Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 28. 19:40

Azt hiszem lágytojásos napunk van. A répafőzelékhez nekem is tükörtojás volt. :-)

Hesu, örülök,hogy lekerült a gipsz rólad, kicsit könnyebb lesz már és mivel rutinos róka vagy már ezzel kapcsolatban sajnos, remélhetőleg gyorsabb is lezs a gyógyulás!
Jót vigyorogtam Kata ötletén a szódásszifonnal. Hááát, nem tenném tűzbe érte a kezem, hogy sikerül :-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. december 28. 19:44

Olvastam édes Paggykám. Ne aggódj értem, csak magadért. Hogy mi mögött mi van, az a hazugság tengerében van.
Már annyira sok az egészből. Tudod talán nem is magamat féltem, hanem a szeretteimet.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 28. 20:31

Olyan szmog, büdös van az utcában nálunk, hogy amikor most kiengedtem Ramost, szabályosan hányingerem van a bejött szagtól. Vagy valaki tüzel valami borzadállyal.... Igaz délután már nyomott volt a levegő, megült benne a fehér felhő. Remélem csak ideiglenes, mert iylenkor kint lenni kész katasztrófa.
Mindenkinek jó éjt, jó pihenést!
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 28. 20:32

f.ági írta:Azt hiszem lágytojásos napunk van. A répafőzelékhez nekem is tükörtojás volt. :-)

Hesu, örülök,hogy lekerült a gipsz rólad, kicsit könnyebb lesz már és mivel rutinos róka vagy már ezzel kapcsolatban sajnos, remélhetőleg gyorsabb is lezs a gyógyulás!
Jót vigyorogtam Kata ötletén a szódásszifonnal. Hááát, nem tenném tűzbe érte a kezem, hogy sikerül :-)

Örülök, hogy lekerült. Nem érzem a súlyt magamon.
Én is jót derültem Kata javaslatán, de már mindent kipróbáltunk.
Az állatorvos szerint még kölyök, így egy ideig eltart ez az állapot. Egyébként nagyon éber.

Holnap pörköltet terveztem két napra, mert csütörtökön sütni akarok és káposztát tölteni, amit pénteken akarok megfőzni. Szombaton meg pihenni és sorikat nézni.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 28. 20:37

Ne is mondd Ági. Ha a szomszéd begyújt a kazánba, utána rettenetes záptojáshoz hasonló szag van, ami hozzánk csapódik le. A fene tudja ők is mit égetnek el.
Neked is jó éjt!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 29. 8:33

Jó reggelt Lányok és Elthan! Már túl vagyunk a minireggelin. Aztán majd meglátjuk! A jobb szemem úgy döntött, hogy piros nyuszit játszik. Nem szép látvány az már biztos. Tegnap fájt, és folyt a könnyem, ahhoz képest most legalább ez nem kínoz.
Alig bírtam az éppen aktuális mesét elolvasni Samunak! Pedig már itt keringett este, hogy menjek vele..aztán kiderült, hogy szétdobta a bevetett ágyat. Ennyit az ágyazásról. Most csak az én felemet csináltam meg!

Ma valami almás dolgot fogok csinálni, mindegy melyiket, mert nagyon jók a youtubon levők. Szinte mindegyiket kipróbáltam már..amihez 4 alma elég, de én most kicselezem, hogy többel csinálom, és egy picit lepárolom, hogy még finomabb legyen.

Így nem kell egyesével sütögetnem, hogy almáspalacsinta ízt élvezhessünk, ilyenkor a fahéj, szegfüszeg, és szerecsendió kombó a nyerő. Igaz picit még maradt valamennyi allergiás érzékenységem, így nem olyan mértékben fogom izesíteni ahogy szeretném. De ettől függetlenül annyira finom, hogy minden nap tudnánk enni!

Köszönöm a nagyított képeket, a kerítésről meg férjem szülőfaluja jutott eszembe, hogy amikor már kocsink volt hányszor kellett ki be csukni a nagykaput.

Sajnos a házi tüzelésekkel az a gond, hogy még mindig sok műanyagot égetnek. Amellett meg még meg kell küzdeni a szénszaggal is. Hiába a másik oldalon lakunk, a mögöttünk levő pár családi ház igencsak okoz meglepetéseket .

Csanakon laktunk, gyerekként nagyon sok családi ház mellett menve, ködös vagy attól függően milyen szél vagy szélcsendes idő volt, rendre megfájdult a fejem mire iskolába vagy haza értünk. 1 majd 4 km-t kellett gyalogolni az iskoláig.

Már ahogy írok róla szinte érzem is ... :D :( Még a végén megfájdul az arcüregem. na lapozzunk.

Samu az Alain Delon filmet nézi, a fekete tulipánt.
Megyek még nézelődni, aztán felhívom a dokit, hogy elküld e a biztonság kedvéért... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 29. 10:30

Kata, nem fog a doki elküldeni se ellenanyagszűrésre, se hogy megtudd átestetek-e a viruson. Ez nincs náluk benne a kiadott protokollba, amit követniük kell.
EZt saját magadnak ha kifizeted megcsinálják valamelyik magánklinikán.
Az öcsémnél megcsinálták a cégnél a gyorstesztet, ahogy a főnöke pozitiv lett, az egész család nagyon rosszul volt, de a feleségének csak gyorstesztet csinált a háziorvos, nem küldte PCR tesztre, annak ellenére, hogy minden tünetet produkált, se a gyereket. Igy hivatalosan csak az öcsém volt karanténban, a céges gyorsteszt miatt. A felesége két oltással rendelkezett, igy őt nem küldték karanténba. Persze, hogy otthon maradt mindenki.
Igy sajnos, ha tudni akarod kérj időpontot és csináltasd meg. De olyan vérvételt csináltass, ahol számszerűsitik az ellenanyag szintet, nem csak azt irják oda, hogy ennyinél magasabb, meg a bánat tudja...
De persze hátha szerencséd lesz!!!
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 29. 11:41

Hali lányok és fiúk!
Erre a házi orvos, ha nagyon muszáj, csak akkor fogad személyesen. Erre a telefonon keresztül gyógyítás működik, nem úgy, mint régen, hogy csak akkor írt fel valamit, ha a beteg személyes tiszteletét tette.
Ááá... Ez a mai világban már nem játszik [-x .
A kórházban urológiai szakrendelés sincs már, helyette sürgősségi. A papát meg zavarja, hogy mindig más orvos túrkál a lába között.
Az unokahugom, az unokanővéreim, a sógorom, a szomszéd lányok teljesen ki vannak merülve, annyi beteg van, nem győzik. Ünnepeken is végig dolgoztak.
A sógorommal épp az imént beszéltem és mondta, hogy tegnap csak 6 szülést vezetett le, emellett szakrendelt. Amikor egy kicsit pihenni akart, akkor hívták, hogy egy újabb baba van érkezőben.
Mindegy. Túl vannak terhelve. Emberfeletti, amit a betegeknek nyújtanak. Tisztelet nekik és MINDEN odaadóan teljesítő egészségügyi dolgozónak is :littlehearth: .
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 29. 11:52

Mellesleg be sem oltattam volna magam, ha nincsenek a műtétek.
Oltás előtt sokszor olyan beteg voltam, mint a kutya. Elmentem tesztet csináltatni, összesen 4*, hátha átestem rajta, óó, hogyne. Ezért muszáj volt. Az orvosok szerint jó az immunrendszerem. Kérdeztem a háziorvost akkor, hogy most oltassam be magam vagy ne? Erre csak vállvonogatást kaptam válaszul.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 29. 11:59

Kata
Lehet, hogy kötőhártya vagy allergia. Azért, ha tudsz, fordulj orvoshoz. A szem nem játék. Jobbulást kívánok :littlehearth: !
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 29. 12:35

Kép
Végre 4 nap után hazajött a párom cicája, Foska.
Már éppen ideje volt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 29. 13:21

Sziasztok!Sajnalom ,hogy mindenki beteg itt a forumon.Azert en boldog uj evet kivanok! %%- %%- %%- Udvozlettel:Paggy)Es persze,ami a lenyeg,mielobbi gyogyulast!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 29. 14:13

Szép napot mindenkinek!
Hesu, szerintem Foska - micsoda név :-) - bulizott, a zért volt távol ilyen sokáig. :-)
Anyu mesélte most hogy otthon voltunk, hogy a husky Bundi kutya amig a Mici cica nem megy haza és nem bújik mellé a házba, addig kint fekszik és várja. :-) Szerencsére Micike minden nap hazajár :-)

Nálunk már petárdáznak, Ramos eddig letojta magas ivből, tegnap bekéredzkedett estefelé és horkolt kilencig, mig ki nem küldtük mert már annyira lihegett, hogy rossz volt hallgatni.
Éjszaka csúszott le a jég a tetőről, mire rájöttem mit hallok, mert a frászt hozta rám az a surlódó hang.
Ma is leightos kaja volt, mert nagyon sok húst ettünk ünnepek alatt.
Vacsi pizza volt, a képen csalva van kicsit a lecsurgó sajt, mert azt fényképezés előtt megettem. :))

Kép
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 29. 16:04

Igazság szerint, Foskának volt még 4 tesója.
Sajnos a legkisebbik Mici születése után elpusztult. Sila és Kormi elmentek, azóta sem jöttek vissza. Kíváncsin egy őrült autós keresztül gázolt, pedig ő volt a legaranyosabb. Akármerre mentünk, mindig jött utánunk, félre billentett fejjel és meresztett szemekkel nézte, mit csinálunk. Tudjátok, amolyan értelmes cicaféle volt.
És hát igen, maradt Foska. Már 4. éves. Ő volt a legfélénkebb és a legfélősebb, de már kinőtte. Zeuszt előszeretettel pofozza. Az az "igazi" kutya-macska barátság.
Tervezzük, hogy Zeuszt petárdázás idején bevisszük az alagsorba. Nehogy úgy járjunk, mint a Bellával, szegénykém, ő azóta sem lett meg.
Pizza?! Nyami, nyami....
Még karácsony előtt sütöttem, 2-3 kg lisztből szoktam dagasztani.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 29. 20:51

Nálunk elindult a petárdázás, a jónép nem bir magával. Figyelem Ramost be akar-e jönni....
Hesu, mennyi pizzát sütsz 3 kg lisztből??? Valami bődületes sokat, ugye???
Az én tepsis méretűmhöz 30 dkg-t használok.
Holnap még elmegyek a piacra meg a madaraknak napraforgóért és kész az szilveszteri bevásárlás :-)
Lehet én is csinálok töltött káposztát, kedvet kaptam hozzá. Húst is hoztunk jót Kiskunfélegyházáról, abból van az igazi főzés mindig. A piacon is van egy hely ahol nekem normális húst lehet kapni, ha főzöm, párolom nem érzek szagát, de a félegyházi az igazi. Utazni kell érte, de meréri.

Paggy, belenézegettem a feltett dolgaidba, de az elmém tiltakozik sokmindentől, tudod, nem struccpolitika, de meghagyom másnak a szaftosabb dolgokat belőle.

Kata, sikerült-e a dokival konzultálnod? Almás süti kész lett? Olyan lesz, vagy lett, mint a múltkori?
A Fekete tulipánt -ot én is mindig néztem mikor az volt a tv-ben. Régi szép idők, mikor nagyon régen először láttam.
Most az Arzenal Militaryt nézem, nagyon tetszik...
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. december 29. 21:28

Sziasztok Kislányok és Fiúk!

Most fejeztem be a Fall in Love 5. részét. Még egyet megcsinálok holnap, és pénteken
ki is teszem őket, hátha jól fog esni szilveszter délutánra-estére. Nem akarom agyon
dicsérni a sorozatot, de amennyit láttam belőle eddig (azt hiszem, a 17. résznél álltam
meg), azt imádtam.

Pénteken jövök majd olvasni.

Jó éjszakát kívánok!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 30. 4:14

Lanyok!Ha mindenkit zavar amit feltettem,akkor leveszem es igerem ezentul csak viragokrol, fozesrol,kertrol fogok feltenni kepeket.Mi itt Kozep- Europaban mi szerint szavazunk ha nem :) ismerjuk az osszefuggeseket?Mar az is kiakaszt minket ha a szomszed kutyaja ugat mikozben a vilag hompolyog , valtozik mint az ocean.Csak minekunk ne kelljen!Szerintem legalabb a globalis dolgokra ra kene neznunk.Nem lesz haboru csak allando valtozas atalakulas.Vege az europai joletnek.Ez a forum viszont a beke szigete :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 30. 5:45

Szép jó reggel mindenkinek!
Paggy, ne vedd le! Nagyon jó ez tájékoztatásnak, de nekem pl. bőven elég volt, amit elolvastam belőle. Nem zavar, nem arról van szó, csak nem tudom beleásni magam, vagyis nem vagyok képes olyan mélységében nézni a dolgokat, mint te.
Ezért jó, hogy mások vagyunk, más érdekel bennünket, másnak nézünk utána. Nem azt jelenti, hogy az ember teljesen beledugja a földbe a fejét, mint a strucc, csak van aki érzékenyebb erre a témára.
Én - tudom, énnel nem kezdünk mondatot, de.... :-) - nem idegesitem pluszban magam , elég az amit a férjemtől itthon hallok ezügyben. Ő a napi felelős :-)
Ez is hozzátartozik sajnos az életünkhöz, nem tudjuk kizárni belőle.
A napi politika, a hatalmi harcok, pártok, a világban duló nagyhatalmi erőfitogtatások és következményei nem hagynak hidegen, mert nem hagyhatnak, tudok róluk, amit tudok, de ennyiben kimerül a tudományom.

Karácsonykor amig vártunk a sorban a halászlére a fiammal Sanghaj és Hongkong Kinához fűződő viszonyáról beszélgettünk. Rita egyik sorozata pici világot megmutatott erről, de jobban nem néztem utána. A fiamat érdekelte valami folytán, igy ő megtette. Néztek is ránk, mint a marslakókra mögöttünk.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. december 30. 6:03

Még az előzőekhez
Spoiler: mutasd
Van egy ismerős, aki aszerint változtatja a pártokhoz való " hűségét" éppen ki van hatalmon, vagy kinek vannak jobb kilátásai a mézesbödönhöz kerüléshez. Jól is csinálja, mert mindig csurran, csöppen neki annyi, hogy megtömje a zsebét. Amiket hallok ezekről a dolgokról az vérlázitó, undoritó. Itt nem arról van szó, hogy hogy tegyük jóvá az országot - jó arról is azért az ő szemszögükből-, hanem elsősorban arról, hogy ezzel hogy kerüljenek ők olyan helyzetbe, amivel jól járnak.
Például ell tudja valaki képzelni, hogy a bánatba tudják azt megcsinálni innen tőlünk, hogy külföldi országból egy afrikaiba szállitsák az olyan hulladékot, amit nem fogad szivesen senki és ebből nyerészkedjenek emberek?
Mindezt azért teheti meg, mert tudja ha megüti a bokáját akkor sem lesz nagy baja.
Amikor az igéretekről kérdezzük csak mosolyog. Jönnek a választások és az ezzel járó gusztustalanságok ismét felerősödnek. Az ember jobb hiján elolvassa a programjaikat, és bizik benne be is lesz tarva. Ennyit tud tenni, meg hogy elmegy szavazni, amit mindig meg is teszünk mi itthon.
A világot nézve pedig bizunk, bizok, hogy tényleg nem jutunk el az olyan háborúkig, amik ténylegesen minket érintenek helyileg.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 30. 7:39

Az a baj Agi hogy ha minden igy van akkor tenyleg kozos eus kulpolitika kellene am hova lesz akkor az orszagok szuverenitasa?Es hiaba harcol ezrt Orban csak lavirozni lehet.Valamint ki bizik mar meg a vezetokben ,mikor mindig a sajat klienturajukat tomik penzzel.?Mikozben mindket oldalt valamelyik nagyhatalomhoz valo kapcsolodasi szandek oszutonoz.De mit is csinalhatnanak maskepp hiszen fuggunk a nemetektol iparilag, az oroszoktol gazilag.?Csak Kinat kene mersekelni.De akkor majd a kornyezo orszagok beengedik es mi lemaradunk.Ezert kene eus kozosseg.Viszont az ugyanolyan korrupt euval?Szoval a 2 rossz kozul muszaj vakasztani.Az Eunak fel kell vallalnia valamit.Bar szerintem az eloregedo EU remenytelen.Akkor USA vagy Kina?Az oroszok mar csak latszat nagyhatalom.Koszi hogy reagaltal.Letoroltem Szep napot!Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 30. 7:53

Es ehhez jon meg nehany idiota.Ti tudtatok miert olte meg Chapman nevu ember John Lennont?Ha nem, akkor en tegnap olvastam,azert hogy hires legyen es bekeruljon az ujsag x_x ba.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 30. 8:12

Sziasztok Lányok és persze Elthan!
Paggy, csak zárójelben jegyzem meg, hogy naivitás azt gondolni hogy nem lesz világháború ismét! DE!
Csak az a kérdés hogy meddig lehet ezt kitolni, hogy minél később történjenek meg ezek az események! A z eu . úgy ahogy van egy korrupt bagázs, tisztelet a kivételnek! Sajnos a politikai szintér nem a józan tárgyalások helyszine már, és Orbánhoz hasonló kvalitikált vezetője talán Széchényi volt.
Nem mondom hogy 100%-ban mindennel egyetértek a politikai vonallal, de amíg a normalitás talaján állnak és nincs más helyette addig őket választom.
Nézd meg Gundel Takácsot! 60 éves, és most fekszik le az úgynevezett "liberális ".....! Milyen ember az aki apa férj férfi létére megkérdőjelezi az identitását?!?! hogy tényleg azok a szavak a normálisak?!? mert mi a család, a gyerek, a nő és a férfi?!?
Mert hogy ezeket a dolgokat újra kell értelmezni!?!?!?!?!
Felháborító! Úgy hogy családja van, 3 gyereke, magyar, itt született... Latinovics forog a sírjában!!! hogy egy ilyen elfajzott rokon is van közöttük!
Számomra ez az ember megszűnt létezni! Ezentúl bárhol meglátom már kapcsolok is el .

Ez az ország az én hazám, otthonom, és kikérem magamnak hogy mások gyarmatként kezdjenek rendelkezni vele. Tudom ez a cél, mind amerikai mind eus szinten. DE az akkori EU. nem politikai, hanem gazdasági társulásként jött létre.
Sajnos mi aranybánya vagyunk mások számára!
Nem lehet feladni a szabadságunkat, mert azon találjuk magunkat, hogy nem szólíthatjuk a szüleinket apának anyának, nem beszélhetünk Jézus Krisztus megváltói munkájáról, nem vigyázhatunk a gyerekeinkre hogy ne az LMBTQ és más elferdült másságú kioktatásban és életmódban élhessenek,
nem védheted meg azt ami a tied, amiben hiszel, amiért az vagy aki. Önmagadat teljesen be kell áldozni egy globalista őrületnek ha nem harcolunk ezek ellen. S ez még csak a jéghegy csúcsa!

na ennyi a politikáról .

Samum közben felébredt, megyek is reggelit csinálni neki!
Hesu, köszönöm a cicás képet is, nagyon szép kis karakteres, és milyen jó husiban van!
Az állatorvosok felhívták a figyelmet, hogy mindenképp csak pórázon legyen a kutya, és ha kell lehet venni a számukra készül t nyugtatót, mert ahogy elnézem..az idei dupla erős lesz!
Mintha be akarnák hozni tavalyi lemaradást!

Most csend van még..... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. december 30. 8:14

Paggy, sajnos hány ilyen elborult elméjű ember van! Lásd napi politika!
El tudtad volna képzelni hogy valaki betör a királyné lakosztályába, hogy megölje?! Micsoda elborult ötlet ez is! :-o :x :ymhug:
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2021. december 30. 9:28

Szép napot mindenkinek!
Ági
Van két 50 cm átmérőjű pizza tepsim. Ha vékony tésztával kérik 8, ha vastag tésztával, akkor 6 jön ki belőle. Ebből apukám is kap.
Tényleg jó a Kiskunfélegyházi hús. A bátyám közel 4 évig ott dolgozott a húsiparban és ha hazajött, mindig onnan hozattam vele húst és császárszalonnát, amit utólag otthon megfüstöltünk.
Zeuszt petárdázás idején bevisszük az alagsorba, mert anno Bella elszökött és azóta sem került meg.
Én a Go, Go Squid 2. évadát maratonoztam le. Vagyis tegnap értem a végére. Nagyon tetszett. Ismét kedvet kaptam az első évadához.

Kata
Hogy van a szemed?

Rita
Mióta írtad, hogy fordítani fogod a Fall in Love sorit, folyton kukkolom a fórumot, hogy mikor lesz feltéve.
Végtelenül fogok örülni neki.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. december 30. 10:39

Szia Kata!Tiszteletben tartom Orbannal kapcsolatos velemenyedet,sot van 1-2dolog amiben egyet ertek vele/en a koznep egy resze/ csak azt mondd meg ki volt Szechenyi Istvan Meszaros Lorince?

Vissza: “Társalgó”