Van képem hozzá

Szilvia333

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 30. 20:25

Ma délben,főnökeink,szó szerint haza zavartak minket,lévén skyp-on keresztül a délután folyamán vizsgázniuk kellett.
Falugazdászok a szerencsétlenek :(( :(( :(( :((
Megörülvén a nem várt szabinak,az utcánkba befordulva leszálltam a bringámról,és bőszen fotózgattam a mobilommal,ami álltalam szépnek vélt a szemem elé került.
Első zsákmányom,egy virágzó Birsalma fa:
Kép
Másodiknak,egy Bőrlevél sövény virágzó darabkája(kerítés tövében végig!) :
Kép
Harmadiknak szintén az utcán,ház előtt virító Lila törpe nőszirmot örökíthettem meg:
Kép
Aztán haza érve,a "helyi" látnivalókat fosztogattam.
Elsőnek azt a maréknyi jácintot amit az a vaksi kis túró-fúró bundás meghagyott:
Kép
Végül pedig,a még csak bimbóban lévő cseresznye fánkat örökítettem meg:
Kép
Virágzása a napokban esedékes :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 30. 21:06

Rita, szerencséd van, hogy felétek nincs kondenzcsikkal telehúzgálva az ég.
Nálunk még jobban cifrázzák, mint Kata képeinél.
A találós kérdéses virágról a benszülöttek fűszoknyája jut eszembe. Hogy mi lehet? Nagyon kiváncsi leszek majd rá, mert úgy emlékszem megfejtés nem volt még rá, csak találgatás.
Ilyen közelről madárkákat fényképezni, maga a tudomány . :-)
Végre valakinél a büszkét büszkének hivják :-) :-)
Itt Szegeden meg csak köszméte, meg társai és nem értik miről beszélek. Még a metszésével kellene tisztában lennem. Tavaly sikerült egy vörös büszke bokrot bevásárolni sárga málna helyett. Sajnáltam a málnát, de nagyon örültem a szerzeménynek. Nálunk otthon ritkaságszámba ment ifikoromban a vörös , izre is sokkal finomabb szerintem.
Szilvia!
A vakondról azt mondják védett állat. Épp valamelyik nap beszélgettük itthon, hogy tök feleslegesen nyilvánitották védettnek, mert nem lehet vele csinálni semmit. Én sajnálom kivégezni szegényt, elüldözni lehetetlen a mostani rafinált, de eszméletlen módon. Bár ahogy kinyitottuk a járatát, talán ez most nem tetszik neki.
A nőszirmon totál elcsodálkoztam. Itt nálunk még hirmondója sincs.
Paggy! Finomnak néz ki a sütid, a sütést viszont meghagyom másnak. Egyedül a piskótával nem boldogulok. Bárminemű süti, torta jöhet nálam, kelt kalács, egyebek, de a piskóta az min. egy centis. Úgyhogy amikor a recept azzal kezdi: piskóta, na ott már ugorgyunk van. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 22:06

CSAK ÁGINAK!!!!!
Spoiler: mutasd

Nem győzködlek,csak leírom 6 évig nem mertem sütni piskótát.VACAK ,leragadós,vagy sületlen,majd száraz lett.ÉS egyszer megnéztem egy videót .AZ ÉGVILÁGON SEMMI NEM NEHÉZ BENNE CSAK néhány SZABÁLYT BE KELL TARTANI.BOMBA BIZTOS,HOGY SIKERÜL:
TUDNI KELL?,HOGY MILYEN HŐFOKÚ A SÜTŐD /gázsütő erős középmeleg ,villanysütő 170fok
Ahány tojás,annyi evőkanál cukor és liszt
Én szétválasztom a tojásokat,először felverem a fehérjét,majd a sárgáját a cokorral.Addig keverem míg a sárga szín elhaalványodik.Ha az ujjaddal belenyúlsz nem érzed a cukrot külön.ÓVATOSAN hozzákeverem a sárgához a felvert fehérjét.En alulról felfele lapátolva keverés.Rárakás a hab tetejére a sárgája,majd újra alányúlok és ráfordítom az alul lévő sárgáját
Végül a habos sárgás masszára kanalanként szórom a sütőporos lisztet.Ugyanúgy keverem ,minta sárgánál.
Legvégül a zsírpapírral kibélelt tepsibe öntöm.Óvatosan mindent!!!és elsímítom.
Attól függ milyen vastag/hány tojásoss/ a sütési idő.

DE AJÁNLOM A MIELE FŐZŐISKOLÁT a NETEN MEGTALÁLOD.Ezerféle piskótát süt.Üdv:Paggy
Spoiler: mutasd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:17

Na mindegy,ha már belekezdtem:Így indlt a mai nap:http://www.kephost.com/image/wmGl]Kép[/url]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:33

Könnyű habos piskótarolád:+% PERC ALATT ELKÉSZÜL/
5 tojás,5 kanál lisztt,5 kanál cukor ,1 fél kávéskanál só és fél táskanál sütőpor/.EZEK A PISKÓTA Hozzávalói/
KRÉM:1,5 dl joghurt,1,5 citrom leve és héja/reszelve/,3dl tejszín,annyi cukor vagy édesítő amennyi Neked kell,2 csomag habfixáló
EGYÉB:sütőpapír/ha fehér, ki kell olajozni,ha barna/impregnált/nem,tepsi,tűzhely ÉS EGY NEM FÉLŐS KONYHATÜNDÉR,mert nincs mitől félni!!!!Teendők:
1/Citrom mosás-reszelés
2/1,5 decijoghurt+ édesítő/cukor vagy egyéb/+ 1,5citrom leve összekever és áll
3/Sütő begyújtás 180 fokra
4/Tepsi kipapíroz,olajozás
5/Tojás megmosás,2 tálba szétválasztás
6/Fehérjét kis sóval felverni
7/A sárgáját a cukorral fehéredésig/halványodásig/keverni
8/A habhoz óvatosan ,lassan hozzákeverni a sárgás masszát./alányúlsz és ráfordítod a tetejére/
9/A sütőporos lisztet hasonló módon elkevered a habos masszával
10/A tepsibe öntödés ovatosan rásímítod,hogyegyenletes legyen KÉP FOLYT KÖV:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:34

Kép
Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:44

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:52

11/Megy a sütőbe /180 fokon 15 perc/Onnan tudod,hogy kész ,ha 15 perc után kinyitod nem süllyed el az ujjad.Ruganyos,de nem szivacsos/Addig ne nyisd ki a sütőt!
12/1 konyharuhát kristálycukorral hints meg./TISZTA KONYHARUHÁT!/
13/Amíg sül verd fel nem teljesen a tejszínhabot /Ne a legnagyobb fokozaton mert vaj lesz belőle és a 30 %-os tejszín elötte hűtve legyen
14/Keverd bele a citromos joghurtot és a 2 habfixálót és verd tovább.Ez egy sűrű krém lesz.Takard le és tedd a jégre4
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 30. 23:57

=http://www.kephost.com/image/wmMv]Kép[/url]

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 0:04

Nem tudom hánys szám jön,de mondjuk:
15/Kisült a piskóta ,borítsd rá arccal a cukros konyharuhára és simítds végig a zsírpapírt egy hidegvizes másik ronggyal.Óvatosan húzd le a piskótáról a papírt!
16/Azonnal tekerd fel a cukros konyharuhával együtt a piskótát.VÁRJ 5 PERCET,míg egészen kihűl
17/tekerd le a piskótát és kend meg a hideg citromos krémmel
18/ Simítsd rá óvatosan és tekerd fel újra
19/Picit vissza a hűtőbe /Ez nincs beleszámítva a 35 percbe/MAJD VÁGD FEL AMILYEN ALAKBAN AKAROD vagy ne vágd fel!
LEHŰTVE ISTENI ÉS ÍGY IS KELL TÁROLNI

EZZEL A SÜTIVEL KÍVÁNOK NEKTEK ELŐRE KELLEMES HÚSVÉTOT!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 0:10

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 0:16

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 0:19

Holnap jövök VÉGRE nézelődni és hozom a fréziafotókat DE AZ CSAK 7db lesz nem ilyen sok.Jó éjt!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 31. 8:07

sziasztok! Kigyönyörködtem magam a képeken! A Piskótának majd én is nekiesek, mert nagyon megkívántam! Ilyet még soha nem csináltam.!
Néha , de szerintem már van annak már egy éve is én inkább vizes piskótát szoktam csinálni...Csak az a trükk, hogy nem szabad a sütőt kinyitni...mert megfázik és azért esik össze...

Jövök majd még, csak a képektől megéheztem, megyünk reggelizni.... :ymblushing: :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 31. 18:22

Szilva! De jó, hogy így nekilódultál! A törpe nőszirmon teljesen elképedtem! Nálunk még bimbó
sincs rajta. A bőrlevél kifejezetten csúnyult, azt nem is fotóztam le. A tiétek még nagyon szép.
De a legszebb a jácintod! Mintha jácint bokrocska lenne! Erős, egészséges, gyönyörű! Nálam az
őszibarack fog perceken belül virítani.

Ági! Még nem volt megfejtés, csak találgatás. Még várok, hátha ráismertek. Paggynak már "meleg"
volt.

Én még csak borsodi embertől hallottam, hogy a büszkét, büszkének mondja! Te honnan származol?
A borsodiak annyira "büszkéznek", hogy azt hiszik az a valódi neve a növénynek. Hallottam, amikor
panaszkodott valaki, hogy egyik szakácskönyvében sem találta meg a büszke szörp elkészítésének
módját. Aztán valaki javasolta neki, hogy köszméte szörpként keresse, meg fogja találni.

Nagyon-nagyon finom a piros büszke!

Mégis csak a vakondnak is élnie kell valahol, és védett is, ezért viszonylag barátságos vakondűző
módszereket kerestem a neten. Hirtelen ezt a kettőt találtam. A második cikknek a vége az érdekes:

A madár nem olyan közeli, amilyennek elétek teszem, mert a templom tetejét még a hosszú lencsém
(tényleg mi lehet a neve?) sem hozza ennyire közelre. Úgy csinálok belőle nagyon közelit, hogy a
fotót körbevagdalom, hogy csak a lényeg (ez esetben a madár) maradjon meg, de a körbevagdalt
kép felveszi az eredeti méretét, vagyis minden nagyobb lesz rajta. Így még közelebb kerül a madárka.
Megmutatom egy mai képen:

Ez az eredeti. Ennyire tudta a templom tetejét, és a madarat közel hozni az objektív:

Kép

Ez lett a lenyirbálás után:

Kép

Paggy! Jól szórakoztam a sütőiskoládon! Én is pont így készítem a piskótát, csak nálam az egy
evőkanálnyit megdekásították, és 2,5 dkg lett belőle. Vagyis ahány tojás, annyiszor 2,5 deka cukor
és liszt kell a piskótához.

Amikor az első konyhai fotóidat kitetted, elcsodálkoztam, hogy milyen klassz narancssárgás
fényt kapott minden élelmiszer. Azt gondoltam, ez a csúcs, ezt nagyon elkaptad. Most pedig az
ablakodban, háttérben a természettel készítetted a fotókat, és ezt is nagy ötletnek tartom!
Nekem eszembe sem jutott volna.

Köszi minden képet, lépést, fogást! Nagy munka lehetett ezt a sok fotót felpakolni!

Kata! Az egyik kolléganőm is vizes piskótát szokott sütni. Az is isteni, de ahányszor próbálkoztam
vele, nekem nem lett olyan, mint ez a másik fajta. Ennél maradtam. Pedig abba kevesebb tojás
kell.

Kivirított a kis télizöld meténg. A régi lakásomnál nekem is volt, hoztam az erdőből. Gyorsan
elszaporodott, igénytelen, és örökzöld talajtakaró. Ez a kép a szomszédban készült:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 31. 18:31

Az iskolánk háta mögötti parkban van egy több, mint 100 éves tulipánfa. Elmentem ma
lefotózni, hogy megmutassam, hogy néz ki most. Amik rajta vannak azok a tavalyi elszáradt
termései. Itt-ott már kezd rügyezni ő is. Először a tulipán alakú levelei jelennek meg, és
csak utána hozza a virágját. Majd hozok képeket a folyamatról:

Kép
Kép

Tavasz végi fotó. Még rajta vannak a sárga virágai is:

Kép
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 31. 18:50

Szép estét!
Ritám,az a fa nagyon szép,meg az egész látkép úgy ahogy van!!
Téli meténg nekünk is van,a ház elé,a fal tövébe telepítette anno apukám,hogy a nálunk megforduló macsekok toalett szokásait módosítsa :)) :))
Sajna oldalra már nem volt hajlandó a nárciszok miatt,de már gondolkodik rajta :)) :))
Ma bepróbálkoztam,és sikeresen megörökítettem azt a kis madárfészket,amit ősszel vettünk észre meggyszedés közben,két fáink egyikén!!
Most tavasszal apukám direkt úgy metszette meg a fát,hogy a picike fészek ott maradjon,hátha bérbe veszi majd valaki \m/ \m/
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 31. 19:10

Szilvia! Puszilom apukádat! Nagyon kedves tőle! De jó látni, hogy ilyen is van!
Szerencsés lesz az idei lakó. A fészekrakás kimaradhat, beülhet a készbe!

Itt a tulipánfa és a park egy őszi változata. Ködben:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 23:39

Sziasztok!És mivel gondolom,már sokan alszotok Jó éjszakát,szép álmokat!
Most végeztem a nyúlketrec takarítással /2 törpenyúl örökség/Ők addig kint rohangálnak a konyha elkerített részén.Azért ott,mert ott fel lehet mosni.
Nézegettem a képeket.Nem tudok mást írni:nagyon szép képeket raktatok fel.
Először is izgat Rita találós kérdése.Nekem is mint Áginak a fűszoknya jutott eszembe.Biztos nem közönséges bazsarózsa,mert nekem abból 5 különböző van és az alja hasonlít hozzá/a szár/,de felül mi lehet az a kucsma?És a cseresznye így néz ki bimbósan?
Kedves Rita!Ezt jól feladtad!Mivel sok szép napfelkeltés fotód van,most már tudom, koránkelő vagy.
Kedves Ági!Érdekes a bimbós orgona- és gyöngyvirágképed.Ez a két szép növény milyen kis "furcsa" kinyílás előtt.Főleg a gyöngyvirág,egy tömbben minden.A japánbirs különleges.DE ki lincselne meg,ha lefotózod.?Egy haragos nénié az utcában,vagy egy cég portásának féltve örzött csemetéje?
Mindenkit gyönyörködtet.Mivel már mindenért adót szednek,pld.nézelődési pénzt javaslok.Tehát,ha megállsz és csak úgy megbámulsz valamit,beszedhetne a tulaj a fent említett jogcímen egy kis összeget.Nem komolyan gondolom....
Gabóci:Nem is tudtam,hogy a szilvának fehér virága van.Egyáltalán mitől függ a fák virágának a színe?A barack rózsaszín,a mandula is ,de a szilva fehér.SZÉPEk a fotók.Köszönöm szépen.Örülök,hogy találtatok érdekességet a FORTEPÁNBAN.Nekem is újdonság volt.
Most felteszem a fréziafotókat.Némelyik növény kicsit csálén áll.Vasárnap fogom a kereszthálókat tovább kötözni.Ez egy négyzetrács raffiából,ami nem engedi eldőlni.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 23:41

Ági-Rita:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 31. 23:42

MinGi:
Kép
Paggy