Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 2. 17:48

Rádióból-Utcafront c.műsor/-Érdekesség-Los Angeles -üvegcsúszda a 72. emeletről:
https://edition.cnn.com/travel/article/ ... index.html
Picit várni kell a videóra!
Az én utolsó fényképem,amit már egyszer lefényképeztem is egy "csúszda"le és föl a 4-s metró megállójában.Szép estét!Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 2. 18:04

Szia Paggy!
Még láttam a kezed, mielőtt elszállt az egész! Nagyon kiváncsi lennék mit mondtak a szakik rá!
Nem tudom mennyire fájhat, de kinézetre nem valami meggyőző! Már bocsánat, nem akartam csúnyábbat irni.
Amikor a törött bokámmal voltam a klinikán, fültanúja voltam egy jelenetnek, miszerint a fiatal srácot ismételt röntgenre hivták vissza, mert fájt a karja változatlanul. Akkor megállapitották, hogy semmi baja. Az új röntgen viszont pár hónap elteltével azt igazolta, hogy szegénynek igaza volt, mert a karja el volt törve, igaz már összefort, de rosszul. Javasolták neki, hogy eltörik újra és onnantól kezdődik a gyógyitás. Hát felállt a hajam is ahogy hallottam.
Remélem a csuklóddal nem lesz sok gond a továbbiakban!!

A kuktával kapcsolatban: Nekem AMC gyorsfőző tetőm van, amit rá lehet tenni egy kb. 8 l-es edényre. Én szeretem, gyorsan megvan minden, izek benne maradnak, bár ugye ezzel az edénnyel jobban kijönnek az aromák. A lényegen viszont nem változtat, gyorsan kész van, pl. a babgulyás.

A mozgólépcsős képedről a Csillagkapu sorozat jutott az eszembe :-) Lehet nem jól értelmeztem, de akkor ez egy csúszdás lépcső?
Cicmókád elterülve nagyon aranyos. :-)

Hát én ezt az üvegcsúszdát úgy ahogy van, biztos kihagynám. Ott halnék szörnyet!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 2. 19:35

Szia Ági!Hát azt mondták rendben van,legföljebb lefaragnak a másik csontból,ha akarom.ÁM AJÁNLOTTAK EGY ISMERŐS CIPŐKÉSZÍTŐT,aki nekem a vastag zoknin keresztül megvizsgált/ránézésre/lúdtalpamat gyógycipővel ellátja.Nem panaszkodtam rá,DE Ő KITALÁLTA,biztos van.Tehát menjek gyorsan csináltassak az ismerősnél cipőt.Kaptam prospektust,Na mit szólsz?Ilyen "ZSENIÁLIS KÉZSEBÉSZEK" DOLGOZNAK MÁSODÁLLÁSBAN AZ ORTOPÉDIÁN,AHOVA KONTROLLRA HÍVOTT. :((
a KUKTÁT AZÉRT VETETTEM FEL,MERT HALLGATTEM a klímakutató előadását és azt,hogy mit tud tenni e mezei halandó a FÖLD LÉGKÖRI ÁLLAPOTÁNAK jobbításáért.Igaz,hogy mások meg azt bizonygatják,hogy a NAP "X" időkőzönként fokozottan sugároz,s akkor változik a klíma.Mindegy,mi tegyük meg,amit tudunk!Persze csak akkor,ha ráérős nyugdíjasok vagyunk és már tudunk ilyen dolgokkal foglalkozni.MERT UGYE,aki az ételéért és munkájáért kűzd,annak .......
A metrófeljáró ugyan nem csúszda,csak olyan feljáró a "csillagokba-szerű".Kedves Ági!Remélem Szegeden is tavaszodik komolyan!Jártadban-keltedben 1-2 telefonos képet nem készítenél a városról?Tudom biciklizés közben nehéz fotózni,de kíváncsi lennék én is a város hangulatára.Szép hétvégét!Paggy
Spoiler: mutasd
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 2. 19:42

Kép
Kép
Kép
Kép

egy kis szines világ... :) :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 2. 20:43

Paggy! Ezen most jót lehetne nevetni,ha nem véresen komoly volna a helyzet a csuklóddal. Azt nem mondta, hogy ha lefaragja, akkor majd a másik oldalt kipótolja vele? Mondanék még erre valamit, de lehet nem volna szalonképes.
Fényképezni majd igyekszem.

Kata! Jó látni Samukát! :-) A virágkezdemények nagyon szépen alakulnak felétek. Nálunk még semmi az utcákon. Nem jut most eszembe a hóvirág kinézetű neve.
Az idő jó Szegeden is, de pl. most reggel, amikor mentem dolgozni majd befagyott a fenekem. Pedig ülésfűtésem is van :-) - sapka -
A szervezetem viszont megérzi ezt a meleget, azért szeretem én a téli, őszvégi időszakot. Jön a meleg, ami egyenlő migrénnel és vérnnyomás emelkedéssel. Már jobban vagyok, de egy napom elég ramaty volt. Ráadásul a kertben is elkezdtem a szépitgetést, azt sem kellett volna. Most vettem a fáradságot és már használom a mágnes majd háromnegyed órás programját rá, bár megesz az unalom rajta.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 11:50

Kedves Kata!Köszönöm a fotókat.Örülök,hogy Samukát időnként látom.Milyen virág van a képen?.Ez nem hóvirág,hanem mi?Szép napot Neked!
Ági!Már többször hallottam ülésfűtésről,de főleg autónál?Elektromos vagy SOLÁR?Érdekes!Nagyon sokaknak okoz migrént az időjárásváltozás.A mágnes segít rajat?Neked is rá kell ülnöd mint Ödönnek?Aranyos lehet :) :flower1: Várom majd a fotókat.
Lányok!Most jön az időjárásjelentés:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 11:51

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 11:52

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 11:53

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 11:59

Lányok!A jövő hetem megint zűrös lesz,de majd hozok néhány városi fotót.AZONBAN,mint mindig,örömmel nézegetnék én is képeket.
Szép napot!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 3. 14:18

hozok egy két frisset, mait..a majdnem betört orromról nem..szemközt vágott a kasza, mit mondjak, bőgtem az idegességtől és a fájdalomtól. Utána aput úgy leteremtettem....hogy a fenébe lehet így letenni kaszát a bejárathoz még ha fészer is...mi van ha a hegye állt volna meg bennem x_x :-ss :((
szóval jól kiborított.megfőztem és otthagytam. Még hogy ott aludjunk..na persze.......majd ha piros hó hullik. ennyi is elég volt!!!!!! :-q x_x :-??
Mindjárt kész itt is az ebéd, Samukám már besorjázott mögém, nehogy elfelejtkezzek magamról, hogy ide leültem... ;) :D . Már nyüsszög is egy kicsi.. gyorsan pár kép..nem mindet ..a facén ha tetszik valamelyik lehet vinni...ja S Samuka hangulata amilyen a buszon...huh
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 20:31

Kata!Ó Te szegény!ILYEN BALESET ÉRT?Mindjárt jövök,csak el kell látnom az állatokat.Most jöttünk haza a párommal,barangoltunk egy kicsit.Hoztam képeket.Jövök vissza hamarosan nézegeti.
Máritt is vagyok.
Tényleg balszerencsés voltál ma,de Veled volt az angyalkád,mert ha a hegye állt volna beléd,lehet még kórházba kerültél volna.JÓ ,hogy megmenekültél!!!!Mi lett volna a férfiakkal otthon?Most biztos dagadt az orrod.Talánborogatni lehetne,vagy jegelni.
Samuka képe a buszon nem sok jót jósol.Elege lehetett mindenből.Próbálj egy picit pihenni reggel!Mielőbbi "jóllétet" kívánok!
Különleges felhőfotókat tettél fel,mintha óriás lufiállatok szabadultak volna el!Nagyon érdekes!!!!!Köszönöm szépen.Jó éjszakát kívánok !Paggy
Most felteszek néhány fotót a mai barangolásunkról.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:23

Ma délután Deák tér:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:24

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:25

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:29

Király utca eleje,a híres ,ahová özönlenek a külföldiek:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:30

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:32

És most mindjárt egy utolsó videó.Az Andrássy út csodáiról legközelebb.Paggy
Végre elkészült!!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 3. 21:48

Szia Kata!
Szerintem ne is gondoljunk bele, mi lett volna, ha...
Sajnálom nagyon ami történt, nem csodálom, hogy kiborultál. Samuka is megérzi ezeket, meg látja, látszik is rajta ahogy ül a buszon.
Jegeld szerintem is, meg ha lilul, nagyon jó rá a feketenadálytő krém, ha van otthon. De mondjuk a neogranormon is megteszi, ha az nincs.
Nagyon tetszenek a felhő képeid! Különösen az, amelyiken ott a fekete fa. Olyan, mintha egy út vezetne tovább a semmibe a tetejéről.
Morfondirozok itt magamban, milyen állat is lehetne az a dagi, pomponos lábakkal. Ha nem látnám a lábait azt mondanám elefánt, a lábai viszont formára nyirt óriás uszkárra emlékeztetnek, de ahhoz túl rövidek, meg a feje se stimmel. Tehát passz.
Pihenjétek ki a mai riadalmat, túl sok mostanában a váratlan baleset, ami sosem hiányzik.
Rákerestem a hóvirághoz hasonló virágra: tavaszi tőzike. Remélem az.

Paggy, köszönöm a beszámólót a sétátokról.
Nagyon jó volt a videó. Tetszett amikor épp mentetek volna ki a belső udvarra és bal kéz felől az a belső világitós kockás bizé a falon. Nagyon hangulatos lehet jóidőben, mikor zöldellnek a dézsákban a virágok, meleg van, viz is beindul abban a valamiben
A belső részen meg az üvegtető olyanná teszi a teret, mintha a szabadban mászkálna az ember. Tetszett. Kiváncsi lennék az éttermek áraira, mert nem volt nagy a kereslet, vagy csak nem a megfelelő időben voltatok és estefelé beindul ott is az élet.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 3. 21:56

Ági!Köszönöm,hogy megnézted.Paggy
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2019. március 4. 19:31

Szép estét mindenkinek!!
Bocsi hogy képet nem hoztam,de majd fogok,hisz ha látok valami szépet csak lefotózom,bár eddig az idén csak egy szép csokor hóvirágom van megörökítve)) Azért is ide írok,mert tudom itt mindíg többen vagyunk))

Paggy!! Remélem gyógyulgat a csuklód!! Anyukámat végül február második hetében megműtötték,némi vasat tettek a csuklójába.Szegénykém nagyon szenvedett,nincs műtétekhez szokva.Bezzeg apukám meg én,már rutinosak vagyunk e téren.Köszönöm a tanácsokat,végig noszogattam mamikámat a lógatással,néha meg meg fogadta a tanácsot,de végül mindíg győzött a fájdalom mentesség!! De ezzel csak ráfaragott,mert most hogy már 2 hete gyógytornára jár,nincs mese,gyötörni kell azokat a letapadt izületeket!!

Ezúton fejezném ki legnagyobb csodálatomat a gyermeküket egyedül nevelő anyák előtt!!!!! :littlehearth: \m/ :littlehearth:
Mióta én is "egyedülálló kétgyerekes " anya vagyok,már tudom milyen is lehet szülőnek lenni ))))) =)) =)) :ymparty:

Hogy nem jöttem ide hozzátok,annak egy oka volt,mégpedig hogy bitangul fáradt voltam,és mostanra kezdek regenerálódni.Fáradtságomat tetőzte még az a tény hogy mamikám első gipsz mentes hetének második napján,vettünk egy disznónak nevezett kisebb fajta dinoszauruszt!!(A múlt héten)
5 napig tartott mire végre azt mondhattam hogy ember jöhet be a kapunkon,ráadásul a szombatom volt a leg strapásabb mert akkor még a kertünket is művelés alá vették,pedig az idegeim már fel voltak szántva)))

További szép estét mindenkinek!!!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. március 4. 20:13

Szia Szilvia!
Felüdülés olvasni az irásaid! :-)
Egyedülálló, kétgyerekes anyuka! Jajj, bocs, de sirok itt a nevetéstől. Meg a magam három pasijától itthon.
Egyetlen, imádnivaló exem ma éhen veszvén kérdezi - még mielőtt megnézné -, hogy ő hol találja a fagyóban az általam sütött kenyeret?
Van még pár darab valahol, de mivel átrendezés van, hogy hol a bánatban, azt honnan a ....-ból tudjam, miközben vasalok.
Ahogy kihúzza a fagyasztó rekeszeit azonnal betolja a helyére és megállapitja, hogy én azt úgy eltettem, hogy ő meg sem találja.
Eszembe jut, mikor Pekingbe voltam, a fagyó ajtajára volt a rekeszekkel egyen magasságban ragasztva, melyikbe mi van. Ja, rajzzal kiegészitve. Ugyanez a mosógép programozása is, mert ugye Ödönnek fertőtlenitő programmal mosva a ruhái, utána meg a gép fertőtlenitve. Ennek eredméyneképpen néha közlik velem, hogy mikor én odavoltam, akkor bezzeg ők milyen jól boldogultak. Tehát Szilvia! Átérzem a problémád! Viszont a másik nagy igazság, addig örüljünk, mig vannak. Ez nekem is eszembe jut, mikor már 200 fele megy a vérnyomásom, igy halkan súgom neki, hogy pumpálja csak magát lejjebb, mert még a végén tényleg kisérteni fogom őket, ha igy haladunk. :-) Mert ezt azért néha meg szoktam nekik igérni :-)

A disznóság darabolását, készitését sem irigylem. Szerencsére mi már évek óta felhagytunk a disznóvágással, apu betegsége miatt meg le is vannak a vörös húsokról tiltva. Félegyházára szoktunk egy henteshez átjárni húsért: dagadó, nyakas, rántanivaló, oldalas. Mig én ezeket összevágom, darálom, megfőzöm a töltött káposztát belőle, osztályozom mit mihez csomagoljak, legalább három órám elmegy. Ehhez képest a Ti dinoszauruszotok már nekem feladná a leckét az is biztos.

Kert: Na, azt sem irigylem, bár olyan jó nézegetni a kertetekben azt a sok mindent! Csinálni viszont hatalmas munka. Elinditani az évet vele, meg be is fejezni. A köztes munka meg már csak hab a tortán. Nálunk a vakondok megoldják a talajforditást. Annyiszor megigértem nekik már, ha egyet is elkapok, nyomkövetőt teszek a nyakába és lefülelem az egész bandát. Olyan, mintha vizágyon járnánk. Az a szép zöld gyep! He-he, már csak a filmekben létezik.Na meg: Gazsi bácsi lótetű! Fűre lépni tilos! : Nem tudom emlékeztek-e erre még? :-) Mindig jókat mosolygok mikor eszembe jut.

Komolyra forditva a szót: Jobbulást anyukádnak, tornáztassa csak szépen!
Apukád jól van?
Téged nem is kérdezlek, mert 100 helyen tudsz egyszerre létezni, igy el tudom képzelni milyen formában lehetsz. :-)
Viszont Szilvia, minden tiszteletem a Tied amiért ennyi minden mellett megőrzöd a vidámságod, humorod, meglátod a szépet, még akkor is, mikor néha, vagy sokszor az embernek totál elege van és lehet, hogy egy lakatlan szigeten jobban érezné magát egy kis ideig. Persze azokkal a dolgokkal, személyekkel együtt, amiket, akiket vinne magával :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. március 4. 20:55

Lányok! döltem a nevetéstől, miközben olvaslak titeket! Jelzem, hogy életben maradtam.bár néha én is csodálkozom rajta, de minden reggel hálát adok Istennek hogy megőrzött bennünket az éjszaka. És az új napért is! A baleset lehetett egy figyelmeztetés is, hogy jó lenne visszavennem.. ;)
Ha csak rajtam múlna...de ma olyan fáradt voltam délután, hogy mindenki kitért előttem az utamból, csak később kezdtem el elgondolkodni rajta, hogy vajon milyen a járásom egy kívűl álló szemében.. hogy ez a reakció. Igaz majd összerogytam szó szerint..és szúrt nagyon a szívem. a posta után vissza is fordultam, azt mondtam magamnak eddig és nem tovább, ma kész vagyok! Na a lényeg...Samu már alszik egy órája...
Nálunk holnap csatornatisztítás..végre! Nem minden háború nélkül...De megléptem és ez a lényeg! Apu olyan mint egy ordító kölyök..arra van energiája, de hogy udvarias legyen vagy megértő áááááááááááááááááááááááááááááááááááá.
Tegnap már sírtam a telefonban a barátnőmnek...hát ilyen is van. De már ezt is a hátam mögött tudom. DE nem kívánom senkinek...2o évig nem kellettem most meg mindent én csináljak?!..Megteszem, mert az apukám, és hálás vagyok hogy élhetek, de hagyni is kell a másikat is. Sok mindenben nem értünk egyet, olyannyira, hogy azért is élünk külön. elég a napi 3-4 néha több óra...
De hát a bajban az ember nem válogat, amiben tud segít, és ő most nagyon rá van szorulva ..de hogy kint aludjak nonszensz...Samu sem bírná. :-ss
Más...Valóban tőzike a virág, mert ma eszembe jutott, még a hóvirág előtt virágzik..ma már nem teszek fel képeket, majd holnap.
Csukló...nem is tudja az ember, annyira természetesnek veszi, hogy van keze lába, aztán ha baleset van na akkor jön rá külön az ember, mennyire fontos minden porcikánk..az orrom szerencsére nem tört össze, de sokat javult is. Már ez maga is egy csoda...viszont a lában nehezebben gyógyul...majd arra is sor kerül.
Vakondok...jót nevettem a vizágy elnevezésen, mert tényleg olyan amikor rálép az ember, az idén itt is rengeteg van. Ááááés van már fecskefészek, várom a lakókat is...Ültetés itt sem lesz legfeljebb pár tő paradicsom és paprika..csak hogy legyen mibe beleharapni... :-bd
Holnap jövök és folytatom...A videóról most lemaradtam, lesz mit pótolnom, de a tálon levő finomságtól össze is futott a nyál a számban..A Pesti kirándulást meg köszönöm, jólesett egy kis pesties körképben csavarogni...Puszim mindenkinek és szép áldott álmokat, és éjszakát.. :x :ymhug: #:-s :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 4. 21:13

Hu,de jó Szilvi!Örülök nagyon,hogy hallok rólad.Szegény anyukád,hát meg kellett műteni??Az biztos sokkal rosszabb lehet,mint a normál csuklótörés.Hidd el,nem hiába panaszkodott!Persze,most sem lesz könnyebb,mert semmi nem olyan mint régen.Az orvosom szerint,már az is nagyszerű,hogy mozog /És ezt egy kézsebész mondja =)) =)) =)) /
Kedves Szilvi!Sajnálom,hogy ennyit kell dolgoznod.Gondolom, hamarosan "indul a kert is".Mi minden kerül bele?Vicces lehet,ha egy malacka szaladgál ott.Egy dologért örülök,amiért nem lakom vidéken, nem kell állatokat levágnom illetve ezt látnom.JÓ KIS ÁLSZENT VAGYOK,mert megeszem a húst.Őszintén, mindig hálát adok "NEKIK", áldozatot hoznak értünk.Szilvi!Kikapcsolódsz néha?Tényleg,nem emlékszem ,el szoktál utazni néha?El tudsz szabadulni otthonról?Jó pihenést ma éjszakára , gyere gyakrabban! A csuklom állapotára egy csúnya szó illene,nrm írom le. Igyekszem tornáztatni.
Ági!Nagyon szemléletesen írod családod férfi tagjának hozzáállását. :)) :)) :)) Azt is osztom,hogy szörnyű lenne a nőknek férfiak nélkül.Gondoljatok csak a szépszemű koreai és kínai pasikra :x és a férfiaknak nélkülünk?Ugyanolyan :(( .De azért néha idegbajt kapok a nagyon rendes páromtól. :)
Lányok!Teszek be képeket.Összevisszaságok az Andrássy útról.Épületek,oromzatok , boltok.MAJD LILLÁVAL megyünk a VADLESEN A TERÉZVÁROSBAN c.sétára,s akkor hozok egy komolyabb összeállítást/máj.5./ Mindjárt .Üdv.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. március 4. 21:27

Bajcsy-Andrássy sarok:
Kép

Vissza: “Társalgó”