Mostanában hajdinát hajdinával ettem, és még mindig nem unom. Nagggyon szeretem!
Mindig zöldséges formában készítem és nemcsak azért, hogy a napi tucat szerinti zöldség
mennyiség meglegyen, hanem azért is, mert így még finomabb. Mindig más zöldség kerül
bele, attól függően, hogy mi van itthon, vagy hogy mit kell gyorsan megenni, vagy hogy
mit kívánok.
Zöldséges hajdina gombás babfasírttal és savanyú káposztával
(Hajdina: cukkini, zöldbab, borsó, kaliforniai paprika, petrezselyem zöld, fűszerek
Fasírt: répa, gomba, vesebab, hagyma, fokhagyma, zabpehely, csicseriborsó liszt, fűszerek) TÉNÉ

Este a fasírtot sült füstölt tofuval és szójajoghurtos reszelt retek és savanyú káposzta
keverékével ettem. TÉNÉ

Másnap már nem volt fasírt, viszont volt gyönyörű karfiollevelem, amiből máris következik,
hogy thai zöldség curryt kellett készítenem.
(Thai curry: karfiollevél és levélnyél, édeskrumpli, lilahagyma, fokhagyma, brokkoli, zöld
kaliforniai paprika, vajbab, thai vörös curry paszta)

Ismét kaptam leveles karfiolt. Ugyanott vettem, ahol a múltkor is sikerült megmentenem egyet
a lelevelezéstől.

Hát nem gyönyörű?

Aznap még pok choit is sikerült vennem leértékelve. Pár napig megint megvan a zöld levél
adagom.

Mikor elfogyott a fenti hajdinám, újat főztem, ami azt jelentette, hogy öt napig egyfolytában
ezt ettem.

Ebben most vesebab, cukkini, mexikói zöldségkeverék, palermói paprika (leértékelt),
petrezselyem zöld és fűszerek voltak. Hamis sajtszószos karfiolt és brokkolit sütöttem hozzá. TÉNÉ

Tegnap az egyik néninél vettem ezeket a kései mángold leveleket. Holnap fogom felhasználni.