Kislányok! Olyan rossz, hogy kihagyásokkal tudok csak köztetek lenni! Annyi válaszolni valóm összegyűlt,
hogy fogalmam sincs mikor fogom magam utolérni. Most röviden írnék mindegyikőtöknek:
Ági! Itt a faluban már mindenki tudja, hogy fotózom, mert még a boltba is viszem magammal a masinát.
Még hétszázan sem vagyunk, úgyhogy mindenki tud mindenkiről mindent. Köszi, hogy utána néztél a
fordított szivárványnak! Ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen különlegesen ritka jelenséget sikerült
megörökítenem. Miután olvastam a hsz.-dat, fel is hívtam Margitkát, és elújságoltam neki.
Szilvia! Nem! Úgy tervezem, hogy itt megállok. Ezt a gépet nem nőhetem ki! Mindig többet kell tudnia,
mint amire vágyom. A fényképezés nem mehet a fordítás rovására. A mostani helyzet kivétel. Azzal,
hogy itt vannak a gyerekek fordítani nincs időm, de fotózni igen, az nem tart annyi ideig, mint egy
részt megcsinálni egy sorozatból.
A gyönyörű jácintodat még elkaptam, a szivárványt már tegnap sem láttam. Ma viszont már a jácintod
helyén is behajtani tilos tábla van. Megpróbálod visszatenni? Vagy küldd el nekem, majd én kiteszem a
helyére.
Kata! Bocsáss meg, most vettem észre, hogy a múltkori ebédfotóidat elfelejtettem kitenni. Ha végére
értem ennek a hsz.-nak, bepótolom!
Paggy! Nem kell szabadkoznod! Nagyon szépek a képeid, és ahogy mondtam, teljesen új szemléletet hoztál
közénk a fotósorozataiddal. Mindenki más fotókat készít, más szemmel néz dolgokat, más ragadja meg
a fantáziáját ugyanazon a témán belül is. A jó fényképezőgép csak egy dolog, az bárkinek lehet, de
nem ezen múlik.
Nagyon izgalmas a "születés" fantázia sorozatod is... és az a két gyerek a végén! Egyik szebb, mint a
másik!!!
Anyecska! Hát ez hihetetlen! Szerintem még sokan nem láttak gémet fán, de fenyőfán biztos, hogy nem!!
Ilyet? A Sajóparton is szokott lenni egy pár, de azok vagy repülnek, vagy a talajon állnak, vagy lépegetnek.
Lehet, hogy a te fotód is ritkaságszámba megy, mint az én mosolygós szivárványom. Köszi, hogy megosztottad
velünk! Én még emlékszem a Te dupla szivárványos fotódra is! Az Easy Fortune topikjából hoztam át:
Ági! Már írtad egyszer, hogy a kis virágokkal csak a bajod van, de a mostani leírásod róluk igencsak érzékletes
lett. Amikor odaértem, hogy a jácint magától fejreállt, a hasamat fogtam a nevetéstől.
A régi lakásunkban nekem is sokkal jobban megmaradtak a virágok, mint itt, ahol most lakom. Ez van. Nincs
mit tenni.
Viszont a hibiszkuszod nagyon mutatós, akkor arra kell rágyúrni. Azt tapasztaltam, hogy ahol a hibiszkusz
szeret lenni, a csüngőágú fikusz is szépen fejlődik. Nekem az is mindig ki akarta nőni a nappalit.
Ági! Kérted, hogy tudósítsak Szürke Cicáról. Ma láttam, és jól van mindkét szeme (a nyelve is)

Szürke Cica szomszédjában lakik Vörös Cica, aki szégyenlős, még soha nem tudtam lefotózni, mert ahogy
elővettem a gépemet, azonnal bebújt a kerítésükön. Szerencsére ezzel a fényképezővel nem kell nagyon közel
mennem hozzá, mert jól tudok zoomolni, így végre ő is lencsevégre került ma. Sajnos a képen nem látszik, de
a jobb szeme kék, a bal pedig zöld színű: