Gabi! Szerintem a varjak behúzódnak a városokra, mert itt egy darabot sem látni. Az iskolánk udvarán
hatalmas fák vannak, amin nagy termetű dolmányos varjak szoktak fészkelni, és költeni, már azokat
sem látni.
Dereskéket én is fotóztam ma megint, de töltenem kell a masinám aksiját, majd csak utána tudom
feltenni a gépemre a fotókat. Már annyira kíváncsi vagyok, hogy milyenek lettek.
Emlékszem a tavalyi ibolyádra. Mintha kandírozva lenne! A cica gyönyörű!
Sokkal kihaltabb a belvárosotok, mint vártam! Miskolcon elég nagy a nyüzsgés vasárnap is. Borzasztóan
megvannak dűlve a járda melletti fák! Mintha nem kedvelnék a szemben lévő sorban lévőket.
Garfield a krumplis dobozba ült bele? Mintha az lenne alatta.
Kata! Nálunk már kopaszak a vadgesztenyefák, de már most jó nagy rügyek vannak az ágak végén. Eddig
még soha nem figyeltem meg, gondolom máskor is így van.
Paggy! Az én gépemmel is lehet panoráma képet csinálni, már csak utána kéne néznem, hogy kell. Kedvet
kaptam tőled. Nagyon tetszik a te fotód!
Fórumból, fórumba úgy kell képet másolni, hogy ráklikkelsz a kiszemelt fotóra, jobb klikk, "Kép címének másolása",
és beilleszted oda, ahol szeretnéd megjeleníteni. Vigyázat! Csak a címet másolja, szóval ki kell jelölni, és
nyomni egy "Img"-t, hogy meg is jelenítődjön kép formájában.
Zsuzsi is küldött adventi képeket Manchesterből. Van köztük cipős kirakat, cukrászda helyett étterem, és
egy csupa üveg épület is. Jót nevettem, miközben mentettem le a fotókat, mert emlékeztettek a te képeidre.
Nincs semmi gond a városi élettel! Mindegyiknek van előnye, hátránya. Én sokáig városból jártam ki a falusi
iskolámba (abba, ahol most is tanítok). A tantestületnek a kisebbik része járt ki városról, a nagyobbik része
a faluban lakott vagy saját, vagy szolgálati családi házakban. Később azt az érdekes folyamatot vettük észre,
hogy a városi kollégák elkezdtek építkezni, vagy házat vettek a faluban, vagy a környék falvaiban (mint ahogy
én is a volt férjemmel, és a három pici gyermekemmel), míg a falusi kollégák közül egyre több költözött be
a városba. Mindenki esküdött, hogy a megváltozott élete sokkal jobb, mint az előző volt. Nagyokat nevettünk.
Egy kolléganőm van csak, aki kb. 10 év városi lét után visszaköltözött falura, mert nem tudta megszokni a
panellakást.
A manchesteri városháztér. Minden évben itt tartják a karácsonyi vásárt. A tavalyi fotók is hasonlóak voltak: