Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 26. 22:28

Hamar sötét van:
rl=https://kephost.com/image/BIyB]Kép[/url]
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 27. 11:02

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 28. 20:37

szia Paggy, köszönöm az ajánlót, mindenképpen benézek majd oda, de most egy kicsit elvesztem a sorozatok között, aztán most be kell hoznom a lemaradásomat...Kellemes hétvégét mindenkinek! :ymhug: i-) :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-bd :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 6:28

Kata fotói (mondom, hogy sokkal jobbak a fotók, mint a régi telcsivel!)

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 6:30

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 6:31

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 6:33

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 6:33

Kata fotója:

Kedvencem ez a héjából kiszabadulni készülő dió. Nagyon jól sikerült!
De jó látni újra közös képet Samukával, és te is beléptél a "bogarasok"
klubjába!
Az íróasztal új szerzemény?

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 7:10

A lányomék egy Hunstanton nevű tengerparti városkában őszeltek. Nyáron sokan jönnek ide nyaralni,
és szállodák helyett nagyon szívesen laknak az olcsóbb, de nagyon kényelmes lakókocsi szerűségekben.

Kép

A parkban nemcsak emberek laktak, hanem hangosan kaját kunyeráló kacsák is:

Kép

A "lakókocsi-házak" belseje tágas, kényelmes, és jól felszerelt volt. Mivel hideg volt, már fűteni kellett.
Jó meleget lehetett csinálni. Egy nappali, és két hálószoba volt benne:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

Tipikus angol város. A piaca inkább egy lengyel piacra hasonlított:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Azt mondta Zsuzsi, hogy itt hihetetlenül finom fánkokat lehetett kapni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

A tenger és a partja: a képeken hol apály, hogy dagály van.

Dagály:

Kép

Kép

Apály:

Kép

Kép

És a bizonyság, hogy Hunstantonban is van büdöske:

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. szeptember 30. 11:18

Rita! Mindig szeretem nézni Zsuzsi lányod angliai képeit, most azok a tengerparti naplementék valami fantasztikusak. ;)

Kata! Nagyon jó képeket csináltál az új telóddal. :)

Mostanában több elfoglaltságom van, ritkábban jövök a fórumba. ;;)
Tegnap Zsuzsianyuval a "Szent Mihály Napi Csabaiságok" nyitónapján megrendezett menyasszonyi ruha kiállításon voltunk, ahol többek között szerepelt Zsuzsi saját ruhája is. :)

Kép

Zsuzsi a ruhájával
Kép

Az orosházi evangélikus lelkész feleségétől való ruha 1910-ből.
Kép

A legrégebbi ruha 1901-ből bézs színben.
Kép

1921-ből való női és férfi esküvői ruhák.
Kép

A másik különleges ruhára 12 ezer gyöngyöt varrtak, -1979-ből.
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 30. 11:36

sziasztok! De örülök a képes beszámolóknak, az a angliai lakókocsi valami fantasztikus..a tenger apály -dagály része, a naplemente is csodás. A büdöskén meg jót kuncogtam...az a virág mindenhova elkísér bennünket. :D ;) .
KÖSZÖNÖM A DICSÉRETET! DE A JOBB KÉPEK A telónak KÖSZÖNHETŐEN LETTEK JOBBAK..én vajmi keveset tettem csak hozzá igazból még zsákbamacska részemről..de a tegnapi felhőképeket nagyon élveztem csinálni...éppen levittem a szemetet, akkor láttam milyen csodásak a fénycsíkok is benne, csak lestem. Mivel nem megyek le teló nélkül még a szemeteshez sem, így sikerült kintről csinálni a képeket... :-bd Az íróasztalt az unokaöcsémtől kaptam...erre vártam sokat. Látni alatta a régit, annak teteje a szobaajtó mögött van, és így is látni, hogy mennyivel nagyobb helyem van. Élvezem nagyon. :D
Gabóci, gyönyörű esküvői képeket hoztál, és azt vallom, hogy akkor valahogy jobban nőnek néztünk ki mint ma... :D ..Megjegyzem most is szabadidő nadrág van rajtam :)) ..csak mégis annyira tetszenek a régi ruhák. A gyönggyel kivarrt is álomszép..biztosan egy vagyon volt anno is.
Zsuzsi is milyen jól néz ki a képen.. :movingflower: :-bd .
Mindenkinek gyönyörű hétvégét kívánok! Nálunk konferencia van, megyek is oda nézni a közvetítést! :D :-h :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. szeptember 30. 16:43

Sziasztok!CSODASZÉP KÉPEK!!!!!!!
Most csak átfutottam,mert vendégeket várok,sül a rétes-----DE ESTE MINDENKÉPP JÖVÖK,mert részletesen szeretném látni MINDET.KÖSZÖNÖM-köszönöm előre is.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 17:13

Gabi! Hogy mik vannak! Ráadásul, egy olyan valakinek a ruhája is ki van téve, akihez nekünk
is közünk van (neked kicsit jobban)! Milyen kis vékonyka volt Zsuzsi (is) menyasszony korában!

Paggy! Már majdnem négy hónapja nem volt süti a számban, de már sikeresen eljutottam arra
aszintre, hogy nem fáj a hiánya, sőt hiánya sem nagyon van. Ugyanígy vagyok a csokival, és más
édességgel is. Csak a rétesről jutott eszembe! Attól függetlenül sokat be tudnék falni belőle.

Egyféle "sütit" ettem mostanában. Cukor és liszt nélküli almás-mákost! Jó, hogy rátaláltam a receptre,
így nem kell nélkülöznöm a mákot, amit nagyon-nagyon szeretek. Holnap fogom negyedszerre megsütni.

A recept:
Almás-mákos – cukor és liszt nélkül
Hozzávalók:
• 3 db alma lereszelve
• 20 dkg darált mák
• 1 evőkanálnyi vaj vagy margarin
• 3 tojás
• 1 kiskanálnyi sütőpor / szódabikarbóna
• folyékony édesítőszer ízlés szerint

A három tojást szétválasztom két edénybe. A fehérjébe beleszórom a szódabikarbónát (nekem ez volt itthon),
és kemény habbá verem. A sárgájába kerül a vaj és az édesítőszer, azt is kikeverem (nem kell túl habosra,
csak hogy a vaj szétmenjen kis darabokra).

A mákot és a reszelt almát összeöntöm a kikevert tojássárgájákkal, és nagyjából összekeverem őket, majd végül
lazán beleforgatom a tojásfehérjét is.

Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe teszem, és 180 fokon, 20 percig sütöm. Muffin formában is lehet szerintem.

Habkönnyű, és nagyon finom!!!

Jó étvágyat!

Kata! Ha akaratodon kívül, ha nem, sokkal élesebb és szebb képeket csinál az új telcsid, mint
a régi. Mondom, a dió nagy kedvencem. Kiteszem nagyobban is:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. szeptember 30. 17:32

Gabi! Én is nagyon szeretem nézni az angol fotókat, mert azok annyira mások, mint amihez
szokva vagyunk. És Angliában is nagyon szeretek lenni. Nem tudom pontosan megfogalmazni,
hogy miért, de az biztos, hogy nemcsak azért, mert ott vannak a gyerekek.

Ha már Norfolk-megyében voltak Zsuzsiék, megnézték a Nemzeti Levendula Gyűjteményt is.

Minden féle-fajta levendulát termesztenek. Helyben sajtolják a levendulaolajat, amit aztán
méregdrágán el is adnak. De nemcsak olajat, hanem mindenféle levendulás dolgot - csokit, sütit,
fagyit, salátát, illatosítót... is árulnak.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. szeptember 30. 20:31

De jó, hogy bekukkantottam...gyönyörű lehet a levendula kiállítás...és mennyi finomság lehet belőle...az almás mákosodat tuti ki fogom próbálni, minden van itthon hozzá!Tepsit nem kell kivajazni? Puszika, köszönöm a receptet is! :ymhug: :-h :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. szeptember 30. 21:01

Kép

Rita! Imádom a levendulát, szinte a képek nézegetése közben is érzem az illatát. Régen a nagymamám és anyukám szekrényeiben mindig volt kis zacskóba varrva. Levendula ültetvényt először vagy 25 éve a Pannonhalmi gyógynövénykertben láttam, hoztam is egy kisüveg kincsként őrzött levendulaolajat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 1. 0:39

Kedves Kata:Nagyon sok jó képet készítettél.3-t kiemelnék.Két felhőset:az egyiken mint egy léghajó úszik a sötét felhő,a mellette lévőnél a nap a víz alól süt és bodrozódik a felszín.ÉS A DIÓ ZSENIÁLIS !GRATULÁLOK HOZZÁ!Köszi a képeket.
Rita!Köszönöm a sok érdekes képet.Nekem minden lakókocsis kép tetszett.Nagyon otthonos a belseje.Barátságosak az utcák és megdöbbentem a kicsi piacon.A TENGERJÁRÁS PEDIG SZUPER!!!A finom fánkot ezek szerint nem kóstoltad/4 hónapja édességet nem eszel/Köszönet a receptért.Sajnos a máktól hasmenésem,DE A PÁROM SZERETI,MAJD KIPRÓBÁLOM.
éS GABÓCI! Most én irigykedek-milyen szép esküvői ruhák!!Zsuzsi ruhája igen finom,visszafogott.És a gyöngyös gyönyörű.Madeira az alsó része?Elfogadnám dísznek.Csinálnék egy vitrint neki.Élénk kulturális életet éltek Ti is.Kiállítás,hangverseny,színház.Gabóci!Láttad a MACSKAJÁTÉKOT nálatok?Nagyon dicsérik az előadásotokat.20 éve Súlyok Máriával láttam a Madách Színházban.Köszönöm szépen a szép képeket,jó volt látni.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. október 1. 0:44

rl=https://kephost.com/image/B4Zh]Kép[/url]
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 1. 7:23

Gabi! Pannonhalmán (is) csak egyszer jártam, kb. 20 éve, de akkor nekünk nem mutattak
gyógynövénykertet, pedig megnéztem volna. Én annyira nem vagyok oda a levendula illatáért,
de az olaja sok mindenre jó.

Kata, én azért használom a sütőpapírt, hogy ne kelljen kikenni a tepsit (meg elmosogatni).
A süti tésztája melegen gyenge, törékeny, de ha kihűl, az egészet kifordítom a tepsiből, és
lehúzom róla a papírt. Visszafordítom, és lehet szeletelni. Ha rajta van a papír és úgy szeletelem,
akkor képes töredezni.

Paggy! Én nem voltam a lányomékkal, csak ők utaztak a tenger mellé, így a fánkot sem kóstolhattam.
Egyébként sem szeretem ezeket a mézes-mázos fánkokat.

Ezt a fotót is Zsuzsi küldte, még nem néztem utána, milyen virág:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. október 1. 7:43

sziasztok! Paggy, olyan guszta kaját tettél ki te is...hogy csak nyelem itt a nyálamat! Én is szeretem a disznósajtot, Samukám sajnos nem annyira, de mást igen...jó hogy a rétes nem nálam landol, együltömben a fele tepsi üres lenne :)) :))
Pannonhalma itt van a közelben, de még én sem voltam ott...pedig megérne egy kirándulást! :) :-bd .

Rita, gyönyörű ez az orchidea, nekem az jut róla eszembe..de nem biztos hogy igazam van.. ;) .
Képzeljétek, végre folytatódik a Leaf felirata, több mint egy év után ...Nagyon szeretem a szinészeket, és a történetet is...az ügyvédi világ olyan izgalmas... :D .Bárcsak a folytatódna már a Love Now is... :( .
Szép vasárnapot mindenkinek! :D :-bd :movingflower: :flower1: :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 1. 10:29

Sandringham House:

Hagyományosan minden karácsonyt itt tölt az angol királyi család. 1977 óta a nagyközönséget is beengedik
a kastély egyes részeibe és látogatható az épület történetét és a királyi családot bemutató múzeum is.
A környező parkból mintegy 240 hektárnyi szabadon körbejárható.

A Sandringham House (akárcsak a balmorali kastély) nem koronabirtok, hanem a királyi család magántulajdona.
Ennek akkor volt jelentősége, amikor VIII. Eduárd 1936-ban lemondott a trónról. Mivel a két kastély az apjától
örökölt magántulajdona volt, nem kerültek át utódja, VI. György birtokába; Györgynek meg kellett vásárolnia
tőle.

VII. Eduárd 1910-es halála után Alexandra királyné életvitelszerűen lakott itt és a kastélyban halt meg 1925-ben.
Szintén az épületben hunyt el két fia, Albert Viktor (1892-ben) és V. György (1936-ban); akárcsak unokája, VI. György
(1952-ben). Itt született VII. Eduárd unokája, Sándor herceg, a leendő V. Olav norvég király (1903-ban).

Diana hercegnő a kastély parkjában lévő kétszintes házban, a Park House-ban született és nőtt fel, amelyet családja
(a Spencerek) évtizedek óta bérelt a királyi családtól.

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sandringham_House

Azt mondja a lányom, hogy nagyon jó érzés kerítette hatalmába, amíg a parkban és a kastélyban sétálgattak.
Különleges aurája van a helynek. Sajnos benn nem lehetett fotózni, de olyan szobákba is bemehettek, amit a mai
napig is használnak a királyi család tagjai.

Angliában képes percenként változni az időjárás. Az alatt az idő alatt, amit a kastélyban és a parkban töltöttek,
hol borult, hol sütött, hol esett, de akkor készültek a legszebb fotók, amikor borulás közben egy-egy pillanatra kibújt
a felhők közül a nap. Gyönyörű színeket kaptak a fotók általa:

Izgalmas volt a kapu innenső oldalán lenni:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 1. 10:30

Kép

Kép

Kép

Itt öt percig zuhogott, aztán abbahagyta:

Kép

Ezek voltak azok a pillanatok, amikor nagyon borul, de a nap kiköszön egy pillanatra a felhők közül,
csodálatos színt kölcsönözve a gyepnek, és mindennek:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. október 1. 10:30

A park:

Kép

Kép
Kép