Van képem hozzá
Re: Van képem hozzá
Ezt nem tudom megfordítani,ezért a nagy képet teszem be:5/ Rita-Gabóci:

SZINTÉN,7/MinGi:

Kosztolányi Dezső szobra ,ugyanis a tó a Kosztolányi Dezső tér kanyarulatában van.Paggy
Paggy! Milyen igazad volt, hogy nem egyformán növekednek a fréziák. Nem mintha
nem hittem volna neked, de jó, hogy látom is a különbséget. Mindegyik növénykének
drukkolok, hogy megérje az öreg kort. Vagyis szépen növekedjen, fejlődjön és virítson.
Én is várom már, milyenek lesznek a virágok.
Igazán szépek a városi képek. Megint azt tudom mondani, hogy szembeötlő, mennyire
előrejárnak a növények felétek! Nálunk nem lehet még szép képet csinálni a tájról,
mert csúnya szürke még minden. A tegnapi fotón látszik, hogy az aranyvesszőnek is
még csak egy-két virága van, a többi bimbó. Nálatok már gyönyörű rózsaszín virágú
cserje, élénkzöld szomorúfüzek láthatóak, és volt egy bokor is, hatalmas zöld rügyekkel.
A kacsák nagyon cukik voltak. De annak a szemtelennek, aki a kólás flakont beledobta
a tóba jól el tudnám verni a kezét!
A téli jázmin már virít itt is. Köztéren van, a polgármesteri hivatal mellett.

nem hittem volna neked, de jó, hogy látom is a különbséget. Mindegyik növénykének
drukkolok, hogy megérje az öreg kort. Vagyis szépen növekedjen, fejlődjön és virítson.
Én is várom már, milyenek lesznek a virágok.
Igazán szépek a városi képek. Megint azt tudom mondani, hogy szembeötlő, mennyire
előrejárnak a növények felétek! Nálunk nem lehet még szép képet csinálni a tájról,
mert csúnya szürke még minden. A tegnapi fotón látszik, hogy az aranyvesszőnek is
még csak egy-két virága van, a többi bimbó. Nálatok már gyönyörű rózsaszín virágú
cserje, élénkzöld szomorúfüzek láthatóak, és volt egy bokor is, hatalmas zöld rügyekkel.
A kacsák nagyon cukik voltak. De annak a szemtelennek, aki a kólás flakont beledobta
a tóba jól el tudnám verni a kezét!
A téli jázmin már virít itt is. Köztéren van, a polgármesteri hivatal mellett.

szia Paggy! Micsoda virtuális sétára vittél bennünket...jól körbejártuk a tavat...ott is talán Samu 4 éves korában voltam utoljára...
Nagyon szeretem a tót főleg hogy ilyen kulturáltan körbejárható...
. A virágok is nagyot nőttek, legalább így kárpótolva leszek a ciklámenjeim miatt...
.
Nálunk most állt el az eső...még a tények is mutatta ma Győrt és Miskolcot..úgy örültem...olyan szép helyeket mutattak. Azért nem véletlen szeretem Győrt! Egyszer utaztam a kisvasuttal, és nem is gondoltam volna, hogy így mennyire másként látjuk a mi városunkat!
Örülök, hogy jól telt a pesztraidőszak....nem csináltál lovasképet? Samu nem szereti egy ideje a lovakat sem, egyébként járnánk lovagolni...
Kellemes hétvégét!

Nagyon szeretem a tót főleg hogy ilyen kulturáltan körbejárható...

Nálunk most állt el az eső...még a tények is mutatta ma Győrt és Miskolcot..úgy örültem...olyan szép helyeket mutattak. Azért nem véletlen szeretem Győrt! Egyszer utaztam a kisvasuttal, és nem is gondoltam volna, hogy így mennyire másként látjuk a mi városunkat!

Örülök, hogy jól telt a pesztraidőszak....nem csináltál lovasképet? Samu nem szereti egy ideje a lovakat sem, egyébként járnánk lovagolni...
Kellemes hétvégét!

Na végre átnéztem a fotóitokat!
Először is Szilvia!Ezer köszönet az ibolyás tanácsokért.Most így egészen máshogy látom a dolgokat.1-t bevállalok és úgy fogom ápolni.Biztonságérzetet ad a Te tudásod.Azt hiszem egyformán nagyon szeretjük a "virágcsemetéinket".Mindig rossz érzésem volt velük kapcsolatban.Láttam egy videót,ahol tojáshéj,banánhéj és kávézacc darálékát/botmixer/tették a lekókadt,haldokló növény tövéhez és láss csodát felélénkült.
Katának elfelejtettem megdícsérni a teliholdját.Szegény kis nárciszod még biztosan fázik,azért nem nyílt ki.
Rita gesztenyerügyét kitaláltam.Olyan mintha kis gesztenye lenne.A cicák közül nem tudok választani,bár én szeretem a kendermagosakat.
Gabóci krókuszai gyönyörű színűek.Egy ilyen orgonalila fréziát elfogadnék/lila krókusz/.Tettem be egy linket a szőnyegképek elé,kíváncsi lennék tetszik-e nektek a kelim.Köszönöm szépen az esernyős katicákat.Először azt hittem eredeti/persze ,hogy is lenne!?/Jópofák.LÁTTÁTOK AZ M2 gyerekcsatornán az APRÓ NÉPEKET ?Zseniális animációk.Bár,ha vihogni akartok,akkor mindjárt beteszek egyet/MAJD SPOILEREZEM/Most már megyek...Üdv:Paggy
Először is Szilvia!Ezer köszönet az ibolyás tanácsokért.Most így egészen máshogy látom a dolgokat.1-t bevállalok és úgy fogom ápolni.Biztonságérzetet ad a Te tudásod.Azt hiszem egyformán nagyon szeretjük a "virágcsemetéinket".Mindig rossz érzésem volt velük kapcsolatban.Láttam egy videót,ahol tojáshéj,banánhéj és kávézacc darálékát/botmixer/tették a lekókadt,haldokló növény tövéhez és láss csodát felélénkült.
Katának elfelejtettem megdícsérni a teliholdját.Szegény kis nárciszod még biztosan fázik,azért nem nyílt ki.
Rita gesztenyerügyét kitaláltam.Olyan mintha kis gesztenye lenne.A cicák közül nem tudok választani,bár én szeretem a kendermagosakat.
Gabóci krókuszai gyönyörű színűek.Egy ilyen orgonalila fréziát elfogadnék/lila krókusz/.Tettem be egy linket a szőnyegképek elé,kíváncsi lennék tetszik-e nektek a kelim.Köszönöm szépen az esernyős katicákat.Először azt hittem eredeti/persze ,hogy is lenne!?/Jópofák.LÁTTÁTOK AZ M2 gyerekcsatornán az APRÓ NÉPEKET ?Zseniális animációk.Bár,ha vihogni akartok,akkor mindjárt beteszek egyet/MAJD SPOILEREZEM/Most már megyek...Üdv:Paggy
Paggy! Csak tedd be a linket, majd én spoilerbe teszem!

Kedves Mindenki !
Pár napig nem jártam erre és most 5 oldal !!! elmaradásom volt (felért egy mini sorozattal mire elolvastam a hozzászólásokat és megnéztem a szebbnél szebb képeket.
VIRÁGOK
Érdekes képekben is látni, hogy az ország déli és északi része között milyen nagy különbség a virágok fejlettsége között. A szobanövényeknél is mindenkinek más-más virág az ami nem fejlődik ( illetve csak vissza) Nálam két ilyen növény van, az amarillisz és a frézia – amiből most lesz pár darab Paggynak köszönhetően legalább virtuálisan.
VÁROSKÉPEK
Szép emlékeim fűződnek ezekhez a helyekhez. Nagyon örültem Gabóci óvodamúzeumi felvételeinek, még nem láttam, de nem fog elmaradni.
Kata! Remélem már a gyógyulás útjára léptetek. Ha még nem dobtad ki a cikláment, ne is tedd. Hagyd, hogy leszáradjanak a levelei. Szeptemberben elkezdheted locsolni , amikor már megjelennek a bimbók legyen a táljában mindig víz és tavaszig virágzik ( a meleget és a tűző napot nem szereti) Ez a ciklámenem már öt éves.
Mivel szó esett a flamingóról is , pár kép a már nem törpékről

Pár napig nem jártam erre és most 5 oldal !!! elmaradásom volt (felért egy mini sorozattal mire elolvastam a hozzászólásokat és megnéztem a szebbnél szebb képeket.
VIRÁGOK
Érdekes képekben is látni, hogy az ország déli és északi része között milyen nagy különbség a virágok fejlettsége között. A szobanövényeknél is mindenkinek más-más virág az ami nem fejlődik ( illetve csak vissza) Nálam két ilyen növény van, az amarillisz és a frézia – amiből most lesz pár darab Paggynak köszönhetően legalább virtuálisan.
VÁROSKÉPEK
Szép emlékeim fűződnek ezekhez a helyekhez. Nagyon örültem Gabóci óvodamúzeumi felvételeinek, még nem láttam, de nem fog elmaradni.
Kata! Remélem már a gyógyulás útjára léptetek. Ha még nem dobtad ki a cikláment, ne is tedd. Hagyd, hogy leszáradjanak a levelei. Szeptemberben elkezdheted locsolni , amikor már megjelennek a bimbók legyen a táljában mindig víz és tavaszig virágzik ( a meleget és a tűző napot nem szereti) Ez a ciklámenem már öt éves.

Mivel szó esett a flamingóról is , pár kép a már nem törpékről

Zsike! Izgulok, hogy mit fog írni Kata! Vajon kidobta-e már a jó drága pénzen
vett ciklámeneket? De jó lenne, ha ő is meg tudná menteni őket! Olyan szép
színűek voltak a virágaik.
Péntek reggeli felhők. Most is süt a nap ezerrel. Olyan jó érzés! Pedig este
még hatalmas szélvihar volt:

vett ciklámeneket? De jó lenne, ha ő is meg tudná menteni őket! Olyan szép
színűek voltak a virágaik.
Péntek reggeli felhők. Most is süt a nap ezerrel. Olyan jó érzés! Pedig este
még hatalmas szélvihar volt:

Kedves Rita és Mindnyájan!Így már jó a link,kipróbáltam."Állati" jó!:Paggy
Spoiler: mutasd
Zsike! Azt elfelejtettem írni, hogy ebből a pár képből is látni, hogy rengeteg virágod
lehet. Te is szereted őket, ők is szeretnek téged.
Érdekes ez a dolog. A régi lakásunkban, és a még régebbiben is nagyon szerettem
velük pepecselni, és jól is érezték magukat a virágaim. Aztán amikor elváltam, a
hatalmas virágaimat otthagytam a nagy házban, mert ide úgysem fértek volna el.
A kisebbekből meg addig nem akartam hozni, amíg tartott a festés, berendezkedés,
elhelyezkedés. Utána rájöttem, hogy nem nagyon van helyem még a kisebbek számára
sem, de azért pár cseréppel hoztam belőlük. Kivétel nélkül mind tönkrement. Nem
értettem mi történhetett. Aztán vettem, és kaptam is párat, de azok is tönkrementek.
Végül elment az egésztől a kedvem. Most itt tartok.
Ma reggeli képek, hogy egy kicsit én is érezzem a tavasz ígéretét. Orgona, őszibarack
és bodza. A bodzán ugyanazt a rügyet fotóztam le, mint amit pár napja, hogy lássam
a fejlődést:
A hat nappal ezelőtti bodza, és a mai:

lehet. Te is szereted őket, ők is szeretnek téged.
Érdekes ez a dolog. A régi lakásunkban, és a még régebbiben is nagyon szerettem
velük pepecselni, és jól is érezték magukat a virágaim. Aztán amikor elváltam, a
hatalmas virágaimat otthagytam a nagy házban, mert ide úgysem fértek volna el.
A kisebbekből meg addig nem akartam hozni, amíg tartott a festés, berendezkedés,
elhelyezkedés. Utána rájöttem, hogy nem nagyon van helyem még a kisebbek számára
sem, de azért pár cseréppel hoztam belőlük. Kivétel nélkül mind tönkrement. Nem
értettem mi történhetett. Aztán vettem, és kaptam is párat, de azok is tönkrementek.
Végül elment az egésztől a kedvem. Most itt tartok.
Ma reggeli képek, hogy egy kicsit én is érezzem a tavasz ígéretét. Orgona, őszibarack
és bodza. A bodzán ugyanazt a rügyet fotóztam le, mint amit pár napja, hogy lássam
a fejlődést:
A hat nappal ezelőtti bodza, és a mai:

sziasztok! Kedves Mingi...megpróbálom ezt a 3 tövet megtartani...pillanatnyilag úgy néznek ki, mint a hűtőben felejtett 3 hónapos leveles zöldség...a többit a fantáziádra bízom...
....kellemes vasárnapot, itt végre nem esik...

nem dobtam ki, de ha elszárad teljesen...
Rita, milyen klasszak így a bimbózódó faágak....olyan reménykeltőek!

nem dobtam ki, de ha elszárad teljesen...

Rita, milyen klasszak így a bimbózódó faágak....olyan reménykeltőek!

Kata58 írta:...megpróbálom ezt a 3 tövet megtartani...pillanatnyilag úgy néznek ki, mint a hűtőben felejtett 3 hónapos leveles zöldség...a többit a fantáziádra bízom.. nem dobtam ki, de ha elszárad teljesen..
Légy türelmes és akkor se dobd ki, nyugvó állapotban olyan mintha kipusztult volna.Ha nem beteg ki fog hajtani

megpróbálok türelmes lenni....ezen a téren hát...veszek addig mást a jövő héten...de másik üzletben... 

A szomszédban jártam Margitkánál, mert nála mindig van valami érdekesség.
Egyelőre nála sem nyílnak még a virágok, de két szép krókusz már kidugta a
fejecskéjét:

A fehér ibolyát én vettem észre az ő füvében. Végre nálunk is látni már egyet
kinyílva:

És martilapu, aminek ilyenkor még csak virága van, levele nincs:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Martilapu

Egyelőre nála sem nyílnak még a virágok, de két szép krókusz már kidugta a
fejecskéjét:

A fehér ibolyát én vettem észre az ő füvében. Végre nálunk is látni már egyet
kinyílva:

És martilapu, aminek ilyenkor még csak virága van, levele nincs:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Martilapu

Tegnap a lányomék megünnepelték a szép fizetésemelését. Természetesen Liverpoolba mentek,
mert nekik is az a kedvenc városuk. A Nando's nevű mexikói étterem után irány az Albert Dock,
és az óriáskerék, és mindez sötétben! Érdekesség, hogy a karácsonyi fények itt is éppúgy megvannak
még, mint Zakopanéban:
Útban a Nando's felé. Kacsák lógnak egy kínai étterem konyhájában, és a vacsora:

Albert Dock, óriáskerék, és karácsonyi fények:

Karácsonyi hangulat, nyári fagyi, és tavaszi eső:

Messzebbről:

Óriáskerékről, tavasszal, este, sötétben:

Ugyanez a kép óriáskerékről nyáron, délben, világosban (ezt én csináltam tavaly):

mert nekik is az a kedvenc városuk. A Nando's nevű mexikói étterem után irány az Albert Dock,
és az óriáskerék, és mindez sötétben! Érdekesség, hogy a karácsonyi fények itt is éppúgy megvannak
még, mint Zakopanéban:
Útban a Nando's felé. Kacsák lógnak egy kínai étterem konyhájában, és a vacsora:

Albert Dock, óriáskerék, és karácsonyi fények:

Karácsonyi hangulat, nyári fagyi, és tavaszi eső:

Messzebbről:

Óriáskerékről, tavasszal, este, sötétben:

Ugyanez a kép óriáskerékről nyáron, délben, világosban (ezt én csináltam tavaly):
Sziasztok! Csak gondoltam beköszönök, erre milyen hangulatos képek vannak kint! Rita Gratulálok a kinti fizetésemeléshez...méltón ünnepelték lányodék..és milyen izgalmas egy nyári és egy mostani képet ugyanarról kitenni!
. Az óriáskerék változatlanul nagy kedvencem...
..Milyen kis óvatosan bújnak elő a kis krókuszok...mintha még nem hinnék el hogy itt a tavasz...Kedden remélem én is jöhetek majd új kis képekkel...