Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 30. 17:33

Finom süti,kedves srác és szép virág. :-bd :flower1:
A következő téma nem vidám,de hátha valakit érdekel.Nem beszélek róla,csak beteszem.Senki ne érezze "kötelezőnek" megnézni.
Engem érdekel.
Spoiler: mutasd
https://www.youtube.com/watch?v=lrHmS7HT2xo

Üdv:Paggy %%- :O3 :AR! :flower1:
A műsor nem a szörnyülködésről szól,hanem igazi problémakezelésről.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 17:44

Szomorú hogy elment..lett volna még rengeteg tennivalója! Tudott és akart is cselekedni!

Kép Most más módszerrel tettem be, kíváncsi vagyok milyen lett...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 17:45

Hát ez a kép sem lett kisebb... nem értem.
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. január 30. 20:08

Kedves Ági és Paggy!
Legnagyobb sajnálatomra újabb kórházi kezelésre szorulok. A változatosság kedvéért most nem a lábaim miatt, hanem a vérnyomásom és a pulzusom ugrott meg és vele együtt a szemem is, azt hittem kiesnek és szét megy a fejem és a takony is elborít.
Mióta az eszemet tudom, eddig a vérnyomásom mindig kb. 85/75 és 100/80 között, a pulzusom pedig 90 és 120 között mozgott. Szóval eddig is volt tachycardiám. De ez kegyetlen hozzám már 4 napja.
Most meg a vérnyomás 130/80-as és két alkalommal mértek 165/85-öt és 170/90-et, a pulzus 134 és 190 között ugrál, még a doki sem akarta elhinni, míg a saját szemével nem látta. Ez kórházban mért adatok.
A doki szerint ez nem megfázás miatt van. Ez most valami más, amit egyelőre nem tud hová tenni. A biztonság kedvéért konzultált egy másik orvossal is, aki szerint egyelőre infúzió és Bisoprolol meg a csoda.
Végeztek rajtam két tesztet és mind a kettő negatív, így a covid kizárva. Tegnap a kórházban, ma már saját felelősségre otthon vagyok, ma az infúziót a szomszéd csajok kötötték be nekem orvosi utasításra. Holnap meg kardiológia.
Ennek tetejében, lehet, hogy az idő miatt, de a milliónyi hegek a lábaimon égnek. Szakadnak le a lábaim.
Ennyi nyavalyogás!!! Mi :)) ? Tiszta vicc!!! Még jó, hogy türelmesek a családtagjaim.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 30. 21:02

Hesu, szegénykém te aztán feszegeted az emberi határaidat. Mélységesen együttérzek veled. Kész horror amin átmész.
Az biztos, hogy a jelenség egy része erre a felborult időjárásra fogható, de nem teljes egészében. Remélem teljesen kivizsgálják és keresik ennek a kórságnak a gyökerét, hogy aztán teljesen beállítható legyen a vérnyomás, megszűnjön a fejfájás, és a szemnyomási fájdalom. Borzasztó lehet ez az egyszer lent egyszer fent állapot. Csak minél előbb legyen meg az ok, és akkor az okozat ellen is lehet tenni.
Egy hős vagy, aki juszt is harcol, mi pedig szorítunk neked és családodnak is egyben, hogy minden jóra forduljon!
Szívultrahangot is csináltak már? CT- stb..teljes testre? Néha kár, hogy az ember nem tud átlátszó lenni, hogy meglássa hogy hol a gubanc.
Mindezzel együtt is jó éjszakát kívánok, s remélem már megunja ez a szél is már viháncolását!!
Annyit mászkálnak az űrben, meg robbantgatnak meg fúrnak, hogy a föld is kibillen a normális tengelyéből, és ez a következmény.. az emberi szervezetnek a határait feszegeti sok minden.
Én meg egy nap alatt lettem 3 kilóval nehezebb, ittam már vízhajtó teát, most a másodikat, és 1 kilót már fogytam.

Megyek Samunak mesét olvasni...mindenkinek amennyire lehetséges nyugodalmas jó éjszakát! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 30. 22:30

Sziasztok!
Hesu, hát nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgokon mész keresztül!
Gyógyulj, legyél jobban minél hamarabb. Találják meg mitől lehet és kapj rá jó gyógyszereket!
El sem merem képzelni ez a pulzus milyen szédülést okoz.

Paggy, megnéztem a széltérképet, hát megint nagyon fújt a szél arra felétek.
Mondjuk nálunk is délután, estefelé.
De nem volt 100 valamennyi azért.

Megyek, pihentetem a szemeim , mert a gép nem tesz neki jót.
A szelet én sem szeretem, de holnap már akupunktúra.

Mindenkinek jó éjt.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 31. 6:13

Jo reggelt Lanyok!Kedves Hesu!Valahogy en nem vagyok kepben Veled kapcsolatban.Nem szeretnek kivancsiskodni, de azt sem tudom mi baj volt a labaddak.Tudom mas forumon is jelen vagy, biztosan ott jobban ismernek igy tudjak mi tortent Veled.Nagyon sajnalom, hogy ilyen fiatalon ennyi betegseg sujt.Remelem ez a rossz sorozat veget er es mielobb egeszseges leszel! :flower1:
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. január 31. 7:15

Paggy írta:Jo reggelt Lanyok!Kedves Hesu!Valahogy en nem vagyok kepben Veled kapcsolatban.Nem szeretnek kivancsiskodni, de azt sem tudom mi baj volt a labaddak.Tudom mas forumon is jelen vagy, biztosan ott jobban ismernek igy tudjak mi tortent Veled.Nagyon sajnalom, hogy ilyen fiatalon ennyi betegseg sujt.Remelem ez a rossz sorozat veget er es mielobb egeszseges leszel! :flower1:

Jó reggelt mindenkinek!
Paggy
Anno ablaktakarítás közben leestem az emeletről. A két lábam bánta. Időm sem volt és megkapaszkodni sem tudtam volna miben. Szó szerint újra kellett tanulnom járni. Ma már a rengeteg rehabilitációk, a töménytelen gyógyszerek és a megszámlálhatatlan szteroidos injekciók sorát tudhatom magam mögött. Az fix, hogy nem sírom vissza azt az embert- és türelmet próbáló időszakot. Nemrég pedig volt egy térd műtétem, amiből sikeresen épülök felfelé. Röviden, ennyi.
Egy kertes ház fenntartása és rendbetétele nem kis feladat + plusz a hirtelen nem várt helyzetek + a család (mindent beleértve). Tudod én olyan vagyok, hogy próbálok igyekezni mindent időben és megfelelően elvégezni, feltalálni magam, hogy másoknak ne legyek a terhére. Dolgozni járnak, a gyerek suliba, napközben nincs segítségem. De kinek van? Tisztelet a kivételnek. Mindenki igyekszik ebben a rohanó világban és valljuk be, nem bírjuk utolérni magunkat. Én már megsem próbálom, mert ha belekezdek valamibe, tuti, hogy valami közbe jön. Ezért sem szoktam tervezgetni. Unatkozni soha nem unatkoztam, mindig azon agyalok, hogy hogyan lenne jó.
Alig lassan 40 évesen, sokmindent megéltem már, a sógornőm is sokszor csak pislog rajtam, rázza a fejét és azt mondja: Elképesztő!!! :)) !
No, megyek, mert a gyereket suliba indítom, 10 órakor pedig kardiológia.
További szép napot!!! :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 31. 7:36

Szép jó reggelt mindenkinek!
Sikerült akkora fejfájással ébrednem hogy majdnem bőgtem, de már jobb egy kicsit. Itt kellemes idő van, a 17 km-es szél enyhe szellőnek tűnik.
majdnem 16o-as vérnyomással még a per is 1oo-on felül..jól megkavart engem is az időjárás. De már ittam kávét, kezd lefelé menni talán a vérnyomás is..és a fejfájásom is már csak tompán fáj, de még mindig abroncs és mintha fejbevágtak volna egy tompa tárggyal..brrr.

Hesu, drukkolok, drukkolok, hogy megtalálják mi okozta a mostani mizériát nálad, és adjanak olyan gyógyszert, ami szépen egyensúlyban tart. Várom majd a jó híreket! S persze biztonságos közlekedést kívánok!
Ki visz majd a kardiológiára?

Mindenkinek kellemes hetet kívánok, mindenféle szélsőséges dolgok nélkül.
Ma izgalmas napom lesz várom a telefont, mert nem tudom kivenni a dagasztólapátot a gépből, szerencsére hosszított garanciám van a gépre!
Ma már sütnöm is kell valamit. mármint kenyeret, zsemlét...de még nem döntöttem hogy melyik. :x ;;) :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 31. 8:51

Még mindig van fejfájásom, de hogy ne ez legyen a lényeg.....

Oda vissza telefon ctr...elvihetem a boltba a dagasztót, és mivel van másik, így mindjárt ki is cserélik!
Samu örülhet, mert taxival megyünk majd! :-bd
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 31. 9:12

Sziasztok!Megjottem a kutyazasbol.Hat Hesu, tenyleg sok minden tortebt Veled.DE ,jo helyen vagy itt, mert mindnyajan hordjuk a kisebb nagyobb "hatizsakunkat"a multbol es a jelemben is AZONBAN ,probalunk csak a jo dolgokra koncentralni amellett , hogy egyutterzoek vagyunk.Most fejedelmi tobbesben irom , ugy gondolom mindenkire igaz .Tehat orulok,hogy itt vagy.Szerencses utat az orvoshoz!!! %%Lanyok!Ha minden jol megy, ma jon a MENTOR Csokihoz.
Kata!HURRA UJ DAGASZTOD LESZ!!!JO TAXIZAST SAMUVAL!Paggy
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. január 31. 14:25

Hali Mindenkinek!
Hát csajok és fiúk, jó lesz visszább vennem a lendületből.
A szívultrahang és az orvos szerint enyhe szívizomgyulladásom van. Kimerültség, a stressz és a vérszegénység számlájára írható. Azt mondta a kardiológus, hogy ne akarjak egy nap alatt mindent megváltani, vegyek visszább, mert ez később vissza fog ütni.
Terápiának 1 hónapig Bisoprolol, még két alkalommal infúzió, Magne B6 éjszakára, Maltofer.
A kórházba egyedül mentem, mert kísérőt nem engednek be. Kontroll 2 hét múlva.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 31. 14:33

Sziasztok Lányok!
Ultrahang és akupunktúra mára letudva. Állami ultrahang. hát ilyen sem történt velem mostanában. Időre mentünk, időre hivtak be.
Akupunktrúrán meg majdnem hazahoztam három tűt. A csaj nem vette észre, szóltam neki, hogy vannak még szarvaim. :-)

Hesu, tegnap már annyira fáradt voltam, hogy csak elolvastalak. Az jött rögtön, hogy én is igy égettem a gyufaszálat, három végét a kettő helyett.
Meg is lett az eredménye. Szivem, vérnyomásom. Ehhez hozzájöttek az apró dolgok még és nem javitott rajta.
Tehát tessék tényleg lejjebb adni a dolgokból.
Mindent lassabban. Megvár! Nehéz lesz, de idővel beleszoksz. Mondjuk egy év. - ez most komoly, rögtön nem fog menni, mert aztán meg idegeskedik az ember, hogy a francba ez meg az nincs meg.-
Az egészség az első mindenek felett. Ha az nincs, megette a fene az egészet!
Úgyhogy gyógyulj! Kivánom tudd szedni a gyógyszereket, ne légy olyan mindenre kiütöm magam, mint én.

Lányok, és persze ne felejtsük ki Elthant se, megyek sétáltatom Ramost, aztán rendrakás, emrt szalad a konyha, de úgysem fut el előlem. Jövök majd.
Legyetek jók és vidámak!
Kata, remélem megjavult a géped már!
Paggy, puszi Csokinak. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. január 31. 20:05

Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. január 31. 21:03

Paggy, olyan szép a szine! :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. január 31. 21:19

Sziasztok lányok, most csak gyorsan beköszönök, már meg is csináltam az új géppel a kenyeret! Hát ezért is érdemes pár ezerrel többért extra garanciát venni!
Ég és föld a két gép működése, pedig ugyanaz!
Hesu, látom olvasom, hogy az jött le, hogy túlteljesíted, túlpörgeted magad! Hát legalább hivatalos helyen mondták ki, így nem kellett nekünk regulázni! Légyszíves vegyél vissza magadból, mármint a tempódból, mert különben összebeszélünk a lányokkal és megyünk őrzésre! Na akkor lesz ám neked nemulass!!!!!!! :flower1: :littlehearth: :flower1: :littlehearth: :ymhug:

Jó a rosszban, hogy tényleg időben derült ki mi a gond kiindulópontja!

Ági,...elképzeltelek ahogy a tűkkel sétálsz :)) :)) :)) :)) ...bár ilyet még filmen sem láttam soha :)) :)) :)) .
De lényeg a lényeg, hogy nem lett semmi baj, mit szólt a hölgy?

Paggy, csodás a frézia, már csak az illatának kell átjönnie!
Mentem, mert még fogmosás, mese, aztán alvás. máris negyed 10. akkor már nem kezdem meg a kenyeret, most nem lett túl jó mert improvizáltam részben..de a kóstoló ha oké lesz holnap akkor nem esem kétségbe. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)

UI. Remélem Elthan, Éva, és a többiek is viszonylag könnyen átvészelték a viharos időt! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 6:31

JO AKKOR NEM
jo akkor nem erolkodom tovabb hogy a kutyafuttaton ne csak alljanak az emberek kulon kulon hanem szoljanak egymashoz nehany szot
Jo akkor nem erolkodom tovabb hogy a hazban ne csak elfogadjak a sutikostolokat hanem szoljanak hozzam maskor is nehany mondatot.
Jo akkor nem erolkodom tovabb hogy kiszalljunk a sajat buborekbol es erdekeljen egy masik ember.
Jo akkor nem erolkodom tovabb hogy ne csak oregek es betegek legyunk hanem a szellemi dolgokkal is foglalkozzunk
Es legkozelebb ha Biri moziba hiv meg akkor is elmegyek ha fel labam lesz mert meg kell becsulni az olyan emberekt akit meg erdekel a baratkozas aki nem csak magaval foglalkozik.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 6:35

Ja es ha a lanyomektol megkerdezem mikor talalkozunk akkor ne azt valaszolja IGYEKSZUNK MAMA mert rettenetesen sok dolgunk van ES EZ IGAZ
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 7:04

Es a parom ne pizsamaban flangaljon meg kora delutan is mert o mar " nagyon oreg" es ne mondja azt a finomabbnal finomabb etelekre hogy neki mindegy mit eszik.Nem vagyok egy hibatlan ember foleg nem angyal de csak nekem fontosak ezek a dolgok?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 7:17

:flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 1. 9:55

sziasztok Lányok, Elthan és a többiek! Negyed 10 kor ébredtem meg! gyorsan bedobtam egy tejeskávét, nehogy visszafeküdjek még aludni. Samu is most ébredezik!
Látom Paggy, kicsit felhúztak a körülmények. Nekem is vannak pontosabban nekünk is vannak olyan napjaink, hogy egész nap pizsamában vagyunk, főleg Samu, mert neki amúgy is olyan van, hogy majdnem szabadidőnek is lemenne.

Mi is nagyon be vagyunk zárkózva sajnos, de mások is, mert vagy dolgoznak vagy betegek, vagy alszanak, vagy máshol tartózkodnak! Teljesen leszoktak az emberek beszélgetésekről, mert szerintük nincs miről. S olyannal meg még ritkábban találkozol, akik még ha nehezen élnek is, de mégis örülnek annak a kevésnek ami van, megbecsülik és próbálnak a nehézségek ellenére is pozitívak lenni!

Na olyan mint a lányodék esete, az oké, hogy sok dolguk van, de azt már nem hiszem el még pl tőlük sem, hogy nem lehet belőni, hogy kb. ekkor indulnak konkrétan hozzád. Azért nem írom hogy érkeznek, mert a pesti közlekedés az egy adott dolog, és hátha éppen nem a megszokott legrövidebb időn belül tudnak odaérni.

Én mindig megkérdezem a barátnőmet, ha jelzi hogy átugrik, mert amikor anyukájához jön ide is ideugrik, persze nem mindig, mert akkor gyakrabban találkoznánk, rákérdezek hogy mégis mikor kb.
Mert azért álljak haptákba, mert jön, de csak késő délután esetleg? Az olyan bizonytalan mint a kutya vacsorája.

De ha azt mondja, hogy kb. 10 felé, és egy kicsit tud maradni az már jobb viszonyítási alap.. ;)
Na mennem kell, máris 10 és a reggeli gyógyszert be kell vennie!

Mindenkinek legyen kellemes napja! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 1. 10:36

Sziasztok!
Korán olvastam már Paggy, amit irtál.
Igazad van, de nem tudja az ember megváltoztatni a világot, benne az embereket, bármennyire is szeretné. Vagy jobbá tenni őket, hogy figyeljenek, okuljanak dolgokból.
Van aki ezekre érzékeny, mint pl. Te is. Ha nem megy, engedd el, ha nem akarják legyen az az ő bajuk. Lehet van oka, lehet nincs.
Katának igaza van, bezárkóznak az emberek - kb. a fele az ismerőseimnek is- most a covid miatt.
Én alapból szeretek itthon, nyugi van és csend, ott a kert, Ramos. Erről irtam már....
Viszont a másik nagy változás amit ez az egész járvány hozott, hogy az emberekből kijön az ami eddig talán rejtve volt, vagy jól titkolták.
Ez van, ezt kell elfogadni és továbblépni, mert csak magát őrli az ember.
Soakt beszélgetünk erről az egyik vendégemről, aki kb. hasonlóan gondolkozik mint én. Miért vagyunk ennyire érzékenyek az emberi hülyeségre
Azért mert a mi lelkünk más. Vágyna a szépre és a jóra. Még nem ez a világ van. Valami elindult, mert elég sok ember vágyik a másra, de azok sérülnek, ha találkoznak olynaokkal, akik szerintünk egoisták, vagy elfoglaltak, nem látják meg a pici dolgokban a szépet, vagy nem nyitottak másfelé.
Az ember magának csinál belőle gondot és problémát, kezdve az egészségével, ha épp fogékony erre. A megemésztetlen dolgok, stressz, düh és társai... Küzdök én is, meg láttam apunál is....
Ezeket leküzdenünk nehéz, mert látjuk milyen is lehetne a másik, mitől lenne szebb az élet ebben a bolond világban...
Na mentem, mert dőlt a mai tésztacsinálásom, ugyanis kijött a lefolyócső a mosogató alől, már szerintem napok óta áztatta a szekrény alját, mire most észrevettem. Takaritás, fertőtlenités, tornagyakorlat.
tészta pihen, de muszáj csinálni, mert se csiga, se kocka, se semmi nincs már.
Aztán jön mé ga napi többi, Ramossal a séta kötelező minden nap, figyelve az egészségre. Prsze ez rohanás, mint nálad Csokival, mert a lassúság nem a mi témánk vele. :-)
Legyen szép napotok, vannak képeim is, egyszercsak fel is kerül.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 1. 10:57

Szia Kata!A Ti helyzetetek mas.Segitseg nelkul borzaszto nehez.Nalunk nem errol van szo.Direkt el akarja hagyni magat.De en ezt nem dijjazom.Nem a pihenest es a lazitast hanem a tartas feladasat.Sajnos az apam ilyen volt.Es nem betegseg esetere mondom.Konnyen kicsuszik az ember laba alol a talaj .Tekintettel kell lennunk a kornyezetunkre is.Ki szeretne egy mosdatlan, elhanyagolt, de nem beteg emberrel elni?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 1. 11:21

Paggy, volt nálunk is, hogy izzott a szemem, mire megreguláztam bizonyos téren a kedves ház urát. Nem azért, mert nekem igy volt kényelmes, hanem mert agybajt kaptam a nem csinálom, mert nem érdekel és jól van az úgy témától. Mai napig nem tudom rávenni, ha elmegyünk valahova ne adidasba menjen. Jó, egy évben egyszer normálisan felöltözik, pl. orvoshoz Pestre. Meg ballagás, meg egyebek. De pl az akupunktúra is adidas. Már nem érdekel. Tiszta és kész. Meg a többi, amit nem sorolok....
Értem persze miről irsz, igazat adok a pároddal kapcsolatban. Nem is tudom mivel lehetne felrázni....
Kicsit emészti még a nem munkába járást is szerintem. Meg a virus... Sok embernél okoz ez gondot, egy is, nemhogy kettő.

Megyek, mert a tészta kinyújtva, készül a csiga ebédig, aztán meg darálom le a nyújtottat kockának.

Még ezt elmesélem, mosolyogjatok egy kicsit.
Tegnap akupunktúrán vagyunk. Én megyek be elsőnek, mert mindig tovább hagyja a doki a tűket, mint másnál. Jön a férjem, nem látja én melyikbe vagyok. Pont szemben volt velem a függyöny mögött. Jön az orvos, először hozzám, és közben szól neki az aszisztensnő, hogy hol vagyunk.
Erre kikiabál a férjem a függyöny mögül: Itt vagyok! :)) jajj, mindenki dőlt a röhögéstől. A doki is. :-)
Még egy szösszenet.:
A fiam barátnője jó pár éve jár hozzánk. Kb. hat évig beszélgetni is alig beszélgettünk. Nem is volt a helyzet inyemre.
Változás pár éve: megváltozott, ha kérdezem normálisan válaszol nem csak egy két szóban.
Valamelyik nap mondja a fiam, hogy a barátnője mondta, én sokkal többet tudok róla, mint otthon a szülei.
Hát elgondolkodtam, hogy azért ez borzalom. Ha a saját családom dolga nem érdekel, egy olyan gyereké, aki most kezdett munkába járni, az első napján van túl, akkor mia fenét akarunk mi az idegenektől?
Ilyen is van. ...
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 1. 12:21

=)) =)) =)) Ági =)) =)) =)) .
Na máris vidámabb a napom. :)) Én is megyek most tésztát kifőzni, mert holnapi lejáratú a túró! ~o) :x

egy érdekes téma

addig meg kikeverem a túrót, és kifő a tészta..

Vissza: “Társalgó”