Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. december 21. 19:40

Rita! Gyönyörűek a képeid, kis falucskád tornyaival kezdve, rögtön párom Rábaszentmihályi temploma jutott eszembe, 5 háznyira laktak apósomék tőle...
És valóban olyan csodás képeket raktál ki még a továbbiakban is hogy tényleg tátva maradt a szám és öröm nézegetni őket! Köszönöm fiadék fotós élménybeszámolóját is...máskor is kérünk szépen belőle... :D :)) :)) :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 21. 20:04

Kata58 írta:Rita! Gyönyörűek a képeid, kis falucskád tornyaival kezdve, rögtön párom Rábaszentmihályi temploma jutott eszembe, 5 háznyira laktak apósomék tőle...
És valóban olyan csodás képeket raktál ki még a továbbiakban is hogy tényleg tátva maradt a szám és öröm nézegetni őket! Köszönöm fiadék fotós élménybeszámolóját is...máskor is kérünk szépen belőle... :D :)) :)) :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata! Az én falucskám olyan pici most is, és régen is azt volt, hogy csak egy református
temploma van, és persze az is pici. A tornyát nézve nem úgy tűnik, pedig az. A másik három
egy másik település templomai, azé, ahol dolgozom.

A gyerekeknek mondtam, hogy készítsenek fotókat, és ezt meg is tették, de alig lett olyan,
amin ne lennének rajta ők is.

Reggel olyan sötétség volt nálunk, hogy megint meg kellett néznem az órámat, hogy jó időben
indultam-e el, nem korábban. Vagy egy hónapja volt már ilyen sötét, ez a második alkalom.
Nem baj, holnaptól kifelé megyünk a sötétségből!!!!
Ahogy mentem a buszmegállóba, egy lábnyomot láttam csak a darában (ez még mindig nem
hó). Ez nem azt jelenti, hogy kevesen vagyunk a faluban, hanem, hogy majdnem mindenki
autóval jár. Ahol én járok, olyan közel vannak a szemben lévő házak, hogy annak érdekében,
hogy két autó elférjen egymás mellett az úton, már nem lehetett járdát építeni, és árok is
csak az út egyik oldalán van. Ezért az út szélén járunk, de itt senki nem száguldozik, nem
kell attól tartani, hogy elütnek. Pici falu, pici utca:
(most, ahogy nézem, lehet, hogy ezek nem is egy embertől származó nyomok, hanem kettőtől)

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. december 22. 9:19

Kedves Rita! Erről a lábnyomról jut eszembe, apu útja, Örkénypusztán is ugyanaz a helyzet, csak annyiból hogy Bábolnát köti össze Győrrel, tehát hatalmas az átmenő forgalom . Járda itt sincs, és csak az egyik oldalon vannak házak. A különbség az autósok moráljában van..van hogy majdnem az árokba szorítanak le bennünket, pedig ha szemben jönnek, mindig megállok.!4 háznyira van buszmegálló, de volt már hogy intenem kellett a sofőrnek hogy kerüljön ki..Nagyon ritkán de itt kivételesen megmutattam mennyi esze van. :-q . Ha megáll és kiszáll bele sem gondolok...hiszen Samu kezét meg fognom kellett.! De vannak itt ilyen pihentagyúak, akik sztrádának nézik az utat. Úgyhogy nekünk, és mindenki másnak aki ott gyalogol igencsak vigyáznia kell! ÁÁÁ az indexről nem is beszélve, hogy kerülni fog a mögötte levő sofőrnek...ami ugye evidens kellene hogy legyen. Szívesen felállítanék ott egy trafipackot.... egy nap alatt meglenne a havi...többek között ez is oka hogy nem szeretek kijárni... :-ss :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. december 22. 17:07

Megint kigyönyörködtem magam a képeitekben.
Rita, nagyon szépek a fiad készitette képek. Én szeretem a hegyeket, hegycsúcsokat, úgyhogy élvezkedtem egy kicsit. :-)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. december 22. 21:11

Rita! Beugrottam én is egy kicsit gyönyörködni. Itt mindig lehet látni szép dolgokat. A fiad képe festményre illő!

Kép

Tegnap készültünk el a mézeskalácsokkal, nagyrészt Panna munkája a díszítés! :o) :ymparty:

Fogyasszátok, jut mindenkinek! :))

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. december 22. 21:54

Köszönöm a mézeskalácsot...én ha csinálok is diszíteni nem fogom, mert ahhoz khm..szóval nem az erősségem...xdddd. Idén egy másik receptet fogok kipróbálni... :ymblushing: :-h :movingflower: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 23. 10:08

Gabi! Köszi a mézeskalácsot! Kettőt vettem, egy szívecskét és egy csillagot.
Mindkettőn jó sok máz volt! Panna nagyon szeret "sütkérezni". Jó neki, meg
sem látszik rajta!

A fotókat a fiam menyasszonya készítette. Övé az érdem!

Mivel nincsenek új fotóim, egy bogyós kollázst teszek ki:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. december 23. 12:13

Rita! Jó ebben a leginkább szürke időben egy kis színt látni. Már az is szép látvány ha deres a táj. :x Nekem most virágzik a klíviám, erről teszek be egy kollázst.
Panna a mézeskalács díszítése után azt mondta, hogy ezek után biztos nem lesz cukrász! :))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 24. 7:07

Gabi! Gyönyörű a klíviád! Anyukámnak a kedvenc szobanövénye volt.

Most már nemcsak neked van Grincsvirágod, hanem nekem is! Tegnap voltunk
még egy utolsó bevásárláson, és a miskolci plázában két üzletben kaptam
lencsevégre ezeket a kis Grincseket:

Kép Kép Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2016. december 24. 7:55

Szia Mindenki!

Gabóci,
nagyon ügyesek vagytok a mézeskalácsokkal! Szuperül néznek ki igy feldiszitve.
Én is megsütöttem életem első ilyenjét. Puritán egyszerűséggel, diszités nélkül.
Finom puha még ma is, leteszteltem már reggel. :-) Pedig megigértem magamnak, hogy nem fogok sütimérgezést kapni. :-)

Gabóci, a virágod nagyon szép! Nálam csak a hatalmas, nagy virágok maradnak meg, igazából a túlélőkön tudok kifogni.
A karácsonyi kaktusszal sem próbálkozok, feladtam.
Ez a kép két évvel ezelőtti, azóta még hozzáültettem egy kis cseréppel, mára két ág árválkodik, arról is lehullottak a virágok. Pedig én mindent megteszek érte.
Kép

Rita!
Ezek a grincsfák nagyon tetszenek. Ahogy naponta járok nálunk a piacra, mindig kigyönyörködöm benne magam, mert sok helyen árulják.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 24. 8:33

Ági! Nekem ki kellett itthonról mozdulnom ahhoz, hogy ilyet lássak. Az én drága kis falumban
csak egy pici élelmiszerbolt van, egy óvoda, és a polgármesteri hivatal, ahol van kultúrrészleg
is, egy nagyobb helyiség miniszínpaddal, és egy szintén mini könyvtárral. Érdekesség, hogy a
kocsma évek óta zárva tart. Nem éri meg fenntartani. Ki látott már ilyen falut?

Spoiler: mutasd
Mondjuk egyszerű az ok. A régi tősgyökeres falusiak már nem sokan vannak. A lakosság nagy
részét a közeli városból kiköltöző családok alkotják. Mi is így kerültünk ide 23 évvel ezelőtt.
Ezek az emberek mind autókkal járnak-kelnek, és a kocsmákhoz fűződő viszonyuk is teljesen
más, pontosabban teljesen hiányzik. Városon ez nem alakul úgy ki, mint faluhelyen, ahol a
férfiak mindennapi életéhez szervesen hozzátartozik a "kocsmázás".

A mostani lakásomat nekem sem szeretik úgy a virágok, mint a korábbit. Én sem tudom, hogy
mi az oka. Sokáig nehéz volt tudomásul vennem, mára már nem izgatom magam miatta.

Kati küldött pár fotót. Az első egy sanghaji kávézó a kávéjával, míg a harmadik a hajón készült,
ahol zenél. Azt mondja, hogy ez egy olasz sétahajó "Európa" témával, kínai vendégekkel. Ázsiai
vizeken utaznak, ázsiai országokban kötnek ki, de a hajón Európa van. Ez látható az asztal antik
motívumán. Kati is európai klasszikus zenét játszik zongorán. A képen kiváló minőségű csokiból
készült forró csoki látható:

Kép

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. december 25. 16:40

sziasztok...csak ideértem!Esik itt a fránya eső!ahelyett hogy hó esett volna itt a gyerekek örömére...meg a karácsony is úgy szép igazán ha fehér... :) Elkészültem tegnap a mézesekkel, mást nem is csináltam ma meg rántott pulykamellet csináltam..Samunak annyira izlett hogy a 3 szorosát ette a húsnak...de azért elfogyott a rízs is mellette... :D . Még egy résszel adós vagyok a Rookievel...de ma még nem filmeztem csak zenét hallgattunk meg letöltögettem. És sikerült egy kicsit bólintani..de csak jobban fáj a fejem tőle...de már nem mertem kávét inni, mert h 2 után iszom akkor hajnalig is fenn vagyok. Ma hajnalban meg Samu tett arról hogy legyen mit takaritani vele együtt...hajnali fél négykor...aish.
/mármint őt is le kellet zuhanyoznom/ na mindegy---ezen is túl vagyunk.
Viszont két filmsorinak a felirata is megjött karácsonyra és azokat sikerült megnéznem annyira örültem nekik is...A Sivatag hangja nagyon tetszik, a másik pedig Cruel Romance...ez is Sanghajban játszódik...majdnem egyidős a Roockival.
Na megyek uzsonnát adni valami meleg édességre vágyom, lehet pudingot csinálok gyorsan....nem túl édesre, mégis meleg, és vanília...valahogy erre vágyom...remélem Samu is megszavazza.../tuti kolbászt kérne ha adnék neki/ Csak ebédre biztos volt a hús 3o dkg amit bevágott...ez csak óvatos becslés...de alig bír magával...na mentem... :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. december 28. 14:58

Nálunk hétágra sütött a nap ma délelőtt, és angyalszárnyakat láttam az égen. :)) :)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 28. 20:02

Gabi! Képzeld, én is láttam egy angyalszárnyat az égen délelőtt, de sietnünk kellett
Miskolcra, és nem volt időm lefotózni. Nagyon hasonlított a tiédre, de az enyém csak
egy szárny volt, és talán egy kicsit nagyobb.

Miskolcra azért mentünk, mert kivittünk valakit az állomásra, a Tiszaira. Tudom, hogy
tettem már be korábban képeket róla, de azok nem a sajátjaim voltak. Ezeket viszont
én csináltam:

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép

A peronon nagyon szép volt a fény-árnyék játék:

Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. december 28. 20:48

Rita! Miskolcon még csak kocsival voltam átutazóban, nem láttam az állomását, jó nagy és szép. ;) Gyanítom ez is a felújítás után lett ilyen szép. :) Külön figyelmet fordítottál a lámpák fotózására, modernek, de szépek. :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. december 29. 7:13

Szia Gabi! Itt kezdődött a vasútállomás gyűjteményünk:

http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=41&t=92&hilit=tiszai+p%C3%A1lyaudvar&start=300

Pont te kezdted el a sort a Ti felújított állomásotokkal, és a pitypangfejhez hasonlító
szökőkúttal.
Nagyon jó a fórum keresője, már többször megállapítottam. Most is beírtam, hogy
"Tiszai Pályaudvar" - sejtettem, hogy a nevét legalább egyszer leírtam így - és már
dobta is ki a találatot, és még a hozzászóláshoz is elvisz, ahol leíródott a keresett
kifejezés.

Tegnap egy hirtelen ötlettől vezérelve nem hazafelé vettük az irányt a vasútállomásról,
hanem elugrottunk Bogácsra, csak hogy szétnézzünk apukám portáján. A képek a kertben
készültek:

Kép

A naspolya annyira finom volt, hogy az valami hihetetlen! Szóltunk a szomszéd bácsinak,
hogy nyugodtan szedjék le. Lekvárnak is kitűnő lehet. Nem sok cukrot kell hozzátenni.

Kép

Ezen a kis pici fácskán is volt egy szem, a másik már leesett róla. a fűben hevert:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 1. 18:37

Kata tegnapi deres képei:

Minden deres, még a házfalak is:

Kép Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 1. 18:48

Kati is küldött pár fotót Incheonból. Sajnos, csak a szemünkkel ehetjük:

Kép Kép Kép Kép Kép

Utoljára tettem be a legérdekesebb képet. Kürtős kalács Dél-Koreában!:

Kép

Csak akkor olvassátok el, mi van a spoiler alatt, ha végignéztétek a képeket!

Ezek az ételek mind műanyagok. Egy étterem kínálatát mutatják be.
El kell ismerni profi munka!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. január 2. 8:04

Hú Rita! Annyira profi munka, hogy reggeli után is csurgott a nyálam miközben néztem a kínálatot! :))
Bevallom őszintén...fogalmam sincs melyiket is választottam volna, ha lehetőségem lett volna rá! :)) :movingflower: :flower1:
Köszönöm a gyönyörű képeket! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 2. 12:42

Kati is azért fotózta le, mert nem hitt a szemének!

Ha már a Himalájánál időzünk, be akarom mutatni, hogy az ablakomból is látni
"havas hegycsúcsokat", ami csak zúzmarás dombcsúcs, de legalább a miénk!
Hihi!

December 27.-én készült a kép, akkor még csak a csúcsa volt fehér a dombnak,
és a nap is sütött.

Kép

Most így néz ki, nagyon hideg van, és a nap sem süt:

Kép

Szilveszter előtt egy nappal bárányok lepték el az eget nálunk:

Kép
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. január 2. 13:19

Kedves Rita! Loptam tőled két képet és csináltam belőle neked egy kis havas tájat.
Kép
Kép
Mire jók a bárányfelhők!!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. január 2. 16:31

hahaha a bárányfelhők, hogy mit meg nem csináltok lányok... =)) =)) =)) =)) =)) de jó ötlet..... =)) =)) =)) =)) =)) =))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 2. 16:57

Zsike! Hát ez nagyon jó! A te képeden az én bárányaim összetipegték a havat,
látszik a sok patanyom. Itt-ott már olvad a hó. Ott ahol kék szín van, azok a
pocsolyákat jelzik.

Új perspektívát nyitottál a fotózásban!

Mit szólsz ehhez? Az eredetije a spoiler alatt van:

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. január 2. 17:34

Mingi! Mit szólsz ehhez a verzióhoz? :-? Gyapjú ágyneművel vetett ágy : két párna, takaróval. =))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. január 2. 17:39

Gabi! De bárányszőrből készültek a takarók és a párnák!!

Kép

Vissza: “Társalgó”