Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Sziasztok!Csak nézem Rita gyönyörű ételfotóit és örülök,hogy többen bekapcsolódtok a főzésbe.Biztosan hasznos lesz,egészségesebbé váltok.Sajnos a hisztamin diéta az itt olvasottak nagy részét nem engedi,így csak kukkoló lehetek.Lányok!Becsülettel elolvastam mindent,amit az ételekről és betegségekről írtatok.Sajnos nem tudok hozzászólni,mert nem tudom,hogy mit kéne tennetek.Csak sajnálkozom és drukkolok,hogy megtaláljátok a gyógymódokat.Ritától én a sok zöldség használatát és egyes fajták kipróbálását tudom átvenni.nekem az ennyiféle egyszerre való használata túl bonyolult+ a hisztamin miatt nagyon sok nem is ehető ÍGY FELBORULNA a TÉNÉ rendszere.DE ÖRÜLÖK,HOGY TI MEGPRÓBÁLJÁTOK!!!FIGHTING!!!
Re: Van képem hozzá
Sziasztok! Hát büntetlenül én sem ehetek mindent, de erre ott az allergiagyógyszerem. Ha már unom a csipkedést...
Na teszem fel a facéra a mai képeket is. Jó éjszakát mindenkinek!
Na teszem fel a facéra a mai képeket is. Jó éjszakát mindenkinek!
Re: Van képem hozzá
Az Ázsián fent van ez a videó a holdújévi fesztiválról:
Re: Van képem hozzá
Sziasztok Kislányok!
Ági! Most olvasom, milyen "szenvedés" vár rád a közeljövőben. Ilyen kínokat én is szívesen elviselnék.
Igen, meg kell tanulni "így" főzni. Én is tanácstalanul álltam a sok zöldféle előtt, hogy mihez is kezdjek velük.
Le kell gyűrni az agyban állandóan előnyomakodó rutint. Kell egy pár hónap, mire eljut oda az ember, hogy
a hűtője elé állva a látottakból azonnal tudja, hogy mit fog főzni, és hogy az milyen ízű lesz nagyjából.
Tulajdonképpen ez a legfontosabb, ehhez kell a gyakorlat. Csak akkor tudjuk előre megítélni, hogy ízleni fog-e,
amit tervezünk elkészíteni.
Mára már nagyon leegyszerűsödött és letisztult a főzésem. 8-10 ételt variálok. Nagyon szeretem ezeket, és
mindent bele- vagy mellépakolok, amit fontosnak tartok. Hatvan évesen jutottam oda, hogy azért eszem,
hogy minden (szerintem) táplálót bevigyek a szervezetembe. Az élvezetnek nincs szerepe, de olyat azért nem
ennék meg, amit nem érzek finomnak.
Őszapók! Nálad mindig olyan sok van! Annyira cuki kismadarak.
Természetesen nem mindegyik fűszer tartalmaz adalékanyagokat, de előfordulnak sunyiságok, mint annak idején
az őrölt pirospaprikával például, de a fahéjról is olvastam már.
Nem kaptam őrölt koriandert, igaz, csak az Intersparban néztem. Egészet meg nem akartam venni, hogy ne "szagosítsam
be" a kávédarálómat. Lenmagot és zabpelyhet szoktam benne darálni, azok meg szagmentesek.
Ildikó, a fagyasztott zöldség ugyanolyan értékű, mint a nyers a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok, enzimek
szempontjából, és télen sokszor olcsóbbak, mint az élő. Tegnap a piacon láttam, hogy 7500 forintért árulják
az áfonya kilóját, míg fagyasztva csak 3700 forint a Spar saját márkása. De ugyanez van az eperrel, a magozott
meggyel, a fekete szederrel vagy a ribizlivel is. Nyáron is mindaddig a fagyasztottat vásároltam, amíg a piacon
alá nem mentek az árakkal. Csak az van gondban, akinek számít az állag. Én smoothieban iszom meg a bogyósokat,
így nekem nem számít.
Most olvastam el rendesen a betett süti receptedet. Semmi probléma nincs vele, de ha magamnak sütném,
a kókuszolajat tahinire, a mézet datolyapasztára cserélném.
Én a barna rizst hagytam el majdnem teljesen, mert a kuktában is jóval tovább készül, mit a többi, általam
nagyon kedvelt gabona és álgabona. Néha megkívánom a rizibizit, akkor gond nélkül csinálok magamnak,
pedig nem teljesértékű. Amit a leggyakrabban eszem, az a bulgur, a hajdina (álgabona), a zabtöret és az árpatöret.
A quinoa nem a kedvencem, nagyon ritkán készítem, de annyira hasznos álgabona, hogy néha előveszem.
Szegénnyel csak egy bajom van, a magok mérete. Csak köretként nem is tudom megenni, még zöldségesen elkészítve
se. Olyan, mintha zöldséges mákot ennék. Ezért is kaptam a lehetőségen, amikor megláttam ezt a chilisbab
receptet, amit tegnap elkészítettem, mert itt az egész étel együtt van megfőzve. Továbbra sem kedvencem, de
így szívesebben eszem. Simán helyettesítheted hajdinával.
Jaj, a boltok feltérképezése ment nekem is a leglassabban. Mindenért máshová kellett mennem. Itt Miskolcon is
ugyanez történt. Mára már megvannak a helyeim. Szerencsére nem egyszerre fogynak el a dolgok, nem kell
mindig nagy köröket futni.
Sajnos nekem nem jó az itteni sütőm (régi típusú, a lakáshoz tartozó, gáztűzhely), nem tudok sütiket sütni benne.
Viszont vannak sütés nélküli sütik is, amit kipróbálhatunk. Hirtelen eszembe jutott a kölesből készült hamis
túrógombócom, ami nagyon fincsi.
Egyszer-kétszer már betettem a receptjét, és a fotókat. Megkerestem az egyiket, itt van:
Kata, az az egyszerű almás-zabos recept, nagyon fincsi. Az alma megédesíti kicsit, de nem túlzásban. Akkor találtam
rá, amikor Angliában voltam, és azonnal ki is próbáltuk. Mindenkinek nagyon ízlik. Itthon még nem készítettem,
de magamnak felezni kell majd a mennyiségeket. Még ez is sok egyszerre, de másnap is nagyon finom.
10 deka zabpehely
1 alma
2,5 dl forró víz
fahéj
Nem kell lemondani semmiről, ha úgy érzed, hogy nehezen bírnád ki nélküle. Mindenki éljen, egyen a meggyőződése
szerint. Én is azt teszem, és maximálisan elfogadom, ha más, másként csinálja.
A hűtőben nincs ideje megromlani a zöldségeknek, mert folyamatosan fogyasztom őket. A növényi főtt ételek viszont
tovább elállnak, mert nincs bennük állati eredetű összetevő. Azok a legromlandóbbak.
A quinoát nyugodtan helyettesítheted hajdinával vagy bulgurral. Ezeknek hasonló a főzési idejük.
Én se bírom a pazarlást. nagyon nehezen dobok ki élelmiszert, főleg most, hogy vagyonokba kerül minden.
Ha minden elolvastam, és mindenre reagáltam, kiteszem a te fotóidat is.
Paggy, most értem a te fotóidhoz és videóidhoz. A tömeget látva biztos vagyok benne, hogy jövőre nagyobb területen
rendezik majd meg a külső programokat.
Nagyon bájos a lampion és a talizmán. A legyezőnek milyen az anyaga, hogy ennyire áttetsző? Papír vagy textil?
Újabb videó, ami mutatja, mekkora tömeg volt. Ha valaki le tudott ülni valamilyen tevékenységhez, másikhoz már
nem sok esélye volt.
Jót nevettem a szóismétléses feladaton és a "szuper" minősítésen. Németben is jó vagy, biztosan jó a nyelvérzéked,
és füled is van hozzá. Nekem angolból mindig a kiejtés volt (és ma is az) a gyenge pontom.
A kis piros talizmán szerencsét hozott. Két nyereményt is bezsebeltetek.
Milyen helyes a teás lány és a fiú. Egy teaházba, de egy igazán autentikusba nagyon szívesen elmennék én is. Már
régi vágyam. De azzal is be fogom érni egyelőre, ha a te fotóidat láthatom majd az egyikből.
Azon is jót vigyorogtam, hogy levideóztad a teaivásodat.
Szerintem mindegyikünk elmarad a szépségideáltól. Idősödő hölgyek vagyunk, akiken nem csak az idő hagy nyomot,
hanem az életünk kínja-baja is. Ránk van írva minden, amit megéltünk. Ez van.
Én is hasonlót kívántam volna, mint te.
Nagyon jólesett a zenés befejezés. Nem is tudom, hány éve már, hogy halljuk ezeket a hangszereket. Mikor a
"tilinkó" is bekapcsolódott Második zenés videó), még otthonosabban éreztem magam.
Az utolsó videó elképesztő volt. De jó lenne megtudni, hogy csinálta a maszkcserét a hölgy. Nagyon tetszett.
Lentebb olvasom Ági reagálását. Akkor ez az archúzás technika lehetett.
Köszönjük a beszámolót! Nagyon élveztem. Külön köszönet Birinek, hogy ennyi szereplést vállalt.
Ági! Most olvasom, milyen "szenvedés" vár rád a közeljövőben. Ilyen kínokat én is szívesen elviselnék.
Igen, meg kell tanulni "így" főzni. Én is tanácstalanul álltam a sok zöldféle előtt, hogy mihez is kezdjek velük.
Le kell gyűrni az agyban állandóan előnyomakodó rutint. Kell egy pár hónap, mire eljut oda az ember, hogy
a hűtője elé állva a látottakból azonnal tudja, hogy mit fog főzni, és hogy az milyen ízű lesz nagyjából.
Tulajdonképpen ez a legfontosabb, ehhez kell a gyakorlat. Csak akkor tudjuk előre megítélni, hogy ízleni fog-e,
amit tervezünk elkészíteni.
Mára már nagyon leegyszerűsödött és letisztult a főzésem. 8-10 ételt variálok. Nagyon szeretem ezeket, és
mindent bele- vagy mellépakolok, amit fontosnak tartok. Hatvan évesen jutottam oda, hogy azért eszem,
hogy minden (szerintem) táplálót bevigyek a szervezetembe. Az élvezetnek nincs szerepe, de olyat azért nem
ennék meg, amit nem érzek finomnak.
Őszapók! Nálad mindig olyan sok van! Annyira cuki kismadarak.
Természetesen nem mindegyik fűszer tartalmaz adalékanyagokat, de előfordulnak sunyiságok, mint annak idején
az őrölt pirospaprikával például, de a fahéjról is olvastam már.
Nem kaptam őrölt koriandert, igaz, csak az Intersparban néztem. Egészet meg nem akartam venni, hogy ne "szagosítsam
be" a kávédarálómat. Lenmagot és zabpelyhet szoktam benne darálni, azok meg szagmentesek.
Ildikó, a fagyasztott zöldség ugyanolyan értékű, mint a nyers a benne lévő vitaminok, ásványi anyagok, enzimek
szempontjából, és télen sokszor olcsóbbak, mint az élő. Tegnap a piacon láttam, hogy 7500 forintért árulják
az áfonya kilóját, míg fagyasztva csak 3700 forint a Spar saját márkása. De ugyanez van az eperrel, a magozott
meggyel, a fekete szederrel vagy a ribizlivel is. Nyáron is mindaddig a fagyasztottat vásároltam, amíg a piacon
alá nem mentek az árakkal. Csak az van gondban, akinek számít az állag. Én smoothieban iszom meg a bogyósokat,
így nekem nem számít.
Most olvastam el rendesen a betett süti receptedet. Semmi probléma nincs vele, de ha magamnak sütném,
a kókuszolajat tahinire, a mézet datolyapasztára cserélném.
Én a barna rizst hagytam el majdnem teljesen, mert a kuktában is jóval tovább készül, mit a többi, általam
nagyon kedvelt gabona és álgabona. Néha megkívánom a rizibizit, akkor gond nélkül csinálok magamnak,
pedig nem teljesértékű. Amit a leggyakrabban eszem, az a bulgur, a hajdina (álgabona), a zabtöret és az árpatöret.
A quinoa nem a kedvencem, nagyon ritkán készítem, de annyira hasznos álgabona, hogy néha előveszem.
Szegénnyel csak egy bajom van, a magok mérete. Csak köretként nem is tudom megenni, még zöldségesen elkészítve
se. Olyan, mintha zöldséges mákot ennék. Ezért is kaptam a lehetőségen, amikor megláttam ezt a chilisbab
receptet, amit tegnap elkészítettem, mert itt az egész étel együtt van megfőzve. Továbbra sem kedvencem, de
így szívesebben eszem. Simán helyettesítheted hajdinával.
Jaj, a boltok feltérképezése ment nekem is a leglassabban. Mindenért máshová kellett mennem. Itt Miskolcon is
ugyanez történt. Mára már megvannak a helyeim. Szerencsére nem egyszerre fogynak el a dolgok, nem kell
mindig nagy köröket futni.
Sajnos nekem nem jó az itteni sütőm (régi típusú, a lakáshoz tartozó, gáztűzhely), nem tudok sütiket sütni benne.
Viszont vannak sütés nélküli sütik is, amit kipróbálhatunk. Hirtelen eszembe jutott a kölesből készült hamis
túrógombócom, ami nagyon fincsi.
Egyszer-kétszer már betettem a receptjét, és a fotókat. Megkerestem az egyiket, itt van:
Spoiler: mutasd
Kata, az az egyszerű almás-zabos recept, nagyon fincsi. Az alma megédesíti kicsit, de nem túlzásban. Akkor találtam
rá, amikor Angliában voltam, és azonnal ki is próbáltuk. Mindenkinek nagyon ízlik. Itthon még nem készítettem,
de magamnak felezni kell majd a mennyiségeket. Még ez is sok egyszerre, de másnap is nagyon finom.
10 deka zabpehely
1 alma
2,5 dl forró víz
fahéj
Nem kell lemondani semmiről, ha úgy érzed, hogy nehezen bírnád ki nélküle. Mindenki éljen, egyen a meggyőződése
szerint. Én is azt teszem, és maximálisan elfogadom, ha más, másként csinálja.
A hűtőben nincs ideje megromlani a zöldségeknek, mert folyamatosan fogyasztom őket. A növényi főtt ételek viszont
tovább elállnak, mert nincs bennük állati eredetű összetevő. Azok a legromlandóbbak.
A quinoát nyugodtan helyettesítheted hajdinával vagy bulgurral. Ezeknek hasonló a főzési idejük.
Én se bírom a pazarlást. nagyon nehezen dobok ki élelmiszert, főleg most, hogy vagyonokba kerül minden.
Ha minden elolvastam, és mindenre reagáltam, kiteszem a te fotóidat is.
Paggy, most értem a te fotóidhoz és videóidhoz. A tömeget látva biztos vagyok benne, hogy jövőre nagyobb területen
rendezik majd meg a külső programokat.
Nagyon bájos a lampion és a talizmán. A legyezőnek milyen az anyaga, hogy ennyire áttetsző? Papír vagy textil?
Újabb videó, ami mutatja, mekkora tömeg volt. Ha valaki le tudott ülni valamilyen tevékenységhez, másikhoz már
nem sok esélye volt.
Jót nevettem a szóismétléses feladaton és a "szuper" minősítésen. Németben is jó vagy, biztosan jó a nyelvérzéked,
és füled is van hozzá. Nekem angolból mindig a kiejtés volt (és ma is az) a gyenge pontom.
A kis piros talizmán szerencsét hozott. Két nyereményt is bezsebeltetek.
Milyen helyes a teás lány és a fiú. Egy teaházba, de egy igazán autentikusba nagyon szívesen elmennék én is. Már
régi vágyam. De azzal is be fogom érni egyelőre, ha a te fotóidat láthatom majd az egyikből.
Azon is jót vigyorogtam, hogy levideóztad a teaivásodat.
Szerintem mindegyikünk elmarad a szépségideáltól. Idősödő hölgyek vagyunk, akiken nem csak az idő hagy nyomot,
hanem az életünk kínja-baja is. Ránk van írva minden, amit megéltünk. Ez van.
Én is hasonlót kívántam volna, mint te.
Nagyon jólesett a zenés befejezés. Nem is tudom, hány éve már, hogy halljuk ezeket a hangszereket. Mikor a
"tilinkó" is bekapcsolódott Második zenés videó), még otthonosabban éreztem magam.
Az utolsó videó elképesztő volt. De jó lenne megtudni, hogy csinálta a maszkcserét a hölgy. Nagyon tetszett.
Lentebb olvasom Ági reagálását. Akkor ez az archúzás technika lehetett.
Köszönjük a beszámolót! Nagyon élveztem. Külön köszönet Birinek, hogy ennyi szereplést vállalt.
Re: Van képem hozzá
Sziasztok szép reggelt mindenkinek! Nagyon tetszett a beszámolós videó, még Samu is idejött megnézni.
Köszönöm a remek receptet is, biztosan megcsinálom majd, azt hiszem pont van is itthon köles. De ha nincs majd veszek.
Mára több mindent beterveztem, de mér a fél délelőtt eltelt, úgyhogy most már megvárom míg tízóraizunk, bár nemrég reggeliztünk, így ez is tolódik. de nem akarok a városban semmit sem enni.
A hátizsák meg felejtős, tehát igencsak át kell gondolnom hova megyünk. A nehezét meg elhozatom inkább a tescós kocsival.
Mindenkinek kellemes napos időt kívánok, itt most -2 van.
Köszönöm a remek receptet is, biztosan megcsinálom majd, azt hiszem pont van is itthon köles. De ha nincs majd veszek.
Mára több mindent beterveztem, de mér a fél délelőtt eltelt, úgyhogy most már megvárom míg tízóraizunk, bár nemrég reggeliztünk, így ez is tolódik. de nem akarok a városban semmit sem enni.
A hátizsák meg felejtős, tehát igencsak át kell gondolnom hova megyünk. A nehezét meg elhozatom inkább a tescós kocsival.
Mindenkinek kellemes napos időt kívánok, itt most -2 van.
Re: Van képem hozzá
Kata fotói:
Milyen kevés hó is elég ahhoz, hogy ezt a csúnya szürke telet hangulatosabbá varázsolja. Sajnos a videót megint
nem tudtam lementeni. Nem baj, a képek is nagyon szépek.
A joghurtos-almás már jó ismerős, a másik süti a túrós, igaz? Gondolom, Samuitt már a fodrászolt hajával látható.
Profi vagy, komolyan mondom. A kenyérke meg ismét tökéletes lett, ahogy látom.
Milyen kevés hó is elég ahhoz, hogy ezt a csúnya szürke telet hangulatosabbá varázsolja. Sajnos a videót megint
nem tudtam lementeni. Nem baj, a képek is nagyon szépek.
A joghurtos-almás már jó ismerős, a másik süti a túrós, igaz? Gondolom, Samuitt már a fodrászolt hajával látható.
Profi vagy, komolyan mondom. A kenyérke meg ismét tökéletes lett, ahogy látom.
Re: Van képem hozzá
Sziasztok Lányok és Elthan! Micsoda szeles hidegre ébredtünk, nem számítottam rá hogy így meggárgyul az időjárás.
Köszönöm a kitett képeket. Szegénykémet megríkattam, mert a régebbi remingtonnal akartam megnyírni, úgy elkezdett sírni, hogy még én is megijedtem.
Gyorsan előkaptam a másikat, így már le tudtam nyírni a haját. jól rám hozta a frászt.
a kenyérkém meg nem lett annyira nagyon szuper most, kicsit tömörebb lett, de semmi baj, viszont az már biztos hogy a Legendben sülnek meg a legjobban a kenyerek! S ahhoz nem is kell sütőpapir sem annyira jól sül benne minden!
Úgyhogy ha törik ha szakad egy 22 cm-et mindenképp szerzek be belőle az idén!
Át kell gondolnom a napomat hogy mi merre hány méter... mert van amit ma mindenképp el kellene intézzek. De ez a fránya szél....
Köszönöm a kitett képeket. Szegénykémet megríkattam, mert a régebbi remingtonnal akartam megnyírni, úgy elkezdett sírni, hogy még én is megijedtem.
Gyorsan előkaptam a másikat, így már le tudtam nyírni a haját. jól rám hozta a frászt.
a kenyérkém meg nem lett annyira nagyon szuper most, kicsit tömörebb lett, de semmi baj, viszont az már biztos hogy a Legendben sülnek meg a legjobban a kenyerek! S ahhoz nem is kell sütőpapir sem annyira jól sül benne minden!
Úgyhogy ha törik ha szakad egy 22 cm-et mindenképp szerzek be belőle az idén!
Át kell gondolnom a napomat hogy mi merre hány méter... mert van amit ma mindenképp el kellene intézzek. De ez a fránya szél....
Re: Van képem hozzá
Sziasztok!
Kata, írtad, hogy felejtős a hátizsák. Miért? Amiatt, hogy fáj a derekad? Úgy sajnálom, pedig nagy szükséged rá,
hogy szabadok legyenek a kezeid.
Tegnap eszembe jutott a babgofri receptem (saját találmány, nagyon büszke vagyok rá). Nagyon szeretem, mert csupa
jó dolog van benne. Tápláló, laktató, egészséges. Natúr íze miatt (se só, se datolya nincs a tésztájában), édes és sós
feltéttel is fogyasztható, mint egy kenyér. Vacsorára szoktam készíteni.
Én tegnap növényi csokipudingba mártogatva ettem. A pudingban sok csúnyaság van, de időnként megengedem magamnak.
Ma humusszal, paprikával és retekkel fogom fogyasztani.
1 csicserikonzerv lecsepegtetve (lehet bármilyen babkonzerv is, lencséből még nem próbáltam)
1,5 bögre zabpehely
1 bögre víz
kb 10 centi cukkini hámozatlanul (Lilyke miatt találtuk ki - amibe tudjuk, belerejtjük a zöldségeket. )
(Cukkini helyett mehet répa, cékla, karfiol, sütőtök, bármi, ami nem nagyon változtatja meg a gofri ízét, és a turmix
pépessé tudja dolgozni.)
Bekapcsolom a gofrisütőt, majd minden összetevőt a turmix kelyhébe öntök, és magas fordulatszámon simára turmixolom.
A kehelyből egyenesen mehet a massza a sütőbe. 7 darab lesz ennyi mennyiségből.
Az utolsó kép csalóka. Szándékom szerint kettőt akartam megenni a pudinggal, de hármat sikerült.
A szépségre nem szoktam törekedni :
Kata, írtad, hogy felejtős a hátizsák. Miért? Amiatt, hogy fáj a derekad? Úgy sajnálom, pedig nagy szükséged rá,
hogy szabadok legyenek a kezeid.
Spoiler: mutasd
Tegnap eszembe jutott a babgofri receptem (saját találmány, nagyon büszke vagyok rá). Nagyon szeretem, mert csupa
jó dolog van benne. Tápláló, laktató, egészséges. Natúr íze miatt (se só, se datolya nincs a tésztájában), édes és sós
feltéttel is fogyasztható, mint egy kenyér. Vacsorára szoktam készíteni.
Én tegnap növényi csokipudingba mártogatva ettem. A pudingban sok csúnyaság van, de időnként megengedem magamnak.
Ma humusszal, paprikával és retekkel fogom fogyasztani.
1 csicserikonzerv lecsepegtetve (lehet bármilyen babkonzerv is, lencséből még nem próbáltam)
1,5 bögre zabpehely
1 bögre víz
kb 10 centi cukkini hámozatlanul (Lilyke miatt találtuk ki - amibe tudjuk, belerejtjük a zöldségeket. )
(Cukkini helyett mehet répa, cékla, karfiol, sütőtök, bármi, ami nem nagyon változtatja meg a gofri ízét, és a turmix
pépessé tudja dolgozni.)
Bekapcsolom a gofrisütőt, majd minden összetevőt a turmix kelyhébe öntök, és magas fordulatszámon simára turmixolom.
A kehelyből egyenesen mehet a massza a sütőbe. 7 darab lesz ennyi mennyiségből.
Az utolsó kép csalóka. Szándékom szerint kettőt akartam megenni a pudinggal, de hármat sikerült.
A szépségre nem szoktam törekedni :
Re: Van képem hozzá
Kata, az a kenyér, ami nem lesz tökéletes, kenyérpirítóban feljavítható, vagy bundás kenyérnek is nagyon jó lehet.
Nálunk épp olyan a reggel, mint tegnap. -4 fok napsütéssel. Ma viszem a kesztyűt!
Re: Van képem hozzá
A több napos eső után kirajzottak a gombák a kivágott fák tuskóin. Ezekből hoztam egy kis válogatást.
Gondolom, a legtöbbje taplóféle lehet.
Ezek nagyon picikék a valóságban:
Ezt nem tudtam jobban lefotózni, mert magasan volt:
Gondolom, a legtöbbje taplóféle lehet.
Ezek nagyon picikék a valóságban:
Ezt nem tudtam jobban lefotózni, mert magasan volt:
Re: Van képem hozzá
sziasztok Lányok!
Nem tudom tudjátok e de tegnap éjjel Nelli elment! Nem jutok szóhoz-
Nem tudom tudjátok e de tegnap éjjel Nelli elment! Nem jutok szóhoz-
Re: Van képem hozzá
csodaszépek a gombaképek, majd jövök és újra nézem..
Re: Van képem hozzá
Kata, most olvastam én is. Ez borzalom. El se akarom hinni.
Re: Van képem hozzá
Rita írta:Kata, most olvastam én is. Ez borzalom. El se akarom hinni.
Sajnos igaz. Mindig nagyon minimális volt az alvásképessége, max ha 3 órát tudott aludni... borzasztó minden vonatkozásban az elvesztése.
Szoktunk erről beszélgetni egymással, mármint hogy bírja ezt a tempót amit diktál magának, s akkor mondta.
Re: Van képem hozzá
Teljesen letarolt ma Nelli elvesztése. Felfoghatatlan!
Re: Van képem hozzá
f.ági írta:Teljesen letarolt ma Nelli elvesztése. Felfoghatatlan!
Az! Még most is ráz a hideg és nem tudok felmelegedni.!
Pedig menni kellett volna hivatalos dolgokat intézni, de ma nem ment semmi!
Re: Van képem hozzá
Nagyon nehéz ezt megemészteni. Olyan fiatal volt még, és hát ott van a kisfia is. Alig volt valakije.
Re: Van képem hozzá
Kata58 írta:Az! Még most is ráz a hideg és nem tudok felmelegedni.!
Pedig menni kellett volna hivatalos dolgokat intézni, de ma nem ment semmi!
Hát egy párszor megsirattam már ma, ahogy szembejön velem bárhol a hir.
Re: Van képem hozzá
Rita, olyan vagány vagy a szerelésben, mint egy titkosügynök! Jót vigyorogtam a vasököl szlogenen!
Az a gofrisütő remek, ahogy a recept is! Milyen régen nem csináltam már ilyet. mondjuk a gofri kétszer próbáltam és nem sikerült, egyenlőre egy életre elment a kedvem. Nem tudom mit csináltam rosszul.
A taplógombák nagy többsége ehető!
Apu mindig hozott be belőle hogy csináljam meg pörköltnek!
Na megyünk pusztítani az esküvői sütemény-maradékot!
Az a gofrisütő remek, ahogy a recept is! Milyen régen nem csináltam már ilyet. mondjuk a gofri kétszer próbáltam és nem sikerült, egyenlőre egy életre elment a kedvem. Nem tudom mit csináltam rosszul.
A taplógombák nagy többsége ehető!
Apu mindig hozott be belőle hogy csináljam meg pörköltnek!
Na megyünk pusztítani az esküvői sütemény-maradékot!
Re: Van képem hozzá
Rita írta:Nagyon nehéz ezt megemészteni. Olyan fiatal volt még, és hát ott van a kisfia is. Alig volt valakije.
Bele se akarok gondolni, hogy mindez Előd előtt zajlott!
Re: Van képem hozzá
f.ági írta:Kata58 írta:Az! Még most is ráz a hideg és nem tudok felmelegedni.!
Pedig menni kellett volna hivatalos dolgokat intézni, de ma nem ment semmi!
Hát egy párszor megsirattam már ma, ahogy szembejön velem bárhol a hir.
Én már ki is létem a faceról és kivételesen az oldalról is, mert bár egy filmet megnéztem, de többet nem tudok.
Megyek valami meleget inni, nem akarok alkoholhoz nyúlni, az nem segítene rajtam.
Re: Van képem hozzá
Rita írta:Nagyon nehéz ezt megemészteni. Olyan fiatal volt még, és hát ott van a kisfia is. Alig volt valakije.
Sajnos igen, ez így volt. Azért is volt ennyire felpörögve, hogy valahol a hiányt kompenzálja. Nem tudott lassítani.
Bár sokszor a szomszédok sem könnyítették meg a helyzetét!
Re: Van képem hozzá
f.ági írta:Rita írta:Nagyon nehéz ezt megemészteni. Olyan fiatal volt még, és hát ott van a kisfia is. Alig volt valakije.
Bele se akarok gondolni, hogy mindez Előd előtt zajlott!
Pont az jutott eszembe, hogy a mi tragédiánkban az a "szerencse" hogy már éppen bölcsödében volt, így nem volt szemtanúja a
mentősők áldáz küzdelmének hogy visszahozzák.
De mint Nati, vagy Előd esetében ez sokkal keményebb élethelyzet. Nagyon sajnálom a gyerekeket, de főleg így hogy vajon most kire számíthat majd a kis legényke? Talán a rokonságból remélhetőleg lesz megfelelő személy...
Re: Van képem hozzá
Sziasztok!Most olvasom, hogy mi tortent Nellivel.Rettenetes!Nincs a gyerekeknek apukaja, arvan maradtak teljesen?
Re: Van képem hozzá
Kedves Marcsi/Gyomar/! Csak most vettem eszre a regi leveled.Ne haragudj, hogy nem reagaltam.Orulok annak,ha hasznos dolgot tettem fel.Szeretettel udvozol: Paggy
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég