Abban a videóban, amit korábban belinkeltem nagyon megtetszett Fatima egyik étele, ami egy wrap
volt, benne nyers zöldségek voltak hummusz ágyon. A nyers ételek nem állnak közel hozzám, viszont
annál inkább kedvelem a meleg főtt ételeket, ezért úgy döntöttem, hogy az uborka kivételével minden
hozzávalót megfuttatok egy kis olajon. De akkor az is eszembe jutott, hogy ettől jobb alkalom nem
lesz, hogy végre kipróbáljam az indiai fűszereimet, amit az én drága sógornőm küldött Amerikából.
Egyelőre csak kettőt akartam kipróbálni, mert még nem ismerem őket. Minden zacskót felbontottam,
beleszaglásztam, és kiválasztottam a két nyertest: római kömény és kurkuma. Persze a tört piros
csili sem maradhatott ki (eddig azt hittem, hogy csili pelyhem van, amíg el nem olvastam, mi van a
zacskóra írva). A vesztesek a curry és a garam masala, ami egy több fűszerből álló fűszerkeverék.
De ezek is sorra fognak kerülni.
Hozzávalók (két wraphoz):kb. 30 dkg fejes káposzta fél piros kápia paprika
[b]fél sárga kaliforniai paprikalila hagymafél paradicsom (legközelebb az egészet belevágom)
uborkaolajsó (csak kevés, mert a hummusz eléggé sós)
csipet kurkuma és római kömény (két csipet is lehetett volna)
2 db. tortilla wrap (teljes kiőrlésűt szoktam venni)
két púpos evőkanál hummusz
A fenti képen nem szerepel a paradicsom, mert az menet közben jutott eszembe. A zöldségeket nagyon
vékony csíkokra felvágtam, az uborkát felkarikáztam:

Majd az uborka kivételével, kevés olajon a fűszerekkel együtt hirtelen megpirítottam őket. Már az illat
sejtetni engedte, hogy finom lesz a végeredmény.

A wrapot fél percre a mikróba tettem, melegen könnyebb vele bánni. Majd megkentem a hummusszal,
és ráhalmoztam a sült zöldségeket.

Rákerültek az uborkakarikák is, és már göngyöltem is fel. Ez a fenti tortilla, csak kettévágtam:

Egy adag bőségesen elég ebédre, a másikat vacsorára fogom elfogyasztani. Almapüré levest ettem hozzá.
Nagyon egyszerű és gyors leves. Már nem tudom, hol láttam a receptjét, de jó, hogy kipróbáltam, mindenki
szereti. Holnap felteszem azt is.
Elolvastam, hogy miből készült a wrap, akkor derült ki számomra, hogy nincs benne tojás, így viszont, egy
igazi vegán ebédem és vacsorám lett.... volna... ha az almalevesben nem lenne főzőtejszín...

Most pedig indulok gyalogolni-kocogni. Isteni idő van!