Van képem hozzá

Kata58
Kapcsolat:

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 8. 12:45

szia Elthan! előre is sikeres akadályvételt minden irányban! :-bd :ympray: :-bd :ymhug:
Remélem minden rendben lesz ! Nagyon jó hogy írtál a tapasztalataidról. Sajnos az ember környezetében is több olyan van aki oltásellenes, s nem gondolnak bele, hogy min kell esetlegesen átmenni nem csak a betegnek, hanem a környezetének is.
Olyan szívszorító, hogyha ráadásul balul, vagy nagyon komoly szövődményekkel éli túl csak azért mert nem volt oltva!

Nálunk a gyülekezetben is nagyon megoszlanak a vélemények, de nagyon nagy arány természetesen felvette az oltást! Még így is volt veszteségünk, de azok nagy többsége nagyon sok más jellegű krónikus betegséggel is küzdöttek, és majd mindenki 80 körül vagy felett. De fiatalok, teljesen sportosan élők is egyik napról a másikra elmentek.
Sajnos a vírus nem személyválogató, rajtunk is múlik persze hogy hogyan tudjuk átvészelni, de legalább a lelkiismeretünk tiszta, mert a magunk módján mindent megteszünk hogy saját magunk és ha lehet környezetünknek se kelljen átélni ezeket a megpróbáltatásokat.
Itt vannak a szomszédaim, csak a legfiatalabb 3-4 gyerek nem volt még benne. De mivel oltva voltak, így szerencsésen megúszták, volt aki enyhén, volt aki nagyon keményen de itthon vészelte át azokat a napokat. :-bd

Jó lenne már letudni a hátunk mögött ezt az egész mizériát, de sajnos még nem látszik a vége.
Úgyhogy minden elismerésem a takarítótól, a műtősorvosokig bezárólag, akik bármilyen szinten érintve van az egészségügy területével. :-bd :flower1: :littlehearth:

Meg egyébként a nagy többségnek is, akik mindennek ellenére minden nap hozzák magukból a maximumot, vagy megfelelő a kialakult helyzetben a hozzáállásuk.

A nótorikus virustagadókkal, meg a gödényfélékkel nem tudsz mit csinálni. :-?? :-q
További szép napot! :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. január 9. 8:50

Hali! Szép vasárnapot mindenkinek!
Ismét hó borít mindent....
Kép
Még a fenyőfánk is kidőlt. De szerencse, hogy felfogta a tuja és az aranyvessző. Így nem tett kárt a szomszéd házában.
Kép
Megjött Foska!
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 9. 16:29

Sziasztok! Köszönöm Hesu ezeket a szép havas képeket! Sajnálom a fenyődet, teljesen kifeküdt?!
Foska meg nagyon karakán ezzel a fehér tarka bundával, és fehér háttérrel!
további szép vasárnap délutánt mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 9. 17:02

Hesu!Nagyon nagy hó van nálatok!!!Ide Pestre nem ért el.Foska kedves cicának tűnik.Különlegesek a foltjai.
Elthan!Köszönöm szépen a tájékoztatást.Itt is sokan betegek..

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 9. 17:10

https://utazom.com/cikk/a-mesebeli-cord ... nyolorszag
A mesebeli Cordoba, Spanyolország
Főoldal › Európa › Spanyolország › Spanyolország látnivalói › A mesebeli Cordoba, Spanyolország
Kovács Attila
Andalúzia leglátogatottabb városai között is kiemelkedő helyet foglal el a kalifátus egykori fővárosa, Cordoba. Sevilla és Granada is csodálatos építészeti emlékekkel rendelkezik, de olyan egységben csak itt Cordoba városában találjuk meg a mór vallási és világi épületek és kulturális hagyományok élő szövetét. Cordoba belvárosa az UNESCO Világörökség része, ezt a címet annak köszönheti, hogy tökéletes épségben megőrizte a zsidó negyed eredeti arculatát és a világhírű nagymecset, a Mezquita épületét, valamint számos, még a római korból származó hidat, kaput és templomot. Ezek árnyékában állva képzeletünk egyszerre futja át több ezer év történelmét - valódi időutazást jelent Cordoba utcáin sétálva.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 9. 17:14

https://kert.tv/elche-palmaligete/
EURÓPA LEGNAGYOBB PÁLMALIGETE, MÉGIS KEVESEN ISMERIK
Elche, a pálmafák városa
A spanyol Elche (Elx), Európa legnagyobb pálmaligete bakancslistás hely a kertek szerelmeseinek, és szerencsére már az odajutás is igen egyszerű. A városka csak egy rövid autóútra fekszik Alicantétól. Dupla élményben lesz tehát annak része, aki ezt a desztinációt választja akár egy hosszú tavaszi hétvégére; bőségesen feltöltekezhet napfénnyel a meleg dél-spanyol klímán és megcsodálhatja ezt a csodálatos pálmaligetet, mely még az arab világban is párját ritkítja.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 9. 17:17

https://kert.tv/spanyolorszag-egyik-leg ... -campillo/
Kiváncsi vagy milyen egy igazi Ezeregyéjszaka meséjébe illő arab kert?

Akkor nézz be velem ebbe a csodás és kevesek által ismert spanyolországi kertbe Alicante közelében, ahol a hőség és szárazság dacára igazi oázisra bukkanak azok a szerencsések, akik rálelnek a narancsültetvények rengetegében Carmen del Campillóra, a mór teaházra
és még rengeteg szépség A KERT TV VIDEÓIN.üDV.Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 9. 17:22

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 9. 17:45

szia Paggy, nekem a havas tájak tetszettek a legjobban, a többi meg egymás után. :D
De nem egy képtől máris történetek jutottak eszembe! :)) :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 10. 10:59

Sziasztok!
Most csak gyors bejelentkezek, de ma szembejött velem ez a rövid videó, megosztom, hátha valaki ugyanúgy lát benne valamit, mint én.
Főleg, amikor megkérdezték ki is ő valójában ?

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 10. 16:02

jó volt ez az elmélkedés, köszi Ági, és persze lehet vitatkozni, de a lényeg azt hiszem az utolsó mondataiban van, nem szabad az embernek az érzéseit, és véleményeit elnyomni csak azért hogy tetsszék a másiknak, miközben önmagunkat sem merjük felvállalni! :x :ymhug: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 10. 21:06

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 11. 11:43

Szia Paggy, érdekes volt a videó, bár tetszett a sok növény, de pl. a konyhai területen jobban örültem volna egy klassz fűszerkertnek mint egy dzsungelnek.
De hát ez itt most nem erről szólt. De ettől függetlenül nagyon tetszett!
Ha mást nem egyedül az erkélyt hiányolom az életünkből, mert akkor lenne területem egy két dologra! :D ;) :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 12. 10:22

:D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 11:08

Kata!Köszönöm szépen a receptet,megcsinálom.Pogány Judit portréját ajánlom:

Kedves Lányok!Mindenkinek szép napokat kívánok,most "belső munkálatok" folynak nálam.rengeteg egyéb dolgom is van,de majd jövök.Addig nézzétek el nekem,hogy 30%-osan veszek részt itt.DE!!!!!!!!!!Örömmel olvasom a hozzászólásokat és nézem a képeket.Úgy tekintek erre a fórumra,MEG NE SÉRTŐDJÖN SENKI!!! [-x ,mint egy termelői piactérre,ahol igazi dolgokkal lehet találkozni,de van úgy ,hogy csak pár árus tartózkodik itt,akik szintén IGAZIAK. KEVÉS A HASONLÓ HELY,EZÉRT KÉRLEK TITEKET,VÉGLEG NE TŰNJETEK EL,SŐT NE IS LEGYETEK RESTEK MEGJELENNI!
MOST MÉG HALLGATOM Pogány Judittal készült interjút/ISTENI VOLT,AJÁNLOM!!!! :-bd :-bd :-bd ,azután gyógyteázom,majd a megfőzöm a kapros tökfőzeléket.Lányok!Szeretitek a tökfőzeléket?Kata májreceptje menne hozzá!!! \:D/ :-bd
Sziasztok,sziasztok.Mindjárt keresek még jó dolgokat.-4 fok van.Üdv:Paggy %%- @};- :O3 3:-o :AR! :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 11:17

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 11:19

És EZ??????Csodás!!!Hallgasd meg,ha jól akarod érezni magadÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Ella_Fitzgerald
Ella Jane Fitzgerald (Newport News, Virginia, 1917. április 25. – Los Angeles, 1996. június 15.) tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai dzsesszénekesnő, szakmájában minden idők egyik legkiemelkedőbb személyisége.[2]
Kép
Jellemzőek és sikeresek voltak az úgynevezett songbook (szó szerint zenekönyv) lemezei, amelyeken egy-egy szerző dalait dolgozta fel (George Gershwin, Cole Porter, Duke Ellington, Irving Berlin, Jerome Kern, Harold Arlen, Johnny Mercer).

Jelentősége máig nem fakult.

Magyarországon is járt. Először 1968. február 29-én.[7] Az 1970. május 20-i budapesti koncertjéről felvétel is készült az Erkel színházban, de lemezen csak 1999-ben jelent meg „Ella Fitzgerald in Budapest” címmel.[8] Az 1970-es évektől megromló egészségi állapota miatt egyre kevesebbet tudott koncertezni, az 1980-as években többször megoperálták, 1996. június 15-én hunyt el.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 11:23

https://www.retikul.hu/galeria/ezt-latn ... -couture/1
Vagy ezt?Görgesd végig,melyik kellene ?
https://hu.stilmoda.info/divat-ruhak-20 ... ktel-ruha/
Kék vagy aranyszínű melltartóval,réges-régen felvettem volna!!Hja,sajna-sajna .... :((
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 12. 11:50

Jó Étvágyat mindenkinek! Paggy, örülök hogy sikerült ötletet adnom, annyi hogy bulgur körettel adtam és a maradék uborkasaláta éppen elég volt Samunak!
Pogány Juditot meghallgattam már, még a hangjának zengése is feledhetetlen élmény.
A többiekbe is bele fogok hallgatni, de most más téren vagyok jobban lemaradva, úgyhogy igyekeznek kell vele estére képben lenni! Lévén ma szerda!
Mindenkinek balesetmentes közlekedést, bár most csak -1 van éppen, de máris borul vissza az idő és visszasüllyed a hőmérséklet. nem irigylem azokat, akik most kályhába fűtenek kinti -15 mellett!
:x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 12:13

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 12. 17:41

Paggy, ez is nagyon guszta! :D :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 12. 20:31

Ágika!Elfelejtettem írni,hogy meghallgattam Popper Péter videóját.Egyetértek vele,csak nem tudom a gyakorlatban alkalmazni,mert van azért úgy,hogy bizonyos dolgok idegennek tűnnek nekem.köszönöm,hogy feltetted.Vigyázz a szemedre!!!! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: Paggy %%- @};- :O3 :AR! 3:-o
Elthan

HozzászólásSzerző: Elthan » 2022. január 12. 23:41

Sziasztok. Voltam a kórházban vérvétel, altatóorvos, egyebek. 177/120 volt a vérnyomásom, másik gyógyszert írtak fel és amíg beáll a vérnyomásom halasztották a műtétet. 14.-ről, 18.-ára. A vérnyomásokat írni kell és hétfőn vissza kell mennem.
Egy orvosi appot kezdtem használni. Nagyon jó, átlátható, könnyen kezelhető. Vérnyomádt, cukrot, véroxigénszintet, stb. jegyzeteli. Statisztikát csinál, figyelmeztet gyógyszer bevételre, vérnyomás mérésre és.sok másra is használható. Ingyenes, de havi pár száz ft.-ért + szolgáltatásokat is ad.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 13. 9:23

De jó hogy bejelentkeztél Elthan! Köszönöm!
ez az app engem is érdekelne! S ha neked működik, akkor biztosan nem virusos!
Mennyire kezd hatni az új vérnyomásgyógyszer? Egyébként most még biztosan ez a szélszőséges időjárás is besegít!
Vigyázz magadra addig is! Nagy ölelés az egész családnak! :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 13. 10:10

Sziasztok!
Csak gyors bejelentkezem,hogy nem vesztem el! :-)
Paggy, voltál már azon a vizsgálaton?
Elthan, ez a bolond idő is bekavar biztos a vérnyomásba, gyógyulj és legyen rendben!!!!
Kata, remélem jól vagytok. Hideg van nálunk nagyon, gondolom nálatok is, ki tudtok azért mozdulni?
Ildikó, rég irtál!
Rita biztos fordit a mi örömünkre. :-)
Jövök majd, ma ellenanyagvizsgálat, délután szemészet. Vérnyomásom a gyógyszertől többször van lejjebb, mint kellene és szédelgek ezerrel. Mondhatnám, hogy én megmondtam, de senkit nem érdekelt... Február 2.-ára van még egy időpontom ismét ultrahangra és EKG-re ahhoz, akit nem értem el karácsonykor és amikor elkezdődött a szememmel a gond, nála voltam. Hátha...
Tegnap tanár úr a festészeten ajánlotta Oravecz Márkot, aki kinai gyógymódot alkalmaz . Csak hát állandóan Pestre felmenni az nem biztos, hogy megoldott....

Vissza: “Társalgó”