a sós lében eltett főtt csicseriborsót. Már nagyon vártam ezt a pillanatot.
Csicseri curry héjában sült édesburgonyával
Hozzávalók 3 főre:
kb. 25 dkg főtt csicseriborsó
1 nagy marék bébispenót
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
kb. 2,5 dl növényi tejszín
kevés olaj

Fűszerek:
1 csapott teáskanál őrölt curry
1 csapott teáskanál kurkuma
1/2 teáskanál csilipehely (el is hagyható)
só

2 közepes édesburgonya (kb. 50-60 dkg)
só, bors
kevés olaj
A burgonyákat kefével alaposan megsikáltam, és a hibákat kivagdostam belőlük.

A negyedbe vágott krumplikat villával megszurkáltam, sóztam, borsoztam, és meglocsoltam
egy kevés olajjal.

200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöttem. Sülés közben egyszer még megkentem őket
a tepsiben összegyűlt olajjal.

Miközben sül a batáta, elkészítjük a csicseri curryt. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát
üvegesre pároljuk, majd ráöntjük a főtt csicseriborsót a fűszerekkel és jól összekeverjük.

Ezután jöhet a tejszín, és ha egyet rottyant, már le is vesszük a tűzről. Még forrón rádobjuk
a nagy marék bébispenótot és belekeverjük a mártásba. Már nem tesszük vissza a tűzhelyre.
A spenótok levele kissé össze fog esni a hőtől. Azonnal fogyasztható.

Ez lett az egyik legfinomabb főztöm:
