Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 20:02

A tó környékén több ösvényen is lehetett menni több irányba is. Mindenütt emberek voltak.
Élvezték a jó időt, és a fantasztikus érzést, amit a magasság, és a hegycsúcsok közelsége
okozott.

Kép

Meg szerettem volna fogni valamelyik hófoltot, de egyikhez sem tudtam odamenni a törpefenyőktől:

Kép

Az ösvényen visszafelé majdnem szembe sütött a nap. Ilyen szép lett a kép emiatt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 3. 20:02

Még pár kép Tátralomnicról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Tanúsítom, hogy Tátralomnicon is van büdöske:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 3. 22:19

Rita! Köszönöm a virtuális kirándulást. ^:)^ Jó időtök volt, és nagyon szép képeket hoztál. :ymapplause: Kb. 30 évvel ezelőtt egy régi kolléganőmmel nyáron üdültem Jasnán, sokat gyalog túráztunk a környéken, és felvonóval Chopokon jártam, 2024 m magasan. Most sajnálom, hogy akkor nem fotóztam ilyen intenzíven. Néhány kép készült csak. Szép emlékeket idéz fel. Amire nagyon emlékszem, hogy a szlovák turisták milyen fegyelmezettek voltak, a kijelölt útról soha nem tértek le, és másokat is figyelmeztettek az esetleges omlás veszélyre.

Kép a netről.
Kép
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2017. június 3. 22:50

Kedves Rita!
Nagyon szépek a képek.Köszönöm,hogy megosztottad velünk.Nagyon szeretem a hegyeket és ezek gyönyörűek voltak.A "megfordultam "képnél szinte olyan,mintha a kezünket kinyújtva a felhőket is elérnénk.Jó volt Veled kirándulni egy kicsit.
További kellemes estét és jó pihenést a fárasztó nap után.
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. június 4. 6:49

Rita írta:Testileg-lelkileg-szellemileg felfrissülve érkeztünk haza, azzal a szent elhatározással, hogy nemsokára
visszatérünk, ugyanis csak félig sikerült a tervünket megvalósítani.

Kedves Rita! Köszönöm az újabb virtuális kirándulásom képeit. Nagyon érdekes volt látni azokat a helyeket zölden, amit eddig csak hóval fedetten láttam, így is sok kedves emléket idéztek.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 4. 16:24

Rita! Gyönyörű helyen jártatok! Köszönöm a képeket, hogy virtuálisan veletek tarthattunk! :D :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 4. 20:30

Jajj Lányok, nagyon el vagyok veszve, végig gyönyörködtem a képeket, olvastam a hozzászólásokat! - tanulás, tanfolyam, 40 kg borsó kifejtve, eltéve, gerincbecsipődés gyanújával pihenni -
Nem irok mindenkiéről, de tudjátok, nagyon szép dolgokról kaptunk megint pillanatképeket.
Katának is nagoyn jól sikerültek a mostani képei. Jót mosolyogtam Samukán, igaza van Ritának, a süti nála csodákra képes. :-)
Rita! Gyönyörű helyeken jártatok!! Mennyei érzés lehet ilyenkor havas csúcsokat látni. :-)
Gabóci pedig kinevezve évforduló felelősnek.! :-) - többek között :-) -
Paggy! Annyit akartam már irni Angkor-ral kapcsolatban, hogy nálam bakancslistás. Bár lehet a következő életben lesz megvalósitva. :-)
gyönyörűek változatlanul a betett videóid, és jól nézel ki! :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 0:30

Kedves Kata!Samuka nagyon aranyos a sütivel való találkozáskor.ÉS gyönyörű a középső felhős képed./ott alul/
Rita!Köszönöm szépen a virtuális hegyi túrát.Különlegesek a panoráma képek,tényleg ott jártunk Veled.Mindjárt folytatom....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 0:40

Ritánakl még:kristálytiszta víz/biztosan jéghideg/ és havas csúcsok!Milyen kicsinek érezheti magát az ember ,és elveszettnek ,ha zord az idő!
Gabóci!JAJ de jó,hogy moziba jársz!Egész más a hangulata ,mint otthon a gépen nézni egy filmet.Remélem nem hagyod abba és sok vidám percet töltesz majd a barátnőiddel!
Kedves Ági!Örülök,hogy hallok RÓLAD.Mi kerül a kamrapolcra SZEGEDEN?ÜDV MINDENKINEK:paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. június 5. 7:03

Szia Paggy!
Kérdezted a kamrapolcot. :-)
Hát a mumus nálam a borsó, amin túl is vagyok már, meg a paradicsom, ami szintén negyven kiló. Ez szűrőn paszirozva, hogy biztos ne menjen mag bele.
Közben bab, tök, kukorica , málna szintén fagyasztóba, plusz a lekvárok. Abból egyszerre csak kicsit szoktam,mert az AMC edényembe kb 4 kg fér puttyogást is figyelembe véve. Simán ott lehet hagyni, csak a végén kell figyelni rá. Szilva, kajszi van fogyóban, meg talán pár üveg meggy is kell még. - szigorúan mindenféle édesités nélkül apu miatt, bár lehet csalik kicsit és az edénybe csak teszek egy kanál repce mézet -
Száritással pedig megy az üvegekbe a már leszedett bodza, akác mellé a borsmenta és citromfű. Ja, és a fagyóba télire elmentve bazsalikom levél, kakukkfű, oregánó, tárkony.
Nekem pedig allergia ellen a parlagfüvet száritom bőszen. Anyukám kérdezte is nemrég kiszedje-e a kertből az övékét. :-)
Hát ennyi a nyári feladat.

Gabóci mozijáról jutott eszembe, hogy én is száz éve voltam utoljára, akkor is valami őrültséget néztünk a fiammal - lehet Harry Pottert-, most viszont senki nem akart velem jönni itthonról. Itt meg érdekesen néznek az emberre , mikor egyedül ül be a moziba. A történet pedig az, hogy a fiam szólt a haverjainak, hogy becsatlakozom hozzájuk, vegyenek nekem is még jegyet. Mivel azonban buliba voltak már éjfél után igy szépen el is felejtették ,igy a férjem hősiesen elkisért megnézni az Alien új filmjét. A fiúk megeggyeztek itthon, hogy egy hónapig csendben kell maradnom. :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 9:47

Kedves Ági!Nagyon jó,hogy írtál a kamrapolcról.Nincs savanyú ízük a cukormentes lekvároknak?Ha tudsz,és nem baj,légyszíves egy lekvárfotót majd küldjél!Van Szegednek hangulatos parkja?Esetleg kisvendéglő,vagy piac,ahol jó főttkolbászt lehet kapni szerdánként?Vagy kávézó,ahol finom a haboskávé?Hol szoktál találkozni a barátnőddel?Nem kifaggatni akarlak/ISTEN ŐRIZZEN/ ,csak életképet Szegedről és picit Rólad,amennyit a tolakodás nélkül lehet.
Kész lettem tagnap a TITKOS KERTEK/belvárosi séták Budapesten/fotóanyaggal.Picit hosszú lett.Nem tudom érdekel-e valakit?.Esetleg részletekben feltehetném,némi kiegészítéssel?Majd Ritától megkérdezem.Most van néhány óra lazsám,mert tegnap ráhajtottam.Szép napot!Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 5. 10:00

szia Paggy izgatottan várom a beszámolódat, még nem voltam ilyen helyen! :D :-h \:D/ :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 10:39

Kedves Kata!Akkor felrakom,a szöveget spoilerezem.Majd olvassátok el,mert fontos a "körítés" a fotókhoz!Többször meg fogom szakítani a felrakást,mert konyhatündérkedek,de estig felkerül /remélem/.Most is igaz,hogy mivel hosszú,HA SOK ,CSAK "LAPOZZÁTOK"át:Üdv:Paggy
Mindjárt kezdem!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 10:54

2017.június 3. IMAGINE BUDAPEST TEMATIKUS VÁROSNÉZŐ SÉTÁK /ajándékként kaptam anyák napjára Jucimtól/

Találkozó Budapest V. Kamermayer tér
Különös érzés keríti hatalmába az embert, amikor olyan túrára vállalkozik a benzingőzben úszó belvárosban, amely titkos kerteket térképez fel azzal a céllal, hogy jól érezze magát bennük.
Spoiler: mutasd
Első képeimen a tér és a környező utcák jelentős épületei villannak be.
A tér névadója:
Az egyesített Budapest első polgármestere, Kamermayer Károly jogi tanulmányai befejeztével (és némi szabadságharcban való részvétel után- ahol egyébként főhadnagyi rangig jutott) európai tanulmánykörúton ismerkedett a városépítészettel és városüzemeltetéssel. Miután visszatért, gőzerővel vetette bele magát a városépítészeti és szépítészeti munkálatokba, 1873-tól már mint polgármester működött. Neki köszönhetjük a szemétszállítás megszervezését, új út -; és csatornahálózatok kialakítását, és a pesti vágóhíd létrehozását. Fáradhatatlan, precíz ember volt, nem véletlen, hogy egymás után négyszer is megválasztották, így összesen 23 éven át volt Budapest polgármestere. Működése alatt épült az Andrássy út, a Nagykörút, a Ferenc József (mai Szabadság) híd, és az összekötő vasúti híd, a Parlament és a Vásárcsarnok is. A megbecsült városatya, egyébként kellemes ember volt, jó társalgó és nagy ínyenc hírében állt.

Kép

Kép

Kép

A téren található a Gerlóczy Kávéház:mintha a harmincas évek Párizsában lennénk,fonott székekkel teli terasz,hosszú kötényes pincérek sürgölődnek és persze a TURISTÁK
A kávéház előtt álla a 100 éves szifa,amelynek 1-1 leveléből kaptunk indulásként.Megnézhettük mennyire nem szimmetrikusan karéjos a levele,s ezzel azt is megtudhattuk ez a szilfa egyik fő ismertetője.Készítettem fotót a tér végén kezdődő Pilvax közről/Petőfi/ és a régi vármegyeházról/most kormányíhivatal,valamint a régen katonák számára épített óriási kórházról,ma ez a VÁROSHÁZA/rózsaszín épület/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 11:09

Az utolsó fotó/VÁROSHÁZA/nem az enyém,mert az én fotóm nem ilyen jó
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 5. 11:31

Nahiszen Teljesen le vagyok maradva...nem is tudtam, és szerintem sokról ma sem tudom mi mindent tettek az országért! Nagyoszerű helyen indítottak benneteket a kirándulásra... :ymhug: :-h :-bd :movingflower: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 11:33

Ezután a csapat Pest legrégibb épületéhez vonult / Vitkovics u 12/
Az épület helyén a török kiűzése után sarkantyúkészítő műhely volt,ezért később Sarkantyúnak nevezték. Majd lebontották és helyén 1838-ban copf stílusú 5 lakásos szoba-konyhás,2 szintes házat emeltek,mely igencsak különleges funkciókat látott el.Volt kocsma,olcsó szálloda és bordély,melyet 1915-ben a szifiliszjárvány miatt bezártak.Mai nevezetességei:
Húzókaros márványkút az udvarban 1839-ből ,ekkor még lefolyó nélküli/2004-ben, a felújítás alkalmával ,beépítettek egy 2 l-s feltölthető boros kannát,így bor is folyhat belőle,ha feltöltikA házban kézműves műhely és magánkőtár működik.A külső falon felfutó borostyán és a Holló Műhely egy fatáblája:

rl=http://kephost.com/image/0snd]Kép[/url]

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 11:50

Néhány helyet kihagyva átvonulunk a forgalmas Kossuth Lajos utcán,hogy megtekintsünk egy modern épület földszintjén lévő élő növényfalat,melyet egy vendéglőben hoztak létre..Majd továbbmegyünk a belvárosi szép utcákon a KÁROLYI PALOTÁIG

BUDAPEST V. KERÜLET | KERESÉS A CÍMBEN:

Károlyi
A betűk begépelése közben megjelennek a hasonló címek (utca, tér, stb) az adott városból!
Centrál Kávéház
Károlyi mihály utca 9
Hotel Erzsébet (új)
Károlyi Mihály utca 11.
Pesti Hazai (Első) Takarékpénztár
Károlyi Mihály utca 12
Károlyi palota, Petőfi Irodalmi Múzeum
Budapest V. kerületmúzeumpalota
Cím: Károlyi Mihály u. 16
GPS: 47.491461 - 19.058198
Építés éve:
Beküldte: leguan
2012:12:29 14:03
A Károlyi Mihály (korábban Kecskeméti, majd Egyetem) utcában álló palotát első formájában a török hódoltságot követően, 1696-1698 között Kalcher Márton építette Wilfersheim Miklós élelmezési biztos számára, barokk stílusban. 1744-ben Patachich Gábor kalocsai érsek vette meg, majd 1745-ben Barkóczy Ferenc egri püspök tulajdonába került, aki Mayerhoffer Andrással és fiaival átépíttette.

1766-ban lett a Károlyi családé. Így a Károlyi család birtokában lévő pesti paloták (Pollack tér – 1863-65, Múzeum u. 11. – 1869-71, Múzeum u. 17. – 1881, Szentkirályi u. – 1897) építését jóval megelőzte. 1799-ben Jung János bővítette már klasszicista stílusban. A ma ismert épületet a reformer Károlyi Györgynek (Széchenyi István és Wesselényi Miklós közeli barátjának) köszönhetjük, aki bővíttette, modernizálta, főlépcsőházzal, korszerű istállókkal, könyvtárteremmel látta el, és gazdagon dekorálta. 1831-ben Zitterbarlh Mátyás, 1832-ben A. P. Riegl, majd Koch Henrik bécsi építészek tervezésével és Hofrichter József pesti építőmester kivitelezésével. Az első emeleten Ybl Miklós is végzett belső átalakításokat. Így lett Pest egyik legjelentősebb klasszicista műemléke.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 11:53

MOST EGY KIS SZÜNET,HOGY MÁS IS SZÓHOZ JUSSON/ DU folyt.köv/:Paggy
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. június 5. 12:49

Sziasztok!
Ismét sok-szép fotó került a az egy éves születésnapos albumba.Gratulálok nektek.
Rita! Nagyon szép helyen jártál, az ember szinte érzi, hogy a tüdeje kitisztul az elméje pedig felélénkül.
Nagyon szép hétvégét kívánok mindenkinek.Marcsi :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 14:24

Az Egyetem téren található az ELTE JOGTUDOMÁNYI KARÁNAK épülete,megcsodálhatjuk/sajnos csak kívülről a pálos rend templomát és a hozzáépült kolostort/ma KÖZPONTI PAPNEVELDE/A pálos rend az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 14:41

ÉS most jön az igazi szépség,bemegyünk a kolostorba.
Most sok kép következik a belső kertről,ami kerengőként funkcionál.Közepén a PÁLOSOK KÚTJA/2 életnagyságnál nagyobb, térdeplő szerzetes szobra és a kút tetején a CZESTOCHOWAI MADONNA márvány szobra.Az is hallottuk,hogy ez az első pesti kert,mert régen nem volt szokás a házhoz virágos kertet illeszteniPapnövelde utca pálos kolostornak épült papneveldéjének – az épület az Abigél c. filmből lehet ismerős, amelyet itt forgattak – öreg díszkútjában, amely a papi szeminárium kerengőjében (6) kapott helyet. A főváros egyik legbensőségesebb kertjében tuják és rózsabokrok között tűnődhetsz azon, hogy milyen lehetett itt az élet annak idején, amikor még a papok gyógyító tevékenységét kiszolgáló herbakert pompázott az ódon falak között.

Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 14:46

Az első kép nem saját,mert nincs ilyen objektívem,csak azt akartam,hogy lássátok egészben.
Kép
=http://kephost.com/image/0sfZ]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 14:59

A következő állomás a KÁROLYI PALOTA háta mögött a KÁROLYI KERT
Álljon itt a WIKIPÉDIA linkje:https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A1rolyi-kert és az én fotóim valamint egy érdekes cikk linkje:http://www.nlcafe.hu/eletmod/20151229/karolyi-kert-nyul-meghalt/ HELYETTE VAN ÚJ NYUSZI!!!
Kép
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. június 5. 15:14

Most itt sok fotó következik a KÁROLYI KERTRŐL és
a családom egy hosszú vöröshajú tagja is látható/titokban!!!/
=http://kephost.com/image/0s1P]Kép[/url]
Kép