Van képem hozzá

Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 11:45

Lányok!vacakol a billntyűzetem,azért írok ilyen hülyén.
Igen ,Fruzsi állandóan jön.Most mindenki horkol,megyek főzni.A párom elmosogatott és kiganajozta a nyulask után a konyhát. :)) :)) Sziasztok.
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 13. 13:37

Hát lányok, még mindig remeg a lábam.
Most értem haza az albérlőknek vitt kalács biciklizésemből.
Minden simán ment, bevették az ajtón, megvártam a lépcső mellett, megköszönték, én mosolyogtam maszkon keresztül
Tekerek haza, közben fényképeztem a kihalt utcát és a játszótéren az őrülteket, akik edzenek.
Egy kézzel fogom a biciklit, másik kezemben a lábamra téve a telefonom - piros- Kék nadrágban voltam, tehát látszódott.
Nem tekertem őrült tempóban, széllel szemben voltam, de nem is totyogtam.
A jobb oldalamon a járdán jön egy srác, odakiabál nekem, hogy hölgyem tudna-e segiteni?
Én marha megállok, közben nem marad a járdán, hanem jön az úttestre, én meg fogtam magam és tekertem tovább. Szól, hogy álljak már meg. Én meg: Akkor tartsa a távolságot. Válasz: pffff. Na ezután kérdezi,hogy hivnék-e neki egy taxit.
Jobbnak láttam ha gyorsan elinalok onnan. Mondtam,hogy nem tudok. Ő: miért . Én: nincs a telefonomon pénz: Erre ő: k... a....d
Hát 5 percre voltam otthonról, de majd betojtam.
A fiúk csak néztek nagy szemekkel. Normál öltözetű volt, nem volt részeg.... Igaz, az a környék cigányok lakta, nem ajánlatos sötétben mászkálni. Még Zoltán is az apját kérte szilveszterkor, hogy vigye el oda egy társasházi lakásba buliba, mert nem mertek elindulni.
Miért velem történik az ilyen?
Nem voltak az utcán sokan, de senkin nem volt maszk. Megint én éreztem magam hülyének benne.
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 13. 15:13

sziasztok lányok! Nem hoztam képeket, majd talán utólag. Ma tévéztünk Samuval, megnéztük az Egri csillagokat ...csak a h...reklám ne lenne közötte, miért nem lehet a két rész között egy hosszabb inkább.
Meg a youtobról szedtem le sorozatot.A Little Ting Called et újra, mert a vikishez nem passzolt a felirat, és a https://notube.net/convert-en/en nen meg gyönyörűen le lehetett venni hd minőségben és szép így a kép...a sulis sorikat változatlanul szeretem . de már volt rá példa hogy dobtam megnézés után.
jó volt olvasni nézni a képeket és a videókat. Jól el is vagyok fáradva, pedig ma is csak tésztát főztem ki, mert akkora adag lett a pörkölt, hogy még ma is azt ettük. Úgyhogy a sonka, tojás stb. még majd csak ezután fognak elkészülni, mert megfogadtam hogy semmit nem fözök amig van az előző kajából. Viszont előveszem majd az új konyhai gépet, fel kell avatni.. :D .
Úgyhogy azzal fogok kalácsot készíteni. A Ceres által készített kalácsokat nem bírom, nem is ízlenek annyira, de persze ha már kaptuk, én is ettem belőle...Samu most uzsonnázik.
a denevértől én is frászt kaptam volna! A darazsakkal jobb vigyázni, apunál is egyre pofátlanabb lettek, és végül is egy hatalmas raj képes szétfeszíteni a házat is idővel..úgyhogy nem tréfadolog a jelenlétük..

Most telefonált a sógornőm, hogy ők napi 8 km-ert gyalogolnak..legalább ne mondta volna..és még csak most jutott eszébe felhívni..
Na megyek, most nem vagyok túl jó kedvemben... :x :ymhug: :littlehearth:
Ági, elfelejtettem a kalandoddal kapcsolatban..jobb hogy nem álltál meg!!! Pláne hogy az utolsó mondata nem volt túl......... :-q
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 18:32

Jó estét Lányok!Hű Ági!Azért jó,hogy nem engedted közel menni azt az embert.Lehet a környéken ez a lejmolási szokás,de a mostani helyzet tényleg súlyos.vannak ,akik ebből éltek eddig és most nincs rá lehetőség,nincsenek az utcán.És vegyük a nem előítéletes oldalát,ha nincs munkám és nincs mit enni ,vajon mit csinálna az ember?Nagyon -nagyon nehéz átlátni a helyzetet.Álszent a dolog a városból,munkával a hátunk mögött, viszonylag jó helyzetbe születve,bármit is mondani.Ha csak magamból indulok is ki,minden ,ami nekem természetes,másnak idegen/szokások,vélekedések/Már csak egy családban is gondot okoz.A párom Pestről elszármazott vidéki család sarja.édesapja állatorvos volt egy kis faluban.Egy szuperolvasott,művelt,de nem törtető ember.Viszonylag szegények voltak,mert nem vállalt el sundám-bundám dolgokat.Mi,azaz én pedig egy kispolgári-nagypolgári/nagyszüleim/ városi családból jövő nő vagyok.Sokszor teljesen idegennek érezzük a belénk ivódott szokásokat.30 együttélés után is idegennek bizonyos dolgokat.Hát akkor ekkora társadalmi különbséggel,mennyire mást látunk egymásból!!!Majd ha egyszer jobb vezetőink lesznek és felemelnek minket ,akkor már talán könnyebb lesz nem csak a lejmolni való tárgyakat látják bennünk bizonyos embertársaink,mert meglesz az önbecsülésük.IGAZ,hogy jó társadalom soha nem lesz,az utópia,de ennél jobb lehetne!Örülök,hogy nem ért baj Ági :)
Kata!Lehet,hogy azért alszol ennyit,mert nem mozogsz és az agy vérellátása rosszabb ilyenkor.Nem próbálnál minden nap tornászni???Ne keseredj el!esetleg nem lehetne a sógornődnek megmondani,hogy rosszul esett,amit mondott?Mi is itt mutogatjuk a képeket,lehet ez is rossz Neked.
Mindjárt jövök vissza ,megnézem a sütit.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 18:38

Elkészült Ági sütije.Nem olyan szép,de finom.Tudom mi a hiba,de elsőre jó.Hozom a mai képeket.
Babgulyás konzerv vörösbabból darált marha-sertéshúsból-a gafyasztóból elővéve.elkészítési idő tokkal-vonóval 50 perc.mindent bele zöldséggel pld. az udvari tyúkhúrral:
Kép
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 18:53

Kép
Kép
finom lett!!!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 18:56

Kép
Kép
Köszönöm Ági a receptet. :)
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 13. 18:59

Most pedig a délutáni virágosak jönnek és azután szép estét Lányok!Paggy @};-
Kép
Kép
Kép
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 13. 19:36

Visszajöttem lányok, Paggy, én nagyon örülök a képeknek, és pont az előzőnél mikor megjöttetek a sétából gondoltam, hogy milyen jó lenne a tulipánokat is közelről vennéd, erre itt is van, olyan bájosan szépek és nagyon tetszik a színárnyalata is...látom ott is sok virág igencsak szomjas. Ennyi időre azért még a szomszédék is kijöhetnének!
Azért bántott sógornőm telefonja, mert 1. vezetés közben telefonált, amit először nem tudtam, és tudja hogy mennyire idegesít vele, jó most nincs annyira forgalom, de kihangosítás ide-vagy oda nem mindig a vezetésre figyel.
2. miközben jön mondja hogy az élelmiszer bolt /éjjel -nappali/ előtt kétméterenként áll a sor.
3. jóval később kérdezi meg, addigra már Győr határában lehetett, hogy ugye megvan mindenünk? /ezt nem csütörtökön kellett volna megkérdezni!?!?/
4.Szóba került anyu-apu stb.
5. a fia, aki egy beszélgetés után már nem hívott fel, és neki is csak annyi ideje volt beszélni velem egy éven belül amíg vezetett! Köszönöm szépen. mondtam is a sógornőmnek hogy nehogy felhívjon!
Na és erre jön még ugye a beszámoló hogy ők milyen sokat sétálnak. De aközben sem hívtak fel egyszer sem. Szóval nagyon nagyon rosszul esett, mert még a karácsonyi ajándék is itt van, mert még jóval azelőtt találkoztunk utoljára, mikor egyszer eszébe jutott hozni nekünk egy gesztenyepürét! Samu meg minden nap emlegeti őket..no com.

Csodaszép a zöldségkínálat a fazékban, én holnap főzöm meg a sonkát, és a levével meg főzeléket csinálok szintén konzerv
babból, mert közben ezt találtam ki! :D Úgyhogy a holnapi koránkelést máris azzal kezdem. hosszú lére, és majd fagyasztok is le belőle, hogy később is legyen finom füstölt ízű folyadékom. :D !

kifelejtettem a crossant, hála istennek nem vagyok oda érte, mert nem győzném csinálni...de neked gratulálok nagyon szép lett és biztosan finom is! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 14. 12:25

Hali kedves Lányok!Továbbítottam a vejemnek a piros-zöld tojásokat és a tyúkot. :) Köszöni. :) üdv:P @};- aggy
Avatar
Vaskica06
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:58

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2020. április 15. 12:18

Kedves Rita!
Gratulálok unokád születéséhez. :littlehearth: Nagyon szép baba.Remélem Zsuzsi is jól van.Jó egészséget és sok örömet kívánok az egész családnak.
Avatar
f.ági
Hozzászólások: 2668
Csatlakozott: 2016. február 28. 19:59
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 15. 13:57

Sziasztok!

Tegnap végre pihentem! Ebéd után alvás volt, filmezés. Amióta 23.-a óta itthon vagyok, még nem volt rá időm.
Közben találtam a pinterest-en véletlenül festős dolgokat. Ez nem a normális e-mailben küldött pinterestes képek voltak, hanem valahogy a zárt csoportból kerültem oda. Hogy hogy, fogalmam sincs. Léyneg, egész délután ezzel szórakoztam. Szegény Ramos is fél nyolckor kapott vacsit. Ment is be utána rögtön a házába aludni :-)

Kata, megértelek, miért esett rosszul a sógornőd hivása. Azt hittem sűrűn találkoztok, vagy legalábbis sűrűbben tartjátok a kapcsolatot. De hogy még a karácsonyi ajándékok is ott vannak ....
Jól csinálod, hogy addig nem főzöl, mig nem fogy el a maradék.
Ma én is felhasználtam a sonka mellett főzött kolbászt, meg a tojást is rakott krumpliba. Azt hittem nem lesz jó, mert nem ereszt a kolbász annyi levet amennyit szokott, de nagyon finom ize lett. Még talán jobb is, mint csak sima kolbásszal. Én a kolbász rétegre sajtot szoktam reszelni, a tojásra megy a fehér mártás, aztán igy még egyszer.

Kép

Volt még maradék zserbó, az is elfogyott. Tettem be a fagyóba is inséges időkre.
Ebbe most a sima baracklekvárba tettem őszibaracklekvárt is. Talán finomabb lett. Nem szoktam főzés közben beletenni a mézet, hanem ha mégis savanyú felbontás után, akkor adok hozzá. Szerencsére ebben az évben nem kell főznöm, van elég. Mondjuk egy szem virág nem volt a fán.
Kép

Paggy, szép szinesek a virágok. A magas ágyásban van amelyiket látok itt az úton is felénk. Az a kék kis apró. Meg amelyik még tetszik, az a kis tömör piros virágú. Mintha őszirózsa lenne picurkában.
Láttam a tyúkhúrt a járda mellett nálatok otthon. Jó a koleszterinre. Gyuri bácsi teáját isszuk is amiben ez van. Nálunk a tó mögött van sok, de Ramos van mikor oda pisil, igy kimarad a főzésből :-)

Kaptál a bandának kaját a kutyaboltban? Meg bolhairtót, meg egyebeket?
Ma olyan szerencsém volt, hogy elmentem a diszkontba, ahol többek között húst is árulnak az egyik épületben. Villám akció volt, és pont az, ami Ramosnak kellett. Csirke felsőcomb 600-ért. Ez itt jó ár nagyon. Ráadásul aki kétezer felett vásárolt, az kapott egy füstölt-főtt kötözött lapockát. - 90 dkg körülit- Úgy gondoltam megnézem mi van benne, ha túl sok az E összetevő, akkor viszem a szeretet ládához. Hát meglepődtem, hogy igaz volt benne, de csak kevés. Igy visszamentem még egy nagy adagért, aztán a férjem is elküldtem, igy 33 napra való hús van neki a fagyóba, meg három ilyen gömböcünk, ami jó lesz pizzába. Örültem, mint majom a farkának. :-)
Igy szerencsére nem kell adnom neki a megvett tápot, de végszükség esetén már csak kihúzzuk azzal együtt igy, amit vége nem lesz a kemény időszaknak.

A vasárnapi játszóteres kép. Nem nagyon látszik, de a tiltás ellenére ketten edzenek.
Kép

Húsvéti forgalom. Mondjuk tőlünk az albérlők egy hosszú utca után jönnek, nem kell a forgalmas sugárutakra menni.

Kép

Most megyek romokat takaritani, mert két órán keresztül daraboltam a húst Ramosnak. Lett belőle a kajáján kivül neki még 30 napra való levescsont is, meg a hájat kisütöm, az megy a szeretetládába.
Ma ahogy a piacon voltam - csak a farhát neki nem jött meg-, mondta az árus, hogy kacsát most nem hoztak neki, mert megint madárinfluenza miatt nem vágtak - súgta- Na köszönöm szépen. Nem mintha akartam volna venni.
Sajnos a piac húsvéti bezárása nagy kárt okozott a tulajnak. Vitték a Vadasparkba az állatoknak ami megmaradt.
A tejes is szerencsére ki tudta szállitani házhoz a dolgait. mondjuk jó kis munka lehetett. A tejjel meg utána tudott már gazdálkodni ami megmaradt.

Szépen süt a nap. Gyönyörű kikiricses a kert. Le akartam vágni a füvet, igaz tele a kapált gazzal a kuka, de olyan, mint a rét, igy hagyom. Rendezetlen, de mégis szép. Hatalmas mutáns vakond túrásokkal.

Mindenkinek szép délutánt!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:05

Sziasztok!Hú ma nagyon meredek nap volt,majd elmesélem,de előbb Kata és Ági!
Ági!Olyan profi ételfotókat csinálsz már,hogy mindjárt beleharapok a finomságokba.
Kata!Te is fantasztikusakat szoktál,de hol van,nem látom? :)) :)) :)) :littlehearth:
szerintem is gyönyörűek a magaságyásos virágok,de az nem az én kertemben van,hanem a házak közötti téren.Minden évben ízlsesen beültetik.Az előzőekben berakott gyönyörű császárkorona tegnapra eltűnt.Már én is fenem a fogam a szép tulipánhagymákra.sajnos még virágzó korában kiszedi a kertészeti cég és kidobja,s ültet helyette aktuális másikat.Ilyenkor szoktuk összelopkodni a kiszedetteket.úgy látszik valaki nem tudta megvárni,mert biztos,ami biztos,meglegyen neki,tövestűl kiásta,szépen betemette a helyét.Legalább rendes volt és nem kitépte.Ágik!szerencséd volt a húsvásárlással.Ha jót talál az ember,érdemes megvenni.Milyen klassz,hogy van házhozszállítás!nagyon jók az utcaképek is,legalább el tudom képzelni,hol tekersz a biciklivel.letöröltem tegnap ,amit írtam MINDENKINEK,mert nem akartam,hogy BÁRKI unszolásnak vegye a fórumra hívást.
Várom már ,hogy egy kicsit elszakadjunk az anyagi világtól és némi művészet is legyen.Nem mintha utálnék jókat főzni,vagy kertészkedni,de csak eszem-főzök-kutyát sétáltatok-kertészkedek és pisit takarítok.Olyan gyorsan elmegy a nap.Egy csomó rossztulajdonságom előbújt ,próbálok velük megbírkózni-Szóval Ági!alig várom ,hogy újra a képeidről tárgyaljunk.Rita!Tudom,hogy nem érsz rá,de jó lenne látni Lilykét!Tényleg.Kata , leálltál Samuka fotózásával,sőt a felhők sem emelik a tekintetünket.Fogalmam sincs milyen lehet Krisztiék kertje,vajon milyen idő van ott?Szorgalmasan fotózgatok,hogy legyen itt fent mindig új+++++persze te is ÁGI!!!!!!! \:D/ \:D/ \:D/ Már sokszor unom magam.ma is hoztam unalmas,de azért érzékletes képeket.Köszönöm szépen a fotókat és a beszámolót.most jöjjön az én "beszámolóm".
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:27

Kezdem azzal,hogy izgultam a vírus miatt,mert jó messzire kellett gyalogolnom a bolhaírtó nyakörvekért és a cseppekért.Egyébként nem volna messze villamossal,de gyalog IHAJ!!!Közben meg kellett várni a nyugdíjat is,mert elég drága lizi nyakörve.neki csak a legdrágább jó,mert mindenre allergiás.tehát 11-kor jött a postás és 12-ig lehet vásárolni.na futás!!!Átöltözés nélkül csak úgy otthoniasan,mert annyi eszem nem volt :(( :(( :(( ,hogy előtte megtegyem.na futás/mégegyszer/Most jön a sok utcakép,amíg odasértem.Gyors menés egy-egy kattintás-futás-lihegés-csapzottan.ja és még előtte a közeli zöldségesnél is kellett vennem a nászasszonyomnak 1-2-3-4 dolgot.mindezt 1 óra aaltt!!!
ost unalmas képek jönnek,annak érzékeltetésére,hogy mennyit kellett gyalogolnom :))
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:32

Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:43

Kép
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:50

Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:53

Kép
Kép
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 15:59

Végre itt a zöldségres sátor.
Kép[url=https://postimg.cc/BXHZNqLrKép[/url]
Gyors vásárlás.
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 16:03

Futás,mert 3/4 12 van !!!
Kép
Kép
Kép
Muszáj lesz villamosra szállnom,hogy odaérjek!! :(( :((
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 16:09

Kép
1 megálló és még egy kis gyaloglás.
Kép
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 16:14

Mindjárt ott vagyok!!! \:D/
Kép
Hurrá,még van 2 percem a belépésre!!!
Kép
Jó csapzottan,de ideértem!!!
Kép
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 16:17

Most vásárlás után irány haza!!!!
Avatar
Paggy
Hozzászólások: 10955
Csatlakozott: 2016. augusztus 23. 15:34

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 15. 16:20

3/4 órás séta után visszaértem a "szent parkomba",ahonnan 5 perc alatt otthon vagyok.Na ennyi volt,a mai kis tortúrám.JHa és még el kellett vinni a nászasszonyomnak a zöldségeket,de azt a párom intézte.Szép napot Mindenkinek!Paggy @};-
Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7201
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 15. 18:17

Na mentegetőzés helyett, most már kicsit jobb a hangulatom,Gina sorozatát megnéztem a 9-1o részt..jó humoros...azok a monoklik... :D
Itt vannak a képek...amik eddig készültek..
Kép
Kép
Kép
Kép
olyan mint egy elsuhanó angyal
Kép
Kép
Kép
Kép
Na megint elkalandoztam..majdnem elfelejtettem elküldeni a képeket. :D
De holnap megyünk a postára! hozok képeket lentről! végre nem csak a 3. ról! ;) :D

Vissza: “Társalgó”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 17 vendég