a napi mászkámnak. Nyálas, taknyos, ködös időben is mentem, de ez az igazi.
A jógáért irigyellek. Többször írtam, hogy nekem is nagy vágyam, de ami késik, remélem, nem múlik...

Kata! Igen, egyik hozza a másikat. Csodás dolgokat látok azokban a fb csoportokban, amikben jelen vagyok.
Mostani izgalmam az ehető virágok és gyomnövények (amik mind gyógynövények is, csak mostohán bánunk
velük). Még nem kezdtem el velük aktívan foglalkozni, de már szöget ütött a fejemben, és ez tudom, hogy mit
jelent.

mindent, elfeledtette a régi tudást, hogy ne a természetben keressük a gyógyulásunkat, hanem az ő gyógyszerei
között. Gondolj a Palota Ékkövére, ahol Jang Geum a főztjeivel és a növényi főzeteivel gyógyított. Ezt a tudást
a mai napig lehetne alkalmazni, csak szépen elfelejtettük.
Ahogy korábban is írtam, semmi gondom a húsevéssel, én is ettem 56 éves koromig. Nem kapacitálok senkit
arra, hogy ne egye, nem vagyok vegán térítő sem. A kajáimat csak megmutatom, és ennyi. Azt tudom megmutatni
a fotóimmal, ami foglalkoztat, ami leköti az időmet. Ami most kitölti az életemet, az majdnem mind itt van
a vasárnapi asztalomon.
Remélem, megtalálod a megfelelő matracot. Muszáj, hogy jó legyen, hiszen évekig fogod használni.

Baloldalon a ferdén megdöntött üvegekben vannak a csírák. A nagyobban barna lencse (bio), a kisebben a jégcsapretek.
Mérhetetlenül drágák a csiráztatáshoz használatos eszközök, ezért én több oldalról összeszedett olcsó fogásokkal
operálok. A célt így is sikerült elérni. Az üvegek tetején vadiúj, de kimosott titokzokni található. A csírákat
először több órán keresztül áztatni kell, majd naponta kétszer átmosni, de felesleges víz nem maradhat az üvegben,
mert bepálik, vagy akár be is penészedhet a csíra. Ám a harisnyán keresztül, így megdöntve a felesleg mindig ki tud
folyni. Nézzétek meg, mennyibe kerül egy ilyen szett, amivel ugyanezt tudom elérni:
https://ketezeregybolt.hu/Eschenfelder-csiraztato-rendszer-2-uveggel
A következő üvegben szintén barna és vöröslencse ázik. Tegnap reggel leöntöttem róluk a levet és már szépen
csiráznak is a jobb szélen látható pici üvegben ázó brokkoli magokkal együtt.
Tovább folytatva a sort: reszelt sütőtök+alma+banán, mellette pedig káposzta+banán fermentálódik. Ma már meg
tudom kóstolni a sütőtököset.Ilyet még nem csináltam. A brokkoli magok mellett pedig 10 deka kesudió ázik (pár órát),
hogy aztán beindítsam a kesujoghurt készítő projektemet. Azóta ez már el is készült. Probiotikummal (élő flóra)
oltottam be, és két nap alatt szépen megsavanyodott. Az már biztos, hogy egyenletesebb meleg kell neki, ezért
ki fogom próbálni a kuktám joghurt készítő programját. De az eredmény így is nagyon fincsi, ma fog debütálni.

Nagyon hamar elkezdtek a bacik dolgozni. Hamar látszódtak a kis buborékok: