legtökéletesebben, csak az a baj, kicsit lehet vele egyszerre.
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 11. 18:42

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget a tahini elkészítéséhez.
Szezám magom nincs, csicseriborsót vettem, ja és lenmagot is.
Csúszik kicsit az elkészítés.
Nálunk hideg lett.
Van kétféle aprítóm is. /a szőlőmagot is ledarálom vele, gondolom akkor más kemény magot is./
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 11. 19:28

sziasztok Lányok és Elthan! :ymhug: :-bd
Ági, nekem is Siemens kávédarálóm van, ebben őrölöm a lenmagot és a mákot is , az utóbbihoz mindig teszek egy icipici cukrot, hogy nehogy betömődjön. Az eladó mondta hogy erre vigyázzak.
Sajnos leejtettem a tetejét, és az a kis bütyök amit lenyomunk letörött. De megoldottam egy késhegymegoldással.!
De ha muszáj lenne újra vennem akkor is csakis ezt! :-bd :littlehearth:
Ma nagyon finom ebédeink voltak, kapormártást csináltam csirkehússal meg krumplival, s alig maradt holnapra! ~o) :-o
Úgyhogy holnapra ki kell találjak valamit, hogy ne maradjunk éhesek.
Mondjuk ma áthídaltam a helyzetet pár palacsintával. Ma direkt csak 12 db-ot sütöttem a maradék tészta majd holnap kerül feldolgozásra. Lehet reszelek bele pár almát és almásnak fogom megcsinálni! :D
Teljesen ledöbbentem a csomagok hátulján, nem semmi felfedezést tettél Rita, szóhoz sem jutok-.

Hozom a mai felhőképeket...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
:x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 11. 20:12

Sziasztok!Erre jártam és látom milyen jól benne vagytok a finom ,egészséges kajákban :-bd :-bd :-bd :-bd .Akkor most nem hozom amit akartam,hogy ne zökkentsem ki a dolgot.Nagyon sok finomság van.REMÉLEM MINDNYÁJAN HAMAROSAN EGÉSZSÉGESEK LESZTEK!!! :) :flower1: :littlehearth: :-bd
Kata!Köszi a felhőképeket.Szép estét ! %%- @};- Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 11. 20:35

Paggy, hozd nyugodtan!!!
Kata, az a késhegy verzió érdekelne, mert én is igy jártam. Hogy javitottad meg? Letörted a kés hegyét és beledugtad a lyukba amibe a pöcök ment?
Annyira szépek a felhőképeid!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 11. 21:01

Ági, nem kell a kés hegyét letörni..egy rövid kis hámozókés hegyét teszem oda és egy picit lenyomom a pöcköt, ami benne van a gépben. :x
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 11. 21:07

Kata, köszi, ki fogom próbálni! Nekem is van egy simens kávédarálóm, amit nem dobtam ki, mikor a pöcök letört róla! De jÓ!! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 11. 21:07

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 11. 21:40

Jó Ági,majd hozom.Van idő és addig legalább megfőnek nálatok az itt bemutatott finomságok. :)) Paggy

Vissza: “Társalgó”