Van képem hozzá

Gabóci5

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. február 14. 13:13

Köszönöm Marcsi! Ha nagyobb a kép, minden részletében kigyönyörködhetem magam. :x
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2017. február 14. 14:55

Gabi!
Aranyos, vagy köszönöm szépen. :movingflower:
Marcsi :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 14. 18:28

Marcsi! A harmadik a legszebb közülük! Ha az nem lenne, akkor persze a többit csodálnám,
de a harmadik a naplementével, annyira "pofás". A naplemente vizes helyen a legszebb.
Nincs attól megkapóbb, amikor visszatükröződik az egész folyamat a víztükrön.

Még több hétfői kép. Ma is volt zúzmara, de már nem ilyen vastag rétegben:

Hársfa és termései:

Kép
Kép

Platán és termései (az iskolai platánon levél volt sok, és kevés termés, itt meg termés
van dögivel, levél meg semmi):

Kép
Kép
Kép

És egy tölgy levél:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 14. 18:39

Ezt nem tudom milyen növény, de gyakori örökzöld a faluban:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 14. 19:43

Rita oylan gyönyörűek a zúzmarás képek, hogy fázom tőlük... :)) átjön a hideg a neten :)) :)) -
Az alsó kép nem lehet kőris? mintha arra emlékeznék vagy juhar...?de nem esküszöm meg rá! Találós kérdésnek nem rossz! :)) :)) :ymblushing:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 14. 20:05

Kata, ez bokor, olyan mahóniaféle kinézete van. Ennek vörösek a levelei,
de a többinek a faluban majdnem feketék most. Így még szebbek:

Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 14. 20:07

:)) :)) :)) akkor jól mellé trafáltam.. :)) :)) :))
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 18. 15:15

Kedves Mindenki!Kis izgalommal teszem fel a képeimet.Témám az: Este, a másik :Spot ,Spot+teaszűrő,a harmadik:MA REGGEL/Köd a Duna felett/Üdv:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 18. 15:25

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 18. 15:34

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 18. 15:42

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 18. 17:07

Kedves Mindenki! Elnézést kérek tőletek! A fiam frissítette a fórumot, mert
muszáj volt, de valami miatt csak a csütörtöki helyzetet tudta visszaállítani.
Az azóta keletkezett hozzászólások eltűntek. Ne haragudjatok! Még soha nem
csinált frissítést, de már tudja, hogy legközelebb hogyan fogja tudni elkerülni,
hogy ugyanez megtörténjen.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 18. 17:32

Semmi gond! Paggy milyen hihetetlenül jók lettek a ködös képek nagyon hangsúlyosak, ügyes vagy! \:D/ Az esti fények is jók lettek, milyen hihetetlenül sötét mély az este még ilyenkor...nem a szokásos sötétség, hanem még annál is mélyebb. ezért nem szeretem a téli sötétet.
A cicus is milyen kis kíváncsi.. :D :))Itt is kellemes hétvégét! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 18. 18:15

Paggy! Látod, milyen jó, hogy közreadod a fotóidat! Te teljesen más megközelítésből
fényképezel, mint mi. Mi egymástól tanulgattunk eddig, ezért hasonlítanak is a képeink.
Például mikor Gabi vízcseppes virágokat hozott, olyan gyönyörűek voltak, hogy nekem
is ki kellett próbálni a vízcseppes fotózást. Annyira belejöttem, hogy túlzásba is estem
vele. Tele vagyok harmatos, esős virágokkal és levelekkel.

Mindegyik képed egyéni, de nekem a ködös hidak a legszebbek. Sejtelmesek, titkosak.

Szinte hihetetlen, hogy mi kerekedett ki a spotlámpa áés a szűrő kombinációjából!
Miért csak akkor látszik az alma alatt a tányér, ha szűrőn keresztül esik rá a fény?
Nagyon klassz! Az én fantáziám most indulna be, ha lenne spotlámpám, de nekem
csak erősen világító neoncsöveim vannak a konyhapult felett.

A sötétség és a világító ablakok olyan, mint egy fekete-fehér kód, vagy nem is tudom.
Érdekes kép!

A szerdai szürke cica már megint nem a saját kocsijukon ücsörög, de mint kiderült a
másik bordó autó sem a gazdájáé. Az ő tulajdonosának világoskék autója van. Egy
biztos, én még soha nem láttam csak bordó autón ülni:

Kép

Kicsit sütött a nap, kiugrottam egy pillanatra. Rögtön megláttam az idei első legyet.
Fotózhattam, ahogy akartam, nem nagyon bírt mozogni. És egy iciri-piciri bogárkát
is elkaptam. Olyan kis ormányosféle valami volt:

Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 18. 21:34

Szia Rita!

Most jutok oda, hogy a már képen itt nem létező fényképezőgépednek én is örüljek. :-)
Várom majd az azzal készült képeid!
Nagyon jó ötlet kitenni a képeket a falra, jól mutatnak. :-)
Emlékszem beszéltünk róla, hogy milyen nehéz a kis dolgokról jó képet késziteni, mennyit kell ügyködni,mire egy igazán szép lesz köztük.
Kiváncsian várom majd az új gépedről az élményeket.
Rita, ez a cica egy rafinált cica lehet, azt már megállapitottam. :-) Olvastam róla, hogy milyen szint milyennek látnak. Biztos ezért vonzódik a bordóhoz a drága. :-)

Paggy!

Nagyon s zépek a képeid! Külön jó,hogy ha rákattint az ember, nagyban is lehet látni. :-)
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 18. 21:37

:)) :)) :)) Nahát Ági azt meg én nem tudtam...de nekem nem sikerült úgy nagyítani a képet...a Paggyét igen de másikat nem sikerül...úgy látszik nem mindegy miben van feltéve... :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 19. 7:13

Ági! Az a szerencse, hogy az új gép is alapvetően automata lesz, de azt mondja kisebbik fiam
(ő rendelte meg), hogy kár lenne csak az automata funkciót használni, amikor rengeteg
lehetőség van még benne, de ahhoz meg kell tanulnom, melyik gombbal, mit tudok elérni.

A tegnapi "éppenhogycsak" napsütésben pár képet még készítettem a tavalyi (múlt) őszi
falevelekről, a hómaradványokról (jelen), és az alóluk kibukkanó élénkzöld fűről (jövő).
A képeknek a 3:1-ben (ősz-tél-tavasz) címet adhatnám:

Kép
Kép
Kép
Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 19. 10:53

Szia Rita!

Érdekes ez az összhang a képen. :-) Reggel félhomályban azt hittem rosszul látok a kertbe kinézve. Zöldellt a fű. Valamelyik nap ránéztem a kakukkfűre, az megállt a növésben, hiába jöttek ki a hajtásai. Viszont a gyöngyvirág még nem akar kibújni a földből, pedig nagyon várom.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 19. 12:00

De jó lett az összhangkép! :) . Ma nekem is lesz alkalmam kilépni,megyek alkalomra :D ..kíváncsi leszek a buszmegállónál levő kis virágoskertben mi újság lesz...ha látok valamit hozom este majd a képet... :D \:D/

MÁs: Elkészült a sivatag hangja újabb felirata! \:D/ :littlehearth: gyönyörű az a sorozat is, most lesz az egyik legszebb része... :)) .

Remélem legénykéd is jól van már! :movingflower: :flower1: :movingflower: :flower1: Kellemes Vasárnapot!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. február 19. 13:48

Sziasztok!

Ma kimentünk megnézni a jégzajlást a Tiszán. Hát én ilyet még nem láttam. Koszos, tele hordalékkal, borzalmas volt.

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 19. 14:28

Szia Ági...hát mit mondjak tényleg kiábrándító amit most hordalékként hoz a Tisza...még jó hogy nem hullákat...brrr./ez rossz vicc volt/
Sajnos Samu betrafált nekem is..úgyhogy itthon maradok...ennyit a kimozdulásról. :-q x_x is. végre kezd egy kicsit sütögetni a nap...legalábbis próbálkozik ezen a párás, ködös nem is tudom min áttörni ... :( :) ..De majd vigasztalom magam valamelyik tanítással....na meg megnézem a Soundot... ;) .Bár hétfőre akartam hagyni magamnak, de akkor nem várok vele...További szép vasárnapot nektek is... :) :ymblushing: :ymhug: :-h ~o) :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 19. 14:44

Ági, Kata! Az összhang a természet műve, őt dicséri. Én csak megörökítettem, és egyben
látszik, hogy soha nem gereblyézem össze a lehullott leveleket. Az első tavaszi fűnyírással
el is tűnnek.

Ági! Köszi ezeket a közeli fotókat! Jól megnéztem magamnak! Nem láttam még közelről
jégzajlást. Mifelénk a Sajón soha nem szokott ilyen vastag jég lenni. A szennyeződésekre
visszatérve, látszik, hogy nem Tibetben vagyunk!

Kata! Nagyon sajnálom, hogy ma sem sikerült kijutnod a lakásból, de ezt te már olyan lelki
nyugalommal tudod kezelni, hogy hihetetlen! Legénykém jól van, gyorsan gyógyul! Köszönöm
szépen!

Jövök be a szobámba a konyhából, és mit látok?! Ez nem a szokásos szürke macsek, hanem
egy foltos. Néha szoktam látni átsurranni a kerten. A konyhaablakon keresztül is megfigyeltem
már, ahogy a fáskamra nyitott ablakán beleskelődik.

Szóval őkelme édesdeden alszik a párkányomon. De jó, hogy délelőtt pucoltam meg az ablakot!
Nem kell szégyenkeznem, bentről is jól látható a cica a tiszta üvegen keresztül. Hihi!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. február 19. 14:57

Jót nevettem az ablakon a cicával..na nálam az előző verzió győzne..lehet nem is látnám a cicát :)) :)) :)) ..de a viccet félretéve...ez csak a konyhaablakra igaz..a többihez könnyebben hozzáférek. És ahogy utálom, ha koszos a szemüvegem, és a képernyő, ez ugyanúgy vonatkozik az autó és a lakás ablakára is.! :D .Egyébként sokszor szinte sokkol, hogy egyesek milyen koszos ablakkal képesek vezetni...ami különösen esti vezetésnél lehet nagyon zavaró. Amikor aktív vezető voltam nálam mindig le volt törölve minden ablak, sőt nem resteltem a lámpákat és az indexeket sem letörölni...hiszen úgyis minden egyes reggeli indulás előtt ellenőrizni kell hogy működik e legalábbis evidens kellene legyen nem?!

Örülök a jó hírnek, hogy legénykéd jobban van...csak majd fokozatosan a megszokott életmódot...képes az ember fejest ugrani a megszokott dolgokba.../magamból indulok ki/ pl .: mikor levették a lábamról a gipszet már ugrottam is hogy lábra álljak, aztán úgy összecsuklottam mint a coolstok...mert nem bírt el a lábam... :)) .a dokira meg kisebb szívbajt hoztam, mert hirtelen nem tudta mi történt.../azt már nem írom le hova küldött a hirtelenségemmel/...azóta kicsit ,de tényleg csak egy kicsit óvatosabb vagyok :)) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. február 19. 17:16

Kata! Nálam a szemüvegem üvege sem mindig makulátlanul tiszta. Jönnek a gyerekek, azért
hoztam előre az ablakpucolást, különben elég lett volna húsvétra.

A legényke pénteken jött ki a kórházból, és kedden kell visszamennie, de már holnap megy
dolgozni, hiába mondom neki, hogy keddig maradjon itthon. Ilyen vagyok én is, az apja is,
nem vethetek semmit a szemére.

Még pár kép a hét elejéről, hátha már nem lesz zúzmarában részünk:

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2017. február 19. 18:22

Sziasztok!Most értem haza DÉDILÁTOGATÁSBÓL/vejem nagymamája,ki is ő nekem?/Egy ÉLETMŰVÉSZ.Egyszerre "jófej" és mindenkit beszippantó és leszippantó.Az ilyen emberek élnek sokáig.Komolyan az ISTEN ÉLTESSE,mert 83 éves!.Még a kórházban is úgy feküdt,hogy rendben voltak a körmei,a haja /lakk mindkettőn/ÉS túlélt egy komoly bélbetegséget.

DE a lényeg:Katának üdvözlet és jókívánság.Valamint a nászasszonyom orosz , mondott egy isteni palacsintareceptet,amit az ukrán barátnőjétől tanult!!.Szóval nemzetközi.Rajtunk már kipróbálta.HA KELL ELKÜLDÖM ,NEM NEHÉZ.Köszönöm szépen a fotóim dicséretét.És többször is megcsináltam a már elküldött kivi+narancs+vodka/vagy baracklé/ koktélt.Jókedvre derít.

Ági.Köszönöm a szomorú tiszai képeket.Állandóan szó van a rádióban a szörnyűségekről,a veszélyben lévő állatokról.

Kedves Rita!Gyönyörűek az utóbbi fotók!.És a jóval ezelőtti kis ormányos bogárról is.Sajnos teljesen menthetetlen vagyok,mert én még a vergődő ,fagyos legyeket is sajnálom.Mindjárt küldök egy kis meglepetést Nektek/már amennyire az lesz/Üdv Mindenkinek:Paggy

Vissza: “Társalgó”