Van képem hozzá

f.ági

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 20. 11:17

Szép aug. 20.-át mindenkinek!
Kata, a kérdésedre válaszolva: A 40 üveg jövő jún. végéig fog tartani, addig, mig jön az új adag szabadföldi. Pizzaszósz, milánói, csilis bab, töltött paprika ami készül belőle ezidő alatt.
Gabóci! Emmácskád csodaszép kutyus volt! Az a fekete gomb orra, meg a szép bundija.... Eszembe is jutott Arthurunk rögtön. Az éveket már nem is számolom, néha ránézek a képeire, aztán csak könnyes lesz a szemem, meg a gondolat, hogy mi lett volna, ha... Kata olyan szépen leirta, hogy mennyivel szegényebbek azok, akik sose tapasztalták meg az állati szeretetet, amit kapunk tőlük.
A végzet fádra emlékszem régebbről. Nagyon szép a virága is, meg a termése is.
Szép a környék, ahol laksz. Sok a fa, igy barátságosabb, természetközelibb minden. Bár gondolom van akit ez hidegen hagy, de lassan csodaszámba megy már, ha valahol figyelik ezt is és nem irtják ki a fákat.
Nálunk még nem potyognak a gesztenye golyók. Mindig félek, hogy a tüskéje kidurrantja a bicajom kerekét. Van itt a környéken az út mellett elég sokfelé.
A kenyeret is megkóstolnám milyen lett. Érdekes ez az adalék mentesség. Itt nálunk a piacon pár éve lehetett falusi jó kenyereket kapni, semmiféle E nélkülieket. Ez nem változott, de hogy ehetetlenek lettek a kenyerek, az is biztos. MItől? Hát számomra rejtély. AMikor vendégek jönnek nem vacakolok a kenyér sütéssel - jó, van amikor mégis ráveszem magam-, és boltit hozunk. Másnapra , mint a papir, pedig falusi adalék mentes. Úgyhogy csipegetnék mindegyik most sütött meghirdetett kovászos kenyérből, ha lenne rá lehetőségem.
Paggy! Milyen jó, kicsit közelebb érzi az ember igy az ország tortáját, hogy már láttuk a cukrászdát előtte ahol csinálták.
Végig kóstolgatnám őket az is biztos, legyen benne bármi. :-) Bár ezt nem tudtam, hogy csak bizonyos helyen lehet megsütni utána, nem állhat neki bárki .
Irtad az ajándékot és a kis csalódottságod. Megmondom őszintén olyan jót bazsalyogtam itt magamban rajta. Meg tudlak érteni, és ez nem önzőség a másik felé úgy gondolom. Segitünk, mert szeretjük csinálni, de én már rájöttem, ne várj érte semmit és akkor nem fogsz csalódni. Vagy kérni kell, amit viszont én nem szoktam, mert nincs hozzá képem, de ezt is lehet finoman célozva. Nagy munka és felelősség is az ilyen ház pásztorkodás, főleg ha állatkák is vannak.
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. augusztus 20. 11:47

Sziasztok!
Tegnap este olyan helyen voltam, ahol gondolatban mindannyian velem voltatok.
Jövő héten férjhez megy a keresztlányom, és a keresztfiam, Ők testvérek és úgy döntöttek, hogy együtt egyszerre házasodnak össze, tehát dupla esküvő lesz.A lányok úgy döntöttek, hogy legyen lánybúcsú melyre engem és a lányomat Zsuzsit is meghívták.Nagyon jó volt, feladatokat kellett elvégezni a lányoknak , majd elmentünk egy karaoke klubba (amit nem is tudtam, hogy van Szegeden) Olyat de olyat buliztunk, hogy csak na.Soha nem voltam még, de nagyon élvezetes. Tehát ezért voltatok velem tegnap este.
Szép napot kívánok mindenkinek.Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 20. 11:52

Sziasztok Kislányok! Csak gyorsan beteszem Kata fotóit, és húzok fordítani. Három napja
nem láttam feliratot, elvonási tüneteim vannak, és egyedül is vagyok, ki kell használnom.
Ha kitettem az újabb két részt, jövök ide is. Már nagyon felgyülemlett az olvasni való.

Talán lesznek addigra új képeim is. Mint már mondtam, rendszeresen nyírják a szomszédom
kertjében a gazt, eltüntetve a jó kis fotóalanyaimat.

Kata fotói:

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 20. 15:03

Köszi Rita a képeket..végre rászántam magam egy marhapörköltre, és olyan fantasztikusan finom lett...Az étteremben nem eszel ilyet tuti.. :D \:D/ ,

elgondolkodtam ,hogy nektek már holnap igazi hétköznap lesz, mert aki tanít, annak már most kezdődik a hajrá, hogy mire jönnek a gyerekek minden naprakész legyen.! Nem tudom, mire kezdődik a tűzijáték , addigra szelídebb lesz e az időjárás, itt volt eső, a szél még mindig erős, de legalább egy picit pihentető a lehűlt levegő. :)
Marcsi, milyen jó, hogy ilyen klasszul sikerült a lánybúcsú, köszönöm hogy gondoltál ránk közben :D ;) .
Paggynak is köszönet a kis minikertért... :D :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. augusztus 20. 16:17

Szia Kata!
Ebéd után láttam az ebéded. :-)
Két tippem volt : marha vagy birka. Mivel birka igazán krumplival jó - szerintünk - , igy maradt a marhapörkölt.
Biztos finom volt!
Samukát birom a fekhelyén nagyon. :-)
Szuperek lettek a szürke esőfelhők is! Itt nálunk változatlanul szemerkél, olyan őszies idő van. Kiváncsi leszek majd a tüzijátékra. Vagyis igazán nem, mert nálunk tiltó listás Ödön miatt. Itt bent viszont semmi baja szerencsére.

Paggy!
Elsiklottam a reggeli csendéleteden. Tetszenek a kaspók, jó lehet onnan lenézni rajtuk keresztül. A nem saját állatkán meg csak mosolyogtam. Igazán felvállalhatnál egyet! :-) Jól elszimatolgatna, játszana a többiekkel, meg mosogatna, mosna. :-)
Nálam is elkelne egy per pillanat, mert 2,5 hete öntögetjük ki a mosogatógépből a vizet munkája közben. Már csak 30 percre merem állitani, de úgy is háromszor megáll. Muszáj, mert napi 5 a minimum beinditás degeszre tömve amúgy kiekcémásodik a kezem a mosogatástól.
Kálvária megjárva szerelőkkel, röhej amit most emiatt végig éltünk. Az a jó, hogy a mai gépek élettartamából kiindulva eleve öt év garanciát vettünk rá, igy pont belefértünk még. Amúgy már a javittatások elvittek volna egy gép árát. Erőbajnok leszek, mire ideér az alkatrész.
Úgyhogy én szivesen látnék egy mosómacit, legfeljebb mig mosogat, addig Ödön kimegy. :-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 18:45

Sziasztok!Így szeretném egyszer látni a leendő fréziáimat.A képet MAGDA INDIGO készítette:Paggy
Spoiler: mutasd
Kép

[spoiler]https://www.google.hu/search?q=magda+indigo&rlz=1C1CHHM_huHU751HU751&tbm=isch&imgil=B50ENNOgpWx0ZM%253A%253BQoNrGycTRfxKdM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.pinterest.com%25252Fleapley58%25252Fmagda-indigo-photography%25252F&source=iu&pf=m&fir=B50ENNOgpWx0ZM%253A%252CQoNrGycTRfxKdM%252C_&usg=__fu9FG1snHX0PIKydj2vbsteQX_g%3D&biw=1366&bih=662&ved=0ahUKEwjV_JywoObVAhVOZVAKHednCyIQyjcIMg&ei=jLuZWdWGKc7KwQLnz62QAg#imgrc=B50ENNOgpWx0ZM:
[/spoiler]
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 18:51

ÍGy néz ki lakásban felakasztva egy képe:
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 19:19

Kedves Marcsi!Úgy megnéztem volna a bulit,főleg a karaoket!Biztos jól szórakoztál.Csak koreai filmeken láttam,hogy a mamák,nagyik is űzik ezt a "sportot".
Kedves Kata!Jól látom,hogy Samu a földön fekszik?Vagy legalábbis kemény deszkán?.Fáj a háta?/nekem is vasalódeszkás ,igendrága matracos,amire jön az egyszerű deszka ágyam van.VICCES AZ ENYÉM/...Nagyon finomnak néz ki a marhapörkölt!Küldhetnél egy kicsit virtuális postán/ízeset,illatosat/
Kedves Ági!Szegényke,jó vacak dolog a vizes cuccokat csavargatni.Minden átázik,folyik,csöpög és még nem is lehet jól kicsavarni.Kívánok egy hozzáértő,lelkes szerelőt!
Nálunk a teknősvíz meregetése ilyen.20 vödör víz kerül a teknőskádba 2 hetente.A párom vett egy szivattyút,de én nem merem használni,mert ha kicsúszik/ez gyakran megesik/a cső ,akkor bizony szökőkút lesz a fürdőszobában.Megállíthatatlan!!!A vicc az,hogy állandóan lesajnál érte,hogy nem merem használni.Persze Ő ,a NAGYMENŐ,berakta a szivattyút és elment teát főzni a konyhába,mire visszaért a teknősök lágyan ringatóztak a fürdőszobába került 15 cm magas vízben.Majdnem hangosan nevettem,DE NEM ,ÖSSZESZORÍTOTTAM A SZÁM.PERSZE MEGVOLT RÁ A MAGYARÁZATA,miszerint ez egy vacak cső,már rág ki kellett volna cserélni/PEDIG CSAK NEM SZABAD MAGÁRA HAGYNI,MERT KICSÚSZIK A MEDENCÉBŐL/
Holnaptól megint be leszek fogva .Gyerkőcök,dédi,unoka,tanítvány.Szép estét kívánok.Mindjárt küldök egy pesti felhős fotót délutánról.Dédinél voltam virágot öntözni.Jó kis lakóparkban lakik/bár én utálom,mert kocsi nélkül a világvégén van és nincs vendégparkoló.Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 20. 19:28

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 21. 7:50

sziasztok!Nem láttam a tüzijátékot, olyan fáradtság jött rám, hogy nem bírtam fennmaradni ... :(
Paggy, dormeo matrac van a földön csak a huzatát kimostam és tönkrement..a volt kinyitható kanapét kidobtam..Ide várok valami jó megoldást! :D
A vicc az, hogy Samu mindenhol szívesebben fekszik, vagy ülve csinálja a kényszermozgását[spoiler]
. Szóval még nem tudom mi lesz a megoldás...
Csodálatos a kép a fréziáról! Hihetetlen hogy a fekete háttér hogy visszaadja a szín és fényviszonyokat!. Tetszik a lakás belseje is! :D .
az úszó fürdőszobán is hát itt nálunk nem lett volna min ringatózni, mindenkit eláztattam volna :))
Látom újra be vagy fogva, újabb feladatokra! Én már annyira elszoktam az ilyen aktív tevékenységtől, hogy már elolvasva is lefáradok :D .
A környék a nagyinál pedig nagyon szép és klassz a felhő is! :-bd :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 21. 16:14

Kata58 írta:sziasztok!Nem láttam a tüzijátékot, olyan fáradtság jött rám, hogy nem bírtam fennmaradni ... :(
Paggy, dormeo matrac van a földön csak a huzatát kimostam és tönkrement..a volt kinyitható kanapét kidobtam..Ide várok valami jó megoldást! :D
A vicc az, hogy Samu mindenhol szívesebben fekszik, vagy ülve csinálja a kényszermozgását[spoiler]
. Szóval még nem tudom mi lesz a megoldás...
Csodálatos a kép a fréziáról! Hihetetlen hogy a fekete háttér hogy visszaadja a szín és fényviszonyokat!. Tetszik a lakás belseje is! :D .
az úszó fürdőszobán is hát itt nálunk nem lett volna min ringatózni, mindenkit eláztattam volna :))
Látom újra be vagy fogva, újabb feladatokra! Én már annyira elszoktam az ilyen aktív tevékenységtől, hogy már elolvasva is lefáradok :D .
A környék a nagyinál pedig nagyon szép és klassz a felhő is! :-bd :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:

Szia Kata!
Biztosan valami front volt. Én is csak megnéztem a tüzijátékot és mentem is aludni. Most más helyről lőtték föl és 4 kilövést tökéletesen láttam. Már amik közepes vagy magasra jöttek. A pici alsókat nem szoktam látni. Ilyenkor jó volna a fényképező. Még az elején próbáltuk kamerával felvenni, de nem adja vissza a szépségét. Mondjuk lehet, hogy azóta vannak már jobb kamerák, de a miénk még a régi.
A panel nagyon tudja vezetni a vizet. Mi 3x áztunk el a 6.-ról. A 4-en lakunk. Még nem volt berendezve a konyhánk, mert éppen szereltük a bútort amikor hatalmas tócsák lettek a konyhába és a folyosón. Nem is tudtuk hirtelen, hogy honnan jöhetett a víz, mert befolyt a csempe alá és alul onnan jött ki. Először azt gondoltuk, hogy a mosogató lefolyó csövet törtük el. Azután mi is az 5. emeletiekre gondoltunk, de ők is eláztak. Aztán együtt mentünk nyomozni. Kiesett a csapból a kád csöve. Kezdhettük újra a festést. Annyival jobb a családi ház, ott nem áztat el a szomszéd.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 22. 9:16

Sziasztok!Ismeritek Őt?/Katának nem ajánlanám,még ha el is tudna menni,mert elég szabados nő volt./CSAK ÉRDEKES ELŐADÁS LESZ!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Frida_Kahlo
És most egy színházajánló vele kapcsolatos/:
FridaKép

Jegyvásárlás
Dátum: 2017 márciusától
Helyszín: Átrium Film-Színház

FRIDA - az Operettszínház bemutatója az Átrium Filmszínház színpadán

Egy művész, akinek képei bejárták az egész világot.
Egy szenvedélyes nő, aki tragikus élete ellenére beteljesítette sorsát.
Egy rendíthetetlen ember, aki soha nem adta fel, és megküzdött az életért.
"Merj élni, meghalni bárki tud"
Frida Kahlo

A színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézzük meg Frida Kahlo különös sorsát és világát. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi.

Játsszák: Gryllus Dorka/Gubik Petra, Szabó P. Szilveszter, Molnár Áron, Papadimitriu Athina, Kálid Artúr, és a Duda Éva Társulat táncművészei.

Együttműködő partnerek: BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZ, ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ
TÁMOGATÓK: EMMI, NKA, Movein Stúdió, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata
Fotó: Dömölky Dániel

Jegyárak és jegyvásárlsá lentebb!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 22. 11:22

3 Frida Kahlo kép:
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 22. 13:02

Aranyos vagy Paggy, és tényleg nem az esetem, belenéztem a spilerbe a képről és brrrrrrr. :-ss :-q
Igazad van..nem is bírnám... :-w @};- :movingflower: :flower1:
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. augusztus 22. 13:33

Kedves Paggy!
A karaoke klub véleményem szerint társaság függő, én fiatal lányokkal voltam, ( én 52. vagyok) de mivel minden evők, így hatalmasat énekeltünk és buliztunk. Csak ajánlani tudom, igaz erős izomlázam volt és a hangon is elment de így volt kerek egész.
Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 22. 19:55

Kedves Kislányok! Most szusszanok egyet, így gyorsan végignézem a képeket, és az írásaitokat.

Régen álltam ilyen csehül fotókkal, de amint mondtam, a jó lelőhelyeim megszűntek. Na, majd
csak lesz valami!

Gabi! A gomba módra szaporodó gombák hihetetlenek! Csodálatos a végzetfa virága. Amint
kitetted a termését, azonnal eszembe jutott, hogy már egyszer rácsodálkoztunk.

A reggeli képecskéid őszi verzióban is gyönyörűek lesznek, de még téliben is... ja, és tavasziban
is!

Az Emma képéhez írt soraid nagyon szívfacsaróak, de minden szava ismerős. Én is átéltem.
Isten éltesse az állatkákat, akik bearanyozzák a minden napjainkat!

Éva, nálam is esedékes lenne a redőnycsere, de a nagyobb munkákat veszem előre, és ha futja
még rá, akkor kicseréltetem, ha nem, akkor várnia kell a sorára. A szigeteléssel szép külsőt kap
a házam, jó lett volna most megszépülnie az ablakoknak is... de ez van.
Nálam is a kisebbik ablakszemen van szúnyogháló, és a kis ablakokon is. Szellőztetéskor, vagy
nyáron is csak ezeket nyitom ki, mert nem bírok legyekkel, szúnyogokkal osztozni a lakóteremen.
Nem is jön be egy se.

Hihetetlen, hogy Angliában alig van rovar a városokban. Ott senkinek sincs szúnyoghálója, és este
is éghet a lámpa nyitott ablak mellett is. Nagyon ritkán téved be egy-egy légy, de szúnyog egy sincs.

Ha valaki ír egy hsz.-t ide, mialatt te is írsz, akkor az elküldés elsőre nem szokott sikerülni, mert
a rendszer figyelmeztet, hogy más is írt ahhoz a témához, amihez te, ennek fényében küldd el a
hsz.-dat. Szóval azt akarja, hogy olvasd el azt először, hátha már nem is lesz aktuális a tiéd, vagy
esetleg annak tudatában változtatni akarnál a tiéden.

Ági! Fantasztikus vagy, hogy ennyi mindent befőzöl még! Amikor a gyerekek kisebbek voltak, és
együtt laktunk még, akkor én is ezt csináltam, de amióta megfogyatkoztunk, és javarészt magam
vagyok, nemhogy a befőzéssel, a kertészkedéssel is felhagytam. Én is imádtam nézegetni a kész
befőtteket, savanyúságokat. Nem is esett jól megkezdeni a felbontásukat.

Kis virágporoska:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. augusztus 22. 19:56

Paggy! Igazad van, hogy másra számítottál a szomszédéktól. Még ha azt is mondjuk magunkban,
hogy nem a köszönömért vagy az ajándékért tettünk szívességet, jól esik, ha a másik kimutatja
a háláját. Egyszerűen csak azért, mert érezteti velünk, hogy gondolt ránk. Nem szeretem, ha
valaki természetesnek veszi, hogy valaki ingyen, a szabadidejében segít neki.

A Pöttyös Panni tortát választom, mert nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Eddig nem akartam írni
róla, de két hónapja teljesen lemondtam az édességről, tésztáról, péksüteményről. Nagyon keveset
eszem krumpliból, rizsből, és visszavettem a gyümölcsfogyasztásomból is. Az első hónap szörnyű volt!!!
Ma már kínok nélkül tudom nézni, ha valaki édességet eszik a közelemben.

Jót mosolyogtam a fénnyel és a virágokkal kísérletező fotóidon. Eszembe jutott az a Paggy, aki
az első alkalommal lépett be ide a fényképeivel. Amíg a te képeidet meg nem láttam, eszembe sem
jutott, hogy esetleg a lakásban is fotózhatnék, sőt a fényekkel is játszadozhatnék. Mondjuk azóta
sem csinálom, ebben te vagy a jó!

A teknősvizes történeten jól szórakoztam. Könnyű nekem, nem nekem kellett a sok vizet feltakarítani.

Kata! A hársfáról jut eszembe, hogy Bogácson a strandon egy csomó hársfát kiültettek a gyepre,
hogy majd idővel árnyékot fog adni. Mondanom sem kell, hogy virágzáskor mindenki messzire
menekült a közelükből a rengeteg méh miatt. Ki volt az a nagyokos, aki kitalálta?

Marcsi! Még soha nem voltam leánybúcsúztatóban, sem karaoke klubban. De te felkeltetted az
érdeklődésemet. Az pedig nagyon aranyos volt tőled, hogy magad köré képzeltél bennünket.
Gondolom az ázsiai sorikból is ismert karaoke klub miatt.

Mikor jöttem haza Angliából egy csapat angol lány utazott a repülőn, három anyukával. Nagyon
szépek voltak. Finom smink volt az arcukon, szép volt a hajuk, a bőrük, és csinosak voltak, ami
azért volt szembeötlő, mert ahogy írtam, rettentő sok a nagyon-nagyon elhízott fiatalember odakint.
Mindegyiken csak fehér és citromsárga színű ruhadarabok voltak. Az egyikükön csipkefátyol is
volt, és az oldalán keresztben futott egy szalag (mint a szépségkirálynőknek), amire az volt írva,
hogy menyasszony. Lánybúcsúztatóra jöttek Budapestre. Mint kiderült, nem egyedi esetről van szó.
Eléggé felkapottak lettünk az angol lányok körében.

Ma reggel 5:30. Ahol a köd, ott a Sajó:

Zoomolva:
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 22. 20:27

Hú Rita milyen korán jöttek nálad az igazi őszies hangulatú folyócsík.../a ködre gondoltam.../ :D .De nagyon szép!
A trombitafolyondár..ha jól tudom a nevét is nagyon klassz lett..nekem meg bejött egy kéretlen vendég...valahogy a darazsakat nem csípem! :-o

Szép álmokat mindenkinek! i-) :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. augusztus 23. 9:07

Rita! Nagyon szépek a képeid újfent. A méhecskéd szárnya olyan, mintha aranyporral lenne behintve. Ezt a reggeli napkeltét milyen jó, hogy ilyen nagyban tetted ki, olyan mint egy festmény, gyönyörű.

Kép

Sajnos nincs lehetőségem, pedig nagyon szeretnék, hogy mellettünk valamelyik tízemeletes ház tetejéről csináljak képet, de megtette ezt egy fotós ismerősöm. Jó időben innen lehet látni a bihari hegyeket, valamennyire még szabadszemmel is.

Kép

A hegyek előtt Gyula látható
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 23. 13:48

Nagyon szépek a Te képeid is Gabóci... :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 23. 17:09

Gabóci nagyon szép képeket hoztál!!!Az alábbi 2-t ma kaptam a Pinterestől:
url=https://kephost.com/image/B25R]Kép[/url]
Kép

Üdv:Paggy
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 23. 18:46

Szia Rita!
Akkor ezek szerint igen soxor írok valakivel egyszerre. Köszi a magyarázatot. Mert nem tudtam mire vélni, hogy nagyon ritkán elsőre elküldi a hsz.-t.
A ház szigetelés nemcsak kívülről lesz szép. A fűtési költségben is meg fog mutatkozni. Nálunk a panelban is érezni, de családi háznál jobban lehet érezni. Nekünk állandóan leszakadoztak a redőnyök ezért kellett kicserélni. Azt mondta tavaly a szerelő, hogy ne használjam annyit.)))) Na mégis dísznek szereltettük fel?
Nekünk még a régi villanyvezetékek kicserélése a legnagyobb munka. Még a befalazott alu vezetékek vannak, eredetiek. A 70-es évek közepén épült a lakótelep. Kezdenek kiégni a konnektorok. A beépített elektromos sütőhöz kellett kihúzni egy külön vezetéket, mert a régi nem bírta el. Így majd amikor elkészül akkor teljesen ki is festeni a lakást. Ez nagyon nagy munka lesz még nekünk.
Amíg vidéken laktunk addig mi is rengeteget befőztünk. Ott volt ugye a nagy kert a gyümölcsfákkal. Meg a zöldségekkel. Nekünk 2 nagy fagyasztónk volt. 210l-es szekrény és 400l-es láda. A kertből telt meg. 50 adag zöldbabot és zöldborsót raktunk el minden évben. Hajnali 4-kor keltem leszedni a borsót. Az anyu egész nap fejtette. Én hazaértem a munkából és folytattam. Éjfél felé végeztem a blansírozással. Málnát és epret 0,5kilós kis dobozokkal tettünk el de zöldséget nagy 1 kilós dobozokkal. Igen sok munka volt vele. Nem hiányzik, csak a végeredmény. Illetve az eper és a málna. Azt nem lehet itt olyan minőségben kapni. Konkrétan itt 15 éve nem ettem jó epret és málnát. Ami finom édes és zamatos. Cseresznyét, meggyet, barackot, szilvát a fákról raktunk el. Anyu nagyon szerette az erőspaprikát. Olyan kis cseresznyepaprikát. Azt is rengeteget raktunk el. Csalamádét az egész család szerette, de a rokonságnak is adtunk, mert az anyu csalamádéja híres volt. 7-en voltak testvérek. Paradicsomot , lecsót is mindig a kertből főztünk be. Ez is 40-50 üveg volt évente. Mellette még akkor nem voltak olyan ételízesítők. Úgyhogy azt is tettünk el sóban. Zeller és petrezselyem zöldet is. Kis üvegekben. Nyáron még tésztát is gyúrtunk be amikor sok tojás volt. Még rágondolni is fárasztó mennyi meló volt vele. Nem volt időnk unatkozni.
VidékiÉva

HozzászólásSzerző: VidékiÉva » 2017. augusztus 23. 18:47

Szia Paggy!
Ez egy egész katica hotel!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. augusztus 23. 20:25

Éva, akkor te is rengeteget dolgoztál..tudod miből lesz valami az asztalon. Nagyon sajnálom a mai fiatalságot, mert szabályosan éhen halnának tisztelet a kivételnek, mert nem tudnának mit kezdeni ha lenne kertjük...Nekem is még szerencsém volt, volt olyan óra, hogy háztartástan...kertművelés...hímzés ,varrás...barkácsolás...ezeket később sem felejti el az ember.. :movingflower: :flower1: :littlehearth: Fantasztikus a katicafenyő---- :flower1: :flower1: :flower1:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. augusztus 24. 7:08

A VÁROS és a TERMÉSZET:
Kép
Kép
url=https://kephost.com/image/B9Iz]Kép[/url]
Kép
Kép

Vissza: “Társalgó”