Szilva! De jó, hogy így nekilódultál! A törpe nőszirmon teljesen elképedtem! Nálunk még bimbó
sincs rajta. A bőrlevél kifejezetten csúnyult, azt nem is fotóztam le. A tiétek még nagyon szép.
De a legszebb a jácintod! Mintha jácint bokrocska lenne! Erős, egészséges, gyönyörű! Nálam az
őszibarack fog perceken belül virítani.
Ági! Még nem volt megfejtés, csak találgatás. Még várok, hátha ráismertek. Paggynak már "meleg"
volt.
Én még csak borsodi embertől hallottam, hogy a büszkét, büszkének mondja! Te honnan származol?
A borsodiak annyira "büszkéznek", hogy azt hiszik az a valódi neve a növénynek. Hallottam, amikor
panaszkodott valaki, hogy egyik szakácskönyvében sem találta meg a büszke szörp elkészítésének
módját. Aztán valaki javasolta neki, hogy köszméte szörpként keresse, meg fogja találni.
Nagyon-nagyon finom a piros büszke!
Mégis csak a vakondnak is élnie kell valahol, és védett is, ezért viszonylag barátságos vakondűző
módszereket kerestem a neten. Hirtelen ezt a kettőt találtam. A második cikknek a vége az érdekes:
A madár nem olyan közeli, amilyennek elétek teszem, mert a templom tetejét még a hosszú lencsém
(tényleg mi lehet a neve?) sem hozza ennyire közelre. Úgy csinálok belőle nagyon közelit, hogy a
fotót körbevagdalom, hogy csak a lényeg (ez esetben a madár) maradjon meg, de a körbevagdalt
kép felveszi az eredeti méretét, vagyis minden nagyobb lesz rajta. Így még közelebb kerül a madárka.
Megmutatom egy mai képen:
Ez az eredeti. Ennyire tudta a templom tetejét, és a madarat közel hozni az objektív:

Ez lett a lenyirbálás után:
Paggy! Jól szórakoztam a sütőiskoládon! Én is pont így készítem a piskótát, csak nálam az egy
evőkanálnyit megdekásították, és 2,5 dkg lett belőle. Vagyis ahány tojás, annyiszor 2,5 deka cukor
és liszt kell a piskótához.
Amikor az első konyhai fotóidat kitetted, elcsodálkoztam, hogy milyen klassz narancssárgás
fényt kapott minden élelmiszer. Azt gondoltam, ez a csúcs, ezt nagyon elkaptad. Most pedig az
ablakodban, háttérben a természettel készítetted a fotókat, és ezt is nagy ötletnek tartom!
Nekem eszembe sem jutott volna.
Köszi minden képet, lépést, fogást! Nagy munka lehetett ezt a sok fotót felpakolni!
Kata! Az egyik kolléganőm is vizes piskótát szokott sütni. Az is isteni, de ahányszor próbálkoztam
vele, nekem nem lett olyan, mint ez a másik fajta. Ennél maradtam. Pedig abba kevesebb tojás
kell.
Kivirított a kis télizöld meténg. A régi lakásomnál nekem is volt, hoztam az erdőből. Gyorsan
elszaporodott, igénytelen, és örökzöld talajtakaró. Ez a kép a szomszédban készült: