Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 5. 20:10

Kata! A mostani felhőid olyan drámaiak! Már mondtam, hogy nagyon jó minőségű fotókat
készít a telcsid, és ez a tudat arra késztet, hogy még szívesebben fotózz, a nagyobb kedv
pedig jobb fotókat eredményez.

Én pedig madárkákat etetek újra. Kis fabrikálással sikerült úgy elhelyezni a cinegegolyókat,
hogy bentről a szobámból is lássam őket arról a helyről, ahol fordítani szoktam. Nálam soha
nincs behúzva a függöny, így ők is látnának engem, de mivel az ablak közelébe sem megyek,
hanem a hosszú objektívemmel fényképezem őket a szoba másik feléből, rám se hederítenek.

Egyelőre csak széncinegét és verebeket láttam enni, de tapasztalatom szerint jönni fognak
a kékcinkék, és a barátcinegék is, na meg a zöldikék. Ha veszek szalonnát, arra a fakopáncs
is megjelenik majd.

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 5. 20:39

Rita, jól kitaláltad. Hozzál nekünk sok sok kismadár fotót!

Ma délután lementem sétálni, azaz fotózni, mert a következő napokban megint jön a rossz idő.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 6. 6:10

Gabi! Békés életképek, jól elkapott pillanatok! Nagyon szép fotók! Az a vízparti sétány
meseszép minden évszakban! Az évek alatt egy következtetést levontam a képeid alapján:
Körös = tőkés réce. Hihetetlen, hogy mindig akad egy pár, ha arra jársz!

Igyekszem a madarakról fotókat készíteni, mert engem is érdekelnek. Reggel a ködben
"láthatóbbak". Tudják, hogy alig látom őket, és bátrabban szálldosnak ide-oda. Egy gond
van velük, hogy nem bírnak megülni a fenekükön, állandóan el kell repülniük, mielőtt
lekapnám őket.

Tegnap reggel egy zöldikét sikerült ködösen megörökítenem. Kiteszem, bár nem valami szép
fotó. Az növeli az értékét, hogy legalább húsz percig álltam az udvaron mozdulatlanul, hogy
ennyi is összejöjjön belőle (nem tudtam, hogy zöldike fog sikerülni, csak álltam, és vártam
élesre töltött masinával. A madarak miatt két naponta kell töltenem a fényképezőmet, mert
minden eshetőségre készen, folyamatosan be van kapcsolva, ha kiteszem a lábam).

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 6. 6:23

A lakatlan szomszédságomban van egy romos, lassan lepusztuló régi épület. A tegnap reggeli
udvari ácsingózásom közben megfigyeltem, hogy madarak repkednek ki és be a repedéseken.
A fényképezőgépet távcsőként használva láttam, hogy széncinegék. Készítettem pár fotót róluk.
Aztán itt bent a gépnél ért a meglepetés. Volt közöttük csuszka is. Remélem, tudok majd jobb
fotót is készíteni róla. A felső három csuszka, a legalsó cinege:

Csuszka:

Kép

Kép

Kép

Cinke:

Kép
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. november 6. 7:51

Szia Rita!
Kár, hogy nem lett élesebb a kép, olyan jó pofák így együtt.
Nekem is van csuszkám, nagyon szépek a szinei. Érdekesen eszik, több magot is a csőrébe gyömöszöl és elrepül vele.
Nem sikerült még meglesnem, hogyan eszi meg. Sokáig nem jöttem rá. hogy a lyukas diók az ő művei.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 6. 8:21

Szia Rita! Jók a képek, ha nem haragszol, javítottam rajuk egy kicsit, hogy jobban lássuk, igaz ezzel elrontottam a reggeli ködös felvételt. ;) Ezek a kismadarak mindenhol megtalálják a búvóhelyüket. Jó lenne bent látni, a fészküket is.

Kép

Kép

Kép

Kép

Tavaly télen nekem is volt az erkélyen madáretető és kidugva egy rúd ahogy neked, de a földszinti szomszéd szólt, hogy sok piszkot csinálnak (hiába sepregettem utánuk), az idén nem lesz. Fényképezni meg nem lehetett őket, nagyon közel voltak, ha megláttak, elrepültek. :(
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 6. 9:38

Tegnap egy kicsit "leveleztem" is. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 6. 14:55

Sziaasztok!5 percre jöttem 2 gyererkcsapat és egy hazai kutyaséta között.
Kata!Már teljesen profik a képeid.Nem foglak utolérni minőségben.Most is különlegesek a felhőid.Gabóci is írta,mintha gyöngyök lógnának a rózsádon.
Majd hétvégén rendesen megnézem a képeiteket,mert most nem érek rá,csak bekukkantottam.
Rita!Mindig vágytam ilyen madárkákra.Fogvatartva nem szeretném,de így mégis megleshetem őket.Jaj,de jó!!!
Gabóci!Az előző fotókon gyönyörű a fasor a paddal,a vadkacsák fürdenek.MOST MEG, A LEVELEK őszi színei.mennyi árnyalat!A legszebb a bordó.
Hétvégén jövök.De azért teszek be 3fotót.Paggy
TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUM/ízelítő egy kiállításból/.A teljes anyagot hétvégén teszem fel.Nagyon érdekes volt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 6. 15:04

mg]http://kephost.com/images/2017/11/06/P1010107.jpg[/img]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 6. 15:05

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 6. 15:08

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 6. 18:34

Hú lányok megint micsoda képek születtek! \:D/ :littlehearth:
Rita, csodásak a madarasképek, máris bele vagyok szerelmesedve ezekbe a képekbe! Valószínű nálunk is.mármint apunál is van csuszka, mert nálunk is találtunk üres diót és nem tudtuk elképzelni ki lehet a ludas! Mellesleg Gabóci, hogy csináltad ezt az élesítést, fantasztikus eredménye lett! \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth: Na és a csodás őszi falevelek a sétány..a tó mind megannyi szemet gyönyörködtető látvány.
Komolyan, ha rossz kedve van az embernek csak ide kell jönni, és máris feltöltődik a gyönyörűségektől. :movingflower: :flower1: :littlehearth:

én is küldök egy képet, végre legalább a boltig mindketten kimozdultunk, ja és sikerült fodrászhoz is menni! :D :)) . Kicsit lekopaszíttattam magam, hogy jó sokáig ne keljen menni

Paggy, a bogárgyűjteménytől dobtam egy hátast, nekem könnyű dolgom volt mert egy kettőt kivéve az összeset a bátyám csinálta anno...ma nem tudnának annyit fizetni hogy újra megcsináljam :-q x_x . még most is borzongok.. :) :-ss A pók meg nehogy álmomban előjöjjön :-o ,mert akkor megkergetlek.... :))

Kép

Kép

Nekem most csak ennyire tellett, mert odafelé túl mélyen eltettem a telómat, visszafelé meg csak ezt tartottam érdemesnek lencsevégre kapni.
Kép
:ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 7. 5:33

Ido! Én is sajnálom, hogy nem élesebb! Tegnap, mikor hazajöttem, le sem vetkőztem, csak
a táskámat tettem le, és máris mentem oda, ahol vasárnap is álltam, hátha napfényben is
el tudom kapni a csuszkát, ám semmi mozgás nem volt a rés körül. De nem adom fel! Még
közelről nem is láttam őket soha. Nagyon kíváncsi vagyok.

Azt olvastam róla, hogy fejjel lefelé is képes falatozni, ahogy halad lefelé a fák törzsén
rovarok után kutatva. magokból, termésekből, de néha a lárvákból is nagyobb mennyiséget
halmoznak fel, amihez csak ínséges időben nyúlnak hozzá.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Csuszka_(mad%C3%A1r)

Ilyen az egyik eredeti fotó, ebből nagyítottam ki, amit kitettem. Ködben, maximális zoom
mellett:

Kép

Gabi! Köszi az élesítést! Így már az is látszik, hogy szép narancssárga színű a hasi tollazatuk.
Hátha megjelenik majd a cinkegolyón, vagy a szalonnán, ha végre kitalálom, hogy hová is
tegyem. Nem egyszerű dolog, mert a menyét, ami nagyon gyakori nálunk, is szemet vet rá.
Azt is fémmel kell majd kiakasztanom, mert a madzagot elrágja, és már viszi is a leeső szalonnát.

Gyönyörűek a levélfotók! Nagyon érdekesek a barna pöttyös, piros háromszöges, sárga színű
juharlevelek! Hogy kerülnek oda azok a piros háromszögek?

Paggy! A fotóidról a Rookie Agent Rouge c. nagyszerű kínai sorozatom jutott eszembe, ami a
japán megszállás idején játszódik, és a japán főmufti is gyűjtötte a lepkéket. Kéjesen szúrta
a még élő rovarokat a gyűjteményébe. Kíváncsi leszek a fotókra!

Kata! Itt is mondom, hogy szép lettél! Nekem is kéne már menni. Fel is hívom a fodrászomat!
Ismét szépek lettek a képek! Hátha ma tovább is eljuttok majd!

Tegnap átmentem a lakatlan szomszédba, és ezt láttam. Modell cica napozik a talicskában, amit
errefelé furiknak hívnak:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 7. 6:39

Öt perce (6:30) készült. Nem valami jó kép, mert mindkét madár nagy izgalomban
volt, és mozgott mindenük. Az újonnan érkező éhes cinege el akarja zavarni a már
csemegézőt. A szárnyát széttárva próbálja nagyobbnak mutatni magát. A másik is
próbálkozott a szárnyával, de nem lehet egyszerre enni is és menőzni is.
Ez a büntetésem amiért nem tanultam még meg, hogy melyik gomb mit jelent a
gépemen, és milyen programok vannak rajta! Automatára állítva nem lehet jól lefotózni
ezeket a mozgalmas pillanatokat, főleg nem zoomolva.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 7. 7:01

Na, most késem le a buszom!

A verebek képesek szépen együtt enni, a cinegék viszont evés helyett acsarkodnak:
(utolsó fotóim ma reggel)

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 7:35

sziasztok! szép reggelt mindenkinek! itt párás, napos reggel van! Rita, gyönyörűek a madárképek, a mozgás lekapása nagyon érzékletesen hangsúlyozza a harcot az élelemért, szerintem remek fotó! Nagyon tetszik! :D :littlehearth: :-bd .
Modellcica is milyen békésen élvezi a napsütést! Kár hogy a talicskát valaki szemetesnek használja... :-q :movingflower: :movingflower:

Remélem nem késted le a buszodat, aranyos vagy hogy ennyire gyorsan meg akartad osztani ezt a csodás élmény a madarakkal! \:D/ :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 7. 11:45

Lányok! Nagyon szomorú vagyok. A fotózásomnak egyenlőre befellegzett. Ma kép készítés közben megbotlottam és elestem, az ojektívem megsérült. :( :( :( Szervíz Pesten.

Addig a meglévő fotóimból posztolok. :) Tegnapi csipkebogyóm.

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. november 7. 13:08

Gabi! Nagyon sajnálom,de Te jól vagy?
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 7. 13:33

Marcsi! Köszi a kérdésed, nekem kutya bajom, néhány puklitól eltekintve. :))

Az utolsó képeim

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 14:37

szia Gabóci, olvasom hogy elestél...biztosan jól vagy? húzódás nem lett? tényleg megúsztad akkor hála Istennek! :movingflower: :flower1: :littlehearth: :littlehearth:

Sajnálom ami az objektívvel történt, a baj sosincs jókor, de lényeg, hogy Neked nem lett komolyabb bajod! :-bd . :flower1:
Az objektívet nem lehet felküldeni postán javításra?vagy lehet , hogy másikat kell venni...mennyibe kerül külön? Vigyázz magadra! :littlehearth:

A küldött képek gyönyörűek lettek! :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 14:46

Én meg csak a bánon körbementem aaz előttünk levő négyemeletesnél, menet csináltam egy két képet...

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
nagyon izgultam hogy fog látszódni itt a vízcsepp...

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 15:02

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Azt hiszem az egyik diós kép már volt kint, de most találtam meg a 3-at együtt és olyan klasszak...Olyan öröm itt viszontlátni...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 16:52

Szép estét mindenkinek! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kép
Kép
Kép
Kép :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 7. 17:00

és fél óra múlva.... pedig még csak 17 óra..
Kép
Kép
Kép
Kép
A valóságban ennél sokkal feketébb... :-h (-| úgyhogy kinézve máris álmos vagyok! i-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 7. 20:20

Gabi! Nagyon sajnállak! Még neked is garanciális a géped, igaz? Ez is szerencse a szerencsétlenségben,
és az is, hogy megúsztad végtagtörés nélkül! A régi fényképeződ megvan még? Ha nem ment el végleg
a kedved, akkor azzal is lehetne...! Drukkolok, hogy ne úgy járj vele, mint a garanciális laptoppal!

Mai fogásom egy kékcinege és egy nagy fakopáncs. A fakopáncsot hazafelé láttam meg. Épp egy diófára
szállt rá (a legtöbbet diófán látom). Annyira feltűnő, mert nagyobb is, mint a cinkék, verebek, meg a piros
hasaalja azonnal elárulja. Jó feltűnő.

Kép

A kékcinegének nagyon örülök, mert állandóan elűzi a széncinege a kajától. Félénkek is, ritkán látni őket.
Kék színű a toll a fejük tetején, és a kékes a szárny- és farokvégük. A hasukon nincs fekete csík, mint a
széncinegének. Utolsónak beteszem a széncinegét, hogy látszódjon a különbség:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”