Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 1. 19:09

Gabóci5 írta:folytatás...

Az urak élettere. :)
A grófnő szobája egy kakukk tojással!

Kép

Gabóci, elfelejtettem...jobb alsó sarok...te fényképezel? :D
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 1. 19:17

Rita! A találós kérdésedre a bimbó alapján én is a pünkösdirózsára tippeltem, de ezt a fajtát nem ismerem. :-o Másik neve nem véletlenül, kaporlevelű bazsarózsa. Gyönyörű kinyílva.

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:22

Ma délelőtt a telefonommal "beszerző körútra" indultam,íme a mai vadászatom eredménye!!
A képek talán kissé nagyok,mert állítottam a méreten a telefonomon,gondolván így a képek is jobbak lesznek.
Akkor kezdem is:
Az idei év első pitypang virága,más néven Gyermek lánc fű:
Kép
Sajna kapa általi halálra lesz ítélve,mivel a konyhakert egy szél és fagymentes helyén virágzott ki.Itteni nevén Csorbáka,és kissé agresszív a szentem,hajlamos kiirtani a sárgarépát,meg mindent :-??
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:26

Kata58 írta:
diófa virága...a cinkéd jól elbújt, de rajtam nem fogott ki, rögtön észrevettem.... :)) :)) :))

Tényleg !!!!!!!
D I Ó F A !!!!!!!!
Ebből is van a szomszéd kertben,és erre is allergiás az apukám !!!!!!!!!!!
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:35

Gabóci!!
A fotóid eszméletlen jók!!!!!
Ez az internet igazi varázsa!!! Úgy vagyok múzeumban,hogy nem is kellett odamennem!!! :-bd :-bd :-bd
Köszönet a csodás fotókért!!!!!!!!
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 1. 19:40

Rita! Valóban sok időbe telik egy ilyen kirándulás képeit kiválogatni, rendezni, kicsinyíteni, feltölteni és minimális komentet írni, azért történt a baleset is, mert két ablakban dolgoztam, hogy egymásután tudjam kitenni, és véletlenül rosszat töröltem. A kollázsokat azért csináltam, hogy ne foglalja a helyet az a sok kép, és az a kakukk tényleg én vagyok. :ymblushing:

Nagyon sok képet csináltam a természetről is, csak párat teszek most fel. B-)
A kastély angol kertje helyén van ma strand, de szerencsére a sok százéves fákat megőrizték.
Kép Kép
Kép Kép Kép Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:42

Az én Gombóckám,délelőtt napfürcsizett a konyha előtti virágos és fűszer kertben:
Kép
Aztán szundikált egy kiadósat,de alighanem valamit álmodhatott is,mert dorombolgatott,és a farkincája is élénkem mocorgott.Csak nem egy sikeres hódítását élte újra?! :-bd
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:45

Gabóci!!
Ez most komoly??? Megjöttek az első gólyák????? Hú a mindenét !!!!! Ez csúcs !!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 19:51

Kapor levelű Bazsarózsa !!!
Ebből feltétlenül be kell szereznem néhány darabot!!!! :-bd :-bd Apropó ... hol lehet ebből beszerezni néhány virághagymát?? :-??
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:01

Ma reggelre kinyílt néhány cseresznye virág!!!
Kép
A kertünk féltávján,a hajdan volt ovoda lezárt végében,van egy fehér szilva fa,Ez virágzik mindig a leghamarabb,és édesapám néha könyörületből meg metszi.Nagyon hálás kis fácska,és isteni szilva pálesz van a terméséből!!!Nem mellékesen,ezen fával van tele a határ mifelénk,a seregélyek nagy örömére!
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 1. 20:16

Szilvia333 írta:Kapor levelű Bazsarózsa !!!
Ebből feltétlenül be kell szereznem néhány darabot!!!! :-bd :-bd Apropó ... hol lehet ebből beszerezni néhány virághagymát?? :-??
Kép

Szilvia! Nem is olyan messze tőletek lehet kapni, vagy Ritánál érdeklődni?! :))

Spoiler: mutasd
Bíró Íriszkert - Iriszliget.hu | 4326, Máriapócs, Debreceni utca 10. | 06 20/211 54 58, 06 42/385 819 | [email protected]

Nagyon mutatós.
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:19

Közelről még impozánsabbak !!!!
Kép
Bizonyára nem mondok újdonságot azzal hogy a fácska tele volt méhekkel!! Egyik másik,láthatóan komoly mennyiségű virágport gyűjtött a hátsó lábacskáira!! Próbáltam lencsevégre kapni valamelyik szorgos kis mézkészítőt,de nagyon gyorsan dolgoztak,és csak homályosan tudtam megörökíteni az egyik szorgos kis zümit:
Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:22

Gabóci5 írta:
Szilvia333 írta:Kapor levelű Bazsarózsa !!!
Kép

Szilvia! Nem is olyan messze tőletek lehet kapni, vagy Ritánál érdeklődni?! :))

Bíró Íriszkert - Iriszliget.hu | 4326, Máriapócs, Debreceni utca 10. | 06 20/211 54 58, 06 42/385 819 | [email protected]

Nagyon mutatós.
Kép

Köszönöm szépen a beszerzési linket Gabóci!!
^:)^ ^:)^ :littlehearth: :littlehearth: :-bd :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 1. 20:23

Sziasztok!

Paggy!
Köszönöm a gyorstalpaló piskótasütés javaslatot! :-) Csináltam én már mindenféleképp, még a sütőben összeesik a végén.
Ami nekem újdonság volt a leirtak között, hogy úgy tekerted fel a piskótát,hogy megcukroztad a konyharuhát. Micsoda ötlet!
Szurkolok a fréziáinknak! Hajrá Mindenki! :-)
Rita!
A büszkével kapcsolatban: Anyuék Gabócitól kb. 20 km-re laknak Békés megyében egy faluban.
Köszönöm a vakondos " recepteket " . Én is inkább annak a hive vagyok, hogy menjen csak át a szomszédba :-) A leirtak közül majd mindent kipróbáltunk. Most úgy néz ki totál beválik, hogy nyitva hagytam a járat száját. Naponta ellenőrzöm, hogy úgy is maradjon, mert Ödön ahogy rohangál néha beomlik. Ma még bele is dugtam az ujjam. Brrrr...
Gabóci!
Újdonságot mondtál a koreai 13-as számmal kapcsolatban. :-)
Köszönöm a tárlatvezetést! Igaza van Szilviának, ki se kell mozdulnunk itthonról és micsoda helyeket ismerünk meg!
Lehet, hogy egyszerű berendezése volt a szobáknak, de annyira gyönyörű megmunkálása van ezeknek a régi bútoroknak, hogy élmény nézni őket, még igy képről is. Engem még a cserépkályhák nyűgöznek le.
Jó lett a gabócis kép is :-)
Szuper találmány az üvegpadlós megoldás, csak én valahogy számoltam volna háromig, a rálépés előtt. :-)
Évekig követtem a darányi gólya megérkezését, igy örülök a Ti gólyátoknak is. :-)
Kata! Végre kicsit kimozdultatok. Samuka szeret kutyázni? Én lemaradtam erről, hogy apukádnál van házőrző is. :-)
Tegnap volt szerencsém Szeged-Tápén egy komondorpuszit kapni. Hát amikor megjelent négy az udvaron a belső kb 70 centis kerités mellett és az egyik ráugrott, azt hiszem kicsit inamba szállt a bátorságom. :-) A gazdi viszont mutatta melyikkel lehet haverkodni, igy ha nem is dögönyözésig, de simiig elmerészkedtem. Gyönyörű állat a komondor!
http://www.delmagyar.hu/kepek/tiz_medve ... 7/2703177/
Szilvia! Nálunk a pitypang kikirics néven fut még. Amig nem tudtam, hogy a gyökere jó máj és epe problémákra addig bőszen szedegettem ki erre a célra gyártott vékony vésővel. Elnyomja a füvet, én sem szerettem. Most megbékélek vele, már nem harcolok ellene, feladtam. Évekig kétszer nyaranta nekiálltam és minden gazt kiszedtem a fűből.
Nagyon szép az a szilvafa. Milyen lent is vannak ágai, igy nem kell kapaszkodni a gyümölcsért. :-)
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 1. 20:26

Szilvia333 írta:.. hol lehet ebből beszerezni néhány virághagymát?? :-??

Szilvia itt mindenféle bazsarózsát találsz.
http://iriszliget.hu/Bazsarozsa.html
Míg küzdöttem a géppel, mert nem akarta azt amit én Gabi már válaszolt is neked.
Gabóci
Ismét nagyon szépek a fotóid, sok munkád volt a mi virtuális kirándulásunkban, aminek a látvány mellett az is előnye, hogy mi nem fáradunk el.Már megjöttek az első gólyák is?
Kata a kiruccanásotokon készült képek szuperek lettek.Samuka is szemlátomást jól érezte magát, de mintha nőtt volna vagy csak én látom úgy?
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:26

A Sárga lepke nárciszaim több mint fele jelenleg virágzik!!
Kép
Az idei tél kissé kemény volt,és ezt ők is megérezték,mert nem olyan szép nagyok mint tavaly voltak :(( :((
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. április 1. 20:33

Lányok ! Feladom a küzdelmet a billentyűzettel, többi majd remélem holnap már sikerül leírnom.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. április 1. 20:33

Szilvia!
A virágaid is szépek, de engem a járda fogott meg. :-) :-)
Ugyanis ritkán találkozik már az ember olyan járdával, amit hengereztek, hogy ilyen szép pöttyös legyen. Nem is tudom miért nem jutott eszünkbe, mikor nálunk anno csinálták.
Otthon még kicsiként láttam aput amikor a betont igy diszitette. :-)
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:39

f.ági írta:Szilvia!
A virágaid is szépek, de engem a járda fogott meg. :-) :-)
Ugyanis ritkán találkozik már az ember olyan járdával, amit hengereztek, hogy ilyen szép pöttyös legyen. Nem is tudom miért nem jutott eszünkbe, mikor nálunk anno csinálták.
Otthon még kicsiként láttam aput amikor a betont igy diszitette. :-)

Köszönöm Ágikám!!
A járda édesapám érdeme!! Hajdani ISG dolgozóként sok fortélyt ismert,és ismer most is,csak éppen az ehhez kellő kellékek ma már nem is tudom hol szerezhetőek be,de amint látom jártamban keltemben,már nincs is igény efféle dekorációra,mindenki beéri a modern szurkos aszfalttal :ymhug:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. április 1. 20:53

Tegnap este ini-fini vacsorám volt!! Édesanyám elkészítette az idei év első sóska mártását!!!
Két ágyás is leledzik a portánkon,és mit ne mondjak,ez a kemény tél mintha kicsit jót tett volna nekik,mert igen csak megbokrosodtak :-bd :-bd :-bd
Kép
Az ágyás végén,látható egy picurka cseresznye fa,ami ha isten is úgy akarja,5 év múlva már teremni fog!!!!
Múlt vasárnap,már idei zöldet is tudtunk a levesbe tenni,mivel a tavaly telepített Lestyán tövek sikeresen túlélték a telet!! :-bd :-bd
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 1. 21:07

Ezek még mindig a tegnapi képek.

Virágos utca,... a japán birs után, már a babarózsa is nyílik. :)
Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 1. 22:43

Lányok, míg ma este a konferenciával voltam elfoglalva mennyi csodás dolgot tettetek fel! gyönyörű az első gólya! jaj alig várom már, hogy élőben lássam apuéknál...régebben volt a faluban több pár is...olyan jó volt látni ahogy vadásztak a békákra... :D
A cicó itt is hogy kiélvezi a napsütést. A sóska az egyik kedvencem, utána a rebarbara.. Sajnos nálunk már két éve semmi nincs ültetve..

Úgyhogy most a gondozott kertből így gyönyörködöm. Mentem aludni, holnap is lesz nap! szép álmokat mindenkinek! i-) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 2. 0:47

Sziasztok!Most jöttem haza a szombat esti unoka felvigyázásból és álomőrzésből.Fantasztikus sok képet raktatok ki.Egyik klasszabb ,mint a másik!!!
Gabóci!Köszönöm szépen a múzeumi kirándulást.Gyönyörű hangszerek.Szoktak ott koncerteket is adni.?Nem mostanában volt az Erkel Év?Remélem sokat kirándulsz,így lesz még hasonló csodás élményed/-ünk/És a virágos utcák.Irigykedem.
Kedves Szilvia!Nem tudom melyik tájon laksz.Biztos írtad már,de én akkor még nem voltam itt.A SÓSKAMÁRTÁS A LEGESLEGFINOMABB!!Anyukád is tejföllel és édesen készíti?Gyerekkorom kedvence.Neked is tarkacirmos cicád van.Milyen a természete?.Az én hasonló cicám nagyon harcias,mert rettenetesen gyáva és ezzel kompenzál.
Kedves Ági!Köszönöm szépen a képeket.Nagyon emlékezetes nekem a környéketek.Anyukámmal /4 éve halt meg/sok-sok évig jártuk Magyarországot.Nyughatatlan ember volt és én minden hétvégén kocsikáztattam.Örültem,hogy nem ágybanfekvő betegként élte az utolsó éveit/bár néha a hátam közepére kívántam az országjárást,de többnyire szép közös élményeket szereztünk.Egy alkalommal Szőregre utaztunk a rózsafesztiválra./Szegedhez közel van/a városból a 35 fokos hőségben kibuszoztattak minket /tele 80 fölötti anyókával/ a rózsaföldre.Kitett a busz egy prérin,ahol a látóhatár szélén piroslottak a rózsák,s a jármű elporzott.Ott álltam 30 idős emberrel és nekiindultunk a göröngyökön keresztül.Ja és a buszsofőr azt mondta 45 perc múlva visszajön értünk.Telt múlt az idő ,haladtunk vagy 50 métert.A nap tűzött,de még mindig alig látszottak a rózsák.Elmúlt a 45 perc ,s mi végre 3 sor napraforgó mellett megpillantottuk a szőregi rózsabokrokat.A busz a visszafelenézve látóhatár szélén megjött,De mi csak integettünk a távolból.Fényképeztünk egy kicsit,majd a tikkadt idősekkel visszaindultunk.S ekkor valakire rájött a szapora,egy másik néni rosszul lett.Két bácsival gólyaviszi a fiát vittük felváltva a nénit,de anyum is elfáradt.Mikor visszaértünk közölték /mert volt ott akkorra már egy szőregi néni,hogy 45 perc múlva jön a busz.ÉS 1 szék volt, valamint a földre lehetett volna ülni:na most hogy állnak fel?.....De a virágkarnevál utána gyönyörű volt.Remélem már jobban megszervezik!
Kedves Kata!Jó látni Samukát ilyen vidámnak.Szereti az állatokat?Milyen gyakran jártok ki hozzá?Nem lehetne nála nyaralni egy kicsit,így Samu is többet lenne a levegőn?
Minden virágzó fa csodaszép.Köszönöm szépen az összes fotót.
Ja és ez a kaporlevelű bazsarózsa kell nekem.Elmentettem a "lelőhelyét"Most megyek aludni.Holnap szeretnék feltenni egy linket és megkérnélek Titeket szavazzatok a linkkel kapcsolatban./NO EZ NEM KOMOLY SZAVAZÁS CSAK KI KÉNE VÁLSZTANOTOK MELYIK ÉRDEKEL TITEKET/Jó éjt:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. április 2. 7:36

Kedves Ági!Most újra visszanéztem a képeket és nem a Tiwid vpltak a madárkás képek,amit megköszöntem.Hát bocsánat,de a szőregi történetetet Neked írtam.
Köszönöm stépen a kismadaras ,diófás képet.üdv:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 2. 7:45

Lányok! :-h Csak hogy folytassuk a virtuális múzeum látogatásokat, ;) ha az égiek is úgy akarják május 20-án is megyek kirándulni. Tervbe van véve Mezőkövesden a Matyó Múzeum, Szerencsen a reneszánsz stílusú Rákóczi-vár és Tiszadobon az Andrássy kastély.

Képek ízelítőül a netről.

Kép

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”