Sziasztok! Tegnap este 10 körül elkezdtem írni egy bejegyzést, - de mivel közben feljött Kati424 -nek a Lakiteleken megrendezett koreai-magyar országismereti táborban töltött jó hosszú élménybeszámolója, azt olvastam
http://lsghungarianfanpage.blogspot.com ... tabor.html - azt eltettem piszkozatba.
A piszkozattal kezdem:
"Eddig megúsztuk, nálunk most kezdett el esni. A levegő is jócskán lehűlt, szerencsére napközben nagyon kellemes idő volt, egy kis szellővel. A fiamnak nincs ilyen szerencséje, Pesten van koncerten a Bp.Parkban.
Ági kérdezted Andrisnak hogy tetszik a suli? Nem sokat lehetett belőle kihúzni. Még ismerkednek. Az tetszett neki, hogy robotika órán az ő ötletét használták. Reméljük a lelkesedése később sem fog alábbhagyni.
Szegeden, kínai halászlé!

megkóstoltam volna, de a szegedit jobban szeretem.
A felsorolt kutya angylkákhoz még hozzá tenném Ricsit is, biztos van aki emlékszik rá. Ő is hasonló hátsórész bénulással távozott közülünk 5 éve.
Paggy! Szerencsés vagy, hogy hamar kész lett a géped. Várom a kerítésről és a komplett kész házról a képet.
A cicókák és a kutyusok, már csak ilyenek, mindenre szeretnek ráfeküdni, pláne ha puha.
A mai időjárás remélhetőleg kedvez a kirándulásodnak."
Rita! Nem véletlenül írtad tetszés nyilvánításomra a yorki kastélynál, hogy várjak,még a várost nem is láttam! Nagyon hangulatos ódon városrész. Szeretem az ilyet. Jó, ha csak virtuálisan is, sétálni benne, neked köszönhetően.
Igazi árvíz nem fenyeget minket, a belvíz annál inkább. Az 50-es években még mindenhol volt a városban vízelvezető árok, - néhol jó mély- amit a 60-as években megszüntettek. Volt is belvíz utána jócskán a városközpontban is ahol laktunk. Egyetlen árvíz pusztított 1888-ban a város keleti részén. Egy kopjafa áll előttünk a sarkon ennek emlékére.

(Itt jegyzem meg, hogy éjszaka volt egy kis eső, de most ismét ragyogóan süt a nap, 26 C° fok van.)
Reggel 8-kor csináltam ezt a képet: Macika még mindég alszik a takaró alatt.

Közben hazajött a fiam, és elfelejtettem feltenni a képet, hogy délelőtt csináltam egy kis cukkini palacsintát, az ebéd mellé. Sikerült is mindjárt hármat bafalnom, így az ebédnél már nem voltam éhes. Semmi az egész, csak reszelt cukkini, só, bors, fokhagyma, volt egy kis sült kápia paprikám, azt tettem bele, tojás és liszt. Nagyon finom volt!