Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 11. 6:07

Paggy! Nálunk is ilyen gyönyörű napsütéses idő volt. Alig vártam, hogy kiszabaduljak a suliból és nekivághassak
a napi mászkámnak. Nyálas, taknyos, ködös időben is mentem, de ez az igazi.

A jógáért irigyellek. Többször írtam, hogy nekem is nagy vágyam, de ami késik, remélem, nem múlik... :))

Kata! Igen, egyik hozza a másikat. Csodás dolgokat látok azokban a fb csoportokban, amikben jelen vagyok.
Mostani izgalmam az ehető virágok és gyomnövények (amik mind gyógynövények is, csak mostohán bánunk
velük). Még nem kezdtem el velük aktívan foglalkozni, de már szöget ütött a fejemben, és ez tudom, hogy mit
jelent. :)) Ezeket a növényeket őseink mind ették, és gyógyításra használták, aztán a gyógyszeripar elnyomott
mindent, elfeledtette a régi tudást, hogy ne a természetben keressük a gyógyulásunkat, hanem az ő gyógyszerei
között. Gondolj a Palota Ékkövére, ahol Jang Geum a főztjeivel és a növényi főzeteivel gyógyított. Ezt a tudást
a mai napig lehetne alkalmazni, csak szépen elfelejtettük.

Ahogy korábban is írtam, semmi gondom a húsevéssel, én is ettem 56 éves koromig. Nem kapacitálok senkit
arra, hogy ne egye, nem vagyok vegán térítő sem. A kajáimat csak megmutatom, és ennyi. Azt tudom megmutatni
a fotóimmal, ami foglalkoztat, ami leköti az időmet. Ami most kitölti az életemet, az majdnem mind itt van
a vasárnapi asztalomon.

Remélem, megtalálod a megfelelő matracot. Muszáj, hogy jó legyen, hiszen évekig fogod használni.

Kép

Baloldalon a ferdén megdöntött üvegekben vannak a csírák. A nagyobban barna lencse (bio), a kisebben a jégcsapretek.
Mérhetetlenül drágák a csiráztatáshoz használatos eszközök, ezért én több oldalról összeszedett olcsó fogásokkal
operálok. A célt így is sikerült elérni. Az üvegek tetején vadiúj, de kimosott titokzokni található. A csírákat
először több órán keresztül áztatni kell, majd naponta kétszer átmosni, de felesleges víz nem maradhat az üvegben,
mert bepálik, vagy akár be is penészedhet a csíra. Ám a harisnyán keresztül, így megdöntve a felesleg mindig ki tud
folyni. Nézzétek meg, mennyibe kerül egy ilyen szett, amivel ugyanezt tudom elérni:

https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-rendszer-2-uveggel

A következő üvegben szintén barna és vöröslencse ázik. Tegnap reggel leöntöttem róluk a levet és már szépen
csiráznak is a jobb szélen látható pici üvegben ázó brokkoli magokkal együtt.

Tovább folytatva a sort: reszelt sütőtök+alma+banán, mellette pedig káposzta+banán fermentálódik. Ma már meg
tudom kóstolni a sütőtököset.Ilyet még nem csináltam. A brokkoli magok mellett pedig 10 deka kesudió ázik (pár órát),
hogy aztán beindítsam a kesujoghurt készítő projektemet. Azóta ez már el is készült. Probiotikummal (élő flóra)
oltottam be, és két nap alatt szépen megsavanyodott. Az már biztos, hogy egyenletesebb meleg kell neki, ezért
ki fogom próbálni a kuktám joghurt készítő programját. De az eredmény így is nagyon fincsi, ma fog debütálni. :))

Nagyon hamar elkezdtek a bacik dolgozni. Hamar látszódtak a kis buborékok:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 11. 8:48

sziasztok! Látod Paggy, minden rosszban van valami jó is, remek az az kis étterem..megnéztem a linket amit kitettél, fantasztikus kínálatuk van... :D Jó nevet is választottak.

Tegnap beszéltem a Varga Gomba egyik dokijával és asszisztensével, mindenképp belevágok a C-peptid kúrába. Lehet majd támogatást is kérni egy évre. Már le is diktálták hogyan milyen adagban és hogyan kell alkalmazni. :ymblushing: Mostmár csak ide Győrbe kell az itteni üzletükbe bejutni, hogy nyomtatványt kérjek a kérelemhez . Szombathelyen bírálják el a központban.

Rita milyen leleményes vagy, megnéztem a linket és tényleg "veszett drága"...Amúgy egy itatóspapíros trükk sem lenne rossz... ;)
Én is akartam csinálni, csak mikor éppen bele akartam volna vágni, akkor lett a csíramagok körül valami balhé, mert valami fertőzés miatt visszahívtak egy csomó terméket...de ez már régen volt, aztán valahogy elfelejtettem. amúgy ismerősöm akinek bioboltja volt, de bezártak ő is csinálja a csíráztatást...

Milyen jó hogy már jó idők lesznek végre nyitott ablaknál is aludhatunk..

Jut eszembe, Gábor doki azt mondta, hogy cinket mindenkinek kellene szednie akinek valamilyen gyulladásos problémája van ...én a szelénnel együtt szedem, pont a pajzsmirigy okán is...szóval ösztönösen jól csináltam...csinálom... :D

Vissza kell keressem a sütötök alma narancs kombódat, hogy is csinálod...mindegyik van itthon... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 11. 12:14

:-h Egy érdekes programtájékoztató még érdekesebb fotója:
FREAK FUSION: RESTLESSLEGS - VILÁGPREMIER
Kép
Spoiler: mutasd
Készítette: Csuzi Márton, Fehér Ádám, Saniaccio Gaia, Paar Lennart, Zoletnik Zsófia
Világítás: Galkó Janka
A kortárs cirkuszi produkció témája a nyugtalan lábak szindróma (RLS), az alvási rendellenesség gyakori, jellegzetes formája. Az érzést nehéz leírni: ez olyan, mintha a végtagok akaratlanul ásítanának, olyan kellemetlen érzés, amely zavaró, feszültséggé, szorongássá, viszketővé és rángatózóvá teszi, amely nem engedi pihenni és pihenni.
Az öt előadóművész egyetlen kötelet segítségével keres megkönnyebbülést: teljes kimerültségre vezetik magukat és egymást, végtelenül csomózva és megfeszítve a köteleket és idegeinket.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál ezen előadását a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza mutatja be.

:ymdaydream: Paggy @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 11. 12:31

ERRŐL A HONLAPRÓL MA HALLOTTAM A RÁDIÓBAN:
http://tudas.hu/miert-azsiabol-jon-a-legtobb-jarvany/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 12. 5:58

Kata! A sütőtök-alma-banán ugyanúgy készül, mint a cékla-alma-banán. Négy napig a konyhában nem túl
világos helyen fermentálódott. Tegnap felbontottam, nagyon finom lett, de nem előzi meg a céklásat. Bár
a sütőtököt is nagyon szeretem, a céklát imádom, főleg almával és banánnal. Felbontottam a banános
káposztát is. Ismét nagyon fincsi lett. Már csak akkor savanyítok banán nélkül, ha főzésre szánom a káposztát.
Ha magában eszem, akkor megy bele banán is. Nem lesz édes a banántól, csak valahogy másabb.

A csírás üvegek alá megy összehajtogatott papírtörlő is. Azon a képen azért nincs alatta, mert már készen volt
a csíra, nem kellett többet öblítenem, csak arra vártak az üvegek, hogy lefotózzam őket, és már öntöttem is
ki a tartalmukat egy műanyag tartóba. Azóta már meg is ettem az összeset, de az újak is készen lesznek holnapra.

Meséltem, hogy a krumplis, sütőtökös petrezselymes hajdinából egy kevés hajdinaliszt hozzáadásával lepénykéket
sütöttem a sütőben. Íme a végeredmény. A tetejüket aprított pirított magvakkal szórtam meg:

Kép

Kép

A főtt lencsét kevés fokhagymás olajban megforgattam, sóztam, más nem került rá. A lilahagymát megdinszteltem,
majd rádobtam a kis kockára vágott, kimagozott paradicsomokat. Pár percig pirítottam őket együtt, de roppanósra
hagytam őket. Közben három színű kaliforniai paprika szeleteket sütöttem a sütőben. Miután kihűltek, lehúztam
a héjukat, vékony csíkokra szeleteltem, és hozzákevertem a hagymás paradicsomhoz. A zöldek: szívsaláta, rukkola,
bébispenót saját kesujoghurttal meglocsolva. A joghurtba kevertem natúr reszelt tormát és egy gerezd fokhagymát.

Paggy kérdezte, hogy mennyi időbe tart megfőznöm a többféle ételeket. Nem tart sokáig. A zöldségek gyorsan
puhulnak. Fasírtokat, lepényeket a sütőben sütöm, amíg sülnek, elkészítem a többit. Szinte mindent a kuktámban
főzök. Ez az elektromos konyhai automata edény sima fazékként és magas nyomású kuktaként is funkcionál. A
leveseket 100%-ban a kukta funkcióval készítem percek alatt készen vannak. A minestrone levesnek a leghosszabb
az előkészítése, mert nagyon sok alapanyag kell hozzá. Ez mindennel együtt kb. egy óra. De a többi megy gyorsan.
A másodikok esetében a köretek 90%-a kukta funkcióban készül. A nem köreteknek pedig kb. fele. Amióta megvettem,
azóta imádom ezt a készüléket.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 12. 18:00

Sziasztok! Rita, megint a pavlovi reflexek, pedig itt van mellettem az üres tányér, csirkemájból csináltam resztelt májat, finomra sikeredett, máskor is így csinálom meg..szerencsére nem sajnáltam sem a hagymát sem a pirospaprikát sem a majorannát, bár ez utóbbival picit csínján kell bánjak,...De a lényeg már el is fogyott finom kenyérrel és uborkával. Még jó hogy nem maradt, mert képes lettem volna repetázni... :)) .

Nálunk szinte nyár volt. Elrohantunk a rendelőbe beutalóért vérvételre nekem is, aztán így majd együtt megyünk. Dokin és az asszisztensen is maszk, jókor mentünk nem volt beteg, mert a rendelés vége felé mentünk...aztán Árkád..kipróbáltam a
másik matracot, és arra lesz kicserélve, mert az 4 féle képpen állítható..Úgyhogy hamarosan megoldódik ez a gond is..de vicces, hogy mindent két nekifutásra sikerül kiválasztanom..mármint valahogy sikerül a nem tökéletesbe, csak a jóba beletrafálnom..és ugye azért matracot nem egy két évre vesz az ember... ;) .
További szép napot estét nektek is... :x :ymhug: :flower1: :littlehearth: :-bd
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 13. 5:45

Szia Kata! Imádtam a csirkemájat, főleg jó lecsósan. Mondjuk a disznómájat se vetettem meg, az is jöhetett.
Volt vagy öt év az életemben, hogy minden héten kellett főznöm, mert ha megláttam a húsos pultban, folyt érte
a nyálam (szó szerint). Valami olyan anyag lehetett benne, amire nekem akkoriban nagy szükségem volt. Én is
tettem bele mindig majorannát. Jól áll neki.

Nálunk is fantasztikus idő volt tegnap. A héten már másodszor nem kellett este befűtenem, de olvasom, hogy
máris vége ennek a jó kis (elő)nyárias időnek.

Na, remélem, hogy nagyon jó lesz az új matracod.

Az itthoni fiam hívott, hogy Miskolcon már megint fosztják kifelé az üzleteket. De nekem most nem ez a legnagyobb
bajom, hanem, hogy nem fogok tudni elutazni a kisunokámat megnézni. Április 8-án utaznék, a jegyeket még
január 10-én megvettem.

Vettem karfiolt, és direkt olyat választottam, amelyen jó sok és friss levél van. Egyesével levagdostam őket,
és mindet szépen megpucoltam. A külső leveleknek csak a levélnyelét hagytam meg, mert a levélmaradványok
nem voltak szépek, de a belsőknek mindenét megfőztem. A levélnyelekről lefejtettem a zöld leveleket, majd
zöldséghámozóval egyesével meghámoztam a nyeleket. Csak a külsőkkel és az alattuk lévőkkel kell ezt megcsinálni,
a belső levélnyelek még jó zsengék. Mikor készen voltam, jól megmostam, és felaprítottam őket. Most nem
tettem bele kaprot, hanem, amikor készen volt, egy nagyon picike zablisztet tettem hozzá. A kelkáposzta főzelékhez
hasonló ízű főzeléket kaptam. Tulajdonképpen abban is a levélnyelet és a leveleket esszük meg. Egy kevés
saját kesujoghurttal locsoltam meg.

Pirított füstölt tofut, sütőben sült fűszeres sütőtököt (kimaradt egy kevés a fermentálásból, azt sütöttem meg,
nehogy megromoljon), és szárított paradicsomos, medvehagymás puliszkát ettem hozzá. Már nem szoktam írni,
de ez a kaja is nagyon finom volt.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 13. 5:58

Téli jázmin, bőrlevél, és lyukasórás felhőfotó. Pont akkor ment el a nap, amikor kimentem
egy kicsit sétálni. Hirtelen feltámadt a szél, és jól beborult. Nem tartott sokáig, mert a szél
gyorsan elfújta a felhőket.

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 13. 8:58

sziasztok! a Windos megint behülyült, annyival nagyobb és feljebbcsúztatott képet illetve monitorállást ad hogy az eszem megáll. A marhája..analfabéták dolgoznak ott vagy ....egyik baki a másik után..már én is visszasírom a a win7-et. Kétszer próbálkoztam újraindítással, de csak akkor látszik a felső sor, ha valahogy összecsukom két ujjnyira...akkor látom a fenti 3 jelet, amivel vagy nagyítod az ablakod , vagy lehúzod az oldalt vagy kilépsz pontosítok bezársz egy lapot...Nálatok mi a helyzet? :(

gyönyörű a bőrvirág a haragos felhők, és a jázmin ahogy hozza a virágait! Szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 13. 16:03

Sziasztok Lányok!Bár csodás fotókat tettél be Rita,mégis most először a"patkányságról" írnék.
Patkányságnak hívom a mindenek feletti saját életem mentése,semmilyen közösségvállalás a többi emberrel.EZ KÖVETKEZIK MOST a járvány következtében.Ma hallottam a rádióban,hogy ha beteg leszel,mentsd az életed.Miközben az egészségügyi dolgozóknak írd és mondd 5db sebészi maszkot adtak a háziorvosnál és nincs kézfertőtlenítő!
MI A FENE VAN AKKOR és KINEK????Állandó kapcsolatban vagyok a kutyások által nővérekkel.----A másik ,képzeljétek a házban lévő szomszédasszony nem mer kijönni hozzám a kertbe,miközben ültetek.Haragszom és mérges vagyok.Megtiltotta a fiacskája,hogy beszéljen velem ,aki vásárolni jár a közeli boltba.Azt nem köszönte meg a kis szenya,hogy ennyit segítettem az anyjának,de most félelmet keltő,nem szabályos személy lettem.
-Te meg ne mászkáljál sehova!-mondta nekem mikor a kapuban találkoztunk.-Anyukámnak tilos kimenni.Tegnap melegen sütött a nap és kicsit ültettem a kertben,hívtam ,álljon ki kicsit a napra-a résnyire kinyitott ajtóból közölte,hogy szó se lehet róla,mert veszélytkeltő lény vagyok.A ház karbantartásában nem vesznek részt.
Tudjátok,hogy kertvárosban lakom és nem járok máshogy csak gyalog újabban a szomszédos közértekbe.Egyszer ezt már megéltem a bátyám családjával,amikor anyukám meghalt és adósságokat hagyott ránk.A bátyám kivételével a család azonnal elinalt,oldjuk meg mi,hiszen mi vagyunk a gyerekei,hogy évekig anyuból éltek,az nem számított,ráadásul senki nem akarta rájuk terhelni,de nem kellett volna patkányként menekülni.

A hozzászólás másik részét a következőbe teszem,hogy ne érintkezzen a haraggal.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 13. 16:23

Kedves Rita és Kata!Először is kíváncsi vagyok Rita az unokádra.Nagyon könnyű szülést kívánok!Rettentően sajnálom,hogy nem tudsz azonnal utazni!!!!!!!!!!!
/Vajon HALACSKA jegyű lesz?/

Guszták az ételfotók.A lencsét jobban kedvelem,mint a babot,mert legalább tudok belőle pár kanállal enni.Rita a Te hatásodra is kuktakedvelő lettem.Már régebben is megcsodáltam a kis szerkentyűdet.A banános céklás fermentáltad íze olyan lehet,mint az anyóstársam céklasalátája.Fincsi.
JESSZUS most mondják a rádióban:Ausztriában minden boltot bezárnak,kivéve az élelmiszert és gyógyszertárat/NÉHÁNYAT/Csehország karanténban.A lányomék már a bankban nem dolgoznak.Ma mentem a boltba és egy postásbácsit megkérdeztem,hogy hétfőn lesz-e postás,azt mondta MÉG HÁBORÚ IDEJÉN IS VOLT POSTA.Hálás vagyok az eü személyzetnek,a járművezetőknek,a postásoknak KÖSZÖNÖM SZÉPEN/bár ez nem elég/ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Most Koppenhágából beszél egy hölgy a rádióban.Azért kell bezárni az iskolákat,hogy ne gyorsan terjedjen a járvány,hanem lassan.Legyen elég lélegeztető.A gyerekek tünetmentesen is fertőzhetnek.Ott távoktatás lesz már hétfőtől.
Most jutott eszembe---- az előző hozzászólásomban írtakhoz...Nem az a bajom,hogy valaki félti magát,hanem az ahogy azt teszi és kommunikálja.Idegenként kezeli azonnal azt,akivel 3 éve minden nap találkozott és akire rászorult.
Nagyon szépe a színszűrős fotó,ismét festményre hasonlít.
Kata!Mi újság Veletek?Megkaptad a legújabb matracot?Ellátnak a szomszédok????Írjál róla!!!! :movingflower:
Lányok!Jól vagytok az ország különböző részein?
Hoztam 1-2 fotót a "gyalog a boltba" eseményemről.Mindjárt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 13. 16:38

Sétáltam a boltba:
Kép
A 12 emeletes ház aljában ezt a kis "otthonosítást" láttam.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 13. 16:42

Majd egy érdekesen díszített házat:
Kép
A Fehérvári út 88/a-b. című ház azonos a Hengermalom utca 2. címmel. Az átlósan a sarkon álló négy emeletes kis-lakásos (egykor) bérház Budapest, Székesfőváros Elektromos Művei számára épült 1927-28-as években.
Kép
Kép
Kép
Vajon mit jelképeznek a díszítések?
Most ennyit írtam,sziasztok.Paggy @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 13. 19:21

Sziasztok! Paggy, megértelek! azért borzasztó hogy egyesek mennyire ki tudnak fordulni önmagukból. Sajnos ez van. Éppen meg is érkezett a szomszédasszonyom, bevásárolt nekem. Egyébként mentem volna én de éppen előtte jött még csak a fuvaros a matracért amit visszaküldtem.!
Úgyhogy a Samuén aludtam és végigaludtam az éjszakát... :D :)) . Még a végén nem veszek most egyenlőre másikat.. ;) csak az a gond, hogy lehet majd a gazdasági helyzet miatt meg nagyon felmennek ezek árai is..úgyhogy most egy picit tanácstalan lettem.
egyébként a család férfitagja Olaszba és Ausztriába is jár mert árufuvarozó.. gondolhatjátok a család izgalmát...hogy most mi van. :-o
De reméljük a legjobbakat!
Most én is be vagyok tankolva, már alapanyagból, úgyhogy remélem szép nyugisan átvészeljük ezt a két 3 hetet, bár tartok tőle, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű, lévén elég sok fegyelmezetlen ember. A barátnőm azt mondta, hogy ha a gyereknek nem kell majd esetleg iskolába menni, akkor elmennek a Mátrába, mert ott legalább erdők vannak, tisztább a levegő. A lányának a barátjának vannak ott családtagjai, de ők másként oldják meg, ez majd a végső esetben helyzetre szól.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
visszaküldésre becsomagolva
Kép

Kép

Na végre feltettem a képeket...
Paggy, a kérdésedre válaszolva, a villany veszélyére van az a szoboralkotás mindegyik falon...érdekes kivitelezés és nagyon szemléletes... :D ;)
De jó látni a már nyíló virágokat is... :littlehearth: :-bd
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. március 13. 23:37

Sziasztok!
Megint jó késő van, de már nem halogathattam holnapra a bejelentkezést, mert igy is évezredek óta nem irtam.
Még nem olvastam vissza, csak az utolsó pár dolgot láttam.
Rita finom ebédjét, picukra jövetelét, Kata újjonan jövő matracát, Samukát, és Paggy szuper szomszédját.
Holnap bemegyek még dolgozni, a ztán lesz ami lesz.
Mindenki vigyázzon magára amennyire lehet! Úgy tartja a mondás, jobb félni, mint megijedni.
Jókedvét senki ne veszitse el, igyekszem én is most már kicsit normálisabban jönni.
Mára csak ennyi volt, mert nagyon fáradt vagyok.
Jó éjt mindenkinek!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. március 14. 10:11

Kata! Nálam a frissítés egy bajt okozott csak, legalábbis ennyit vettem észre. Újra fel kellett ismertetni
a laptopommal a vezeték nélküli fejhallgatómat. Szerencsére ennyivel megúsztam.

Már jó régóta ismerem Samukát, de ilyen arcát még nem láttam, mint a második fotódon. Nem tudom,
hogy örül-e épp valaminek, vagy pont az ellenkezője, épp reklamál valamiért?

Paggy! Ezek az emberek agyatlan juhok, akik mennek a többi után. A mindenkori hatalmaknak (világszinten)
ilyen emberek kellenek, mert ezeket az orruknál fogva lehet vezetni, ezeknek mindent be lehet magyarázni,
mindent elhisznek, amit mondanak nekik. Nem szabad lesüllyedni az ő szintjükre. Ne essen rosszul, amit tesz,
nézz keresztül rajta, és bocsáss meg neki.

Köszönöm a jókívánságokat a lányom nevében is! Azt hiszem, írtam már, hogy kedden dolgozott utoljára, és
a következő keddre van kiírva. A hét elején volt egy párszor, hogy fájlalta a derekát, a hasát, a hátát, de
mióta otthon van, minden elmúlt és nagyon jól érzi magát.

Egyszer már írtam, de most már a végén vagyunk, szóval nem fog változni a helyzet. Eddig egy fillérbe sem
került a terhesség, és egyszer se vizsgálták meg ujjal. Csak ultrahang vizsgálat volt.
Egy midwife-fal megcsinálták a szüléstervet, amit nagyon komolyan vesznek. Megbeszélik és rögzítik, hogy
milyen módon szeretne szülni - Zsuzsi a midwife részleget választotta és a vízben szülést - ki lehet jelen a vajúdáskor,
akarja-e, hogy rendszeresen ránézzen a midwife, vagy inkább csak akkor, ha szólítják (persze ez csak addig
van így, amíg a szülés abba a szakaszba nem ér, amikor már indokolt a midwife jelenléte).... Megbeszélték a
vízben szüléssel kapcsolatos dolgokat, meg hogy mi fog történni vele, a párjával, meg a babával a szülés után.
Itt is lehetnek kérések, amit, ha lehet figyelembe vesznek. Ja, még azt is, hogy kér-e gázt vagy gerincbe adott
érzéstelenítést - nem kért Zsuzsi, csak ha úgy látják, hogy indokolt. A lányom fel van fegyverkezve minden
tudással, és ez magabiztossá teszi, nem fél a szüléstől.

De jó, hogy Kata megvilágosította előttem, hogy miről is szólnak az erkélyeken lévő domborművek. Észre sem
vettem a "villámokat", csak miután megírta. Csak a furán elhelyezkedő alakokra koncentráltam, és nem
értettem, mik akarnak ezek lenni. :))

Ági! Nem veszítjük el a jókedvünket, ígérjük! Én nem is a betegségtől félek igazán, hanem a hétfőtől kezdődő
távoktatástól. A mi gyerekeink nagy részének nincs otthon internet, és eszközök se nagyon állnak rendelkezésre.
Okostelefon az már van a legtöbb háztartásban, de nem annyi, ahány gyerek, így az internet hiányán kívül ez is
gondot fog okozni.
Azonkívül ebben a tanévben, aminek már majdnem a háromnegyede letelt, a mi szüleink közül EGY SE (szó szerint
értendő, nem költői túlzás!!) nézett bele idén a gyermekei e-ellenőrzőjébe. Tavaly három szülő viszonylag rendszeresen
fellépett az oldalra (minden szülő megkapta a gyermekei kódját), de az idén egy se, egyszer se. 300 gyerekről beszélünk!

Te is, ti is, vigyázzatok magatokra!

Reggel hétkor ballagok a kis boltunkba. Szétnéztem, minden van, ami máshol nincs. Kétféle kézfertőtlenítő, liszt,
olaj, cukor, porcukor, wc papír, a fagyasztóban húsok, halak, zöldségek, készételek, zöldség, gyümölcs (alma,
narancs, banán, mandarin), konzervek...

Kép

Taplógombák egy fatönkön, és ahogy fotózom őket: A púp a hátamon a kapucnim. =))

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 14. 11:14

Hú Rita, akkor tényleg már csak órák vannak hátra...lesz miről beszámolnia Zsuzsinak...Már én is szeretném ha túl lenne rajta.. ;) :-bd :flower1: :littlehearth: :movingflower:

ezt a szülésmódot és gondolkodásmódot kellene ide áthozni... :-bd
Meghoztuk az új matracot, majd 4 órakor átjön a szomszédasszonyom és segít a matraccserénél. Remélem jól fogok aludni... ;) :D :-bd
Milyen hosszú tud lenni az ember, ha az árnyéka előtte vagy mögötte van, egy bizonyos időszakban.

Samuka grimasza egyrészt boldog, másrészt a szél miatt volt, ennyire utálja ha szembefúj, és ez éppen nem szellőre sikeredett...
De éppen csak sikerült lekapnom =)) mint egy kis öreg manó =)) Irtó álmos vagyok (-| , de már feltettem az ebédet melegedni...majd utána lefekszünk és alszunk egyet, remélem legalábbis. :) :-bd Kivételesen túl korán ébredtem. ;) .

Mindenkinek szép hétvégét kívánok és jó egészséget. A betegeknek meg gyors és maradéktalan gyógyulást! :x :D :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 15:32

Kedves Lányok!Sajnos picit,de egészen picit revidiálnom kell az álláspontomat a patkánysággal kapcsolatban.Itt megindult az óriási felvásárlási láz.Mindenki spejzol,amit azért meg is értem ,mert lakótelepen nem nagyon lehet tyúkot tartani vagy búzát vetni.Az én párom /és most jön az előbb leírt mondatom indoklása/nem hajlandó 1 hónapot sem kihagyni a munkából,pedig végigutazza a legforgalmasabb járműveken a várost a munkahelyére.Kértem hagyjon ki 1 hónapot,az nem fog minket megrengetni,mert ugye ha én beteg leszek általa,mi lesz az állatokkal.Ő csak nevet és azt mondja ez baromság.Nagyrészt megértem és azt is,hogy DIREKT HÜLYÍTENEK BENNÜNKET,de azért nem nagyon kockáztatnék .Borzalmas FAFEJ!!!
Ő !!SZEMBEMEGY A NAGYHATAMAK MANIPULÁCIÓJÁva!!A KISEMBER,aki én is vagyok,LÁZADÁSA.Általában én is azt gondolom,amit ő.Persze nehéz lehet az EGÉSZ VILÁGOT IRÁNYÍTANI,most jóindulatúan írom.Talán túl elmentünk az egyik oldal felé és háború helyett ez jött,DE AZ IS LEHET,hogy ez egy SZEMÉT HÚZÁS,aminek mindig a nép issza meg a levét.Nem tudom.Tehát most egy picit én is patkánykodnék szívesen a fafej párommal szemben.
Majd meglátjuk!! %%- %%- %%- :flower1: :flower1: :flower1: :ymdaydream: :ympray: :-??
Egyébként ma elzárkózás ürügyén :)) összetrombitáltam 3 pasit a házból,hogy tegyék kicsit rendbe a hátsó udvart.Jó volt nézni,most én csak az előkertet csinálom 1 kézzel,mert az nem nehéz,milyen szorgalmasan fűrészeltek.Még az 1/3 sem készült el.NA ELÉG V OLT ENNYI RÓLAM.Majd hozok képet a kutyasétáról később.Most jöjjön a lényeg!!!
Rita!Szomorú,hogy nem nézik meg a naplót a szülők,de hát nem ez a fontos.Ezen a szinten /,nem lenézve írom,mert vannak dolgok amiben én is a béka feneke alatt vagyok/NEM EZ A FONTOS,HANEM SZÜKSÉGES ROSSZ.Lehet,hogy már írtad,de nem emlékszem,hányan kerültek jobb helyzetbe az iskola elvégzése után?Mennyire tisztelnek Téged a szülők-gyerekek?-Írtam már azt hiszem,hogy volt olyan magántanítványom,akivel 6 évig foglalkoztam mégsem érettségizett le.Már jóval előtte figyelmeztetett egyik kutyástársam,hogy mi a fenének töröm magam,JÓ TAKARÍTÓNŐ LESZ,mert roppant precízen csinálja a dolgait.Nekem azután nem kell mondani,hogy mennyire az a véleményem,hogy minden munka egyformán fontos és a képességeink szerint próbáljuk azt jól csinálni,de persze ki akartam sajtolni belőle az érettségit-hiába!ÁM!!!!azóta cukrász lett és istenien főz,takarít.Hát nem butaság erőltetni nagyon!!!! :ymhug:
Zsuzsi milyen vagány csaj!Vízben fog szülni!!!!HŰHA!!!IZGALMAS LESZ.Veled drukkolok ,akkor jöjjön a baba ,amikor kell! :ymparty: :ymparty: :ymparty: %%- :littlehearth: @};- :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 15:45

Kedves Kata!Nem is írtam,hogy milyen jópofa Samuka képe ,amikor grimaszol DEEEEE!,ami nagyon aranyos-------ÖREG MANÓCSKA!!-Igen,ez találó és roppant kedves!!!!!megállapítás. :littlehearth: Kíváncsi vagyok az új matrac használhatóságára.EZ MÁR BIZTOSAN JÓ LESZ!!!,ha nem marad a FÖLD.A vejem is így járt.Szép ,drága matracok sokasága után---szőnyeg,rajta paplan ,rajta PEDIG Ő FEKSZIK.Már a lányom is megszokta.Kata!vigyázzatok Magatokra!
Ágika!Gondolom most elmarad az utazás és a megnyitó.SAJNÁLOM!!!Vajon mi lesz?Minden leáll ?És utána?Mindegy őrizzük meg a jókedvünket.Vicces lesz látni az utcán gyalogoló nyugdíjasok tömegét vagy az üres utcákat.Látjátok mennyi előnye van a falunak??? :x Megtartották a szerdai festészetet?
Legalább pihensz egy kicsit és Ramosszal kertészkedhettek+ lesz idő festegetni!Csak az állatoknak necces a kaja,az ember kevéssel is beéri.Ma pld.kipróbáltam ,hogy kínai tojásos rizst csináltam.SOK rizs 2 rojás ,hagyma alatta és 1 szál zeller,valamint kínai fűszer.Elég finom.-A múlt hétem Monspart sarolta említette a rádióban,hogy ebben a korban kistányérnyit szabad enni,70 felett teástányérnyit,80 felett mokkás tányérnyit,90 felett BÁRMENNYIT ehetünk.HŰ CSAK AZT KELL KIVÁRNI ÉS MÁRIS HAWAI LESZ! :)) :)) :))
Most 4 óra,nyulak a konyhában ,a párom elment kirándulni/nincs könyvtár/,megy a mosógép és szól a rádió.Később megyek kutyát sétáltatni,majd hozok estére képet,Vigyázzatok Magatokra MINDNYÁJAN,bárhol vagytok!Üdv:P @};- aggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. március 14. 16:04

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. március 14. 17:09

na hozom a mai képeket.. :))
Kép
Kép
Remélem most már eltaláltam az igazit..most várja hogy teljesen kirúgja magát...
Kép
Kép
Az utolsó darab éppen sül..
Kép
Samuel táncikál jóllakottan a Sion dalaira... :)) :-bd \:D/ \:D/ :littlehearth:
Na megyek, mert hátha megeszi még a maradék palacsintát..direkt almásat sütöttem, hogy még laktatóbb legyen, s mentsem a menthetőt, már ami az almákat illeti... :x :-bd :littlehearth:
Majd még jövök...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 19:47

Hali!Hú Kata,pont ilyen a matracom!Nagyon jó!!!!!Remélem ez már jó lesz!A palacsinták csalafinták,mert azt láttam,hogy erőspaprika sül benne.No ,gondoltam,ez a Kata milyen bátor.Csak így eszi,mint a koreai sorozatokban.De azután kiderült,almadarab,félrehordott a szemem.Samuka pedig pont ekkor nézett velem szembe,amikor idejutottam.Talán azért,hogy lökött vagyok,ezt az erőset ő megegye,no azt nem! :)) De egy jó kis almásat,azt igen!Nyam-nyam. :)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 19:48

Hoztam néhány vidám képet.
Az "alkotás" címe:
VIZES RUHÁK AZ ERKÉLYKORLÁTON.
Kép
Ha elemeznem kéne: vacak kép,de nem elemzem,mert vaktában készült miközben vártam Lizire,hogy leugorjon végre és indulhassunk sétálni.
Ja ,elfelejtettem,Kata!a fekete kutyám a Lizi és a barna kisebb a Fruzsi :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 19:55

2. vacak kép.Címe:
Fréziák a gangon,lefelé menet törött kézben telefonnal és Lizi pórázával.Fogni kell a lépcsőn is. :))
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. március 14. 19:57

3. kép
Lassan nőnek a palánták az ablakban.
Kép

Vissza: “Társalgó”