Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 5. 11:44

Ági! Ahogy megláttam a juharfádat, rájöttem, hogy az én rügyező ágam is juhar,
nem vadgesztenye. Már ki is javítottam.
Gyönyörű a fa! Imádom a tavaszt, de csak azért, mert tudom, hogy elmúlt a tél,
és követi a még nagyobb szerelem, a nyár!

Gabi! Valóban nyugalmat sugároznak a fotóid! Jólesik nézegetni őket. A galamb
tényleg kölyökképű! Igaza van Áginak! A te képeiden is észre lehet venni, hogy
az új gépeddel készülnek (gondolom). Élesebbek a fotók, és a színek is élénkebbek.
Nálad is gyönyörű kék az ég.

Én még mindig harcot vívok az én gépemmel. Túl okos hozzám, ezért sokáig tart
a kiképzésem. A közeliek többször nem sikerülnek még, ezért azt gyakorlom a
legtöbbet.

A hóvirágok nagyon jó alanyok. Sokat vagyok közöttük, így észrevettem egy nagyon
érdekes dolgot. Sok hóvirág az orgona elszáradt levelein keresztülfurakodva látta
meg a napvilágot! Annyira hihetetlen!

Kép

Kép

Ebből a levélből kis szoknya lett:

Kép

Tanúja lehetünk egy kis rügyecske "út/levéltörésének":

Kép

Van aki idegen tollakkal ékeskedik (belenőtt a vérehulló fecskefű levelébe):

Kép

Ebben a virágban valaki szorgoskodik:

Kép

Mondtam, hogy nálam minden növénynek magáról kell gondoskodnia, és kivívnia a
többi közt a helyét. Egy csapat nárcisz is igyekszik megtalálnia a saját életterét:

Kép

A katica mellett is bújik ki valami, de még titok, hogy mi lesz belőle:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 12:44

Sziasztok!Egy kicsit jobban vagyok,mert tegnap hétágra sütött a nap.Küldök először egy szerdai fotót.Majd FOTÓMIXET sokfélérőlkommenttel:paggy
=http://www.kephost.com/image/w676]Kép[
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:04

A "hétágrás"nap.A lakótelep szélén termelői piac t"tartatik" szombaton.Itt találkoznap a környék lakói,mint az ősidőkben a vásárokban.Van itt minden:jó fűszeres-nyelves disznósajt,ezerféle gyümölcs ,zöldség,kemencés pékárú,lacikonyha,ócskapiac,cukrászda 100ft-os egységárú sütikkel/amiről én most lemondhatok-persze egy citromos mignont megkóstoltam-meg is haltam volna,ha nem/.És ilyenkor mindenki kint van a parkban.
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép[/url

[url=http://www.kephost.com/image/w6Rj]Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:13

NA MI EZ?KITALÁLJÁTOK?

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:16

A következő küldeményem:a jobb oldali "elsőszülött" mellett jön a kistestvér.Lehet tippelni milyen színű frézia lesz.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:27

Végül elültettem a fréziákat.1-8-ig lehet jelentkezni majd,hogy ki melyiknek /cserépen belül 1-nek/lesz a virtuális nevelője.Mindenki legyen szíves majd 2 számot mondjon,mert nem biztos,hogy kikel mind,azonkívül jó tarka legyen a választék.Egy cserépben átlag 10 hagyma van,ezért lehetnek társbérlő nevelőszülők/egy cserépből ketten is választanak/Megsúgom már 2 cserépben kibújt pár darab.!!!!/A cserepek lefényképeztem kivülrőln is és belülről is.Hetente küldöm majd a képet.KB.MAX12 hét alatt/de az elmúlt évben volt néhány sprinter,"AKI" 9 hét alatt kivirágzott.JJA,és az azonos színű hagymák sem virágzanak egyszerre.Most küldök egy alapállapot fotót.Amikor mindegyik megindult,akkor küldöm a "sajátcserepest".Üdv:Paggy

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:31

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 14:32

A hálók a támaszték miatt ÉS a macskáim ellen kerültek a cserepek köré.P.
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 5. 19:40

Paggy írta:Végül elültettem a fréziákat.1-8-ig lehet jelentkezni majd,hogy ki melyiknek /cserépen belül 1-nek/lesz a virtuális nevelője.Mindenki legyen szíves majd 2 számot mondjon,mert nem biztos,hogy kikel mind,azonkívül jó tarka legyen a választék.

Gyönyörűek a virágaid, remélem az én kis virtuálisaim is ilyen szépek lesznek , látom már őket a 2. és a 7. cserépben még egy kicsit várnak az ébredéssel.
Napsütéses jövő hetet kívánok Zsike :flower1:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 5. 19:47

Paggy! Én a 4 sz. cserépben növekvő fréziát fogadnám örökbe, kísérném figyelemmel növekedését! :)

Hangulatosak a parkban készült képeid. :)
Kép

Azt szeretném kérdezni, ez a Bikás park nem Kelenföldön van véletlenül? A 4-es metró állomásnál? Nem jártam arra, csak az egyik ismerősöm küldött onnan képet most, és hasonlít. :-?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 20:14

Kedves MinGi és Gabóci!
MinGi Te a 2,7-t választod vagy csak megállapítottad?egyébként direkt nem sorrendben vannak a cserepek.Örömmel vettem a jelzésed,de addig nem jegyzem,amig nem bukkan legalább 5 cserépben elő a hajtás,mert sikerélményt szeretnék Nektek.
Gabóci!DE erre lakom.Neked is írom,hogy örülök a választásodnak/még 1 kéne,hogy biztos virág legyen,mert még útközben "meggondolhatja"magát/Így jártam az ősziekkel 108 fréziából a rosszul tárolt hagyma/vettem/és virágföld miatt kiirthatatlanul atkásak lettek és kb 8 frézia nyílt/még 3 várat magára -küldtem képet -ki lehet találni milyen színű lesz/Szóval várok majd még 1 számot Tőled!Üdv:paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 5. 20:25

Paggy! Talán sárga lesz!? :-? A másik cserepem legyen az 5-ös. :) :)

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 20:41

Gabóci!Felírtam.Meglátjuk kitalálod-e a színét.Még én sem vagyok biztos benne.Hamarosan/ 2-3 nap/ jelentkezem a megfejtéssel,addig lehet tippelni!Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 5. 21:46

Paggy!

Én az 1.-t vagy a 8.-at szeretném :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 5. 22:06

Kedves Ági!Köszönöm és felírtam.Kicsit várni kell,mert néha 2 hét különbséggel kezdenek kihajtani.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 6. 4:35

Paggy! Én szívesen osztozok az 5-ös cserépen Gabival! Azt jósolom, hogy a mi cserepünkben
a sárga színű virágok lesznek a legtöbben.

Még nem tettem ki az elsején fotózott, a lemenő nap által bronzra festett dombot (ahol a
bronz fák sorát látjátok, ott folyik a Sajó):

Kép

A másnap reggel fényképezett, a felkelő nap által megfestett felhőcsíkokat (a két domb
ugyanaz, látszik, hogy reggel mindig van egy kis köd nálunk, biztos, hogy a folyó miatt):

Kép

És a pénteki napfelkelte:

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 6. 8:06

Kedves Paggy! A döntésem továbbra is a 2 és 7 cserép, biztos ki fognak kelni, az egyik vanília színű, a másik vörös lesz.
Az éppen bimbózó szerintem sötétebb lesz, :flower1: ehhez hasonló színű.

Kedves Rita! Ismét nagyon szépek a képeid, A bronzra festett domb olyan,mint nálunk az erdőtűz után parázsló hegyoldal volt.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 6. 8:18

Húú Rita ezek csoda szépek! Ez különleges! \m/

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 6. 9:47

Kedves Kata!Merre Vagy?"Eltettem Neked 2 cserepet/3-6/De betársulhatsz a többiekhez,mert minden cserépben kb 10 hagyma van.Megsúgom jól jársz velem/3.vagy- és 6.cserép!DE NE ÁRULD EL A TÖBBIEKNEK!!!Üdv:Paggy
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 6. 11:51

A vasárnapi sétám képeiből.

A régi nevezetes István malom, ami ma üresen kihasználatlanul áll, és tükröződése a CSKK üveg ablakain.
Kép Kép

A Csabagyöngye Kulturális Központ, vele szemben a Munkácsy M. Múzeum
Kép Kép

Templomok
Kép Kép

Kép Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 6. 12:12

Gabóci!Ennyi katolikus templom van nálatok?Gazdag egyházmegye lehet!Nagyon szeretem a templomokat.Biztos szép freskóitok vannak.10 évig anyukámmal jártuk az országot/direkt a mellékutakon/és csak bámultuk,hogy pld egy eldugott kis falunak milyen szép temploma van.Elég kevesen vannak az utcán.Van olyan nálatok ,hogy piacnap?Biztosan olyankor hemzseg a nép.Jók a vidéki piacok és MINDIG kedvesek az emberek a turistákhoz /nem úgy mint Pesten!/Ha szabad kérni,egyszer egy olyan nyüzsgős képet csinálnál?Mert akkor megérezném a hangulatot.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 6. 12:25

ÉS A LÉNYEG:A LEGJOBB KOLBÁSZ CSABAI és a Szilágyi kft csinálja.Még Szentendrére is kimegyünk érte,mert az itteni piacról elköltözött Mellékelem
Minőség, hagyomány, tapasztalat, már 1979 óta!

Spoiler: mutasd
Szilágyiféle kolbász különlegességek és disznóságok!
1979 óta folyik a kiváló minőségű füstölt házikolbász termelése, mely a különleges feldolgozási folyamatoknak és a gondosan válogatott alapanyoknak köszönhetően, mára méltón viseli a Békéscsabai Magyar Hungarikum kitüntetést.
A több éves folyamatos próbálkozást követően alakult ki a mára tradicionális ízvilág, az egészséges és tartósítószer mentes portéka.
Kínálatunkban a hagyományos - mégis kimagasló helyezéseket és kitüntetéseket elért - kolbász fajták mellett, egyedi, saját gondolatból származó termékek is megtalálhatóak. Ilyen például a szűzérmés vastag kolbász. Felesleges itt leírnunk e termék jellegzetességét, EZT meg kell kóstolni!
De említhetem a cigánkát, a májast, a disznósajtot is, melyek egyedisége és ízvilága folyamatosan biztosítja fogyasztóink elégedettségét!
Élelmiszer kínálatunkban jelenleg 38 féle termék szerepel.
Célunk, hogy a kiváló alapanyag, a tapasztalt gyártási folyamatok és praktikák eredményeként, egy prémium kategóriás élelmiszer termékkörrel szolgáljuk ki vásárlóinkat. A többéves tapasztalatból származó folyamatos értékesítés növekedés és a nagyfokú kereslet termékeink iránt azt bizonyítja, hogy jó úton járunk!
Legyen Ön is törzsvásárlónk, és fogyasszon garantált minőséget és persze csak is a legfinomabbat!

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. március 6. 12:44

Sziasztok!
Haza érkeztünk Egri hétvégéről.
Fantasztikus volt. Az első és legfontosabb, a gyerekeink és párjaik jelenléte. Nagyon élveztük minden pillanatát. Az idő is nagyon kellemes volt, nem is kellett volna kabát, ha nem mentünk volna többször le pincerendszerbe.Pénteken első nap délután megvédtük ismét az Egri várat, este pedig felfedeztük Eger belvárosát.Szombaton a fürödtünk egy picit, este pedig a Szépasszony völgy nevezetességeit látogattuk sorba.Vasárnap pedig lementünk a Város a város alatt , Eger egyik kiállítóhelye az egykori érseki pincerendszerben.Nagyon jó volt.
Számomra aki szintén emberekkel foglalkozom az egyik legfontosabb tanulság, hogy mindegy milyen a kiállítás, a tárlatvezető, kiállítás vezető személye a legfontosabb. Milyen szeretettel, tisztelettel, és alázattal végzi a munkáját,hozzátéve a saját tapasztaltait, ezeket átadva a vendégnek, látogatónak lesz fantasztikus élménye az oda látogatónak.
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek.Marcsi :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 6. 14:19

Paggy írta:Gabóci!Ennyi katolikus templom van nálatok?Gazdag egyházmegye lehet!Nagyon szeretem a templomokat.Biztos szép freskóitok vannak.10 évig anyukámmal jártuk az országot/direkt a mellékutakon/és csak bámultuk,hogy pld egy eldugott kis falunak milyen szép temploma van.Elég kevesen vannak az utcán.Van olyan nálatok ,hogy piacnap?Biztosan olyankor hemzseg a nép.Jók a vidéki piacok és MINDIG kedvesek az emberek a turistákhoz /nem úgy mint Pesten!/Ha szabad kérni,egyszer egy olyan nyüzsgős képet csinálnál?Mert akkor megérezném a hangulatot.Üdv:Paggy

Paggy! Csak a két tornyú a katolikus templom. A kis képen az evangélikus kis templom (balra) és a nagytemplom (jobbra). Ezeken kívül van még a város különböző részein jezsuita, református, és görögkeleti templom is.

Kép
Spoiler: mutasd
Békéscsaba városközpontjában egymástól alig 15 méterre két evangélikus templom áll: a nagytemplom és a kistemplom. ElőbbiEurópa legnagyobb evangélikus temploma, illetve a második legnagyobb magyarországi protestáns templom, nála csak a debreceni nagytemplom nagyobb. Békés megye legnagyobb temploma.

Piacra nem járok, de majd egy fotózás erejéig elmegyek. :) A Csabai kolbásznál nincs is jobb, főleg a házinál. Az idei "termés" füstölés előtt.

Kép

Tavaly már az iskolában megismerkedtek a készítés folyamatával. A legerősebb fiú tekeri a töltő gépet, az én unokám. :D

Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 6. 14:31

Paggy írta:Kedves Kata!Merre Vagy?"Eltettem Neked 2 cserepet/3-6/De betársulhatsz a többiekhez,mert minden cserépben kb 10 hagyma van.Megsúgom jól jársz velem/3.vagy- és 6.cserép!DE NE ÁRULD EL A TÖBBIEKNEK!!!Üdv:Paggy

Szia Paggy+Aranyos vagy ,akkor a 3-at kérem szépen... :D ;;) Úgy látszik sikerült egy kicsit benáthásodnom.
Egy ismerősöm a facen posztólta, hogy kanyarójárvány van és az 59 előttiek nincsenek védve...úgyhogy ha náthás valaki és kiütései lettek azonnal menjen orvoshoz... :-q .

Rita gyönyörű a naplementéd sokat tud ez a masina mese nincs! :D
Gabóci, Gyomár kész országjárás lett a képeitekből, + Jól meg is hoztátok az étvágyat egy kis kolbászhoz! Mindenkinek kellemes hetet... :D :) :-h :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci, milyen ügyes unokád van, hogy ilyen komoly dolgot rá lehet bízni... :D És milyen gyönyörű szempillái vannak...bármely lány megirigyelhetné :)) :)) :)) :-h :movingflower: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”