Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 7. 20:26

Végül egy nagy közös lakmározás képét hoztam, és teljesen véletlenül röptében is sikerült
elkapnom egy verebet, amint a cinegegolyó felé tart.

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 7. 20:57

Rita! Nagyon örülök ezeknek a madaras képeknek, szépek, és még reptében is...

Lehet,hogy még nem járt le a garancia, (nem kerestem meg még a papírját, mert nem voltam itthon), de sajnos ütésre az nem érvényes. A NIKON-t pedig a lányomnak adtuk, azt nem kérhetem vissza. Még délelőtt felhívtam a pesti szervízt, megvígasztaltak, hogy egy objektív csere harminc rugó. Majd meglátjuk, ha szétszedik.

A két napja fotózott sétány a körösparton, kicsit más szögből. (guggolva)

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. november 8. 6:17

Gabi! Hát igen! Az objektív majdnem annyiba kerül, mint maga a gép teste.
Mielőtt a "kinti" fiam megrendelte az enyémet, alaposan körbejárta a választékot ismerve
hogy én milyen szinten állok, és hová szeretnék eljutni, és azt, hogy ők mennyit akarnak
kiadni érte. Azért választotta ezt az Olympus márkát, mert azt írták róla, hogy olyanra
készítették el a testét, hogy évekig tudja tartani a fejlesztésekkel a versenyt, és csak az
objektívet kelljen benne cserélni, ha muszáj. Láttam is a honlapján, hogy mennyiféle objektívet
kínálnak hozzá. Mind rettentő drága!

Én is nagyon féltem az enyémet. Ha fotózom, a nyakba akasztható akármijét a csuklóm köré
tekerem, nehogy véletlenül leejtsem használat közben.

Még egy tegnapi cica. Nagyon édes! Ő volt az, aki a múltkor a színes levelek közt feküdt, és
alig lehetett észrevenni:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 8. 10:53

Lányok! Olyan üdítőek a képek, ha nem hoznátok milyen sivár lenne az életünk! Itt a panelban csak néha látni varjúsereget, de mire lekapnám őkelméket csak a hangjukat hallani. Annyira tetszenek a madaras képek, és látszik mennyire fogy az elemózsia! :D
Legyen szép napotok! :-bd ~o)
Gabóci remélem hamar megoldódik az objektívgond, de a lényeg, hogy neked nem lett komolyabb bajod! Vigyázz magadra! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Egyébként jót nevettem, mert elképzeltem magam, hogy guggolva készítek képet, és négykézláb jövök haza mert nem tudok felállni... :)) =))
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. november 8. 15:40

Sziasztok Lányok! Végre megkerült a fotomasinám számlája, egész délelőtt kerestem a szokott helyén eredménytelenül, mire kiderült, hogy a férjem sz.gépén volt, nem nyomtatta ki. :( Sajnos lejárt a garanciája, tavaly október 5-én vettük. Kedvező hír, hogy talán nálunk is van szervize, nem kell Budapestre vinni.

Sajnos elromlott az idő mára, sötét, borus és esős lett. :( Jó, hogy ezekkel a képekkel egy kis derűt közvetíthetünk. :)

Rita cuki ez a cicád. Nekem is vannak tartalékban. :)

Ennek a szomszéd cicának szóltam, hogy nézzen rám, de mintha azt kérdezné, hogy mit akarsz?

Kép

Ez pedig jött utánam, aztán kellette magát, hogy simizzem meg.

Kép

Kép

Hófehérke és Black and White csak távolról figyeltek mit csinálok.

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:06

Sziasztok Leánykák!
Na ma kivettem egy szabad délutánt.Illetve orvoshoz kellett volna mennem a laboreredményekkel,de nincs kedvem .Muszáj feltöltődnöm picit a tegnapi laboros 2 ,5 órás várakozás és az ott látottak után.Most jön egy kis szöveg,majd spoilerbe teszem,hogy ne legyek sok,majd jön a búfelejtő elcsábulásom és ennek kapcsán gyorsan felteszem a képeket a TERMÉSZETTUDOMÁNYI MÚZEUMRÓL VÉGÜL VÉGRE NYUGIBAN ÁTNÉZEM A GYÖNYÖRŰ,ÉDES/cicák-madarak/képeiteket.Azért teszem fel mindig először a képeimet,hogy gyorsan túl legyek a technikán és nézelődhessek.
Most jön a szöveg:
Spoiler: mutasd
Kissé legyengültem a sok rohanástól,pontosabban állandóan fáztam és görcsölt a lábam,ezért először orvos,majd labor.Az orvos rám akart beszélni egy influenza ellenes védőoltást.Másoknál nem vagyok ellene,ha kéri,de én most nem.Vicces volt,mert teljesen elkeseredett,hogy most mit fog csinálni a sok oltóanyaggal.Még egy utolsót próbálkozott:DE HÁT INGYEN VAN ÉS MAGA MÁR OLYAN ÖREG /62 éves leszek karácsonykor/.Ő kb 35 lehet.
Szóval reggel a labor."247 ezren" álltak sorban.Erre készültem ,de arra nem ,hogy mennyi korombeli nénike és bácsika botorkál majd ott.Tényleg ennyi idős egy helyen lesújtó!.Pár fiatal is lézengett,de visszahőkölt a tömény idősnek kinéző láttán.Nem gondolom,hogy tini vagyok,de HÚ ,DE SZÖRNYŰ volt.Kivülről nem látja magát az ember,belül pedig ,anyukámat idézve ,még csak most kezdődött az életem.Na ,ezek után,gondoltam valami búfelejtő
kéne.ÉS MEGADATOTT.Nemsokára látni fogjátok.Felteszem a múzeumi képeket,mert most van időm.ÉS ,hozott a párom finom vörösbort.Csináltunk forraltbort szegfűszeggel fahéjjal./Itt gőzölög mellettem/MINDJÁRT JÖNNEK A KÉPEK.ÜDV:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:12

Először egy jó kis reklámvideó a múzeumról,mert azért az én bizonyos képeim némileg vacakok:

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:15

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:27

rl=http://kephost.com/image/Ewzt]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:28

url=http://kephost.com/image/EwRA]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:29

mg]http://kephost.com/images/2017/11/08/P1010044.jpg[/img]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:31

Elgondolkodtál már azon, hogy miért drágák a drágakövek?

A válasz egyszerű: nagy értéküket annak a tulajdonságuknak köszönhetik, hogy hosszú életűek és nem kopnak. Ezek a kövek természetes keletkezésű ásványok, amelyeket már évezredek óta használ az emberiség. Az ókorban először a rubint és a zafírt ismerték, a türkizt, lazúrkövet és a smaragdot pedig Egyiptomban használták először.

Abban az időben még nem értettek a kövek csiszolásához, így egymáshoz dörzsölve tették őket fényesebbé. A bennük rejlő elegancia és csillogás az ékesség és a dicsőség szimbólumává vált. A bibliában, Mózes könyvében is szó esik róluk, amikor az Úr Mózest utasítja, hogy készítsen szent ruhát Áronnak. Mózes többek közt topázt, smaragdot, zafírt, gyémántot használ a ruha ékesítésére és evvel teszi alkalomhoz illővé.

Az ékszerek díszítésére használt köveknek három fajtája van. A valódi drágakövek azok a kövek, amelyek ásványi eredetűek, valamint ide tartoznak az állati eredetűek is, mint a gyöngy és a korall vagy a növényi eredetű borostyán. A valódi drágaköveknél kisebb értékűek a mesterséges drágakövek. Ezek kémiai és fizikai tulajdonságaik megegyeznek a valódiakkal.

Végezetül az utánzatok következnek, amelyek már nem tartoznak a drágakövek csoportjába. Ezek főként ólomüvegek vagy ismertebb nevükön strasszok. Az utánzatok készítése mára már professzionális és igen kifinomult gazdasági ágazattá nőtte ki magát. Ide soroljuk a különböző hamisítványokat is.

A gyémánt ragyogása, a rubin tüze, a smaragd fiatalos kisugárzása és a többi drágakő csodálatos egyedisége tagadhatatlanul szint visz az ismétlődő rutinoktól megszürkült világunkba.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:32

Hasznos tanácsaink közt ékszervásárláshoz kapcsolódó információk, ápolási tippek, javaslatok segítenek Önnek abban, hogy a vásárolt divatékszer, karikagyűrű, nyaklánc, medál vagy karóra sokáig az eredeti minőségében és ragyogásában lehessen viselőjének kedvelt darabja.

Spoiler: mutasd
A drágakő

Olyan természetes szervetlen ásvány, vagy szerves vegyület, ami különlegesen ritka vagy különlegesen szép. Tehát nincs egzakt definíció, a drágakő fogalma igen relatív. A drágakő fogalma az évezredek folyamán formálódott, alakult, míg napjainkban ott tartunk, hogy a közel 3.000 féle ásvány közül mintegy 50-100 darabot használunk a gyakorlati életben mint drágakövet és további körülbelül 300 féle ásványt hívunk még annak. Ami talán még fontosabb, az a drágakövek értéke. Alapelv, hogy a drágaköveknek nincs pontosan meghatározható értéke. Tehát az a kérdés, hogy melyik a legdrágább kő, értelmetlen. Egy drágakő mindig annyit ér, amennyiért meg lehet venni, vagy amennyiért el lehet adni. Ez azért van így, mert minden drágakő a természet egyedi ajándéka, sosincs két teljesen egyforma.

Természetesen vannak azonban irányelvek. Néhány ezek közül:

- minél nagyobb egy kő, annál értékesebb (pl. 5.0 ct feletti súlyú tiszta smaragd vagy rubin csak tízévente egyszer kerül elő).
- minél ritkább egy kő, annál értékesebb (már nem bányásszák, csak egy helyen bányásszák, stb.).
- minél szebb, intenzívebb színe van, annál értékesebb (pl. zafírnál a búzavirág kék, rubinnál a galambvér vörös a legdrágább szín).
- legjobban körülhatárolható (állandóan emelkedő tendenciájú) ára csak a gyémántoknak van (a gyémánttőzsdék árfolyama a mindenkori irányadó).
- ha drágakövet vásárolunk, minden esetben több, hasonló eredetű, méretű és küllemű drágakövet és azok árait vessünk össze. Végül csak és kizárólag, a nekünk személy szerint legjobban tetsző példányt vásároljuk meg,
- drágakövet csak olyan hivatalos forgalmazótól vásároljunk, akiben megbízunk!!!

A legfontosabb drágakövek:

1. Gyémánt (tiszta szén):
Vegyjele: C; keménysége: 10 Legkeményebb a MOHS-skálán (melyet szerzőjéről neveztek el). A MOHS-skála gyakorlati jelentősége abban áll, hogy a magasabb sorszámú drágakő karcolja az előzőt. A viszonylag gyakori ásványok egymást követik benne. A gyémánt törése: kagylós, rideg, könnyen csorbulnak az élei.

Gyémánt utánzatok:
- szintetikus Moissanite
- Cirkónia FIGYEKEM NEM CIRKÓN! Óvakodjunk ettől a hasonlóságtól.
A cirkón valódi ásvány, vegyjele: ZrO2SiO2 A cirkónia műtermék! A természetben nincs megfelelője.

2. Rubin, zafír (ugyanaz az ásvány):
Vegyjele: Al2O3 – fehérzafír; Cr3+ Al2O3 – rubin (króm színezi vörösre); Fe2+ Al2O3 – kékzafír (vas színezi kékre); keménysége: 9; törése: kagylóstól a szilánkosig. A korund ásványcsoport részei.

3. Smaragd:
Vegyjele: 3BeOAl2O36SiO2; keménysége: 7,5-8. törése: kagylóstól az egyenetlenig. A berill ásványcsoport része. A teljesen víztiszta kő rendkívül ritka, általában folyadék és kristályzárványok jellemzik. Népszerűsége miatt gyakran szintetikus formáját foglalják ékszerbe.

Műtermék: Ipari célú kutatások során készült, később vált drágakő utánzattá.

Szintetikus kő: Mesterséges körülmények között előállított, de az eredeti kövekkel azonos szerkezetű, kémiájú, optikai tulajdonságú kő. Jellemzően értékes és/vagy ellenálló köveket érdemes szintetizálni, például rubint, zafírt, smaragdot. Ezeket ipari (pl.: óra-, műszeripar, híradástechnika, űrkutatás) illetve kereskedelmi felhasználása miatt megéri előállítani. Az első szintetikus gyémánt 1953-ban az USA-ban készült el, az első szintetikus rubint pedig 1890-ben Verneuil-féle kályhában sikerült előállítani, úgynevezett cseppolvasztásos módszerrel.

Féldrágakő: A Nemzetközi Ékszerész Szövetség 1988 óta tiltja ezt a meghatározást. Sajnos ma is sokszor használják a kevésbé értékes kövek kereskedelme során. Nincs tudományos alapja – ne használjuk, mert értékcsökkentő hatású!

Forrás: Dr Oberfrank Ferenc – Gemmológiai Alapismeretek Walter Schumann – Drágakő Biblia
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:44

url=http://kephost.com/image/EwRP]Kép[/url]
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:46

rl=http://kephost.com/image/EwRr]Kép[/url
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:49

url=http://kephost.com/image/Ewdh]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:53

url=http://kephost.com/image/Ewdr]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 16:56

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 17:01

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 17:03

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 17:07

Sokkal szebb és jobb a kiállítás,de ennyi tellett tőlem.Végezetül lehet társasozni is:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 17:13

A búfelejtő pedig:Tegnap vettem magamnak karácsonyra/és ezt kapom a családomtól a születésnapomra/egy OLIVIN KÖVES EZÜST GYŰRŰT 4500 ft-ért.Nemsokára jövök vissza nézelődni.kb 5 perc múlva.Üdv:Paggy

url=http://kephost.com/image/Ewxu]Kép[/url]
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. november 8. 18:32

Megjöttem a nézelődésből.Annyi szépet és érdekeset láttam,hogy IHAJ!
Kata:Szépek és élesek a közeli fotóid.Különösen tetszenek a sárga krizantémok,a pálmafára hasonlító nem tudom milyen fa ,piros bogyóval ÉS ismét SZENZÁCIÓS a DIÓ.Képzeld mi jutott róla eszembe A SIXTUS KÁPOLNA menyezetén MICHELANGELO:ÁDÁM TEREMTÉSE c.freskója.Aranyosan áll Neked a rövid haj.A felhők elég félelmetesek.Talán egy óriáshal suhan át az égbolton,vagy haragvó angyalszárnyak viadalát látom?Köszönöm szépen a képeket.
Gabóci!Sajnálom a baleseted.Jó,hogy nem sérültél meg komolyan!MOST MÁR MONDHATOD,HOGY "FÉLRELÉPTÉL".A parti sétány 2. képe egy meseerdő.Tényleg 3D-sek a levelek.Szinte megfogná az ember a napsütötte ágakat,olyan közel vannak.Tetszenek a "hasalós" képeid.Remélem nem ezért estél el!Sokkal inkább benne vagyunk a képben ebben a perspektívában.ÉS A CICÁK!A fehér kicsit túl komoly,megvan a véleménye a világról,a fekete fehér pedig egy kamasz cicának látom,aki azért figyel,hogy rajta ne kapják valami csínytevésen.Köszönöm a fényképeket.
Kedves Rita!Óriási ötlet az ablak elé tenni a madáretetőt!Annyira jó nézegetni őket!Tényleg a cinkék acsarkodnak?Hierarchia van az etetőnél?A verebek mitől békésebbek társaságban?lehet,hogy egyébként sokat vannak egyedül a magkeresés közben ,így örülnek,ha találkozhatnak?Például én észre sem vettem volna a zöldikét.Kiélesedik az ember szeme,nem lesz gondod a látásoddal.A FEKETE CICA tündéri.Teknőstarka.Biztos fajcica volt az ősei között.Köszönöm szépen a fotókat.Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. november 8. 18:48

sziasztok! Én is visszajöttem még nézelődni, és milyen jól tettem. :D Gabóci, tündériek a cicásképek, egyik karakán a másik hízelgő..a a Blakos cicákról meg rögtön a taiwani kedvenc sorozatom jut eszembe! :))

Paggy, nagyon tetszett a természetmúzeum kiállítása, remek képeket hoztál, és megnéztem a videót is! drágaköves rész, és a korallok nagyon nagy kedvenceim, szinte tisztitják a szemet, míg az ember gyönyörködik! :) :D
Köszönöm a dicséretet, a telóm néha megtréfál, ahogy az időjárás is. Nagyon furcsa, hogy ilyen hirtelen sötét van, szinte átmenet nélkül. Én meg olyan álmos leszek mintha este 1o lenne. i-)

Gabóci, remélem sikerrel jársz a javítás, vagy a csere útján az objektívvel. az jutott eszembe, hogy zálogházban is lehetne érdeklődni, nincs e ilyen eladó nekik. :-bd
Mindenkinek szép álmokat, holnapra is szép látnivalókat... :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2017. november 8. 20:19

Szervusztok! De jó képeket csináltatok.
Kata, az a piros bogyós egy tiszafa? Hány éves lehet. És felétek még vannak nyíló diók?
Gaboci, nem csoda, hogy megbotlottál, szédületesek azok az alulról fényképezett fák.
Rita, aranyos az a fekete cica, szívesen elfogadnám.

Vissza: “Társalgó”