Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 19:31

Lányok,megjöttem!Gyorsan válaszolok Ritának a múltkori kérdésére,amit halogattam.-Tehát olyan fájdalmas a dolog,hogy nem akarok gondolni rá.mÁR 10X ÁTÉLTEM.
Most pedig,ma fényvadászkodtam du..Teszek fel fotókat.Válasszatok,hol sikerült legjobban megfognom a DÉLUTÁNI FÉNYT/azaz ,melyik fotó tetszik??,/mindjárt..
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 19:39

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 19:42

Kép[/url)
[url=https://postimg.cc/QFH310GT]Kép

Ennyit a délutáni fényvadászatröl.Tehát melyik "fogta el" a legjobban?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 25. 19:46

RÁADÁS!!!!ITT EGY BÚVÁRSÁSKA!!! =)) =)) =))/Úszás után..../
Spoiler: mutasd
Kép

Kép

:flower1: :-h Várom a választ!!! :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 26. 2:04

Halkan teszek be egy képet.Itt olyan meleg van,hogy aludni sem lehet.Nem hagyott nyugton az egyik fotóm.Hol láttam én valami hasonlót?Talán egy kép részlete?ÉS MOST ÉJJEL BEUGROTT.Tessék:
Kép
CSONTVÁRYKoszka Tivadar: ÖNARCKÉP,1900 körül.
Kép

Az Önarcképéről, e korai fő művéről a szakirodalom régebben azt tartotta, hogy Münchenben készült, de az újkori kutatás szerint Csontváry gácsi gyógyszertári szobájában festette le magát. Szuggesztív, kutató tekintetében a művészi elhivatottságtudat megszállottsága lappang. Már ekkor felfedezhető az az elszántság és elhivatottság, mely élete végéig jellemezte művészete terén. Festészetének varázsos színvilága már itt is megragadó, a rózsaszín-lilás reflexek finom változatai későbbi fő műveinek színmegjelenésében is meg-megjelennek. Ez az érdekes önarckép a művész halála után a gácsi patika padlásáról került elő más, Csontváry által nem méltatott festményekkel, pl. a Tengerparti sétalovaglással együtt, s a gyógyszertár utolsó bérlője vitte 1919 után Kecskemétre. 1939-ben került az Ernst Művészeti Aukción árverésre, akkor vásárolta meg a Kultuszminisztérium.
Csontváry kora egyetlen irányzatához sem tartozott, az emberi lét egyetemes kérdései, a belső és a külvilág ellentmondásai nőttek kozmikussá művészetében. Festészetét varázsos színvilág, mágikus-realista hangvétel és szuverén szimbólumteremtő erő jellemzi
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 26. 2:52

Most jön egy érdekesség/kapcsolat a textilfestő videóval/:
CSONTVÁRY Nem tartozott egyetlen korabeli irányzathoz sem, maga alkotta többrétű kifejezéssel „napút” festőként jellemezte önmagát. a szó nála a fény és a levegő együttes megjelenése. Kutatta a különböző napszakok színvilágát, a nap és a fény természetét........ a nap energiát ad le a térnek, megadva annak szerkezetét, ahogy a tér visszaadja energiája egy részét a napnak, és ennek az állandó energiaáramlásnak az intenzitását jelzik a színek. Az impresszionistákhoz hasonlóan élt a kiegészítő színek egymás mellé helyezésével, néhány esetben azonban a harsány színeket a motívum fölerősítésére használta, és a motívum belső erejének hangsúlyozására a festékréteg vastagságát is használta, annak plasztikusságával, kidomborodásával is erősítve azt.[24]

Megtalálta a napút színeket: világító sárgát, lángoló pirosat, fájdalmas rózsaszínt, borzongató kéket. Csontváry Kosztka Tivadar birodalmában tombol a napfény.
MILYEN FESTÉKET HASZNÁLT????? !!!!!!!
Csontváry anyaghasználatát tévesen olajfestéknek határozzák meg, pedig már saját korában is megjelentek művészetéről kritikák, miszerint saját maga által kevert festékkel fest.....Csontváry pasztellesen csillogó napútszínei valamilyen tempera alapanyag lehet, vagyis olyan festék, mely nem tartalmaz olajat. ...l.Az olajmentes festésmód Csontváry művészetének az egyik legfontosabb sajátossága. Festményeinek színvilágát hagyományos olajfestékkel nem lehetett volna létrehozni, azok instabilitása, sötétedése, lassú száradása miatt. Az olajmentes, anilin alapú festéknek köszönhető műveinek színtartóssága is, és kultúrtörténeti szempontból is érdekes: a kutatás előtt nem volt ismert, honnan szerezhette be vásznait, festékeinek alapanyagát. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy Csontváry a közelben lévő GÁCSI POSZTÓGYÁRBÓL szerezte be ezeket, mely az 1870-es évekig Európa egyik legnagyobb textilüzeme volt, kiterjedt textilfestési gyakorlattal. Az akkori gazdasági recesszió miatt, a gyár sok termékét beszüntette, és feltehetően a felhasználatlanul megmaradt festékporkészletét vehette át Csontváry, ami az olajfestékekhez képest ingyen volt. Az akkoriban már elterjedt előre készített tubusos olajfestékeket anyagilag sem engedhette volna meg magának, különösen később a hatalmas, falméretű festményei esetén. Így gyógyszerészeti tanulmányait leleményesen felhasználva maga keverte festékeit, megteremtve magának a festészet feltételeit a helyi viszonyok között. Festői gyakorlatát ezzel az anyaggal szerezte meg és ezt később sem cserélte le, (amúgy is nehéz lett volna egy másfajta technikába beletanulnia). ...TEHÁT OLYAN FESTÉKEKET dolgozott,MINT AMIT A TEXTILFESTÉSKOR HASZNÁLTAK:GYÖNYÖRŰ SZÍNEI INNEN JÖTTEK!!!!!!!NÉZZÉTEK MEG A FESTMÉNYEKEN A SZÍNHASZNÁLATOT!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 26. 4:35

[url=https://postimages.org/]Kép[/url
RÓMAI HÍD MONSZTARNÁL,1903
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 26. 4:39

Kép
Magányos cédrus
:-h Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 26. 7:12

Paggy, mivel "közeli" imádó vagyok, ezért a levelek fény-árnyék játéka áll hozzám a legközelebb.
De az ecetfák árnyékos-napos lombjai is nagyon bejönnek, sőt az utcarészlet és a park is nagyon
hangulatos.

Még hétfőn reggel munkába menet fotóztam ezt a képet, a vasárnapi nagy esőzések után. A növények
a földön feküdtek, letaglózva az őket ért sokktól. Ez egy mezei zsurló, amin nagyon szépen csillogtak a
vízcseppek a reggeli fényben:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 26. 18:03

A tegnapról maradt fűszeres tofucsíkokra rátettem még egy kiskanál paradicsompürét és Édes Annát, és ahogy
sejtettem, határozottabb íze lett a mártásnak. Melegítéskor a serpenyőbe mellé tettem a felszeletelt salátát is
kiegészítve pár csík színes kaliforniai paprikával, és pár percig gyakori kevergetés mellett együtt pirítottam őket.
A sült zöldségek és a karakteresebb mártás teljesen új jelleget adtak az ételnek. Guszta lett, és nagyon fincsi is.
El ne felejtsem kiegészíteni a receptet:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 26. 18:04

Tegnapi katáng zengőléggyel:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2019. június 26. 22:49

Sziasztok Lánykák!
Sikerült végig olvasnom Benneteket.
Azt hiszem a dolgaimban talán látom már az alagút végét, nem is kergültem meg, csak kicsit és viszonylag rövid lefolyású migrénnel ma meg is úsztam.
Eddig jutottam az irással kb. fél kilenckor azt hiszem, mikor ismét sötét lett az alagút, irás abbahagyva,most fél 11 van, folytatás inditva.
Hát ezért nem jutottam én ide kb. péntek óta. Na mindegy. Felhők, Gül Baba , a gyönyörű galériás kép, cicák-kutyák, a sárga szelektiv hulladékgyűjtő - borzalmasak az emberek- , Rita szépséges fotói megnézve, de a részletezés most elmarad.
Még egyszer át kell majd futnom, tehát újra jövök :-)
Rita, guszta a tofus recept. Nem ettem még tofut, nem tudom miért idegenkedem tőle. Valamelyik nap az egyik ismerősöm rám irt a facebookon, hogy kis malommal őröl csicseriborsót, zabpelyhet tönkölyt, meg még sok mindent. Rögtön Rád gondoltam. Pl. irt recept olyat, hogy csicseriborsó lisztes palacsinta.
Paggy, azt már megállapitottam korábban is, hogy nagyon rendes ez a banda nálatok a háznál. A jó szakembert meg kell becsülni, de nagyon.
Fogorvosnál voltam hétfőn, mivel új helyre költözött, végig kellett tekernem a városon és lefényképeztem Neked, amit egyszer kérdeztél. Pontosabban a sétáló utcán a köszöntő szobrokat. Nem emlékeztem a nevére, de szerencsére megtaláltam és igy legalább Te is tudod miről beszélek. Holnap beteszem őket, mert ma már használhatatlan vagyok.
Ráadásul két napja nem alszok normálisan Ödön miatt, mert nyüszög, beszélget, mondja a magáét hajnal kettőtől reggelig. Igazán nem hatja meg, hogy én meg aludni szeretnék.
meleg van nagyon Szegeden is. RÁadásul tőlünk nem messze a MOL elkezdte fúrni az új szénsavkitermelő izéjét, ami egész nap megy és nagy zajjal jár. Napközben a konyha felől lehet hallani, szerencsére ilyenkor már a szoba felőlre nem jön a hang. Nem is tudom azok a lakók, akik a fúrástól kb 20 m-re laknak magánházban hogy birják a két hónapot majd elviselni.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 27. 6:59

Szia Ági! Ez a migrénesség borzalmas lehet. Az egyik kolléganőm szenved tőle, és amiket mond, hogy
olyankor mit érez... meg hogy sokat hány... nagyon sajnállak miatta.

A mi Dundink is sokszor nyüszített álmában. Olykor kalimpált is a lábával és a szemhéját is rebegtette.
Kifejezetten ijesztő volt.

Én sem kedvelem annyira a natúr tofut, de ha erősen meg van ízesítve kellemes étel. Nem fogom gyakran
enni ettől függetlenül. A füstölt tofu viszont nagyon finom. Lehet kapni különféle ízesítésű fermentált
tofut is, de egyszerre nem akartam neki esni mindegyik fajtának, de azokat is ki fogom próbálni.

Lehet kapni mindenféle lisztet, csicseriborsó lisztet is. Nagyon alacsony a glikémiás indexe, ezért sokkal
egészségesebb, mint a fehér liszt. Lisztekkel még csak ezután fogok próbálkozni. Annyi újdonság szakadt
rám, hogy lassú lépésekben tudok csak haladni a felfedező úton. Most az egyszerű, gyors, tápláló, de
egészséges főételekkel kísérletezem, de már nagyon várom a desszerteket is, viszont azokhoz újabb vásárlásokat
kell majd eszközölnöm. Egyszer levesek is sorra kerülnek majd, de vagy levest eszem vagy másodikat a
kettő együtt nem megy. A vegán levesek elég tartalmasak, ahogy látom.

Mennem kell!

Szép napot kívánok mindannyiunknak!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 27. 9:18

sziasztok! Úgy látom nem vagyok egyedül, kit így kit úgy de megszenvedi a nagy meleget...kicsit el vagyunk szokva töle...de nem vágyom vissza a hideget sem. Apu szokta ilyenkor emlegetni a gyerekkori kaszálásokat , ilyenkor már hajnali 4kor keltek és menniük kellett, ki markot szedett, ki kaszált, ilyen melegben is. Délben megpihentek ebédutáni szieszta, aztán hajrá amíg láttak. ...szóval nekünk azért ennyire szerencsére nem húzós..hozom majd a tegnapi képeket. :)
Paggy, nekem is nagyon tetszenek az árnyékos képek..Unokád meg olyan édes a vizifelszereléssel... :D ;;) :littlehearth:
.Rita virágfotója meg extra szép... :ymblushing:

na megyek ellentámadásba...magnézium, algopirin, B6-1-12..majd adok én neki... :-q
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 27. 9:24

Kedves Lányok!Mindenkivel együttérzek : a kínzómigrén,hasfájás,idős kutyák sos-sok kellemetlen éjszakája, az öregedés nyavajái....ÁGIKA,KATA,RITA,GABÓCI ,MINGI,ÖDÖN és MINDENKI :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: A BETEGSÉG EGY NAGY "VACAKSÁG".Egyetlen csillapítószere van ha eltereled a figyelmedet,amikor picit enyhül a baj.Nagy fájdalomnál számolni szoktam magamban.
Valami vicceset "mesélek":
Amikor szültem egyedül hagytak a szülőszobában ,mivel túl nagy volt a lányom/4,2 kg lett/és nem tágultam.Gondoltam,senki sem segít,hát halhkan jajgattam/nem ordibáltam/csak normál jajjajjaj! nem hangosan/Jól esett,mert legalább magam támasza voltam a nagy csendben.Néha ugyan a takarító néni bejött és azt mondta-Kitartás ARANYOM,én 5-t hordtam ki!-Jól esett.A választott orvosom 1/2 óránként bejött,megnézett és azt mondta-Még semmi,de elmondom itt nem szokás jajgatni.-Annyira pipa lettem rá,hogy a szülés után soha nem kerestem fel-TEHÁT
JAJGATTAM és így túléltam a 8 órás vajudást.---Azóta,ha nagyon fáj ,félhangosan számolok és a számolás mutatja,hogy múlik az idő,mindjárt jobban leszek.--
Ennyit a rosszról-Most még meleg van,de délután felfrissülünk!!!!!! %%- %%- %%- :-bd
Mindjárt beteszem az utolsó tavaszi frézia képét ,most nyílt el.Ez is sárga-piros,de több benne a sárga.
Rita!Gyönyörű a sárga virág!!!
Lányok ,ahányszor kimegyek a lépcsőházba és felnézek a padlás felé,állandóan óriási fotók kerülnek a lelki szemeim elé.Ha nem hamarosan,de MINDENKÉPP MEG KELL MAJD CSINÁLNI AZT A KIÁLLÍTÁST.Bementem egy fénymásolóba és megkérdeztem,mennyibe kerül a legnagyobb színes fénymásolat 50x90 2300ft.
A másik téma:A rádióban vitáznak
a TESTI fenyítésről.Engem masszívan,gonoszul állandóan vert az apám.Gonoszul,mert a hangulata szerint.....Nem részletezem...,tehát nem vagyok veréspárti Ám a lányom rettenetesen szemtelen volt sokszor,néha úgy éreztem,most kéne egy hatalmas pofon,mert annyira kihozott a sodromból.
Egész élete során 2x húztam meg a haját,hogy érezze ,nem mehet tovább,Ő az a tipus,aki kergetőzne veled,ha meg akarnád verni.Csípőre tette a kezét és azt mondta,gyere üssél meg,ha akarsz,de úgy is elszaladok.PERSZE,hogy nem mentem ebbe bele.Kénytelen voltam egy számomra nehezebb utat választani LEVEGŐNEK NÉZTEM ÓRÁKIG./Csak kamasz korában ,mert 12 éves koráig egy TÜNDÉR VOLT!!!!!!!!/Na ez hatott,úgy kuncsorgott utánam.utáltam,hogy ilyenre kényszerít!!!!!Lilla szerintem olyan lesz mint ő.MOST EGY ARANYKA :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: ÉS A LÁNYOM SOKKAL SZIGORÚBB ÉS MEREVEBB ,MINT ÉN VOLTAM.Kíváncsi leszek,mi lesz kamaszkorban? :ymdaydream: Szóval utálom a túlzásokat:Soha ne csapj a fenekére,soha ne ordibálj vele...!..Nyilván tanárként ilyen elő sem fordulhat.
Igaz viszont,hogy 1x ezt megszegtem NAGYON:
Nyári szünetben a napközis táborban volt egy srác ,aki terrorizálta a kicsiket.Mindig rajta volt a szemem.Egyszer azután egy kis elsőst elvptt az udvar kieső részébe és ott durváskodott vele.Hát ,ahogy odanézek látom,hogy nagy csődület van.Sok gyerek állta körül a srácot,aki egy földön fekvő kisfiút rugdosott.ELFUTOTT A MÉREG,odarohantam,megragadtam a srác karját és akkorát lódítottam rajta,hogy elrepült és a többiekkel meg ordítottam.
-Szégyeljétek magatokat!!!!Elnézitek,hogy egy kisebbet bántanak?MOST AZONNAL MINDENKI BÜNTETÉSBE KERÜL,ITT ÁLLTOK MELLETTEM ,amíg nem mondom,hogy elmehettek!NMeg ne merjetek mozdulni!Most majd meglátjátok,milyen az,ha az erősebb visszaél a hatalmával!!!Nagyon haragszom. :(( :(( :(( Nem vagyok nyuszika.Mindenki ismert és szerintem szeretett az iskolában/sok-sok programot csináltam,rengeteg helyre elvittem őket ,soknak voltam a napközis tanítója és mindenkivel ottmaradtam,nem adtam ügyeletbe,amíg megjött érte az anyukája/ezért rettentően meglepődtek,hogy így láttak.Egyébként a személyiségnek van tekintélye, bár néha nem egyszerű a dolog!!!Kell némi tekintély!!!!!
Most megyek teregetni ,ja és beteszem a képet.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 27. 9:29

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 27. 14:29

Kata! Én ahogy öregszem, egyre inkább bírom a meleget. Ahhoz már rég nincs kedvem, hogy
mondjuk kifeküdjek napozni vagy ilyesmi, de ha mennem kell valahová, bár szakad rólam is
a víz, de nem érzem különösebben rosszul magam. Szerencsés vagyok ilyen szempontból.

Úgy látom, Warringtonban nem lesz hőség a megérkezésemkor sem, és később sem. Egyelőre
ezt a pár napot látom előre, mert csak két hetes előrejelzést találtam, ami ugye mától két hét,
de én még a jövő héten itthon vagyok, majd csak szombat hajnalban utazom. Angliában ez
már isteni idő, csak az eső ne essen.

Kép

Paggy! Az én iskolámban minden gyerek úgy nő fel, hogy otthon kiskorától rángatják, üvöltenek,
káromkodnak vele, és nem csak a szülők, hanem a nagyobbak is ütik verik őket, hogy aztán, amikor
ők nagyok lesznek, ugyanígy bánjanak a kisebbekkel. El szokták mesélni, hogy miket találnak ki
a kisebbek megalázására, megszégyenítésére, komolyan mondom, néha majd elájulok. És amikor
megkérdezem, hogy miért csinálják, az a válasz, hogy velük is ezt tették a nagyok, ők se maradjanak
ki a jóból. Ezek után elképzelhetitek, hogy ezekre a gyerekekre nincs hatással a szép szó. Azt, hogy
"légy szíves menj a helyedre és ülj le", meg sem hallja, sőt meg sem érti. Neki születésétől mindig
azt mondták, hogy "kussolj már be", "takarodj innen", "dugulj be", "hogy a rák egyen meg"....
és ezek a "szalonképesek a többi nem bír klaviatúrát... Ha panaszkodom a szülők mindig azt mondják,
hogy nyugodtan verjem meg a gyereket, ők is ezt teszik, ha nem bírnak vele. No comment... Nagyon
nehéz! Nekem azért van tekintélyem egyébként, mert a szülőket is tanítottam, vagy ha nem akkor a
testvérek valamelyikét, szóval nincs olyan család, ahol ne lenne egy vagy több olyan gyerek, akinek
ne lettem volna az osztályfőnöke, vagy ne tanítottam volna.

Azt elfelejtettem írni, hogy nagyon aranyos a kis búvárpókod!

Ez egy mai még bimbós vadmurok körbeszőve, szembefényben:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 27. 15:03

Anyák napjára kértem, de az akkori nagy esőzések miatt csak gyereknapon realizálódhatott az ajándék
élményem. Végre ki-kisütött a nap és elmentünk megnézni az egyre felkapottabb rudabányai bányatavat.

Kép

"Az észak-magyarországi Rudabánya elsősorban a 12 millió éves emberszabású majom maradványairól
– a világhírű Rudapithecus-leletekről – az emberré válás egy fontos mérföldkövéről lehet ismerős illetve,
hogy itt volt Magyarország egyetlen vasércbányája. A híres leleteken túl az egykor virágzó bányászvárosnak
egy különleges természeti látványossága is van. Itt található hazánk legmélyebb (60m)állóvize a rudabányai
Bánya-tó (Tengerszem). A türkizkék, kristálytiszta vizű tó különleges atmoszférájú, egyedülálló hely
hazánkban. Különleges adottságai miatt a filmesek kedvelt helyszíne is, egy trópusi tengerpart, vagy akár
egy lakatlan sziget látványvilágát is képes elénk varázsolni."

https://vilagutazo.net/inspiracio/kepekben/2015/08/06/magyarorszag-legmelyebb-tava-rudabanyai-to/

Mivel az erdőben még nagy volt a sár, nem tudtuk bejárni a tanösvényt, vagy körbejárni a tavat, de azért
nagyon jó volt a közelében elidőzni, főleg, ha ki is sütött a nap, mert olyankor látszott leginkább milyen
gyönyörű víz színe (utolsó képek).

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Még virított az akác:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 28. 7:54

Tegnap (is) egy nagyon egyszerű, gyors, laktató, de mégis könnyű ételt készítettem magamnak.
Mivel vacsorára is azt szoktam enni, amit ebédre, így a mai nappal együtt négyszer eszem belőle.
Direkt ekkora adagot készítettem, bíztam benne, hogy nagyon finom lesz, hiszen a hozzávalókat
külön-külön is nagyon szeretem.

Borsós-tejszínes tészta:
(ez a mennyiség négy főre elég)

kb.30-35 dkg párolt borsó
3 teáskanál bazsalikomos pesto
2 dl növényi tejszín
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

kevés olaj
kevés apróra vágott petrezselyem

25 dkg tojás nélküli tészta

A hagymát és a fokhagymát lereszeltem, majd egy serpenyőben az olajon üvegesre pároltam.
Beletettem a pestot, a párolt borsót és felöntöttem a tejszínnel. Vigyázzunk a sózással, mert
a pesto eleve sós. Az egészet összeforraltam:

Kép

Közben kifőztem a tésztát. Tányérra szedtem, ráhalmoztam a mártást, és a tetejét megszórtam
két csipet petrezselyemmel. Nagyon-nagyon finom, könnyű étel.

Kép

Ha nem használjuk fel az egész mártást, azt tapasztaljuk, hogy besűrűsödik, ez a borsó keményítő
tartalmának köszönhető. Melegítéskor egy kevés tejszínnel fel lehet hígítani.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2019. június 28. 8:28

elment a hozzászólásom világgá, indulunk Örkénybe, a facen kint vannak a képek, majd hozom.. :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2019. június 28. 14:57

Tegnap találtam egy nagyon könnyű, nagyon gyors, három összetevőből álló vegán kekszet,
amihez minden volt itthon, így ma el is készítettem. Nevetségesen gyorsan készen van.
A sütési idő tényleg 12 perc!

Banános-zabpelyhes keksz

1,5 csésze finom zabpehely
1/3 csésze étcsoki darabok
2 darab közepes nagyságú jól érett banán

Kép

Villával jól összenyomkodjuk, pépesítjük a banánokat, majd hozzáöntjük a zabpelyhet és a
csoki darabokat. Vagy a villával vagy a kezünkkel összedolgozzuk. Ezután olyan nagyságú halmokat
teszünk a tepsibe, amekkorára szeretnénk a kekszeket. Sülés közben nem fognak tovább nőni.

Kép

180 fokos sütőben, 12-15 perc alatt készre sütjük. Kívül sem túl ropogós, belül pedig kifejezetten
puha kekszet kapunk. Nagyon finom!

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 15:33

Kedves Rita és Mindenki!
Elöször is köszönöm a zöldborsós tésztát,amiből nekem a zöldborsü tetszik és a zabpelyhes sütit.
Hálám jeléül találtam és küldöm 2 jófej embernek/akik kellöen önzetlenek,hogy megmutassák mit látnak/a.....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 15:34

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 15:35

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2019. június 28. 15:37

.......linkeit.Üdv és köszönet a videó készítőinek:Paggy ^:)^ ^:)^ :flower1:

Vissza: “Társalgó”