Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Kedves Ági!Nagyon különlegesek a fodros tulipánok.ÉS a fekete!!!Vicces,hogy Lenint ülve ábrázolják.Lehet,hogy már az alkotó megsejtett valamit és ezzel deheroizálta?Most őszintén ,nem tudom mit kell gondolni róla/mármint Leninről/Na mindegy,majd 20 év múlva kiderül!Köszönöm a képeket.Paggy
Gabóci!Nem vagy jól,azért feküdtél?Vagy csak elég volt a múlt hétből?Paggy
Paggy! Nem feküdtem csak pihiztem, nem volt kedvem felöltözni, mivel nem mentem sehova. Majd holnap megyek a városba, mert ÖTYE
(nyugdíjas klub) lesz!

Reggelente néha hallgatom a Hajnaltájt c.műsort,amelyben mezőgazdasági jellegű hírek,riportok vannak.Május 1-jén, a szerelmes fiúk, vőlegények, szép cserepes virágokból összeállított, színes szalagokkal, pántlikákkal feldíszített májuskosárral kedveskedtek szívük választottjának. Ez a szokás több évszázad óta jelenleg is él az észak-magyarországi (borsodi) vidéken.
[[/spoiler]
[
Spoiler: mutasd
Gabóci!Köszönöm az aranyos képet.Paggy
Sziasztok!Tervem,hogy szombaton elnézek/kb 1 órás séta/ a SÁRKÁNYHAJÓ versenyre.Kérdés:Mit látnátok szívesebben,ha a budai oldalon sétálnék /ekkor a pesti oldalt láthatnátok és a budai Duna-partot/.vagy a pesti oldalon sétálnék /a budai oldalt látnátok és a pesti Duna-partot?Üdv:Paggy
https://www.facebook.com/dunairegatta/
Dunai Regatta - Vedd fel a ritmus
2017-ben ismét a Dunai Regatta indítja a fesztiválszezont Budapesten, a Műegyetem rakparton. Duna-part, barátok, zene, sport, szurkolás és buli – ezt adja idén is a Regatta a látogatók számára. Egy utolsó kikapcsolódást és bulizást biztosít a hallgatóknak az egyetemi vizsgák előtt.
Egy a lényeg: vedd fel Te is a ritmust: evezz, vagy szurkolj , próbálj ki izgalmas sportokat és bulizz hajnalig a barátaiddal!
A verseny látvány szempontjából sem lesz mindennapi: az egyetemi színekbe öltözött versenyzők a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveznek végig, így a szurkolók a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthetik egyetemeiket.
https://www.facebook.com/dunairegatta/
Dunai Regatta - Vedd fel a ritmus
2017-ben ismét a Dunai Regatta indítja a fesztiválszezont Budapesten, a Műegyetem rakparton. Duna-part, barátok, zene, sport, szurkolás és buli – ezt adja idén is a Regatta a látogatók számára. Egy utolsó kikapcsolódást és bulizást biztosít a hallgatóknak az egyetemi vizsgák előtt.
Egy a lényeg: vedd fel Te is a ritmust: evezz, vagy szurkolj , próbálj ki izgalmas sportokat és bulizz hajnalig a barátaiddal!
A verseny látvány szempontjából sem lesz mindennapi: az egyetemi színekbe öltözött versenyzők a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveznek végig, így a szurkolók a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthetik egyetemeiket.
Szerintem Pesten sétálni izgalmasabb!PAGGY
Gyorsan írok, mert ma egész délután fordítani akartam, de még véletlenül sem jött össze.
Lefekvésig van még vagy két órám, legalább addig csinálni kéne a 26. részt, és még akkor
sem fogok a felénél tartani. Holnap értekezletünk van, megint nem fogok haladni.
Paggy! A nagy városoknak is vannak falusias, kisvárosias részeik és azok is nagyon hangulatosak
tudnak lenni. Ági, Gabi és a te képeidről is ez derül ki. Cukik a kutyák és a cicák.
Nekem mindegy, melyik oldalon fogsz sétálni, biztosan nagyon sok szépet fogunk látni. Még
soha nem láttam sárkányhajó versenyt. Érdekes lesz!
Én ma egy cicapárost kaptam lencsevégre. A kandúr epekedve lesi a cicalányt. Még egyiket
sem láttam eddig. Megkérdeztem, a cicalány ahhoz a házhoz tartozik, amelynek a kerítésén
ücsörög. Más szemszögből is le akartam őket fotózni, mert nem volt jó, hogy szembe süt a
nap, erre a kandúrka berezelt, és felugrott a lányka mellé. Még véletlenül sem néztek egyszerre
a kamerába:

Folytatom...
Lefekvésig van még vagy két órám, legalább addig csinálni kéne a 26. részt, és még akkor
sem fogok a felénél tartani. Holnap értekezletünk van, megint nem fogok haladni.
Paggy! A nagy városoknak is vannak falusias, kisvárosias részeik és azok is nagyon hangulatosak
tudnak lenni. Ági, Gabi és a te képeidről is ez derül ki. Cukik a kutyák és a cicák.
Nekem mindegy, melyik oldalon fogsz sétálni, biztosan nagyon sok szépet fogunk látni. Még
soha nem láttam sárkányhajó versenyt. Érdekes lesz!
Én ma egy cicapárost kaptam lencsevégre. A kandúr epekedve lesi a cicalányt. Még egyiket
sem láttam eddig. Megkérdeztem, a cicalány ahhoz a házhoz tartozik, amelynek a kerítésén
ücsörög. Más szemszögből is le akartam őket fotózni, mert nem volt jó, hogy szembe süt a
nap, erre a kandúrka berezelt, és felugrott a lányka mellé. Még véletlenül sem néztek egyszerre
a kamerába:
Folytatom...
Gabi! A te borbolyád teljesen más, mint az enyém. Az enyémnek a szárán végig
csüngenek a kis virágok a levelek alatt. A levelek pedig jóval kisebbek, mint a
tiéden:

A szilvásváradi képek közt még szelektálnom kell. Valamikor csak kikerülnek azok is:
Irány a Szalajka-völgy:

Rengeteg gyökerestől kifordult bükkfát láttunk. Ezek ráadásul még fiatalok voltak:

csüngenek a kis virágok a levelek alatt. A levelek pedig jóval kisebbek, mint a
tiéden:
A szilvásváradi képek közt még szelektálnom kell. Valamikor csak kikerülnek azok is:
Irány a Szalajka-völgy:
Rengeteg gyökerestől kifordult bükkfát láttunk. Ezek ráadásul még fiatalok voltak:
Ági! Meseszépek édesanyád tulipánjai! Ilyen fodrosakat még életemben nem láttam.
Nem is hittem volna, hogy van olyan, hogy Lenin múzeum. A vörös csillag tiltott
hatalmi jelkép. Azt gondoltam, hogy Lenin meg minimum "tiltott ember". Érdekes!
Ma egy csapat szellőrózsát fotóztam le. Eddig észre sem vettem őket, pedig több
nagy csoport is van az egyik ház kerítése előtt. Mutatósak, bájosak:

Nem is hittem volna, hogy van olyan, hogy Lenin múzeum. A vörös csillag tiltott
hatalmi jelkép. Azt gondoltam, hogy Lenin meg minimum "tiltott ember". Érdekes!
Ma egy csapat szellőrózsát fotóztam le. Eddig észre sem vettem őket, pedig több
nagy csoport is van az egyik ház kerítése előtt. Mutatósak, bájosak:

Hazafelé bandukolva. A templomon túloldalán, de inkább a háta mögött lakom:

Köszönöm a minibeszámolót, a kis kóstolót a kirándulásról a cicákat, és a hazafelé bandukolós képet..gyönyörű a kétféle árnyalatú orgona!
szép napot mindenkinek holnapra is...

szép napot mindenkinek holnapra is...

Kata! Holnap kiteszem a te képeidet is!
Jó éjt!
Télen ugyanilyen hazabandukolós képet csináltam, ugyanarról a részletről, csak
egy kicsit messzebbről:

Jó éjt!
Télen ugyanilyen hazabandukolós képet csináltam, ugyanarról a részletről, csak
egy kicsit messzebbről:

Rita! Nagyon jó képeket tettél ki, a szellőrózsák, mint megannyi balerina, szeretem nagyon. Gyönyörűek az orgonáid is, a világos az szimlpla, igaz? Annak van igazán illata. A macskuszoknál is itt a tavasz, egy kis befejezetlen udvarlást láthattunk.
Több fajta borbolya van, az enyém azért tetszett, mert olyan, mintha szőlőfürtök lógnának róla.
Mai képeim a városból.

Több fajta borbolya van, az enyém azért tetszett, mert olyan, mintha szőlőfürtök lógnának róla.
Mai képeim a városból.

Spoiler: mutasd
A sárkányhajó egy olyan 12,5 m hosszú kenu típusú hajó, melyet elöl sárkányfej, hátul pedig sárkányfarok díszít.
http://www.sarkanyhajozas.hu/history/origin
http://www.sarkanyhajozas.hu/history/origin
Rita! Köszönöm Előre is! Gabóci, nálatok már tiszta nyárias a hangulat. Milyen érdekes órátok van! Paggy, milyen jó képet sikerült a sárkányhajókról készítened, Látszik, hogy mindent beleadnak a hajrába!
Köszönet a reggeli ébresztő munícióért!

Köszönet a reggeli ébresztő munícióért!

Sziasztok!
Paggy! Aranyosak a cicusaid is. Szép, nyugis, fás helyen laksz. Jót mosolyogtam a kutyuscsoport sétáján. Gondolom ők is élevezik ezerrel, mikor elindultok. Elvannak egymással, mármint a kutyusok meg macsekok otthon? Még jó,hogy a cicákat nem kell sétáltatni.
Nálunk szokott sárkányhajó verseny lenni a Tiszán. Tavaly a fiamék is voltak a régi koris bandával. Elszámolta az időpontot, és lefutottak már, mire kiértünk volna. Hát nagyon sajnáltam. Biztos nagy élmény, ahogy egyszerre mozognak a lapátok, meg a kurjongatás, meg az egész látvány
Én igazán háttérnek a budai oldalt látnám, de ez csak a nosztalgiám miatt van szerintem.
Gabóci! Meg kell állapitsam, hogy Bcsaba nagyon sokat szépült, mióta nem jártam arra.
RIta! A szerelmes cicusos képeid nagyon jók! Micsoda párost alkotnak, nem is baj, hogy nem egyszerre néztek a kamerába,
A borbolya bokor sor is nagyon tetszett. Beazonositottam, amikor sétálunk Ödönnel én is szoktam látni, de az nem ilyen szép.
A kétszinű orgona egymás mellett is jól mutat. Olyan szomorkás idő van errefelé, igy teljesen át tudtam érezni a téli képed hangulatát.
Nem kivánom én a havat, elég volt a havas esős nap nemrég...
Mennyien voltak a kisvasúton! RÉgen mikor még a fiam pici volt, mi is utazgattunk vele.
Nem tudok videót feltölteni, igy nem tudom visszaadni a békák hangversenyét a tónál.
Szépen növögetnek már a körték, óriás kajszik, meg a piros büszke is. - na ezek most megint óriásra sikeredtek.-
A baracknál látszik a képen a kis fűszeresem elkeritve, mert Ödön lelegeli a málnát.

Paggy! Aranyosak a cicusaid is. Szép, nyugis, fás helyen laksz. Jót mosolyogtam a kutyuscsoport sétáján. Gondolom ők is élevezik ezerrel, mikor elindultok. Elvannak egymással, mármint a kutyusok meg macsekok otthon? Még jó,hogy a cicákat nem kell sétáltatni.

Nálunk szokott sárkányhajó verseny lenni a Tiszán. Tavaly a fiamék is voltak a régi koris bandával. Elszámolta az időpontot, és lefutottak már, mire kiértünk volna. Hát nagyon sajnáltam. Biztos nagy élmény, ahogy egyszerre mozognak a lapátok, meg a kurjongatás, meg az egész látvány

Én igazán háttérnek a budai oldalt látnám, de ez csak a nosztalgiám miatt van szerintem.
Gabóci! Meg kell állapitsam, hogy Bcsaba nagyon sokat szépült, mióta nem jártam arra.
RIta! A szerelmes cicusos képeid nagyon jók! Micsoda párost alkotnak, nem is baj, hogy nem egyszerre néztek a kamerába,

A borbolya bokor sor is nagyon tetszett. Beazonositottam, amikor sétálunk Ödönnel én is szoktam látni, de az nem ilyen szép.
A kétszinű orgona egymás mellett is jól mutat. Olyan szomorkás idő van errefelé, igy teljesen át tudtam érezni a téli képed hangulatát.

Mennyien voltak a kisvasúton! RÉgen mikor még a fiam pici volt, mi is utazgattunk vele.
Nem tudok videót feltölteni, igy nem tudom visszaadni a békák hangversenyét a tónál.

Szépen növögetnek már a körték, óriás kajszik, meg a piros büszke is. - na ezek most megint óriásra sikeredtek.-
A baracknál látszik a képen a kis fűszeresem elkeritve, mert Ödön lelegeli a málnát.

Ági! Milyen nagyok már nálatok a gyümölcsök! Igaz, mostanában nem nagyon járok a környéken, és a városban kevés gyümölcsfa van, nem tudom mi felénk mi újság.
Visszakerestem az emlékeimben, hogy 2013-ban Szegeden volt a Sárkányhajó VB. Az egyik ismerősöm fia is indult, nagyszerű élmény volt.

Ma is csak itthon voltam. Az összes képem az erkélyről csináltam. Kb. 2 km-re van légvonalban az a fehér épület a városban.

Zummolva:

Ezeket még délelőtt, ill. egy negyedórával ezelőtt csináltam.

Olyan nehéz ezeket a kis madarakat lefotózni, mert egy percig nem maradnak nyugton, de ez csodák, csodája megvárta amíg bementem a fénykéezőgépért, addig ott énekelt az ág tetején.

Visszakerestem az emlékeimben, hogy 2013-ban Szegeden volt a Sárkányhajó VB. Az egyik ismerősöm fia is indult, nagyszerű élmény volt.

Ma is csak itthon voltam. Az összes képem az erkélyről csináltam. Kb. 2 km-re van légvonalban az a fehér épület a városban.

Zummolva:

Ezeket még délelőtt, ill. egy negyedórával ezelőtt csináltam.

Olyan nehéz ezeket a kis madarakat lefotózni, mert egy percig nem maradnak nyugton, de ez csodák, csodája megvárta amíg bementem a fénykéezőgépért, addig ott énekelt az ág tetején.

Végre vevőre talált apukám háza, úgyhogy mától ügyintézések várnak rám. Az év vége
mindig húzós az iskolában, és most itt van ez is, SZERENCSÉRE!! De a fordítás tegnap is
ugrott.
Kiteszem Kata képeit, a magaméit majd este:
Kata fotói (nagyon szépek, hangulatosak lettek!):

mindig húzós az iskolában, és most itt van ez is, SZERENCSÉRE!! De a fordítás tegnap is
ugrott.
Kiteszem Kata képeit, a magaméit majd este:
Kata fotói (nagyon szépek, hangulatosak lettek!):

köszönöm a kitett képeket. Azon a napon viszonylag szép idő volt, az 5 elintéznivalóból 3 sikerült de már az is nagy dolog!
Ma viszont tiszta október...bármely pillanatban megint eleredhet az eső, és sokkal hűvösebb van mint amire az ember számíthat. A fák levelei olyan rossz állapotban vannak hogy rémes, részben a hideg, részben a hernyóinvázió miatt. A hársfán továbbra is unicum, ha találok virágot.
Köszönet a sárkányhajós képekért! Milyen nagy élmény lehetett ott lenni....
Hát az időtől függetlenül legyen mindenkinek kellemes napja...

Ma viszont tiszta október...bármely pillanatban megint eleredhet az eső, és sokkal hűvösebb van mint amire az ember számíthat. A fák levelei olyan rossz állapotban vannak hogy rémes, részben a hideg, részben a hernyóinvázió miatt. A hársfán továbbra is unicum, ha találok virágot.

Köszönet a sárkányhajós képekért! Milyen nagy élmény lehetett ott lenni....

Hát az időtől függetlenül legyen mindenkinek kellemes napja...

Kedves MINDNYÁJAN!
Kis baleset történt:nem tudok bemenni a G.Cromba.A párom állította be nekem ANNO és elfelejtette milyen rendszergazda jelszót adott meg.Így elvesztek a felvett eddigi képeim.NA,de sebaj ,itt az ÚJ ÉLET lehetősége!Hétvégén tudok csak jönni és nézelődni,mert sűrű hetem lesz innentől a nyár végéig.VISZONT ,annál jobb,mert kiérleltebbek lesznek a dolgaim.Kérlek Titeket készítsetek nyáron sok szép fotót ,így szombat esténként boldogan nézelődhetek!
Tehát KÖSZÖNÖM SZÉPEN a heti fotókat.Majd hozom a saját SZÁGULDÓ RIPORTER képeimet/ha Isten is úgy akarja/ a Sárkányhajó fesztiválról ÉS a FRÉZIÁKRÓL.Már nagy készülődés van a cserepekben.Az előbújtak meg növögetnek:Paggy
KATA rápillantottam a képeidre :JAJ DE JÓK!!!!!
Kis baleset történt:nem tudok bemenni a G.Cromba.A párom állította be nekem ANNO és elfelejtette milyen rendszergazda jelszót adott meg.Így elvesztek a felvett eddigi képeim.NA,de sebaj ,itt az ÚJ ÉLET lehetősége!Hétvégén tudok csak jönni és nézelődni,mert sűrű hetem lesz innentől a nyár végéig.VISZONT ,annál jobb,mert kiérleltebbek lesznek a dolgaim.Kérlek Titeket készítsetek nyáron sok szép fotót ,így szombat esténként boldogan nézelődhetek!
Tehát KÖSZÖNÖM SZÉPEN a heti fotókat.Majd hozom a saját SZÁGULDÓ RIPORTER képeimet/ha Isten is úgy akarja/ a Sárkányhajó fesztiválról ÉS a FRÉZIÁKRÓL.Már nagy készülődés van a cserepekben.Az előbújtak meg növögetnek:Paggy

KATA rápillantottam a képeidre :JAJ DE JÓK!!!!!
Kedves Paggy! Kérlek, ide is kukkants be!
http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=80&p=13224#p13224

Rita írta:Kedves Paggy! Kérlek, ide is kukkants be!
milyen bájos ez a gyöngyvirág!
Ide is leírom:ELÁJULTAM/ez a legjobb kif. rá/a meglepetéstől:Köszönöm szépen a jókívánságokat.TÜNDÉK VAGYTOK.Szombaton jövök.Paggy