Van képem hozzá

Szilvia333

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 27. 19:27

Szivárvány !!!!!
A nyáron nekem is sikerült egy DUPLA jelenséget lekapnom egy felhőszakadás után!! Sajna csak a telefonom volt kéznél,és nagyon meg kell nézni a képet,de halványan látszik a második szín ív is,vagyis a dupla szivárvány:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 27. 19:30

Hú Szilvia ez igazán rendkívűl ritka jelenség látszik a képen így is a dupla szivárvány...micsoda élmény lehetett! \:D/ :D :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Szilvia333

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. február 27. 19:36

Igen,az volt!! Nagy élmény!! A szivárványt megelőző égszakadás-földindulás is :-ss
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 27. 19:41

azt a..nem jutok szóhoz a gyönyörű fotóktól! \:D/ \:D/ \:D/ :D :D :D . És életemben nem láttam és nem is hallottam még fordított szivárványról! A tobozfelvétel és a méhecskés katicás is mennyi mindenkit előcsalt máris ez a pirinyó kis jó idő... Nekem a szomszédom hozott kenyeret..Jó dolog a jó szomszéd az biztos...! Milyen kedves volt tőle is éppen jókor nézett ki szerencsére, hiszen akár ő is lemaradhatott volna erről az élményről...f,áginak meg a minitanfolyamot... :D . :ymhug: \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 27. 19:48

Szilvia!
Nagyon szépen lekapott szivárványképed sikeredett!
Nem is emlékszem,hogy régen lehetett-e egyáltalán ilyen dupla szivárványokat látni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 27. 22:17

MEGSZÜLETÉS: 1,2,12

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 27. 22:34

ELŐZMÉNY:A VAJÚDÁS

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 27. 22:44

ÉS MI LESZ A GYEREKBŐL?TALÁN EZ?

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 27. 22:51

VAGY EZ?..........Mindegy,csak GYEREK legyen.Jó éjt!Paggy

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 28. 6:18

Paggy írta:MEGSZÜLETÉS: 1,2,12

Szia Paggy!
Ez annyira eltalált cim és fotó, hogy ihajj!! :-)
Nagyon szeretem a fréziákat!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 28. 8:31

Csak egy híja van a szép virágfotóknak...nem jön át a neten az illatuk!!!! :)) :)) :)) :))
Paggy, gyönyörűek a virágaid... :) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Anyecska

HozzászólásSzerző: Anyecska » 2017. február 28. 17:02

Sziasztok!
Láttatok már - (karón varjút biztos) - fenyőfán szürke gémet?
Ha nem, akkor most nézzétek meg! Rendszeresen jön, a szomszédos kerti tóból fogyassza az amúgy méregdrága arany és koi halakat. Állítólag a gém igen félénk madár. Ez egészen biztos, hogy kilóg a sorból. Hogy talált ide a hegyekbe? A Duna kb 6 km, de ez a fővárosi szakasz, nem innen származik. Na ez mindegy, úgysem fogok többet tudni a körülményeiről. Azt viszont látom, hogy mindennap összegyűlnek láttára a dolmányos varjak, szarkák, hogy károgással, csörgéssel elzavarják a kajától, amin viszont mindannyiuknak osztozniuk kell a macskákkal.

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 28. 17:45

Kedves Szilvia,Rita Ági és Kata!

Először Szilvia:Sajnos nekem a szivárvány képe helyett egy szürke behajtani tilos tábla jön elő.Nem tudom miért?Nagyon szeretném látni ezt a különleges jelenséget ,amit Te is lefényképeztél!
Rita:Gyönyörűek a felhős-szivárványos képeid.Nem hiszem,hogy fele fényképezési tudásig is eljutok.Különösen úgy,hogy nem tudok sok időt szánni,erre a szép hobbyra.Szemtelenségnek tűnhet ez a kijelentés,amikor ontom ide a tökéletlen kivitelezésű képeimet.Ha nem haragszotok ezért,nekem ez egy kis ÖRÖMKÖDÉS.Rengeteg elkötelezettségem van /szeretettel és boldogan/
Ági:Megpróbálom spoilerben majd elküldeni 1-2 frézia büszkeségem.Nem tudom van-e kedved hozzá,de ha igen,megoszthatom Veled az eddigi tapasztalatomat a cserepes "fréziatermesztésről".
Kata:Köszönöm szépen a dícséretet.
SZÜRKE GÉM CSODÁS !!!!!
Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 28. 18:34

Kedves Anyecska!
Nagyon jól sikerült képek a gémről! Az állatvilág tud érdekes dolgokat produkálni.
Mögöttünk van egy tó, nem messze van a Vadaspark, egy fehér kócsag szokott kecsesen lejteni arra, de nem sikerült még lekapni.
A varjak meg szinte invázióként repkednek felettünk, amikor már nem fagy be a fenekük. Tiszta Hitchcock - Madarak .
Most is tele a ház előtti nagy fánk alja dióval. Lelopják a szembeni szomszéd fájáról, átszállnak hozzánk, itt csemegéznek.
Paggy!
Várom a képeket, és a nevelési tanácsadást. :-)
Én már nem próbálkozom " kis " virágokkal, mert nálam megöngyilkolják magukat. Nemrég vágtam le teljesen gyökérig egyszem orchideám. Viszont csodák csodájára kezd kihajtani. A karácsonyi kaktuszom az már nem éri meg az őszt, de lehet a tavasz végét sem. A jácintom, meg fejreállt cserepestől, magától. Több nincs kicsibe, de sztoriból szerintem ennyi is elég. =))
Nálam a " nagy " virágok maradnak meg.
Ilyen a hibiszkuszom. Ez pl. 1,5 m, most van rajta két virág, de ősszel totál le szoktam csupaszitani, mert már a plafont verdesné. Ha jön hozzánk valaki mindig megkérdezi olyankor, hogy ez micsoda... :))
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 28. 18:39

Anyecska!:)) :)) szürke gépem a Tüskevár óta nem láttam az pedig igencsak régen volt! :)) :)) Üdítő látvány...ha elcsíped még küldj kérlek még képeket!. Kedves Paggy ne aggódj, Ritát ha akarnánk sem tudnánk legyőzni,...így marad az egészséges örömködés egymás képei iránt. :D , viszont szó ami szó, tényleg csodákra képes egy szuper kis masina! :D És örülök, hogy ezzel is egy kicsit még jobban kitárul nekünk is a világ olyan szinekben és olyan fókuszban, amiről mi csak álmodozhatunk..de legalább így is megcsinálhatjuk! Én személy szerint hálás vagyok az új gyönyörüségekért :D :D Jó ez a kis fotósarok...érzéseinket, gondolatainkat is meg tudjuk időnként jeleníteni képekben...vagy legalábbis amit kivált belőlünk és az dupla sőt sokszoros öröm, ha más is örül és tetszik nekik! :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 28. 20:20

Kislányok! Olyan rossz, hogy kihagyásokkal tudok csak köztetek lenni! Annyi válaszolni valóm összegyűlt,
hogy fogalmam sincs mikor fogom magam utolérni. Most röviden írnék mindegyikőtöknek:

Ági! Itt a faluban már mindenki tudja, hogy fotózom, mert még a boltba is viszem magammal a masinát.
Még hétszázan sem vagyunk, úgyhogy mindenki tud mindenkiről mindent. Köszi, hogy utána néztél a
fordított szivárványnak! Ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen különlegesen ritka jelenséget sikerült
megörökítenem. Miután olvastam a hsz.-dat, fel is hívtam Margitkát, és elújságoltam neki.

Szilvia! Nem! Úgy tervezem, hogy itt megállok. Ezt a gépet nem nőhetem ki! Mindig többet kell tudnia,
mint amire vágyom. A fényképezés nem mehet a fordítás rovására. A mostani helyzet kivétel. Azzal,
hogy itt vannak a gyerekek fordítani nincs időm, de fotózni igen, az nem tart annyi ideig, mint egy
részt megcsinálni egy sorozatból.
A gyönyörű jácintodat még elkaptam, a szivárványt már tegnap sem láttam. Ma viszont már a jácintod
helyén is behajtani tilos tábla van. Megpróbálod visszatenni? Vagy küldd el nekem, majd én kiteszem a
helyére.

Kata! Bocsáss meg, most vettem észre, hogy a múltkori ebédfotóidat elfelejtettem kitenni. Ha végére
értem ennek a hsz.-nak, bepótolom!

Paggy! Nem kell szabadkoznod! Nagyon szépek a képeid, és ahogy mondtam, teljesen új szemléletet hoztál
közénk a fotósorozataiddal. Mindenki más fotókat készít, más szemmel néz dolgokat, más ragadja meg
a fantáziáját ugyanazon a témán belül is. A jó fényképezőgép csak egy dolog, az bárkinek lehet, de
nem ezen múlik.
Nagyon izgalmas a "születés" fantázia sorozatod is... és az a két gyerek a végén! Egyik szebb, mint a
másik!!!

Anyecska! Hát ez hihetetlen! Szerintem még sokan nem láttak gémet fán, de fenyőfán biztos, hogy nem!!
Ilyet? A Sajóparton is szokott lenni egy pár, de azok vagy repülnek, vagy a talajon állnak, vagy lépegetnek.
Lehet, hogy a te fotód is ritkaságszámba megy, mint az én mosolygós szivárványom. Köszi, hogy megosztottad
velünk! Én még emlékszem a Te dupla szivárványos fotódra is! Az Easy Fortune topikjából hoztam át:

Kép

Ági! Már írtad egyszer, hogy a kis virágokkal csak a bajod van, de a mostani leírásod róluk igencsak érzékletes
lett. Amikor odaértem, hogy a jácint magától fejreállt, a hasamat fogtam a nevetéstől.
A régi lakásunkban nekem is sokkal jobban megmaradtak a virágok, mint itt, ahol most lakom. Ez van. Nincs
mit tenni.
Viszont a hibiszkuszod nagyon mutatós, akkor arra kell rágyúrni. Azt tapasztaltam, hogy ahol a hibiszkusz
szeret lenni, a csüngőágú fikusz is szépen fejlődik. Nekem az is mindig ki akarta nőni a nappalit.

Ági! Kérted, hogy tudósítsak Szürke Cicáról. Ma láttam, és jól van mindkét szeme (a nyelve is)

Kép
Kép

Szürke Cica szomszédjában lakik Vörös Cica, aki szégyenlős, még soha nem tudtam lefotózni, mert ahogy
elővettem a gépemet, azonnal bebújt a kerítésükön. Szerencsére ezzel a fényképezővel nem kell nagyon közel
mennem hozzá, mert jól tudok zoomolni, így végre ő is lencsevégre került ma. Sajnos a képen nem látszik, de
a jobb szeme kék, a bal pedig zöld színű:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 28. 20:27

Rita!

Örülök,hogy jól van a cicusunk! :-)
Még nem láttam olyan cicát, kutyát, amelyiknek két szinű lenne a szeme.
- erről az jutott eszembe, hogy az exemnek is két szinű :-) -
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 28. 20:41

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Spoiler: mutasd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 28. 20:48

Sajnos nem sikerült a virágok spoilere.!!Áginak küldöm elsősorban.Mivel elég sok gondoskodást igényel a "fréziatermesztés",ezért inkább ajánlok Nektek vagy Neked egy virtuális termesztést.Tehát most ültettem el az új hagymákat.12 hét alatt lesz belőle virág/HA ISTEN IS ÚGY AKARJA/Mivel 1-2 cserépbe vegyes fogalmam sincs milyen színű fréziát ültettem,felajánlok virtuális fréziákat.A cserepeket számozom,tehát lehet "SAJÁT FRÉZIÁTOK/
A ma megszületett frézia a szeptember ültetés megkésett része.Ha benne Vagy/-tok/,ha megjelennek a hajtások lehet választani.Üdv:Paggy
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 28. 20:56

Paggy írta: lehet "SAJÁT FRÉZIÁTOK/

Paggy! EZ nagy ötlet! Tehát örökbe fogadhatunk egy cserepet! :-) Most fülig ér a szám. :-) Ebben az a jó, hogy nem mi locsoljuk, mert nekem az se menne. Tuti kiszáradna :-)
Az a piros frézia gyönyörűséges szinű!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 28. 21:19

Rendben.Mindenki számára ez az AJÁNLATOM.Kb 5 hét múlva kezdődik igazán.Üdv:Paggy
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 1. 9:47

Kedves Paggy! Gyönyörűek a fréziáid ( a két utolsó szín tetszik nagyon). Szeretnék örökbe fogadni egyet és figyelemmel kísérni a növekedését, a színe lehet meglepetés. Köszönöm a lehetőséget: Zsike
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 1. 10:02

Paggy, fülig ér a szám, a szemem meg gyönyörködik a szép fréziáidon! :D ..Úgyhogy ne szerénykedj, tényleg nagyon szépek nekem az utolsó 3-ból mindegyik nagyon tetszik...én is beszállok egy kis játékba...de ha sikerül vennem végre egy cserepest magamnak, biztosan küldöm a fotót. :))
Ma törik szakad, mindenképp kimozdulunk, mert megyünk maszek orvoshoz...képtelenség normál rendelőbe eljutni! És még előjegyeztetni sem lehet. Hát ez vicc de ez van! viszont tarthatatlan a mostani állapot, úgyhogy végre pontot tehetünk a dolgok végére! Legalábbis remélem.! :)
Mindenkinek legyen szép napja...ide felhőszakadás van ígérve, de szerencsénkre nem esik. igaz a nap sem süt...estig majd meglátjuk! :ymhug: \:D/ :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Majd elfelejtettem, Köszönet a cicus beszámolóért!! :D \:D/ :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. március 1. 10:30

Kedves Mindnyájan!Örülök,hogy lesz kedvetek egy kis játékhoz.Mint írtam kb 5 hét múlva kezdődne,miután kibújnak a hajtások a hagymából és sejteni lehet,hogy lesz belőlük valami.Addig lehet még "nevelőszülőnek" jelentkezni.
Kedves Kata!Drukkolok,hogy sikerüljön!!!!!Üdv:Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 1. 17:44

sziasztok! az orvos sikerült, a zárjavításon is túl vagyunk, viszont Samu balesetet csinált, úgyhogy félbe kellett szakítani a hazafelé vezető utat és irány a kád!
Minden más marad holnapra...ez van! x_x :-q :-?? :ymdaydream: ...de legalább hamarabb hazaértünk, és most már fent van az ebéd és a vacsora egyben! még van egy rövid fél órám aztán ehetünk is! Ja annyira tetszett neki a dr. néninél a bőr fotel, hogy ki sem akart szállni belőle :))

A lépcsőházat más után összetakarítottam ,mert nem bírtuk már 3 nap után...csak kapjam el a rohadékot! beletaposva, szétrudalva...micsoda emberek vannak...a liftet is kitakarítottam, de mire elindultunk valaki belepisilt újfent... olyan emberek vannak de komolyan... :-q :ymdaydream: . Na megyek irány a konyha...sziasztok! :-h :movingflower: :flower1:

Vissza: “Társalgó”