Van képem hozzá

Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 25. 11:09

Jaj Paggy, gyorsan jöjjön helyre a karod. Remélem könnyebb fajta lesz feltéve, ha még tovább kell hogy fenn legyen. Ég és föld a két gipsz..saját lábamon is megtapasztaltam. Na meg persze Samukámon is anno. Neki hagyományos volt anno deréktól bokáig kétszer is..brrr.

Remélem lesz segítséged az állatkáid körül. Vigyázz magadra, és óvatosan. Gyógyulj, és pihenj... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: ~o)
Avatar
MinGi
Hozzászólások: 353
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:10
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. február 25. 11:48

Paggy írta:Lányok!Tegnap este kísértem Lizit lefelé a lépcsőn és melléléptem.A 4. lépcsőfokról ráestem a törött karomra,a fejem koppant a kövön,és a lábaim kék-zöldek.Ügyelet-kartörés/ugyanaz a csont ,csak a másik vége/gipsz,CT hazaengedtek,de szédelgek.Járni tudok,de aludni nem mert a jobb oldalam tropa/könyökgipsz!!!/

Te szegény! Éppen hogy rendbe jött a csuklód és már itt a másik baleset. Az alkarcsontod tört a könyöknél,mindkettő vagy csak az egyik? Elmozdult vagy a helyén van? Ne is válaszolj csak pihenj, próbálj ülve aludni,akkor a könyököd is pihen. Mire rendbe jön már tökéletesen használod a bal kezed ;) :littlehearth: ( tapasztalatból mondom)
Avatar
Gabóci5
Hozzászólások: 1589
Csatlakozott: 2016. február 27. 19:38

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2020. február 25. 15:38

Kedves Lányok!

Volt egy kis kihagyásom - na lehet, hogy nem is olyan kicsi - de mostanában nem voltam a toppon. A fórumot is csak ritkán olvasgattam, elnézést ha nem reagálok mindenre.
Paggy a dédid szép hosszú életet élt, nyugodjon békében. A legutolsó bejegyzésed sem örömteli, nagyon kell vigyázni magadra/magunkra. Gyógyulj meg mielőbb, nem vagyunk már 20 évesek. Pillanat alatt váratlanul jön a baj. Nem szeretném részletezni, én is kórházban voltam egy teljeskörű kivizsgáláson, "élvezve" annak minden finomságát, ..és még nincs vége.
Legyetek jók/jól. Puszi, Gabi

Képeket is csak itt csináltam.

A malom a kórházból nézve.
Kép

Kilátás a szobám ablakából

Kép

Kép

Kép

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 25. 16:46

Sziasztok!balkezes gépeléssel-Először is zsibong az agyam,de le kellett vinni a kutyákat.köszönöm Mindenkinek.Gabóci szépek a képek,gyógyulj meg Te is !Üdv:P @};- aggy
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. február 25. 17:44

Sziasztok lányok, hazaértünk, mert ma elmentünk egy olyan minivásárlásra..vagy cipő vagy kabát..stb. a végén az Árkádban kötöttünk ki, és ott kipróbáltam a dormeós matracokat. Sajnos szinte mindegyiknél hanyatt fekve úgy éreztem hogy leszakad a derekam. Úgyhogy eldöntöttem hogy holnap reggel első dolgom lesz hogy lemondom a vásárlást mielőtt kiküldenék a matracot. Majd később újrapróbálom hátha...azért nem mindegy az sem hogy van visszavásárlási garancia, de ha az első 5 1o perc nem oké akkor hiába jó a többi oldalon.
szóval ejtve az ügy. Samukámnak viszont lett egy szuper szabadidős cipője.! ;)
A Tchiboban meg ettünk sajttortát! Nálunk most az a favorít, s és most éppen akciós is volt! Úgyhogy én is ettem egyet.
A kabátvásárlásból nem lett semmi, mert ránézésre is mindegyiknek olyan szűk karszélessége van hogy egyenesen röhej. Na most nekem is ennyire futotta, jól elfáradtam..
Gabóci neked pedig szintén gyors és teljes gyógyulást kívánok! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. február 25. 19:57

sziasztok Lányok!
Már megint lemaradásom van ezerrel, de olyan későig festek - tudom dila vagyok-, hogy kiugrik a szemem a végén.
Holnap Pest, mert majd becsipődött a derekam délután, igy csontkovács, akupunktúra, délután meg a lakásnál lakógyűlés, ahova muszáj mennem, mert annyi ökör lakik ott, hogy ihajj.
Csak Katának gyors: A Cardoba menj el, ott feküdj rá minden matracra ami ki van állitva. Akciók is szoktak lenni. Szerintem nem fogsz csalódni benne. Az albérlőknek is onnan vettünk olcsóbb fajtát, amin simán elaludnék, pedig nem olyan vastag, meg nincs annyi minden réteg rajta, mint az otthonin.
Hátha jó volna a derekadnak. Nagyon sokat próbáltam anno, mikor oda megvettük, végül is úgy döntöttünk, hogy a többi is piszok drága és nem az igazi.

Jövök majd, mert láttam Paggy gyönyörű éjszakai fényeit, Rita nyálcsorgató ételeit....

Megyek fekszek vizszintbe.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 25. 23:09

Csak mert nem szeretném,ha borúsan záródna ez e nap.
bénán gépelek,DE most jöttünk haza Fruzsival egy extra sétából,ugyanis délután nagyon koválygott a fejem ÉS KIS SÉTA VOLT.
Minek örülhetünk-tek,?
-Ma ugyan leégettem 2 lábost a hússal.1. kutyakaja
2.holnapi kaja ,DE a párom elmosogatott helyettem kivételesen \m/
-Ugyan le kellett feküdnöm,hogy ne szédüljek,DE az összes 4 lábú körém gyűlt :)) egész családias volt \:D/
-Bár döcögve sétáltunk 365-en megállítottak,no ez azért túlzás :)) ,hogy mi a fene történt velem,még olyanok is akik látásból ismernek.NA SZÓVAL AZÉRT NEM KELL NAGYON FÉLNI AZ ELIDEGENEDÉSTŐL. :-bd
-végül fél kézzel sikerült csinálnom néhány fotót az utcán most 1/2 11-kor.
Megpróbálom betenni.
Ja és a lényeg!
Gabóci végre jelentkezett és olyan finomnak látszó sütit tett be nekünk ,hogy IHAJ!
ÁGI!Sok sikert a derékfájás elémulasztásához!NA MOST MÁR FÁJ A KAROM. :-h Paggy
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 25. 23:21

Kedves MINGI!HOLNAP ÍROK :littlehearth: @};-
Holnap van.
A radiusom könyök felőli oldal feje haránt tört.nem mozdult el :ympray:
Üdv.P @};- aggy
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 14:33

Lányok!Elmásztam a csarnokba.Nem azért ,mert a párom nem segítene.hanem,mert jobban vagyok.Hoztam képeket,mert kedvem támadt videózni és fotózni "fél kézzel".Majd hozom.Szép napot!Paggy
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 15:53

Szemben a CSARNOKKAL van egy kis tér a FŐVÁM tér.Szép házak karéjéban,kis parkkal,francia reggelizőhellyel,ahol isteni finomságok kaphatók,nem túl olcsó de!!! \:D/
Kép
Ez a NAGYCSARNOK/CSARNOK/
Mint sok már utca és tér, a Fővám tér sem az eredeti nevét viseli. A múltban volt „Salzplatz”, Sóház tér, Só tér, Fővám tér, Vámház tér, Dimitrov tér. A Dimitrov tér nevet viselte a legtovább, több mint 40 éven át 1949-1991-ig. Dimitrov egyébként a nemzetközi munkásmozgalom kiemelkedő egyénisége volt, 1933-ban őt és társait gyanúsították Hitlerék a német birodalmi gyűlés, a Reichstag felgyújtásával.
A Só utca és a mai Fővám tér között állt a Sóhivatal illetve Sóraktár, a tér és az egykori Három pipa utca sarkán voltak a sótisztek lakásai. Az 1870-es években még nem is beszélhettünk egységes térről, a sóraktárat ugyanis három utca határolta. Miután lebontották a dohány raktárat, megszűnt a sok apró kis utca, és létrejött a mai Fővám tér.

A tér névadó épülete (ami ma az egyetem épülete) 1870 és 1874 között épült, és ez lett Pest-Buda reprezentatív középületeinek egyike. Az építkezés persze elég kalandos volt, és bőven akadt konfliktus már az első tervek megszületése előtt.
Kép
EZ A FENT EMLÍTETT EGYETEM/kÖZGÁZ/,ami a CSARNOK mellett van.
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:07

Spoiler: mutasd
A sztori röviden: az 1850-es évekig a vámkezeléssel kapcsolatos ügyeket a pesti Főharmincad-hivatalban intézték a mai Vörösmarty téren. Aztán az 1860-as években a fővárosi kereskedelem nagymértékű fejlődése szükségessé tette egy új Fővámház megépítését, amit a közraktárakkal és a vasútvonalak összekötésével egyetlen hatalmas komplexumként akartak megvalósítani.

Lónyay Menyhért, az akkori pénzügyminiszter, az épületet a Kossuth térre tervezte. Bár Gróf Andrássy Gyula az akkori miniszterelnök nem értett ezzel egyet, Lónyay mégis elkészítette a terveket Ybl Miklóssal, sőt 1870-ben a földmunkálatoknak is nekiláttak.

A mai Vidékfejlesztési Minisztérium ennek a Vámháznak az alapjain áll. Az építkezés tehát elindult, de akárcsak több mint száz évvel később a Nemzeti Színháznál, itt is összevesztek a különböző lobbicsoportok munka közben. Andrássy tovább erőltette az alternatív helyszínt, és azt mondta, hogy a Vámházat a Kiskörúton kívülre kell építeni, Lónyay viszont azzal érvelt, hogy mivel Lipótvárosban központosul a magyarországi pénz és kereskedővilág, ezért az épületnek a Kossuth téren a helye. Azonban Andrássy hajthatatlan maradt, ráadásul ügyesebben tudta érvényesíteni akaratát, ezért leálltak a munkák a Kossuth téren, és újra nekifogtak a kiskörúti helyszínen.

Eredetileg a Vásárcsarnok területét is bekebelezték volna az új, hatalmas komplexumba, de kiderült, hogy arra már nincs pénz. Ybl aztán elkészítette a harmadik, és egyben végső tervet, majd 1870-ben megkezdődött az építkezés.
Néhány cikk fennmaradt az utókor számára, ezekből kiderül, hogy az építkezésen közel 400-500 ember dolgozott, és az árvíz ellen vízmentesen szigetelt beton alappal védekeztek.

Az épületbe a Dunáról alagúton át csónakkal lehetett bejutni, árvíz idején, ezt a csatornát zsilippel le lehetett zárni. Még mielőtt vadregényes kalandtúrára szánnánk el magunkat (mert bizony én rögtön ezt tettem fejben) gyorsan le is írom, hogy ez a bejárat be már van falazva, ugyanis 1941-ben óvóhelyeket alakítottak ki az épületben.
Néhány cikk fennmaradt az utókor számára, ezekből kiderül, hogy az építkezésen közel 400-500 ember dolgozott, és az árvíz ellen vízmentesen szigetelt beton alappal védekeztek.


Na de,na de én most a szemben lévő teret mutatom.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:11

Itt megyünk át a zebrán a CSARNOKBÓL,szemben kezdődik a Váci utca kevésbé elegáns szakasza.
Kép
Itt a Váci utca kapuja:
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:14

Itt a POSTA mellett a reggeliző:
Kép
Belül:
https://welovebudapest.com/cikk/2015/9/ ... abb-helyet
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:22

nyári kép.
Kép
KépEz mostani
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:29

Egy érdekes FACEBOOK bejegyzés :
Avatar
MinGi
Hozzászólások: 353
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:10
Tartózkodási hely: Esztergom

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: MinGi » 2020. február 26. 16:30

Paggy! Örülök, hogy már jobban vagy.A képek is nagyon jók lettek, nem beszélve a hosszú leírásokról. Az Amber's az egyik kedvenc kávézóm és az árai sem szálltak el nagyon (bár lassan egy éve jártam ott utoljára)
A Nyugati mellett van ez a kis étterem,ha arra jártok nézzetek be.
https://welovebudapest.com/cikk/2020/2/ ... t-koveti-1
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:32

a kis park a téren////SZIA MINGI! :-h /
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:34

megyünk tovább a Duna felé:
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:38

Ugye szép?
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:42

Át a hídon:
Kép
Fúj a szél:
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:48

A Gellért hegy oldala:
Kép
A szikla templom:
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:50

Átértünk:

Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 16:54

"HAZAÉRTEM",mármint a XI.kerületbe:
Kép
Innen indul a villamosom:
Kép
Ennyit mára.Üdv.Paggy @};-
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 17:02

Kedves MinGi!Megnéztem.Köszönöm,ha meggyógyulok elmegyek. @};-
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. február 26. 17:04

De süket vagyok,hoztam egy kis videót a CSARNOKBÓL.mindjárt.

Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 9 vendég