Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 9. 12:41

Rita, isteni finom lett a sült zöldséges mix a tönkölytortillával. Most úgy csináltam ahogy Te, élesztő nélkül szódabirkarbónával. Képek is vannak, de ma festészet és ezernyi dolgom van, még Ramossal is túrázunk délután :-)
Magam csináltam a hummuszt, amit félevésnél bele is tettem a tortillába, mert elfelejtettem az elején. :-)
Olvasom a lenmagos dolgot. Kipróbálom én is. A lenmagot teszik drága hajkészitményekbe is.

Éva, a tortilla marad holnapra ebédre nekem, ma meg annyira megkivántam a svéd gombasalátát, hogy azt fogok enni vacsira. Lehet bulgurral, hogy ne egyek meg minden tortillát.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 14:56

Rita!Kész lett a zöldséges paprikás krumpli.Nagyon finom.3 -ban tér el:
1/Nincs annyifajta zöldség benne/nem volt annyi kp-m és nem akartam hozzányúlni a félretetthez DE!!!MOST,fél órája MEGJÖTT A DUPLA NYUGDÍJ!!!Holnap megyek a CSARNOKBA!!! :) :) :)
2/Muszáj volt mutatóban 5 karika kolbász beletennem a párom miatt/hagy lássa lássa :)) :)) :)) /
3/Kimaradt a zabnokedli/vennem kellett volna zabpelyhet-MAJD HOLNAP/
FINOM VOLT!!!!!!Köszönöm az ötletet.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 15:14

Lányok!Hiába írtam a múltkor,hogy csak növényekről és állatokról fogok betenni irományokat és képet,hajnal óta lázban égek az új "témám" miatt.Szörnyű milyen vagyok :(( :(( :(( ,fellelkesít,ha új ismereteket szerzek.Bár Ildikó és Kata is írta,hogy sok a betett dolog itt a fórumon és nincs idő elolvasni,mégis nekem muszáj.Annyira érdekes,fontos az eligazodás miatt.Biztosan nem az lesz ,amire gondoltok.MARADJON TITOK PÉNTEK ESTIG!!! :)) :)) :)) \:D/ \:D/ \:D/
ma olyan szívdobogást kaptam a párommal való sétálás közben.Képzeljétek,valaki hívott telefonon.Lemaradtam pár métert,erre elengedte a kutyát.Egy fiatal vizslás hölgy álldogált egy kis füves rész közepén,nem messze az úttesttől.Látszott a kutyán,hogy még kajla.A párom elengedte Csokit,mert hagy futkározzon,HISZEN NEM JÓ DOLOG A KÖTÖTTSÉG,s tényleg játszottak,én meg rettegtem,hogy a nagy spúrban, leszaladnak az úttestre. Szívdobogást kaptam a fafejű páromtól, elhatároztam, ez volt az utolsó,hogy sétáltathatja a kutyat
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 15:21

A francia reggelizőben csinálok majd képet.
Éva!Nagyszerű,hogy már a tapasznál tartasz.reméljük gyorsan lesz eredmény!!! :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 9. 15:29

Paggy, először a játékboltokban néztem szét. Átlagos játéküzletekben nem tartanak diavetítőt, de
filmeket igen, 1750-2000 forint között mozog az áruk.

A miskolci Régió játéknagykerbe is elautóztunk a fiammal, ott a diavetítő 22950 forint (ugyanaz, mint
aminek a linkjét tegnap betettem), a filmek pedig 1495 ft-os áron kaphatók. Ezért örültem a 8 diának
7 ezer forintért. És ezért megyek március elején is megint, hátha tudok még venni.

https://www.regiojatek.hu/kat-219-diavetito_diafilm.html

Te is, Ági is! És mindketten fotóztatok! Nagyon várom a kajaképeket, de még jobban a véleményt. :D

Nekem csak a kamaszaim, a hormonváltozásaik idején csináltak ilyet, hogy a kedvenc kajáikat egyik
napról másikra nem ették meg. Mi lelte a párodat? Meg szoktad vele beszélni, hogy mit fogsz főzni?
Elhiszem, hogy rosszul esett a reagálása.

Mielőtt elküldtem volna ezt a hsz.-t láttam meg a paprikáskrumplit. Hát ez nagyszerűen néz ki! Én se
csinálhattam volna jobban. Mindegy is, hogy milyen zöldség kerül bele, a lényeg, hogy ne csak krumpli
legyen benne. Tudod, a rost, meg a színek... blablabla... És még zöld leveles is van benne! Tökéletes!
Nagyon örülök! :D

Te már kaptál nyugdíjat? Tényleg dupla? Szó szerint? Én 12.-én kapnék, de az szombat, emiatt pénteken
érkezik majd a számlámra.

Ildikó! Megértelek a szemüveg és a maszk együtt gyilkos. Néha felteszem az olvasószemüvegemet
a boltokban, ha lejárati időt vagy összetevőket akarok elolvasni, de már pár perc után idegesít,
hogy az arcom nagy része be van fedve, és még arra is figyelni kell, hogy ne párásodjon be az üveg.
Azonkívül meleg van az üzletekben, és a maszk alatt izzad a bőröm... de utálom már. Vége lehetne!

Lehet, hogy közel a vég. A lányom tegnap írta, hogy tegnaptól már nem kell karanténban lenni tíz
napig az Angliába beutazóknak. Elég a 48 órán belüli negatív teszt. Juhééé! Hátha áprilisig még
törölnek el ezt azt. Jó lenne, mert a sok pénzes tesztek megmaradtak. :((

Ez a festményed nem tetszik annyira, de csak a komorsága miatt. Sötétedik, esik, felsős az ég, ez
élőben is olyan szomorú. Nem szeretem az ilyen hangulatot.

Ági! Nem hiszek a szememnek! Paggy is ritakaját evett, meg te is, ráadásul mi ketten nagyon hasonlót!
Szép ez a nap! Jó sok rostot megettünk egy étkezésre. Hízzanak a jó bacik a beleinkben! Annyira örülök,
hogy neked is ízlett a tortilla. Nem tudom, hogy írtam-e a múltkor, hogy a lányom is megcsinálta, és Lilyke
is nagyon ette, persze humusszal. A paradicsom és az uborka még mindig nincs megéve a tányérról. De nem
adjuk fel.

Majd írd meg, hogy csináltad a hummuszt! Tegnapelőtt, amikor vásároltam be a tegnapi főzéshez, majdnem
elcsábultam egy bolti hummuszra, de sikeresen lebeszéltem magam. Jó az néha, ha nagyon hirtelen kell,
de vannak benne olyan dolgok is, aminek nem nagyon kéne a szervezetbe jutnia. Úgyhogy pár perc alatt
negyedannyiért megcsináltam én is a magamét itthon.

Egy konzerv csicseri (mindenmentes, még só sincs benne), egy evőkanál tahini, egy kiskanál darált paprika,
pici só, kevés citromlé, és annyi csicserilé, amennyi kenhető állagúvá teszi a hummuszt. Az aprítóban
diót daráltam korábban, azután nem szoktam elmosni a gépet, ezért látszanak diódarabkák az oldalán.

Kép

Kép

Találtam egy videót, ahol egy nőci nemcsak a hajára, hanem az arcára is pakolja a lenmagzselét. Én kevesebb
lenmaggal és kevesebb vízzel készítettem, nem lett ennyire kemény a zselé, de bőven elég volt a hajamra.

Kata! Nálunk igazi tavaszias meleg van odakint. A tavaszi dzsekim alatt csak atléta és egy vékony hosszú ujjú
póló volt, amikor lementem. Fújt ugyan egy kicsit a szél, de az is jó meleg volt, nem esett rosszul egyáltalán.

Végül mi jutott még eszedbe ebédre?

Éva! De jó volt olvasni, hogy a kovidon is túl vagy, a nehezén mindenképp, és a viszkető pöttyök vizsgálatát
is elkezdték végre. Jól tetted, hogy nem hagytad magad! Túlzás volt, hogy több hónapig hagytak abban az
állapotodban. Nagyon drukkolok, hogy kiderüljön feketén-fehéren, hogy mi okozza a betegséget, és végre
fájdalom és viszketés nélkül tudj élni.

Köszi a svéd gomba receptet! Anyukám gyakran csinált, szerettük is, aztán valahogy elfelejtődött. Ha indiai
édeskrumplis vöröslencsét fogok főzni, svéd gomba lesz a feltét. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 15:48

Rita!A kormány előrehozatta a nyugdíjkifizetést.Te is pénteken kapod.Hű milyen soknak tűnik így a kevés,mert dupla!!! :)) :)) :))
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 9. 16:09

Gyors irok csxak, mert még tornáznom kell, most értem haza Ramossal, aztán kaja neki és kezdődik a kalligráfia, utána festészet és még a gombát meg kell csinálnom, ha enni akarok. A képek estére, ... igyekszem.
Paggy, kitartást a pároddal!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 9. 16:42

Lanyok!Itt meg sut a nap.Talan holnap is ilyen ido lesz es k lehet mozdulni?Lanyok meg tart a farsang!!!Ne feledkezzunk meg egy kis vidamsagrol!Esetleg alkoholmentes bole?? i
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 9. 20:27

Lányok, öröm volt olvasni benneteket, de nálunk már megy javában az Istentisztelet, hozok majd holnap egy két képet..
sikerült kimozdulnunk, jaj a cipőt nem mostam át..ugyanis megint ..............még jó hogy nem mentem be vele a városba!
Rita irtam gmailt neked , tegnap igen későn vettem észre hogy írtál, de reggel első dolgom volt válaszolni.. :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 9. 22:51

Lányok ez a hummusz engem nagyon érdekel.
Minden hozzávalót felírtam, de a tahinit hol lehet beszerezni /szezámpaszta/
Közben kutakodtam itt a neten, és megtaláltam hogyan kell csinálni, és hogy van készen is.
Ezt nagyon át kell gondolni, hogy elkezdem-e.

Rita az esős kép is egy lecke, amit megvettem. Nem egyszerű a festése, lehetett volna ennél jobb is, de én így tudtam megcsinálni.
A viharos, esős idő amúgy is eléggé sötét. Az életünk is napfényből, és más komorabb időből áll. Amúgy a lámpa ad egy kis fényt, ott megszínezi a faleveleket és az úton is nyomot hagy és ott világosabbak színek /pl. sárga/
Amúgy a mester szereti a feketét, és a sötétlila színeket.

A másik a téli kép. Itt a havat, azon lévő árnyékokat, a lenyugvó nap színeit, a jegesedést, és olvadást kell ábrázolni., A mester szerint ez késő őszi táj, amikor kicsit előbb leesik a hó, és a levelek a fákon maradtak. Van még pár lecke, ami különböző dolgok megfestését írja elő, nem muszáj megcsinálni de én szeretném.
Nincs minden festésnél figura a képen. Persze megvan a szabad akarat is, festhetnék rá bármit, bárhova, kihagyhatnék belőle részeket, de nem akarom. Mindenre magyarázatot kapok, miért így, vagy úgy kell csinálni,milyen ecsettel, és merre húzzam. Következő valami zöld határ lesz, amitől én tartok, mert a zöldek nincsenek jóban velem, és millió árnyalata van, amit különböző festékek keverésével érünk el, így különböző árnyalatok születnek. A mester olajjal fest, és páran így csinálják, de én akril festékkel csinálom. Az olaj sokkal szebb, de én már nem akarom azt megtanulni,és helyem sincs hozzá, lehet, hogy napokig száradnia kell, és persze nem szeretnék bevásárolni sem hozzá.
Jó bő lére eresztettem, nem egyszerű megtanulni, én jó későn kezdtem, de nem tántorít el engem.
Vannak sokkal jobbak, de rosszabbak is nálam. Középmezőny vagyok. Nem kötelező a művek bemutatása, kötelező sorrend, vagy idő, csinálhatom amikor akarom, és amikor időm van rá. A megvásárolt leckékhez videó van, és örökös hozzáférés, nem kell vele sietni.

Jó éjszakát. :) :x
Hesu

HozzászólásSzerző: Hesu » 2022. február 10. 3:08

Hali mindenkinek!
Újra itt és ilyen "korán".
Most nem, de a mai nap folyamán mindenféleképpen reagálok a hsz-otokhoz.
Úgy látom, lesz mit olvasnom :-bd.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 6:56

Ildikó, a hummuszt elkészíteni a világ legegyszerűbb dolga. Csak össze kell mindent önteni hozzá,
és összeturmixolni, vagy aprítóban összeaprítani és kész is.

A tahinit DM-ben és Müllerben szoktam látni. Mivel DM van közelebb hozzám, ott szoktam megvásárolni.
Mivel nem kell sok belőle egyszerre, sokáig kitart, és ami még jó benne, hogy felbontás után is sokáig
fogyasztható marad.

Nekem mindig ez van itthon.

https://www.dm.hu/dmbio-bio-szezam-tahini-p4058172513954.html

Szóval egy konzerv csicserit leszűrsz, de a levét ne öntsd ki - nincs benne tartósítószer, sem semmilyen
adalékanyag - mert szükség lesz még rá. Beleöntöd egy aprítóba, majd teszel bele egy csipet sót, egy
evőkanál tahinit, és egy kevés citromlevet. Én szoktam bele tenni egy kiskanálnyi darált piros paprikát
is (lehet Édes Anna is), mert így még finomabb nekem. Amikor ezek együtt vannak, legalább három
evőkanálla tegyél még a csicseri levéből hozzá. Kapcsold be a gépet, és pár másodperc alatt kész is van
a hummuszod. Ha nem tudja rendesen forgatni az aprító, még tegyél bele a csicseri levéből. Ha nem
elég pikáns az íze, vagy sótlan, menet közben tehetsz bele citromlevet még (vigyázz, nehogy a citrom
magja belekerüljön, mert élvezhetetlenné teszi a végeredményt, a lányom járt így egyszer).

A receptekben sok mindent írnak, amit egyáltalán nem kell beletenni. Számomra ez az egyszerű hummusz
a legfincsibb.

Ha boltban veszem, akkor ezt fajtát szoktam az Intersparban vagy a Sparban. Ami zavar benne az az,
hogy plusz olajat és tartósítószert is tartalmaz. Néha belefér, főleg, ha tudom, hogy nem fogom pár nap
alatt megenni, mert ez tovább eláll, mint a házi. A házit négy-öt nap alatt el kell fogyasztani. Mondjuk
ez nem nehéz, mert nagyon finom.

Ezek az összetevői: csicseriborsó 50%, ivóvíz, szezámmagkrém, napraforgó étolaj, étkezési só, étkezési sav
(citromsav), citromsűrítmény, szódabikarbóna, fokhagyma, tartósítószerek; (K-szorbát, Na-benzoát),
feketebors, édesnemes-paprikaőrlemény.

https://www.spar.hu/onlineshop/fanan-hummus-natur-csicseriborso-krem-250-g/p/298463006

Még valami. A tahinit minden használat előtt össze kell keverni az üvegben, mert az olajtartalma kiül a
tetejére, az alja meg besűrűsödik. A 100%-os magvajak így működnek, mert nincs bennük állományjavító.

A festménnyel nem volt semmi baj, nagyon szépen megcsináltad, és azt is látom, hogy nem volt egyszerű
az elkészítése, de én minden képet aszerint értékelek magamban, hogy kitenném-e a szobám falára,
jólesne-e minden nap rápillantanom vagy hogy milyen érzést, hangulatot vált ki belőlem. Ez a képed
szomorkás hangulatú, ezért nem fogott meg annyira.

Nagyon klassz elfoglaltság egyébként a festés, és jó kis agykarbantartó is. Nagy koncentrációt igényel.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 7:09

Azt fentebb elfelejtettem leírni, hogy a csicseri levét épp úgy fel lehet verni, mint a tojásfehérjét,
csak hosszabb idő kell neki. Kézi habverővel nem is érdemes nekiállni, csak egy olyan géppel, amit
hosszabb ideig lehet üzemeltetni. Szerintem öt-hat perc biztosan kell neki, hogy megmaradjon.
A csicseri levét sok receptben aquafabaként emlegetik.

Csokihab:

https://chiliesvanilia.hu/2020/01/17/vegan-csokolademousse-aquafaba-val/

Vegán habcsók:

https://www.nosalty.hu/recept/vegan-habcsok

Vegán majonéz:

https://izeselet.hu/magazin/mi-is-az-az-aquafaba/
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 8:06

A következő kajám nem nyerte el a tetszésemet, többet nem fogom elkészíteni. Egyetlen baja volt, túl
paradicsomos volt, meg talán túl mediterrán... vagy nem is tudom... Megettem a sok zöldség miatt,
de nem ettem olyan kedvvel, mint a többi kedvencemet, és ez nem esett túl jól. Csak kétszer eszem,
ezért annak a kettőnek élvezetesnek kell lennie és kész. Persze ezt is három napig ettem. Tönköly tortillát
csináltam hozzá. Ez volt a kényeztetés. :)) :))

Első réteg: gomba, kelbimbó, sütőtök, cukkini és gomba (ezek mindketten maradékok voltak)
Második réteg: karfiol, brokkoli és ezeknek a szára, torzsája, palermói paprika (50%-kal le volt árazva)
Harmadik réteg: cékla, kelbimbó és retek levél (ekkor ettem meg a mángoldos néni csokrának utolsó
darabjait, egy hónappal azután, hogy megvettem)
Utolsó réteg: majdnem kihagytam a hagymát és a fokhagymát a kajából

Kép

Kép

Kép

Kép

Só, bors, kurkuma (nem sok), bazsalikom, oregánó, kakukkfű - ezekkel fűszereztem az ételt, majd
felöntöttem egy konzerv szeletelt paradicsommal (nincs benne más csak a paradicsom), és vízzel. Amikor
készen lett, egy kevés tk. tönkölyliszttel sűrítettem.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 10. 10:10

Sziasztok Lányok és Elthan! Jól bealudtam, és csak fél 9.kor ébredtem meg. De már túl is vagyunk a reggelin.
Csodás dolgokat hoztál Rita megint, olvasom hogy valamiért nem ízlett.
Tömény lett, és az adott neki másjellegű íz élményt? Köszönöm egyébként a linkeket..Jól el is vesztem az olvasandókban. :)) .

Hozom gyorsan a tegnapi képet, most csak erre volt lehetőség. Samu nagyon aranyos volt különben, hagyta hogy egy kicsit beszélgessek a nénikkel. :D ~o)

Kép
Kép
Kép
Kép
Na majdnem elfelejtettem elküldeni...
csak ne kezdjen az ember facezni :))
:x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 10:16

Még január elején fotóztam az Intersparban. Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy leveles karfiolokat
is lehet kapni. Akkor nem vettem, mert, volt itthon - mindig van, ez is meg brokkoli is - és jó, hogy nem
vettem, mert nem sokkal ezután jócskán leértékelték mindkettőt, akkor viszont lecsaptam rájuk. Kb. 580
forintért lehetett kapni egy fej karfiolt, a brokkolinak meg 450 körül volt az ára. A piacon olcsóbbnak tűnik
a karfiol, de ott kilóra adják, itt meg darabra, szóval egy másfél kilós karfiolt már jobban megéri itt venni.
Most meg már egy százassal lejjebb is ment az ára.

Kép

Ennyi levél és levélnyél meg torzsa maradt egy fej megpucolása után. Ha nem tudom azonnal felhasználni,
egy tiszta nylonzacsiba teszem őket, a kezemmel belespriccelek egy kevés vizet, szorosan összetekerve a
hűtőbe teszem. Másfél hétig is eláll minőségromlás nélkül.

Kép

Nagyon finom ételt rittyentettem belőle. Na, ezt már nagy élvezettel ettem, nem úgy, mint a fentit.

Első réteg: karfiol levél és levélnyél
Második réteg: karfiol, cukkini, egy csokor újhagyma,
Fűszer: kapor, egy evőkanálnyi miso paszta, kevés só, ha szükséges (a miso sós)

Kép

Kép

Kép

Vizet öntöttem a rétegek tetejére, majd fedő alatt felforraltam, ekkor kezdenek összeesni a zöldségek, és
ilyenkor már meg tudom keverni őket. Arra direkt figyeltem, hogy a miso paszta a forró vízben feloldódjon,
és ezután óvatosan, hogy ne törjem össze a zöldségeket, de jó alaposan összeforgattam mindent, hogy a
fűszeres lé mindenhová eljusson. Minden olyan ételnél, ahol rétegeket szoktam fotózni, így szoktam eljárni.

Amikor a zöldségek megfőttek, szójajoghurttal (lehet dm-es kesujoghurttal is) és egy kevés tk. tönkölyliszttel
behabartam. Tk. tönköly tésztával és lencsefasírttal ettem. A lencsefasírt a hüvelyes és még a plusz zöldségek
miatt kellett, a tészta a gabona miatt, bár az a lencsefasírtban is van, de nem elengedő mértékben.

Kép

Kép

A miso és a szójajoghurt is szójababból készül. Nagyon sokan félnek tőle, mert évekig ijesztgettek bennünket
a benne lévő fitoösztrogén miatt. Igazából nagyon sok növényben van fitoösztrogén, ami az egyik legjobb dolog
például a mellrák ellen, és nagyon jó hatással van a változókorban lévő nőkre is. Aztán azzal is szoktak érvelni,
hogy a szóját génmódosítják. Ez igaz, de az Eu.-n belül emberi fogyasztásra nem lehet felhasználni őket, mint
ahogy a génmódosított búzát, és kukoricát sem, mert hogy ilyenek is vannak. Viszont az állatok takarmányába
bele lehet keverni, így az a húsukkal együtt belekerülhet az ember szervezetébe is. Mint ahogy szokott lenni,
ugyanannyi kutatás van a GMO ellen, mint amennyi bizonyítja, hogy nem hat negatívan az emberi szervezetre.
A kutatási eredmények sajnos nem objektívek, mindig attól függ, hogy mi az érdeke a kutatás megrendelőjének.
Ha az ázsiaiak bíznak a szójában és a belőlük készült ételekben (tofu, miso, tempeh, szójatej, szójajoghurt...),
akkor én is bízom benne és bátran fogyasztom, szerencsére semmi olyan betegségem nincs, ami miatt le kéne
mondanom róla.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 10:16

Lencsefasírt

Elfeledkeztem a gombáról, ezért most az nem került bele. Volt egy pár darab maradék kelbimbóm, azt reszeltem
le a répa mellé. A többi a szokásos volt, lilahagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, pici kurkuma, pici
őrölt kömény, és őrölt füstölt paprika. Összerottyantottam őket, félúton beleforgattam a már megfőtt fekete
lencsét is, még egy ideig együtt pároltam őket fedő alatt. Még melegen csicserilisztet és aprószemű zabpelyhet
tettem bele. Összekevertem, majd a masszából kisebb golyókat formáztam, és a sütőben kb. 20 perc alatt készre
sütöttem.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

A babokat és a lencséket mostantól magam főzöm. Egyrészt konzervdobozt takarítok meg vele, másrészt
a gyártók pofátlansága miatt kényszerültem erre a lépésre. Imádom a vesebabot, nagyfogyasztónak számítok.
Megvoltak a márkáim, amikről tudtam, hogy csak kevés só van a babon és a vízen kívül a konzervdobozban.
Még pár éve voltak só nélküli vesebab konzervek is, mára már ilyen nem található. Beérném az enyhén sózottal
is, de sajnos már ilyen sincs. Minden fajtájú vesebab konzerv cukros!!!! Egy kivétel van, a Bonduelle konzerve.
Az "csak" sós, cserébe nagyon drága. Nem értem! Komolyan nem! Miért kell a vesebabba cukrot tenni? És ez egy
újfajta huncutság, mert régen ilyen csak mutatóba fordult elő. Hogy jutottunk ide? Annyira szemét dolognak
tartom. Minden feldolgozott ételbe belecsempészik a cukrot és az olajat, mintha kötelező lenne. Kábítószerként
használják? Így szoktatják a termékeikre az embereket? Látom, a környezetemben, hogy a chips milyen métely
például. Megnéztem, rengeteg olaj, cukor és só van benne, de még az egészségesnek hitt cékla meg más zöldség
chipsben is. Meg persze még nagyon sok más káros dolog is. Még a mirelit dolgokat is jól meg kell nézni, sőt az
aszalt gyümölcsöket is... de hogy pont a vesebabba! És ami nagyon furcsa, hogy a fehér bab nem érdekli őket, meg
a lencse se. Azokat nem cukrozzák. A vesebab fogy a leggyorsabban, ezt a saját bőrömön tapasztaltam, ezt kell
gyorsan tönkretenniük a cukorral. Szemétládák!

Nagy tanulság ez most nekem. Nagyon kevés feldolgozott élelmiszert veszek, de azokat mindet újra megvizsgálom.
A kesu és a szójajoghurt, a mogyoróvaj, a tahini, a tofuk, a szójaszósz, a szeletelt és az egész paradicsomkonzerv,
a csicserikonzerv rendben vannak, ezeket már átnéztem, ahogy újakat vásároltam belőlük. A tésztákat fogom ma
megnézni, meg a kis üveges paradicsom pürét, amit szoktam venni.

Ha valaki kedvet kap még rajtam kívül az összetevők nézegetésére, leírom, amit én is csak pár hónapja tudok.
Az összetevők felsorolásában az elől lévő dolog szerepel a legnagyobb mértékben az ételben, a második helyen
lévő kisebb mértékben, stb.... Szóval az összetevők sorrendje is támpontot ad. Ezt törvény írja elő a gyártóknak,
úgyhogy valószínűleg az igazságot fogja tükrözni. Ne a tápanyag táblázatot nézzétek, hanem az összetevők listáját.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2022. február 10. 10:25

Kata, nem tudom, hogy mi nem ízlett valójában. Valahogy se a zöldségek nem passzoltak a paradicsomhoz
meg a fűszerekhez, se én nem passzoltam ehhez az ízhez. Mindegy, megettem, kibírható volt azért, de máskor
ilyet nem készítek.

De jó kis tavaszi hangulatot csempésztél be a fórumba a képekkel! Gyönyörű színe van a sáfránynak! És ahogy
látom, már mások is bújnak ki a földből.

Tegnap tavasz volt nálunk is. Most sincs hideg, de nagy a köd.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2022. február 10. 10:40

Rita, olyan jó hogy ilyen részletesen írsz dolgokról. Most már majd figyelem a "az eredeti"csomagolást a zöldségeken..a múltkor mikor vettem karfiolt, a zöldje majd akkora súlyt képviselt mint a benne levő fej maga.
Olvastad az emailt? Ma még én sem jártam arra!
Tegnap meg volt bolondulva a videa, remélem már megjavították... :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 11:15

Sziasztok Lánykák és Elthan!

Megint csak bekukkantottam, de mostmár izzik a talpam alatt, meg a kezem alatt a billenytűzet, hogy normálisan irjak. Tényleg. :-)
Na de most ebéd készités, ránéztem nagyjából mindenre, jövök majd. ..
Paggynak gyorsan egy szivnyugtató tea, amit nem a kiálhatatlan maszek kardiológus javasolt, hanem aki az időpont nemadás után felhivott. :))
Napi hármat kezdtem el inni egy hete és tényleg jó! Paggy, próbáld ki, nézd meg az összetevőit!

https://www.dm.hu/pannonhalmi-szivnyugt ... JzEALw_wcB
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 10. 14:22

Jujj Lanyok olyan cirkalmasat karomkodyam.A telefonon irtam egy hosszut es elszallt.Alig latok itt az udvaron a napsutesben sikerult megirnom es zsupsz elszallt............... :(( Koszonom a kepeket es a tealinket Agika.UdvPaggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 10. 15:08

Szuper kepek,egeszsegnek elkotekezett emberek.100 evig fogunk elni!Hurra!! :littlehearth: :flower1: !
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2022. február 10. 15:11

Sziasztok. Szépen süt a nap nálunk.
Rita, kösz mindenféle segítséget.
Tahinit még nem találtam. Esetleg lehet itthon készíteni?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2022. február 10. 15:49

Hallgatom a radiot.Aljasan sunnyogva minden orszag fegyvereket szallit Ukrajnanak holott az oroszok megmondtak hogy nem akarjak elfoglalni Ukrajnat DE azert hadgyakorlatot tartanak a hatarnal.A masik oldalon is.Szoval "jatszadoznak az "idiotak" mert Amerikanak nem megy jol Kina miatt. es jol el lehet adni a fegyvereket e,OROSZORSZAG jobb helyzetet szeretne a vilagban..Hogy lehetne beke mikor meg mi sem vagyunk kepesek bekesen lerendezni a kutyasetaltatast."Verre" megyunk az elveink miatt.A FEKTELEN SZABADSAG igenye all szemben az altalam preferelt KORLTOZOTT SZABADSAGGAL.Szerintem teljes szabadsag annak jar ,aki atlatja tetteinek kovetkezmenyeit es felelosseget is vallal erte.Nem jutunk dulore igy marad az eroszak azaz en dontom el Csoki setaltatasi formajat.Akkor mi van az orszagok kozott?
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2022. február 10. 15:51

Rológyártás közben épp beugrottam, kisinas vagyok per pillanat, de egy modnat erejéig:
Ildikó tahinit csináltam, bizti hozom estére a receptet most már nem csak igérem. Robogok Ramossal loholni. :-)
Legyetek jók. :-)

Vissza: “Társalgó”