Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Kedves Kata!Mivel nagyon-nagyon bánatos vagyok és feldúlt és MINDEN.Kínomban,tehetetlenségemben, meg nem kínomban ismét benéztem ide./Meghalt a legjobb barátnőm 63 évesen./Nagyon tisztellek ,hogy ennyi szeretettel és büszkén éled az életed.Külső szemlélőként én a bezártságot bírnám nehezen vagy megpróbálnék valakit szerezni segítőnek/szoc .gond/Biztos írtál már erről.INem kíváncsiskodom,csak ez jutott az eszembe.üdv:Paggy
Szia Kata!
Többször megállapitottam,hogy hatalmas erő van Benned, még ha néha úgy is érzed, összecsapnak a hullámok a fejed felett.
A lépcsőház és lift takaritásról meg megvan a magam véleménye, alap, hogy az orrát beledugnám az illetőnek abba amit csinált, közben meg jól fenéken billenteném.
Szia Paggy!
Ilyenkor az ember nem tud mit mondani, csak hogy sajnálja. Fiatal a 63 év!
Többször megállapitottam,hogy hatalmas erő van Benned, még ha néha úgy is érzed, összecsapnak a hullámok a fejed felett.
A lépcsőház és lift takaritásról meg megvan a magam véleménye, alap, hogy az orrát beledugnám az illetőnek abba amit csinált, közben meg jól fenéken billenteném.
Szia Paggy!
Ilyenkor az ember nem tud mit mondani, csak hogy sajnálja. Fiatal a 63 év!
szia Paggy ! Részvétem a barátnőd elvesztésért, sajnos az ember soha nem tudja, mikor hívattatik el a földi létből! Csak a remény marad a feltámadás utáni találkozás!
.A 63 az még igazán korai...ezért van, hogy az embernek meg kell becsülnie minden napot amit megér, még ha nehézségekkel nézünk is szembe. Az Úr adjon neked is vigasztalást!
f.Ági..egyetértek...én is szívesen edzéseket végeztem volna rajta...csak aztán tuti jönne a bosszúállás hiába lett volna jogos...ez van.

f.Ági..egyetértek...én is szívesen edzéseket végeztem volna rajta...csak aztán tuti jönne a bosszúállás hiába lett volna jogos...ez van.

Ági! Nekem két tanítványom is volt, akinek más-más színű volt a szeme. De jobbat mondok!
Az unokatesómnak, az egyik füle tisztára olyan volt, mint az apjáé, a másik meg mint az anyjáé!
Nem vicc!
Paggy! Őszinte részvétem! nagyon fiatalon ment el a barátnőd! Nagyon sajnálom!
Azt írod, hogy számozod a cserepeket? Hányas számig lehet örökbe fogadni? Én az ötös számút
választanám, ha lehet! Kíváncsi vagyok, milyen színűek fognak kibújni!
Betehettem volna spoilerbe helyetted a fréziákat, de nem tettem, mert sokkal jobb így, hogy
láthatjuk őket!
Kata! Milyen gusztustalan emberek laknak felétek is! Azt hittem, hogy itt Borsodban csoportosul
az egész alja népség, de látom oda is jutott. Kiteszem végre a finomságot, amit főztél:
Kata csilis babja:

Az unokatesómnak, az egyik füle tisztára olyan volt, mint az apjáé, a másik meg mint az anyjáé!
Nem vicc!
Paggy! Őszinte részvétem! nagyon fiatalon ment el a barátnőd! Nagyon sajnálom!
Azt írod, hogy számozod a cserepeket? Hányas számig lehet örökbe fogadni? Én az ötös számút
választanám, ha lehet! Kíváncsi vagyok, milyen színűek fognak kibújni!
Betehettem volna spoilerbe helyetted a fréziákat, de nem tettem, mert sokkal jobb így, hogy
láthatjuk őket!
Kata! Milyen gusztustalan emberek laknak felétek is! Azt hittem, hogy itt Borsodban csoportosul
az egész alja népség, de látom oda is jutott. Kiteszem végre a finomságot, amit főztél:
Kata csilis babja:

sziasztok! Mára is maradt! Samukának éppen elég is lesz! Tegnap csináltam esti képeket, nem tudom milyen kinagyítva, majd ha lesz időd, azt is kiraknád, Olyan hálás vagyok hogy kiteszed őket...igaziból ez most a Te gépeddel lett volna jó lekapni annyira jó látvány volt, egyben félelmetesen szép is. És egy kicsit sejtelmesen félelmetes. Na ezt aztán jól megmagyaráztam
. Kellemes napot Mindenkinek , itt goromba szél van már 3 napja...
. A fele is elég lenne.

Sziasztok!Nem tűnök el/jó kis játék lesz a fréziákkal ,csak nagyon kikészít a 2 év alatt 4 halott a környezetemben,Majd jelentkezem,Üdv:Paggy
Szilvia elküldte a gyönyörű rózsaszínű jácintot, és a dupla szivárványt, be is tettem a
stoptáblák helyére őket, de ide is kibiggyesztem, hátha valakinek már nincs kedve
visszalapozni:

stoptáblák helyére őket, de ide is kibiggyesztem, hátha valakinek már nincs kedve
visszalapozni:

Paggy! Megértünk!

Kata tegnap esti képei:

Kata kiruccant Samukával és virágosított:

Kata kiruccant Samukával és virágosított:

Paggy! Várunk vissza!
Szia Kata!
Na, végre! Látok élőben csilis babot !
A fiam járja a déli részt az országban munkája miatt, és hetente anyukáméknál szokott ebédelni. Sokszor kér csilis babot.
Kata, ezt normális babból csináltad leáztatva, vagy konzervből? Babom is van, kukorica is a fagyóba, csilipaprika is van, már csak neki kellene fogni egyszer.
Nagyon szépek a cserepes virágok is, de nem tudtam rájönni, hogy mi az ami a hóvirág mellett van.
Az esti képen sejtelmesen látszik amiről irtál. Olyan mordoros.
Meg még két ufó is világit.
Nálunk ma is szépen sütött a nap, bár nem volt meleg. A ház előtt van egy nagy juhar fa, gyönyörűen elindultak már a rügyei, vagy virágai, sose tudom kinézni hova tartozik.
Na, végre! Látok élőben csilis babot !

A fiam járja a déli részt az országban munkája miatt, és hetente anyukáméknál szokott ebédelni. Sokszor kér csilis babot.

Kata, ezt normális babból csináltad leáztatva, vagy konzervből? Babom is van, kukorica is a fagyóba, csilipaprika is van, már csak neki kellene fogni egyszer.
Nagyon szépek a cserepes virágok is, de nem tudtam rájönni, hogy mi az ami a hóvirág mellett van.
Az esti képen sejtelmesen látszik amiről irtál. Olyan mordoros.

Nálunk ma is szépen sütött a nap, bár nem volt meleg. A ház előtt van egy nagy juhar fa, gyönyörűen elindultak már a rügyei, vagy virágai, sose tudom kinézni hova tartozik.
Sziasztok!
Képzeljétek holnap utazunk a férjemmel Egerbe nászútra.
A hab a tortán, hogy visszük a gyerekeinket és párjukat is így hatan leszünk.Készítek fotókat és majd írom a beszámolót.
Szép estét kívánok.Marcsi
Képzeljétek holnap utazunk a férjemmel Egerbe nászútra.

A hab a tortán, hogy visszük a gyerekeinket és párjukat is így hatan leszünk.Készítek fotókat és majd írom a beszámolót.

Kata! Gyönyörűek a ciklámenek! Érdemes volt hazavinned őket. Sokat kell a négy fal között lenned,
így legalább odabenn is érzed a tavasz közeledtét, és gyönyörködhetsz bennük.
Én már azt sem tudom, hogy melyik fotómat tettem már ki, és melyiket nem. Ahogy a kezem
ügyébe kerülnek pakolom ki őket.
Még kedden, reggel fél hét felé készültek ezek a kis vörös felhőpamacsok. A felkelő nap világította
meg őket. Olyan édesek:

Szintén keddi fotó, kora délután fotóztam. Fekete felhők kezdték elborítani az eget, de a napsugarak
azért is utat törtek maguknak:

Vagy két órával később szintén talált egy felhőhasadékot, amin keresztül egy utolsót mosolygott
a Földre. Folyamatában raktam fel a képeket:

Sajnos nagyon kevés madarat ismerek fel. Erről a drágáról sem tudom, hogy kicsoda-micsoda,
csak azt tudom, hogy reggel a fenyőkön hallom őket egymással "beszélgetni", délután meg a
diófán ücsörögve üzengetnek. Aki ráismer, ossza meg velünk! Köszi!:

így legalább odabenn is érzed a tavasz közeledtét, és gyönyörködhetsz bennük.
Én már azt sem tudom, hogy melyik fotómat tettem már ki, és melyiket nem. Ahogy a kezem
ügyébe kerülnek pakolom ki őket.
Még kedden, reggel fél hét felé készültek ezek a kis vörös felhőpamacsok. A felkelő nap világította
meg őket. Olyan édesek:

Szintén keddi fotó, kora délután fotóztam. Fekete felhők kezdték elborítani az eget, de a napsugarak
azért is utat törtek maguknak:

Vagy két órával később szintén talált egy felhőhasadékot, amin keresztül egy utolsót mosolygott
a Földre. Folyamatában raktam fel a képeket:

Sajnos nagyon kevés madarat ismerek fel. Erről a drágáról sem tudom, hogy kicsoda-micsoda,
csak azt tudom, hogy reggel a fenyőkön hallom őket egymással "beszélgetni", délután meg a
diófán ücsörögve üzengetnek. Aki ráismer, ossza meg velünk! Köszi!:

f.ági írta:Szia Kata!
Na, végre! Látok élőben csilis babot !![]()
A fiam járja a déli részt az országban munkája miatt, és hetente anyukáméknál szokott ebédelni. Sokszor kér csilis babot.![]()
Ági! Én nem bízom a véletlenre. Szoktam venni Knorr csilis bab alapot, ahhoz már csak
vagy 30-40 deka darált hús kell, meg konzerv kukorica, és szintén konzerv vörösbab.
Nagyon könnyű "összedobni" pár perc és készen van. Én nem eszem, csak a nagyobbik
fiam, azt mondja nagyon finom.
A juhar, és az orgona rügyei (ezeken gyakoroltam a fókuszálást):

gyomar írta:Sziasztok!
Képzeljétek holnap utazunk a férjemmel Egerbe nászútra.![]()
Azta, Marcsi! Ez isteni ötlet! Szerelmetek gyümölcseivel, és az ő párocskáikkal
ünnepelni! Ezt jól kitaláltátok! nagyon várjuk a fotókat! Eger gyönyörű város, nagy
kedvencem!
Jó utat! Jó szórakozást! Jó romantikázást!
Virág helyett:

Szia Marcsi!
De jó lesz Neked! Jó romantikázást!
Még az idő is nagyon jó lesz Rátok remélhetőleg.
Rita!
A felhőpamacsos, narancsos képed nagyon különleges. Szuper kontrasztot ad neki a többi, ami feketés, szürkés.
Szuper az új géped!
Csilis bab: Hát tudom én,hogy gyorsan is meg lehetne csinálni, de én több, mint négy éve, mikor az exem bátyja meghalt hasnyálmirigy daganatban száműztem otthonról mindent amiben E szám van. Lehetne kérdezni mi közöm van már nekem a bátyjához, a titok, mi a válás után pár évre rá vadházasságban élünk.
Azért mindig felháborodok és szóvá is teszem, mikor lefeleségez. 
Nagyon senyvedtem kb fél évig, hogy pl a kelkáposzta főzelékben a vegetát mivel helyettesitsem, vagy a kapuccinót mivel pótoljam, de mára áthidaltam már szépen ezeket a problémákat. Fagyasztóba nyáron zöldségek, lekvár cukor és tartósitó nélkül, ugyanigy paradicsomlé, hús tanyáról, faluról, levestésztát én csinálom, gyógyteázunk, zöldséglevezünk, gyümölcslevezünk frissen préselve, kenyeret, kiflit én sütöm... Hirtelen ennyi, csak hogy ne tartsatok totális fanatikusnak
De jó lesz Neked! Jó romantikázást!

Rita!
A felhőpamacsos, narancsos képed nagyon különleges. Szuper kontrasztot ad neki a többi, ami feketés, szürkés.
Szuper az új géped!

Csilis bab: Hát tudom én,hogy gyorsan is meg lehetne csinálni, de én több, mint négy éve, mikor az exem bátyja meghalt hasnyálmirigy daganatban száműztem otthonról mindent amiben E szám van. Lehetne kérdezni mi közöm van már nekem a bátyjához, a titok, mi a válás után pár évre rá vadházasságban élünk.

Nagyon senyvedtem kb fél évig, hogy pl a kelkáposzta főzelékben a vegetát mivel helyettesitsem, vagy a kapuccinót mivel pótoljam, de mára áthidaltam már szépen ezeket a problémákat. Fagyasztóba nyáron zöldségek, lekvár cukor és tartósitó nélkül, ugyanigy paradicsomlé, hús tanyáról, faluról, levestésztát én csinálom, gyógyteázunk, zöldséglevezünk, gyümölcslevezünk frissen préselve, kenyeret, kiflit én sütöm... Hirtelen ennyi, csak hogy ne tartsatok totális fanatikusnak

f.ági írta:Szia Marcsi!
De jó lesz Neked! Jó romantikázást!![]()
Rita!
Szuper az új géped!![]()
Csilis bab: Hát tudom én,hogy gyorsan is meg lehetne csinálni, de én több, mint négy éve, mikor az exem bátyja meghalt hasnyálmirigy daganatban száműztem otthonról mindent amiben E szám van. Lehetne kérdezni mi közöm van már nekem a bátyjához, a titok, mi a válás után pár évre rá vadházasságban élünk.![]()
Azért mindig felháborodok és szóvá is teszem, mikor lefeleségez.
Visszafelé kezdek válaszolni ugye nem baj? Én is konzervekkel csinálom csak annyi, hogy nem teszek a csilisbab alapból annyit amit írnak, csakegy gyerekevőkanálnyit../na ezt jól leírtam/ magyarul két kiskanál..és inkább igazi csiliszószt használok...de lehet porral is. a konzervet meg lecsurgatom. csak a darált húst alaposan lepirítom Biztos ami biztos....de mi nagyon rákaptunk...
én most a kenyérféleség sütésével kicsit visszafogtam magam.. egyébként vettem én is normál fehérbabot, és azzal is megcsinálom majd, kíváncsi leszek a különbségre..biztosan még finomabb lesz, legfeljebb az ember a babot előfőzi..mert a kukoricának nem kell sok idő ja és pici szódabikarbóna megold mindent...

A hóvirág mellett az elmaradt téli levél maradvány van csak a hátizsák rajtam volt és nem tudtam közelebb hajolni... féltem hogy orra bukok.

Gyuri bácsi fogyós teáját is megvettem ma, hátha segít egy kicsit könnyebbnek lennem...vagy legalább megállok. Már az is nagy szó lenne...egyébként én meg a szárított zöldfűszereket szeretem.. és egyedül a knorr leveskockát használom de azt is csak csínján.

A lekvárokból nekem is van még...amiket én tettem el!

Rita! fantasztikusak a képeid, nem csak a felhőformák, hanem a fény és a színek játéka miatt is. Sajnos én sem tudom a kismadarat beazonosítani, de nagyon kis édesek!

Marcsi remek hétvégéd lesz, én is izgatottan várom majd az egri képeket...milyen régen voltam arra..majd 5o éve. történelem kapcsán!

Paggy,! Remélem ezzel ez a rossz hullámvasút most már abbamarad, és most már majd csak kellemes dolgok fognak körülvenni. Majd jössz, amikor úgy érzed itt tudsz lenni. Van hogy az embernek magányra van szüksége...ez nem szeretetlenség. Nekem is a napokban volt az évfordulóm, és bár egy -két filmet megnéztem, de a facére 3 napig nem mentem fel...

Ági! Csak nyugodtan! Én a fordítottad vagyok. Valamikor nagyon odafigyeltem ezekre a
dolgokra, főleg, míg a gyerekekkel együtt éltem. Ma már kevésbé. Ha lehet választani,
akkor az egészségesebbet veszem, ha nem, akkor marad a másik. Ilyen porokat is csak
azóta veszek, mióta nagyon pici adagokat kell főznöm. Mikor egy ebédre másfél kiló húsból
töltöttem a töltött káposztát, bizony igen sok zacskó kellett volna ebből a csilis bab alapból,
a gatyánk ráment volna.
Bocsi! Újabb vízcseppes! Ma délután fotóztam. Csak egy baj van, fogalmam sincs honnan
van a vízcsepp? Egy szem csapadék sem esett ma!!!

dolgokra, főleg, míg a gyerekekkel együtt éltem. Ma már kevésbé. Ha lehet választani,
akkor az egészségesebbet veszem, ha nem, akkor marad a másik. Ilyen porokat is csak
azóta veszek, mióta nagyon pici adagokat kell főznöm. Mikor egy ebédre másfél kiló húsból
töltöttem a töltött káposztát, bizony igen sok zacskó kellett volna ebből a csilis bab alapból,
a gatyánk ráment volna.
Spoiler: mutasd
Bocsi! Újabb vízcseppes! Ma délután fotóztam. Csak egy baj van, fogalmam sincs honnan
van a vízcsepp? Egy szem csapadék sem esett ma!!!

A spoilerre válaszolva:
Spoiler: mutasd
f.ági írta:Végre jó idő van megint és igaz az se tudom melyik munkámhoz fogjak, de kimentem a szomszéd bácsi legnagyobb megrökönyödésére és fényképeztem a juharfát.
De gyönyörű képet hoztál Ági..még soha nem láttam virágozni...köszönöm!!!!!!

Paggy együtt érzek veled.
Rita, Ági és Kata megcsodáltam a szebbnél szebb fotóitokat. A rózsaszín pamacsokat az égen, a virágzó juharfát és a szép ciklámeneket.
Mivel szépen sütött a nap, a fejemet kiszellőztetni elmentem sétálni.

Rita, Ági és Kata megcsodáltam a szebbnél szebb fotóitokat. A rózsaszín pamacsokat az égen, a virágzó juharfát és a szép ciklámeneket.

Mivel szépen sütött a nap, a fejemet kiszellőztetni elmentem sétálni.

Sziasztok!
Kata!
Én használtam már a füvesember katáng teakeverékét. Jó volt, de nem rögtön. Torna, kaja nuku max hat után, és niiincs sütemény! Ezek voltak ami nálam rásegitettek. Ami pedig nem utolsó szempont a katáng az emésztésre is jó, igy két legyet ütöttem egy csapásra.
Gabóci!
Nagyon jók a képek!
Az első a nyugalom sétánya, olyan búfelejtő lehet rajta végig menni.
A második az én utcai két fámat juttatja eszembe, amiről szerintem még mindig potyognak a bogyók. Mondtam is itthon, elment a józan eszünk, amikor ilyet vettünk oda.
Ugyanis, ha az ember kivág egy fát, kettőt kell helyette ültetnie az utcán. Meghatározzák milyen fajta lehet. Na ezt kétszer eljátszottuk, harmadjára már nem foglalkoztunk a fajtával, de ez viszont nem nyúlt ki. Elnyűhetetlen, gyönyörű nagy fák lettek.
A gerle meg mint egy fotómodell. Szuper! Fiatal lehet szerintem, olyan gyerek képe van.
Az utolsó kép meg maga a csoda. Ez igy jött át a képen, vagy megbűvölted valamivel??
Kata!
Én használtam már a füvesember katáng teakeverékét. Jó volt, de nem rögtön. Torna, kaja nuku max hat után, és niiincs sütemény! Ezek voltak ami nálam rásegitettek. Ami pedig nem utolsó szempont a katáng az emésztésre is jó, igy két legyet ütöttem egy csapásra.
Gabóci!
Nagyon jók a képek!
A második az én utcai két fámat juttatja eszembe, amiről szerintem még mindig potyognak a bogyók. Mondtam is itthon, elment a józan eszünk, amikor ilyet vettünk oda.
Ugyanis, ha az ember kivág egy fát, kettőt kell helyette ültetnie az utcán. Meghatározzák milyen fajta lehet. Na ezt kétszer eljátszottuk, harmadjára már nem foglalkoztunk a fajtával, de ez viszont nem nyúlt ki. Elnyűhetetlen, gyönyörű nagy fák lettek.
A gerle meg mint egy fotómodell. Szuper! Fiatal lehet szerintem, olyan gyerek képe van.

Az utolsó kép meg maga a csoda. Ez igy jött át a képen, vagy megbűvölted valamivel??
f.ági írta:Gabóci!
Nagyon jók a képek!
Az utolsó kép meg maga a csoda. Ez így jött át a képen, vagy megbűvölted valamivel??
Ági! Mivel pár méterre van tőlünk a Körös csatorna, legtöbbször ott sétálok. A város felé a hidak három szakaszra osztják. Az első tőlünk a zsiliptől indul (első kép), második szakaszon van a fürdő és strand, és a városi szakasz a szobor sétány. A nappal szembeni képeket csak úgy csináltam, hogy arra tartottam a gépet, nem láttam semmit. Itthon csodálkoztam rá én is milyen klassz lett.
Jó két órát sétáltam, -fájt is a lábam utána rendesen- sok képet csináltam. Viszont napfelkeltéről nem tudok a lakásból képet csinálni, a hatalmas fenyőfák eltakarják a kilátást. Tegnap felmentem a negyedikre, onnan készítettem ezt.

Egy hét alatt ennyit nőtt a tulipán.